2023-06-22 49 瀏覽
睇完戲係新都會廣場搵到呢間甜品店~原來呢間係素食甜品店,所有甜品都係低糖低卡,同時仲要係素食,非常適合素食主義者同埋注重健康人士。 1.椰皇雪燕燉雙皮奶(熱) $69呢個揀左杏汁,原個椰王盅,入口香滑,而且雪燕夠多,椰王肉亦都夠厚,而且食完好滋潤!2.桃膠芋圓木蓮凍 $49呢款揀左椰汁,由於店舖嘅碗洗唔切,所以用左外賣兜,木蓮凍口感好Fresh,入口即溶,配搭椰汁好夾,滿滿嘅桃膠,美顏又有益😋呢間係自助掃code落單,非常方便!
睇完戲係新都會廣場搵到呢間甜品店~

1.椰皇雪燕燉雙皮奶(熱) $69

椰皇雪燕燉雙皮奶(熱)

2.桃膠芋圓木蓮凍 $49

桃膠芋圓木蓮凍

呢間係自助掃code落單,非常方便!
椰皇雪燕燉雙皮奶(熱)
桃膠芋圓木蓮凍
2023-06-21 133 瀏覽
小編係螞蟻人黎,好鍾意食甜野同甜品,但真係又邪惡😈又肥😮‍💨 估唔到呢道推出左個兩全其美既方法🤩 就係嘗試用甜菊糖整甜品,味道差唔多但係感覺健康好多~ 仲有好多選擇可以揀,全部都好食😋 至於裝修方面覺得幾柔和同warm,行木系🪵、白色同莫蘭迪綠色既色調,全部枱凳🪑都用左淺色既木🪵,座位🛋️上面仲有幾隻好cute既杏仁卡通cushion😍 牆壁上面亦有啲卡通杏仁既壁畫好得意,感覺悠閒,睇住黎食都開心啲😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)貓山王榴槤爽冰 🍧 - $59 (好味指數:😍😍😍😍🤩)宜家大熱天時食呢個爽冰🍧真係又爽又透心涼😍 個冰🧊唔係普通刨冰🍧,應該係棉花冰🍧黎,有啲沙沙既質感不過會比較綿密同有奶香,同時驚喜既個冰🍧一樣有香濃既榴槤味🤤 而上面有兵乓波🏓️咁大既榴槤果蓉,口感綿密濃厚,有芳香馥郁既榴槤香味真係超正😌 有double榴槤滋味~ 仲有啲爽脆既水晶球⚪️,層次豐富,真係食到流連忘返😋點食都唔肥功效甜品 - $88A. 甜菊代糖燉雪燕 (好味指數:😍😍😍😍)呢個係全素🌱既植物燕窩~ 啲雪燕係半透明既,晶瑩剔透,舀起黎可拉出一條條透白既幼絲,口感細緻順滑帶有彈性~ 用左甜菊代糖黎調味

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

貓山王榴槤爽冰 🍧 - $59 (好味指數:😍😍😍😍🤩)

點食都唔肥功效甜品 - $88
A. 甜菊代糖燉雪燕 (好味指數:😍😍😍😍)
呢個係全素🌱既植物燕窩~ 啲雪燕係半透明既,晶瑩剔透,舀起黎可拉出一條條透白既幼絲,口感細緻順滑帶有彈性~ 用左甜菊代糖黎調味,係純天然既,零卡零糖,會比較清甜,甜度仲會比較持久,仲話可以幫助消脂減肥tim😜 小編貪玩黎個mix & match, 將少少椰汁杞子燉海椰子 🥥撈落個雪燕到,甜啲令到個雪燕更加香口🤩

