2019-02-05 336 瀏覽
個日等朋友,見到東喜茶就好想買番杯飲~之前都飲過佢嘅大紅袍芝士奶蓋珍珠奶茶,個人都好鐘意,所以今次都決定飲多次不過等候時間好長,等左15-20mins先有味道都還好,茶味都奶蓋都夠味,唯一可惜係啲珍珠好硬,未熟哂,所以有啲咬落去都好難咬開
個日等朋友,見到東喜茶就好想買番杯飲~

不過等候時間好長,等左15-20mins先有

2019-01-29 130 瀏覽
行到去尖沙咀,附近有好多茶飲店。以前要排長龍既東喜茶而家都唔洗排隊,唔知關唔關喜茶新開左事呢?突然好掛住芝芝莓莓就去左買40$杯一d都唔平,但的確茶底係有不同不過同喜茶比就有d失色用黎止下口癮都不錯既
行到去尖沙咀,附近有好多茶飲店。
突然好掛住芝芝莓莓就去左買
40$杯一d都唔平,但的確茶底係有不同
不過同喜茶比就有d失色
用黎止下口癮都不錯既
2019-01-26 93 瀏覽
Ordered a bubble pearl milk tea and despite the store not being super busy (7 orders in front of me) it took them 20minutes to create my drink. The drink itself when it arrived was good, the tea flavour was strong and the pearls were nice and chewy and hard (although some tasted a little bit raw)

2019-01-15 103 瀏覽
有日行街想飲杯熱野,周圍又冇coffee shop,就比我見到呢間野飲舖,佢個感覺同喜茶有d似,所以就買左個芝士烏龍黎飲,點知發現同喜茶個芝士味係有唔同既,各有各好飲啦,都係各有千秋,好彩杯野飲都幾熱,冬天飲完都幾暖嫁!
2018-12-15
10 分鐘 (堂食)
2018-12-31 109 瀏覽
太過份啦,我買左一杯珍珠奶茶,等待時間起碼30分鐘,等咁耐既原因唔系因為多單做得慢,而系啲員工hea住做,系咁傾計,系咁唔理啲單。出到黎杯野飲,完全唔知飲緊咩,一啲都唔好飲,勁失望!!

出到黎杯野飲,完全唔知飲緊咩,一啲都唔好飲,勁失望!!

2018-12-31
30 分鐘 (外賣自取)
2018-12-25 73 瀏覽
台式飲品已經入侵我們的生活 甚至有很多人之前會去深圳的喜茶朝聖而我也是其中一個不過香港的東喜茶推出一兩年 我倒沒試過 所以這天吃飽了就來了北京道這分店試一試 作個飯後甜品香港的變態物價不是什麼新鮮事比深圳昂貴的售價加上東喜茶的名字和喜茶的相似程度彷彿令東喜茶經營像地獄模式一樣難相信每個喝過喜茶和東喜茶的人必然會一併作比較芝芝提子 $42點了一個邪惡又帶有清新味道的飲品出來的賣相是典型的呃Like賣相 下層是提子味沙冰,上層就是份量適中的芝士奶蓋先來呷一口芝士奶蓋口感是有的,糊糊的,黏黏的奶香味但卻缺少了邪惡的核心 - 芝士味芝士倒是這杯飲品的名字啊下層的提子沙冰,味道不差但跟我所預計的大相逕庭沒有新鮮水果清新感反而有的是少少化學香精味 冰量也太多,能喝的並不多最後芝士和提子沙冰一起呷到口中,味道顯然沒有很搭配的感覺口腔中芝士仍是芝士,提子也是提子 沒有進行全任何「化學作用」雖就這些「罪狀」是香港常見的但在激烈的台式飲料市場,就變得不能接受面對聖誕節喜茶的降臨,東喜茶還需努力
台式飲品已經入侵我們的生活

相信每個喝過喜茶和東喜茶的人必然會一併作比較

芝芝提子 $42
點了一個邪惡又帶有清新味道的飲品
出來的賣相是典型的呃Like賣相
下層是提子味沙冰,上層就是份量適中的芝士奶蓋
先來呷一口芝士奶蓋
口感是有的,糊糊的,黏黏的奶香味
但卻缺少了邪惡的核心 - 芝士味

芝士倒是這杯飲品的名字啊

下層的提子沙冰,味道不差
但跟我所預計的大相逕庭

沒有新鮮水果清新感
反而有的是少少化學香精味
冰量也太多,能喝的並不多
最後芝士和提子沙冰一起呷到口中,
味道顯然沒有很搭配的感覺
口腔中芝士仍是芝士,提子也是提子
沒有進行全任何「化學作用」

