2023-10-05
今日同朋友去左銅鑼灣搵好野食,去左食最鐘意既壽喜燒呢間叫本延鍋物,經過都會比佢門面吸引住,非常日系既設計,雅致之餘仲有好舒適既感覺餐牌有幾個套餐可以選擇,我同朋友各選擇左極上黑毛和牛A4, 同埋本延特選黑毛和牛見到呢個可愛既筷子座,忍不住要影一影先上湯底,呢個壽喜燒湯味道是剛好,食到最後都吾會有過咸既感覺等緊個湯滾既時候,食沙律菜開開胃先,果然夠新鮮食壽喜燒當然吾少得日本蛋啦,蛋黃色澤呈橙紅色除左肉之餘,仲有一大盆蔬菜配料,吾可以吾提個菇,食落去十分juicy , 仲吸晒湯汁,南瓜亦好淋甜終於到主角出場,呢個日本黑毛和牛A4, 未食已經知道不得了,油花均勻,而且色澤鮮嫩。入口即溶,完全係筆墨難以形容既滿足沾上蛋汁既和牛,只可以講係完美,一啖放入口,和牛既香氣充滿成個口呢個係本延特選黑毛和牛,色澤同油花都係十分靚。呢個咬落去就比較有彈性,牛味都係十分濃,亦都係食到停吾到口呢個金針菇吸晒湯汁,食落仲好爽口,除左肉之外,其他配料都十分出色食到最後,所有配料都吸晒湯底既味道,加埋日本白米飯食十分夾今餐非常滿意,我同朋友都覺得呢間餐廳絕對有下一次
見到呢個可愛既筷子座,忍不住要影一影
等緊個湯滾既時候,食沙律菜開開胃先,果然夠新鮮
食壽喜燒當然吾少得日本蛋啦,蛋黃色澤呈橙紅色
食到最後,所有配料都吸晒湯底既味道,加埋日本白米飯食十分夾
今餐非常滿意,我同朋友都覺得呢間餐廳絕對有下一次