B. 秘制椰汁杞子燉海椰子 🥥 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢個係另一個全素🌱既甜品,一樣用左零卡零糖既甜菊糖ga~ 椰香味濃🥥,味道香甜,口感濃稠唔會水汪汪,夠曬真材實料,杞子明目,配埋爽脆帶有少少煙韌既海椰子🥥,感覺幾滋潤,仲可以清熱解毒tim~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩
2023-06-19 60 瀏覽
店內所有甜品標榜以少糖配方製作,讓客人享用到健康又沒有罪惡感的甜品。點食都唔肥功效甜品 ($88)A、B各有四款,任君自由配搭。選用甜菊代糖取替傳統的白砂糖,零糖份且低脂肪低卡路里,適合愛健康、養生的人士食用。甜菊代糖燉桃膠 (全素)秘制椰汁杞子燉海椰子 (全素)桃膠份量十足,秘制椰汁甜度低,入口帶陣陣椰香,清潤滋陰。榴槤湯圓 (+$15)湯圓皮薄足料,口感柔滑軟糯,咬下去更有爆漿流心的效果,餡料幼滑,充滿榴槤香。榴槤小丸子杏仁茶吸吸 ($55)炎炎夏日,就想來一杯冰凍飲品來消暑!杏仁茶微甜順滑,加入軟糯的小丸子,提升口感層次,每口都能感受到榴槤的香氣,冰涼清爽,啖啖都是透心涼的滋味。
點食都唔肥功效甜品 ($88)
甜菊代糖燉桃膠 (全素)
秘制椰汁杞子燉海椰子 (全素)
桃膠份量十足,秘制椰汁甜度低,入口帶陣陣椰香,清潤滋陰。
榴槤湯圓 (+$15)
榴槤小丸子杏仁茶吸吸 ($55)
炎炎夏日,就想來一杯冰凍飲品來消暑!
2023-06-15 910 瀏覽
女人有第二個胃😚,但就好怕食得多甜野好易肥,真係好矛盾🙈。好彩杏甜品推出咗🤗點食都五肥系列套餐,套餐嘅燉品選用🤩甜菊代糖燉製,0糖份、超低卡路里👍🏻,同時亦能保留材料嘅原汁原味。特別適合怕肥貪靚😆,又想食得健康養生嘅你!!·✨點食都五肥系列套餐 HKD$88甜菊代糖味道同普通糖分其實唔大分別,熱量相對會更低💪🏻,味道仲幾清甜。🥄套餐 A + B🥥秘制椰汁杞子燉海椰子 x 🥣甜菊糖燉雪燕(150g)椰汁杞子燉海椰子好滋潤😚! 椰汁味道濃厚,海椰子肉食落爽口😋,仲有杞子可以明目。而甜菊糖燉雪燕質感滑溜清爽😽,食落令喉嚨好舒服嘅感覺。另外仲會附上甜菊糖糖水俾你,可按個人甜度喜好加入。·✨泰國金標龍眼爽冰 $55用咗新鮮龍眼同冰塊一齊打碎成冰🍧,所以每一啖都係好濃厚嘅龍眼味道😍;會食到有龍眼微粒,而且脆珠同椰果做配料,口感豐富😚。·📍杏甜品葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖
女人有第二個胃😚,但就好怕食得多甜野好易肥,真係好矛盾🙈。
特別適合怕肥貪靚😆,又想食得健康養生嘅你!!
✨點食都五肥系列套餐 HKD$88

🥄套餐 A + B

🥥秘制椰汁杞子燉海椰子 x 🥣甜菊糖燉雪燕(150g)
椰汁杞子燉海椰子好滋潤😚!
椰汁味道濃厚,海椰子肉食落爽口😋,仲有杞子可以明目。
而甜菊糖燉雪燕質感滑溜清爽😽,食落令喉嚨好舒服嘅感覺。
另外仲會附上甜菊糖糖水俾你,可按個人甜度喜好加入。
✨泰國金標龍眼爽冰 $55

