2020-11-22
———————————————————————🎈海南雞飯一向係我嘅至愛之一,旺角新開左一間泰國海南雞飯見到價錢非常之抵食,what!!一個餐都只係$30!?梗係要同屋企人入去試吓啦☀️餐廳嘅選擇嚴格來講就只有四款食物,「海南雞飯」、「泰式豬手飯」、「青木瓜沙律」、「芒果糯米飯」,適合簡簡單單又唔想煩嘅朋友,今次我就試咗頭三款啦。✅「正宗水門海南雞飯」,雞嘅賣相睇落相當有光澤,咬落雞皮連肉香口得來亦夠嫩滑,雞肉嘅質素亦都唔差,配埋傳統嘅雞油飯食,當然最緊要都係嗰醬,最鍾意配埋佢個像撈埋飯一齊食極之開胃同惹味 ,眨吓眼就掃晒🙆🏻♂️✅「泰式軟綿綿豬手飯」,個名改得相當貼切,又係一睇個外賣相就知道佢整得極之冧阿!連肉帶皮食,好鬼滿足阿!另有配酸酸辣辣嘅汁,令到味道唔會太寡,讚,兩個餐都係$30 ,呢個價錢性價比真係冇得輸,唯一要留意嘅係份量未必夠大食嘅人食,可能要加番啲小食啦。🧡食咗咁多充滿油香嘅飯同肉,推介大家記得帶埋佢嘅木瓜沙律,入面嘅配搭清爽又可以去油膩,最緊要係份量細細地,唔會太over!🔹可惜今次太飽唔到試唔到芒果糯米飯, 以平到喊嘅價錢配上咁唔錯嘅質素,可以話係無得輸,性價比已經俾
🔹可惜今次太飽唔到試唔到芒果糯米飯, 以平到喊嘅價錢配上咁唔錯嘅質素,可以話係無得輸,性價比已經俾佢推到無限大了😂
👀留意到店長好細心咁喺每台客走咗,都會再噴消毒水喺枱面,再認真清潔同抹枱絕對食得安心又放心👌