2010-11-03 25 瀏覽
入到舖後, Sales 姐姐主動叫我試試D 曲奇試左幾款曲奇就決定藍莓曲奇就系鍾意藍莓曲奇很好足料一塊曲奇約有4-6粒藍莓乾系入面曲奇又唔會好易散開搞到成手餅碎而且牛油味又唔算好重 可以接受咬到藍莓時又甜甜地, 好滿足的!!

入到舖後, Sales 姐姐主動叫我試試D 曲奇
試左幾款曲奇就決定藍莓曲奇

就系鍾意藍莓曲奇很好足料
一塊曲奇約有4-6粒藍莓乾系入面

曲奇又唔會好易散開搞到成手餅碎
而且牛油味又唔算好重 可以接受
咬到藍莓時又甜甜地, 好滿足的!!

CUTE packing
好多果肉~ :]
2010-10-23
5 分鐘 (外賣自取)
$62 (其他)
CUTE packing
好多果肉~ :]
2010-10-03 41 瀏覽
有舊同事買了曲奇餅和蝴蝶餅給我們, 一打開曲奇餅罐蓋, 大家也很開心, 因為有四片在笑的曲奇餅哩. 很可愛呀曲奇餅很脆, 而且不乾, 不太甜, 可能因為新鮮吧.蝴蝶餅也很鬆化, 不油膩總括而言, 賣相, 味道, 口感, 也很好...哈,,,會笑的曲奇, 超讚~食完後, 令我想起類似的Jenny's bakery, 她的罐比較精緻和漂亮, 味道也十分好, 不過曲奇沒有笑臉, 比較上不是太特別當生活上有太多不如意事, 笑一笑便可暫時舒緩一下, 不是很好嗎?

曲奇餅很脆, 而且不乾, 不太甜, 可能因為新鮮吧.
蝴蝶餅也很鬆化, 不油膩

曲奇罐
在笑的曲奇餅
笑臉close up
2010-09-30
曲奇罐
在笑的曲奇餅
笑臉close up
2010-09-27 10 瀏覽
其實之前見朋友試過, 而且又開正crumbs隔離..第2次買froyo時順勢拜訪*=]也是慕名而為的, 因為小時候經常吃蝴蝶酥*我同友人入去時沒有人, 職員歡迎我們試食, 禮貌不錯, 試了幾款曲奇及蝴蝶酥, 都發覺十分香口, 而且好脆, 所以買o左2pack* 1盒($($98)+1包裝(100grams, $42, 13塊)的蝴蝶酥, 日期可以食到3-4個星期, 算不錯!回家後打開試試, 拎上手不油, 而且淡淡甜+餅味湧出黎, 試一口, 十分香脆, 但奈何沒有鬆的感覺, 有一個像over baked的感覺, 所以只有脆脆的, 但喜歡蝴蝶酥旁有小許糖痴住, 帶有甜味!除番開一小塊大約$3個幾, 是有點貴, 但可以接受, 因為包裝簡單大方不錯, 下次會再試下其他款的, 而且會買給朋友作生日禮物*=]
其實之前見朋友試過, 而且又開正crumbs隔離..
第2次買froyo時順勢拜訪*=]
也是慕名而為的, 因為小時候經常吃蝴蝶酥*

2010-08-15 11 瀏覽
終於係銅鑼灣開喇……買左蝴蝶酥、玫瑰cookies同埋一盒什錦cookies。鍾意佢d cookies 鬆脆, 店員服務態度又好。Cookies 任試, 唔駛驚買錯d 自己唔鍾意既返去。
終於係銅鑼灣開喇……

2010-08-14
$250+
2010-08-05 75 瀏覽
finally Cookies Quartet opens at a more convenient location. Shop is small but clean & tidy. service - polite but a bit slowi bought one bag of Rose Cookies 玫瑰曲奇 - a new flavour $ 62150g19 pieces 2 weeks to expiry dateshopkeeper said it is made with fresh rose but the ingredient list stated: dry rose petal & natural rose compound. it's good they use organic wheet flourtaste good & feel like having butter cookie while drinking rose tea at the same timewe finished them within 4 days & it became n

150g
19 pieces
2 weeks to expiry date

we finished them within 4 days & it became no longer crunchy at day 4
2 分鐘 (外賣自取)
2010-08-02 14 瀏覽
早幾天到銅鑼灣shopping, 經過見到人氣高企的曲奇餅店係呢d旺區開左分店, 本人就覺得就腳好多啦~ 店鋪既裝潢同九龍城既好似差唔多, 又係有得試食! d sales 姐姐好熱情, 仲夾埋餅仔俾客人試, service 幾好 ... ... 我就最鐘意食朱古力片既曲奇, 薄薄既一塊, 容易入口而且朱古力味真係好正! 另外, 本來我係唔好nuts既, 但係佢地既開心果曲奇加左朱古力粒入去, 攪到平時唔多食nuts既我都買左一包返去慢慢品嚐. 唔知幾時又有新口味呢??今年仲出埋自家品牌既月餅禮盒曲奇, 點都要買返盒返去過節啦~~ 不過唔知月餅既味道同月餅專門店賣既係咪差唔多呢?? 好期待!!

2010-08-01
(非會員)
2010-07-23 3 瀏覽
more info @http://venvennn.blogspot.com朋友在九龍城店開店初期 送過曲奇四重奏的馳名蝴蝶穌及川椒榛子cookie,的確 食到停唔到口。近日路過銅鑼灣分店 決定試試別味。職員不算好笑容 但試食卻豪不猶豫 大塊大塊的送上.新出的肉桂條也很喜愛但可惜同伴不喜歡肉桂味.最後決定要5grains cookie. 1樣是$52/21pcs.比較健康及香口. 好像多點ingredients。咬下去亦鬆化。5grains清晰可見 亦很香芝麻味.就算更怕肥的人也會忍不住口的說。
more info @

的確 食到停唔到口。
近日路過銅鑼灣分店 決定試試別味。
職員不算好笑容 但試食卻豪不猶豫 大塊大塊的送上
新出的肉桂條也很喜愛
但可惜同伴不喜歡肉桂味.

比較健康及香口. 好像多點ingredients

咬下去亦鬆化。5grains清晰可見 亦很香芝麻味.
就算更怕肥的人也會忍不住口的說。
骨骨子子的PACKAGE
5GRAINS COOKIE
2010-07-19
5 分鐘 (外賣自取)
5GRAINS COOKIE
2010-07-13 16 瀏覽
Cookies Quartet終於登陸銅鑼灣, 話就是晚去食總統戲院附近的泰國菜, 行去之際, 一見到個門口熟口熟面, 係Cookies Quartet呀…太開心啦我。因為九龍城、跑馬地對我嚟講真係唔多方便, 我都係去過九龍城果間2次, 仲要有人帶路先識。如今出現銅鑼灣, 我就可以多多幫襯了。一如九龍城、跑馬地, 一入店內就有職員叫你試食。由於我有心水選擇, 都係下次先試啦..呵呵..蝴蝶酥係我心水選擇, 蝴蝶酥好脆, 好鬆化, 甜甜地, 好香牛油味, 又唔油膩, 真係一食就停唔到口。是日買咗一盒大同一袋細, 鐵盒袋就係自己食, 細袋就係送禮的。

2010-07-11
外賣自取
$98 (其他)