會食到有龍眼微粒,而且脆珠同椰果做配料,口感豐富😚。
📍杏甜品
葵芳興芳路223號新都會廣場4樓477-478號舖
2023-04-21
以杏仁為主題的香港本地甜品小店,從採購原材料到製作成品也堅持一絲不苟,真材實料,不加任何添加劑,每日香港本地鮮製低糖甜品,打破「甜品不健康」的概念 !🍴泰國金標龍眼爽冰 $55 +$5 木蓮凍 (10/10)龍眼冰打到好細水,食落去好清甜嘅龍眼香味,啲冰似係龍眼肉再加水冰打埋一齊,所以食落去都幾有口感有冰嘅質感又有龍眼肉嘅口感,爆爆珠好爽口,椰果都好爽口,整體係好清爽,解膩!木棉動好似仙草嘅味道,食落去有少少草約嘅味道,不過都好嫩滑!🍴點食都唔肥養生套餐 $88 (9/10)採用日本甜菊糖,不合被人體吸收,適合生酮飲食人士、減糖人士!好香杏仁味,質感係比較牛奶嘅稀度,好滑,加咗玫瑰花返入去有少少玫瑰嘅香味,感覺好補,雪燕有少少似燕窩嘅質感,不過比較滑,將你說in擺落杏仁嗰度食呢更加有質感,真係好食得來又唔會肥!推薦指數: 9.5/10真心高質好食又健康,大推!
破「甜品不健康」的概念 !

🍴泰國金標龍眼爽冰 $55 +$5 木蓮凍 (10/10)

🍴點食都唔肥養生套餐 $88 (9/10)

推薦指數: 9.5/10
真心高質好食又健康,大推!
-🦄 杏甜品 @almonddesserthk ・🎠 杏福 甜蜜 就是人生中的必需品…(*・ω・)・🥀 難過時 請來一口棉花糖 生活本應是甜的🫧 失意時 再來一口泡泡糖 煩惱會一吹傾空・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🍬【 𝓢𝔀𝓮𝓮𝓽𝓲𝓮𝓼, 𝔀𝓲𝓽𝓱 𝓷𝓸 𝓰𝓾𝓲𝓵𝓽𝔂… 】・😈 點食都唔肥養生套餐 ʜᴋᴅ88⚡️ ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌘・無時無刻都在渴望甜蜜 卻又怕被它攻擊傷害說真的這是眾人之夢想 吃到好吃時亦不會胖然後它還有養生的功效 你叫我如何不去心動此甜品套餐全是無糖的 就是用了甜菊糖取替甚至是素食及生酮友善 罪惡感什麼的全是零・🍯 甜菊代糖燉雪燕 ( ᴠᴇɢᴀɴ )⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑・經歷歲月摧殘的我在哭 真要好好保養一番呢雪燕有著美顏護膚之效 能補充珍貴的骨膠原當中更含有天然糖醛酸 是坊間俗稱的玻尿酸把雪燕融入在甜品膳食 作日常保健直是完美此清燉雪燕感覺很純粹 沒有加入過多的調味就是天然的雪燕跟甜蜜 很簡樸令人覺得舒適絲絲雪燕營造綿密口感 就像絲絨般細膩輕盈整體的甜度處洽好水平 甜味沒有蓋過其清香而且它用了甜菊糖取替 就是無負擔卻能滋補・
🦄 杏甜品 @almonddesserthk

🎠 杏福 甜蜜 就是人生中的必需品…(*・ω・)

🥀 難過時 請來一口棉花糖 生活本應是甜的

點食都唔肥養生套餐

然後它還有養生的功效 你叫我如何不去心動
甜品套餐全是無糖的 就是用了甜菊糖取替
甚至是素食及生酮友善 罪惡感什麼的全是零

🍯 甜菊代糖燉雪燕 ( ᴠᴇɢᴀɴ )
⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑

就是天然的雪燕跟甜蜜 很簡樸令人覺得舒適
絲絲雪燕營造綿密口感 就像絲絨般細膩輕盈
整體的甜度處洽好水平 甜味沒有蓋過其清香
而且它用了甜菊糖取替 就是無負擔卻能滋補

♥️ 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗 ( ᴠᴇɢᴀɴ )
⚡️ ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌗

吸吸杯也不會過分甜膩 甜味應是來自於芒果

炎熱的夏天時來喝一杯 倒真的是透心涼之選

認真想想其實我很愛甜 但外食時總不會吃甜
只有自家製的才能放心 而現在卻有新選擇了

ᴘ.s.① 桃膠好像也不錯呢 (´∀`*)
ᴘ.s.❷ 私心許願餐牌中能加入雪蓮子…超好吃的

2023-06-05
5 分鐘 (堂食)
點食都唔肥養生套餐
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
  • 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗(全素)
2023-06-10 79 瀏覽
同男友經過好多次都好想試下,奈何每次都食得太飽,無機會試,今晚特登食少啲,拉住男友一齊去試下。甜菊糖燉雪燕使用的是甜菊糖,相較於傳統的白砂糖,它的甜度更低,熱量更少,更加健康。雪燕經過燉煮後變得柔軟,口感滑順,搭配上透明的糖湯,健康又美味,不用擔心糖分攝取過多。雪梨桂圓肉燉紅棗主要材料是雪梨、桂圓肉和紅棗,雪梨的清甜和桂圓肉的香氣結合在一起,非常適合夏天食用。整個甜點的口感非常爽口,吃起來非常清爽,而且沒有太多的糖分,非常健康。紅棗的加入讓整個甜點的口感更加豐富。全間餐廳都用了很多杏仁的裝飾,真的很可愛。

全間餐廳都用了很多杏仁的裝飾,真的很可愛。
2023-06-07 49 瀏覽
食甜品唔一定唔健康嘅,想食得健康,我間唔中都會嚟呢間《 杏甜品 》,佢哋主打健康甜品😍揀咗呢款新出嘅甜品系列選用日本甜菊代糖燉製低卡、零糖份 !健康又養生 · 點食都唔肥╰☆點食都唔肥功效甜品 $88賣相好吸晴🤩食得又睇得😌·甜菊代糖燉雪燕 功效有消脂減肥作用,啱晒我🤭雪燕口感順滑,用上甜菊代糖,味道幾清·秘製椰汁杞子燉海椰子 呢款功效有清熱解毒,平時好少煲涼茶飲就啱晒勒❗️ 椰汁清甜仲有一條條細嫩透白嘅海椰子果肉同甘甜杞子,好有口感╰☆呂宋芒奶昔爽冰 $59面頭有鮮甜芒果肉加上粒粒彈牙珠珠,下層有呂宋芒綿冰,入口冰涼爽快,口感豐富💥唔使加一

揀咗呢款新出嘅甜品系列
選用日本甜菊代糖燉製
低卡、零糖份 !健康又養生 · 點食都唔肥

╰☆點食都唔肥功效甜品 $88

賣相好吸晴🤩食得又睇得😌
·甜菊代糖燉雪燕
功效有消脂減肥作用,啱晒我🤭
雪燕口感順滑,用上甜菊代糖,味道幾清

·秘製椰汁杞子燉海椰子

╰☆呂宋芒奶昔爽冰 $59

💥唔使加一
今日去葵芳行街原來呢度都開咗杏甜品餐廳主打低糖.素食嘅甜品食得健康,滋潤養顏✨甜菊代糖燉雪燕 + 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗呢款雙拼嘅甜品夠哂滋潤燉過嘅雪梨特別清甜再添加龍眼肉 同紅棗,味道唔會過甜配上晶瑩通透嘅雪燕一齊食味道同口感都好夾因為無糖份 / 低卡路里就算糖尿病 / 生酮人士 都一樣可以品嚐到✨貓山王榴槤爽冰炎炎夏日,就係榴槤嘅季節味道非常濃郁,榴槤肉香甜好Creamy再加上粒粒爽冰,帶出爽脆嘅口感榴槤控必食下次嚟新都會行街又多個食甜品嘅好地方

今日去葵芳行街

原來呢度都開咗杏甜品

餐廳主打低糖.素食嘅甜品
食得健康,滋潤養顏

✨甜菊代糖燉雪燕 + 原盅雪梨桂圓肉燉紅棗
呢款雙拼嘅甜品夠哂滋潤
燉過嘅雪梨特別清甜
再添加龍眼肉 同紅棗,味道唔會過甜
配上晶瑩通透嘅雪燕一齊食
味道同口感都好夾

因為無糖份 / 低卡路里
就算糖尿病 / 生酮人士 都一樣可以品嚐到

✨貓山王榴槤爽冰
炎炎夏日,就係榴槤嘅季節
味道非常濃郁,榴槤肉香甜好Creamy
再加上粒粒爽冰,帶出爽脆嘅口感
榴槤控必食

下次嚟新都會行街又多個食甜品嘅好地方
2023-06-06
下午茶
養生糖水系列🤍杏甜品almonddessertʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ杏甜品出咗個減肥都食得嘅糖水系列💞啱晒我哋呢啲又要食又怕肥嘅為食鬼(。>ㅿ<。)點食都五肥系列(A+B) 💲8️⃣8️⃣選用甜菊代糖燉製 係全港首創嘅生酮糖水 0糖份 超低卡 最啱就係減緊肥嘅我啦‪(っ ॑꒳ ॑c)♡♡▫️A原盅雪梨桂圓肉燉紅棗(熱)係好養生嘅感覺 飲落好清甜滋潤~啲雪梨仲要煲到好淋好甜(⑉> ᴗ <⑉)▪️B甜菊糖燉雪燕(凍)用咗個靚靚月球燈裝住 好有意式感🤍食落係少少甜嘅雪燕 沒太大調味🥥椰皇桃膠燉雙皮奶(凍)💲6️⃣7️⃣可以揀杏汁或者椰汁 我哋就揀咗杏汁🙌🏻果然係主打杏仁嘅舖頭 佢哋嘅杏汁真係好重杏仁味🤎主角雙皮奶好滑好重奶味**桃膠仲要大大粒 夠曬足料ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪食完仲可以刮埋啲椰子肉食添🥥—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ —————————📍杏甜品almonddessert @almonddesserthk 尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
養生糖水系列🤍杏甜品almonddessert
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
甜品出咗個減肥都食得嘅糖水系列💞
啱晒我哋呢啲又要食又怕肥嘅為食鬼(。>ㅿ<。)

點食都五肥系列(A+B) 💲8️⃣8️⃣
選用甜菊代糖燉製 係全港首創嘅生酮糖水

▫️A原盅雪梨桂圓肉燉紅棗(熱)
係好養生嘅感覺 飲落好清甜滋潤~
啲雪梨仲要煲到好淋好甜(⑉> ᴗ <⑉)

▪️B甜菊糖燉雪燕(凍)
用咗個靚靚月球燈裝住 好有意式感🤍

桃膠仲要大大粒 夠曬足料ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪
食完仲可以刮埋啲椰子肉食添🥥

尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
2023-06-01 31 瀏覽
𝔾𝕠𝕟𝕟𝕒 𝕘𝕖𝕥 𝕤𝕒𝕥𝕚𝕤𝕗𝕚𝕖𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕒𝕝𝕝 𝕥𝕙𝕖𝕤𝕖 𝕤𝕨𝕖𝕖𝕥 𝕤𝕠𝕦𝕡𝕤🟤好多時食甜品都係晚餐之後,有無試過食左甜品先🤣,飽一飽咪唔洗分開兩個胃,晚餐都省返👀。我同爸媽三個人三份甜品,真係夠曬滿足👅。🍐原盅雪梨桂圓肉燉紅棗 · 甜菊糖燉雪燕 | $88一直好喜歡一盅盅既食物,湯又好糖水又好😚,暖笠笠好舒服。呢盅雪梨紅棗滋潤得黎又唔會太甜🏵️,加埋燉雪燕真係好補🫶🏽。🥚招牌杏仁茶燉蛋白 | $55燉蛋白太正,尤其去d傳統老店我都一定會揀🫧。雖然杏仁茶唔係我杯茶🙉,不過我爸媽都好欣賞,最後一滴不漏🌀。🐧芝麻糊木蓮凍 · 黑芝麻湯圓 | $60芝麻糊同芝麻湯圓都食得多,木蓮凍又係咩玩法呀拿👵🏻,木蓮凍有豐富既維生素C同E✨,仲可以美容養顏添。呢個 combo 好特別,芝麻味好足好天然🌞。甜品店都要打卡架👽,有多個杏仁頭公仔🤲🏽陪住大家。岩岩先知原來尖沙咀同旺角都有分店😲,平時成日去呢d地區都無發現,黎緊食糖水知道要去邊了🤘🏽,仲有好多款想試架嘛~

🍐原盅雪梨桂圓肉燉紅棗 · 甜菊糖燉雪燕 | $88

🥚招牌杏仁茶燉蛋白 | $55

🐧芝麻糊木蓮凍 · 黑芝麻湯圓 | $60

下午茶
喺葵芳新都會商場4樓原來開咗間 「杏 甜品店」嘅分店,位置可能比較入,就喺小米隔離。甜品店用杏仁為主題,以   作為主打方向,仲有燕窩桃膠等等滋補養顏嘅食材,甜品選擇款式都多,仲有一啲套餐可以俾大家選擇。店面仲有兩只超大粒嘅杏仁公仔陪著你,座位上亦分布唔同嘅杏仁公仔,令客人感覺好投入呢個舒適自在嘅環境。開放式嘅門面設計,與薄荷綠色沙發配合木制嘅餐桌,有一邊牆重有假花做裝飾,裝修上看得出非常用心。我同朋友叫咗一份 「點食都唔肥系列」套餐生磨玫瑰燉杏仁茶+ 甜菊糖燉雪燕,採用日本甜菊糖,秉承不會被人體吸收,杏仁茶帶玫瑰花嘅香味,入口清潤微甜,配搭埋燉雪燕一口接一口的綿密口感,仲有助瘦身減肥🤭適合生酮飲食人士、減糖人士!另一個椰皇桃膠燉雙皮奶,用原只椰皇燉出嚟,熱辣辣入口香滑,面層嘅桃膠份量,入口都好滋味!
我同朋友叫咗一份 「點食都唔肥系列」套餐
2023-05-26
  • 椰皇桃膠燉雙皮奶
2023-05-30 45 瀏覽
三訪人氣甜品店,試過尖沙咀及旺角店後已經一試愛上😍近日於葵芳開設新分店,當然要試下新推出的點食都唔肥套餐🤣🔸點食都唔肥套餐 $88 (甜菊代糖燉桃膠 + 玫瑰燉杏仁茶)甜品都有素食選擇,嚴選日本甜菊代糖燉製🇯🇵坊間少有的低卡、零糖份,瘦身、養生及消脂、美顏甜品🥰全方位照顧大家唔同嘅需要。 🔹甜菊代糖燉桃膠(全素)用上日本甜菊代糖一起燉製的桃膠,成品呈琥珀色,口感爽滑煙韌清甜😋桃膠膳食纖維豐富,可以促進消化,低卡又營養,既能排毒又可美顔,蛋白質含量又高👍🏻生酮人仕的首選。 🔹玫瑰燉杏仁茶淡淡粉紅色的玫瑰燉杏仁茶🤍用上一級大杏仁自家磨製的鎮店招牌糖水,這歀新推出的養生系列,不單用上香滑的杏仁茶,加上玫瑰花🌹及甜菊代糖一起燉製,美容、提升免疫力和減少熱量攝取,不止一次過滿足三個願望,仲可以有效改善睡眠質素同埋一飽口福之慾。 🔸抺茶湯圓 $42傳統湯圓食得多,若想換換口味,爆漿流心抹茶絕對是個好選項🍵抺茶能促進新陳代謝,燃燒脂肪有絶對助益,亦有抗氧化的功效。一啖咬開湯圓🍡幼滑甘香的流心抺茶緩緩流出 ,配合上清甜桂花糖水,不愧為店中長據榜首的必點推介。 🔸呂宋芒小丸子吸吸 $55踏入5月正是芒果

🔹甜菊代糖燉桃膠(全素)
甜菊代糖燉桃膠(全素)

🔹玫瑰燉杏仁茶
玫瑰燉杏仁茶

🔸抺茶湯圓 $42
抺茶湯圓

🔸呂宋芒小丸子吸吸 $55
踏入5月正是芒果成熟時,呂宋芒有一種獨特的香味,一直以來都極受港人歡迎。在踏入初夏芒果最盛產的季節🥭來一杯呂宋芒小丸子吸吸,招牌香滑杏仁茶為膽,加入香甜軟滑的菲律賓呂宋芒果肉💛配合煙韌有咬口的吸吸,冰涼透心,初夏的消暑妙品。
甜菊代糖燉桃膠(全素)
玫瑰燉杏仁茶
抺茶湯圓
  • 甜菊代糖燉桃膠
  • 呂宋芒小丸子吸吸
2023-05-30 24 瀏覽
全港首創生酮糖水✨Almond Dessert 杏甜品✨,100%純天然、零糖,咁咪可以食極都不肥,連小朋友👧🏻都可以食理一份。選用甜菊代糖燉造,🌟100%純天然、微糖或甚至零糖,✅真材實料,❌不加任何添加劑或防腐劑,全為保留食材的原汁原味。最近推出仲『點食都唔肥套餐』,我們試了2️⃣款:1️⃣秘興椰汁杞子燉海椰子🔸椰汁🥥香甜不膩,再加上鮮甜爽口的海底椰,有咬勁得黎口感豐富。2️⃣甜菊代糖燉桃膠🔸採用甜菊代糖,❌不含糖分,增添淡淡的香甜。🔹桃膠清熱止渴💦,更有助促進消化、降低血糖和膽固醇!另外我們再試多款一直都很想食的 貓山王榴槤爽冰🍨,未入口已聞到👃🏻榴槤香,選用泰國🇹🇭貓山王榴槤自家制成爽冰🍨,真的每一口都是榴槤肉😋,香甜不膩。依家天氣咁熱🥵就岩哂去食,清熱解暑,又唔加重負擔!

最近推出仲『點食都唔肥套餐』,我們試了2️⃣款:

1️⃣秘興椰汁杞子燉海椰子

2️⃣甜菊代糖燉桃膠
🔸採用甜菊代糖,❌不含糖分,增添淡淡的香甜。
🔹桃膠清熱止渴💦,更有助促進消化、降低血糖和膽固醇!

依家天氣咁熱🥵就岩哂去食,清熱解暑,又唔加重負擔!
2023-04-28
2023-05-29 32 瀏覽
前幾日家姐帶我去食甜品,有點食都五肥系列,岩哂keep fit 又想食甜品嘅我🥳呢個系列選用甜菊代糖燉製、0糖份,而且超低卡、食到材料嘅原汁原味💕❥ 甜菊代糖燉桃膠(全素)配秘制椰汁杞子燉海椰子🥥桃膠非常養生,平時都會食少少,但呢度嘅桃膠有一盤咁多,啖啖入口超滿足😋桃膠本身微甜,可以單食,配上椰汁底一齊食🥥,入口更滑;椰汁裡面有燉海椰子,滋潤養生❥ 招牌杏汁波波爽冰木蓮凍心思思叫埋呢個木蓮凍,原來好大盆,裡面有好多配料最愛四球龍眼冰,清甜唔膩👍🏻,一啖接一啖好好食旁邊配有芋圓同薏米爆珠,薏米爆珠口感好個癮,逐粒咬爆好爽🤣,裡面嘅薏米又帶點煙靭,超正❥ 黑芝麻湯圓大大粒湯丸,裡面好多黑芝麻餡料🖤,以桂花糖水墊底,賣相好靚✨

❥ 甜菊代糖燉桃膠(全素)配秘制椰汁杞子燉海椰子🥥

❥ 招牌杏汁波波爽冰木蓮凍
心思思叫埋呢個木蓮凍,原來好大盆,裡面有好多配料

最愛四球龍眼冰,清甜唔膩👍🏻,一啖接一啖好好食

❥ 黑芝麻湯圓