雖就這些「罪狀」是香港常見的
但在激烈的台式飲料市場,就變得不能接受
面對聖誕節喜茶的降臨,東喜茶還需努力
芝芝提子
2018-11-18 173 瀏覽
超級失望!唔會再買!係冇咩人等的情況下,買一杯茶要浪費我成35分鐘係到罰企,為左做勢扮多人買,明明單唔多,d職人拖慢來做,係入面談笑風生,我地d客就焗等,好多人都等到唔耐煩,茶底又唔特別,態度又差,完全嘥我時間!建議大家唔好買!今次第一次開post就鬧係因為真心覺得好失望,其實如果好多單要等完全沒問題,但係為咗做勢而過份浪費客人時間確實不正確。早知過對面排鹿角巷算,起碼人哋對得住呢個價錢對得住呢個態度。
超級失望!唔會再買!
態度又差,完全嘥我時間!建議大家唔好買!

外賣自取
2018-11-17 111 瀏覽
當初東喜茶來港時,已有不是評價為山寨版喜茶,今天一嘗,心已有數。若果你嘗過喜茶,你對茶加芝士會有一定的要求,先不把兩者作比較。我選了金鳳茶王加芝士,因為是店鋪推薦,友人曾喝過東喜茶,所以對抹茶頗有好感,一試再試。先評評金鳳茶王,茶偏甘,但不甜,芝士比較「杰」身,即使用店鋪推薦的方法也未能茶連芝士同入口,因為芝士堵住了,茶流不出來,所以還是要用飲管輔助。整體來說,兩者混合後,並不算太甜,但味道也不太融合,芝士搶了太多茶味,不過芝士是欣賞的。另一杯抹茶,只算是中規中矩,沒有太大驚喜。另一想說的是,雖然店內有3名員工,但只有1人沖調飲品,所以輪候時間相當耐...

另一杯抹茶,只算是中規中矩,沒有太大驚喜。

金鳳茶王+芝士/抹茶+芝士
2018-11-16 114 瀏覽
今日飲左個芝士四季春,比起其他的茶店,芝士味都係差唔多,正正常常,但係佢個茶底真係唔錯。就算唔記得講少甜,佢都無話好甜,而且係啱啱好,加上芝士,成為奶綠,係我飲過最好的奶綠。不過如果35蚊,就少少貴。但都可以心情好的時候飲!
不過如果35蚊,就少少貴。但都可以心情好的時候飲!
2018-10-31 181 瀏覽
又係去買我最喜歡飲的火火時間,每次去尖咀分店幫襯特別開心,店員好nice, 又快手。火火每次水準都係一致,沙冰打得好細,味道剛好,我就是喜歡甜甜地襯上芝士,好滑。深粉紅好靚,最正係可以攞住影相selfie 吓。我和幾個同事每次都會買火火和黑提,飲完做嘢都醒神d. 我地做sale其實最緊要係放break時有d嘢食下,飲下,上完電又要再做,所以北京道分店真係俾左我地的精神放break一大好處。努力,keep 住水準品質支持你們。還有好似最近出左什麼熱紫薯,好似好似吸引,其實熱珍珠奶茶已經好好味,好暖胃,現在再出新口味,好想飲下,明天去try try. 給大家意見。

2018-10-31
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 芝士火火,芝士黑提
2018-10-31 124 瀏覽
齋綠茶我選擇了齋綠茶, 因為怕肥所以沒有選擇芝士綠茶,綠茶的茶味好香好清新, 完全沒有苦澀味, 忘記了選擇無糖, 但正常糖份的這杯綠茶也令我驚喜萬分, 好飲!芝士哈哈男朋友選擇了芝士哈哈(哈密瓜), 這店的芝士真的好味道無與倫比, 杰身的芝士奶蓋又帶有鹹鹹的芝士香味, 好豐富的口感, 起初飲不到哈密瓜的味道 ,可能哈密瓜本身的清甜當變了沙冰的時候都不夠突出,但當慢慢飲沙冰開始溶的時,哈密瓜的味道就十分明顯,而且整杯哈哈也變得深色了,哈密瓜清清的甜味 我和男友都十分欣賞,會再飲。我下次都是會選擇芝士飲品,肥就肥啦

芝士哈哈

我下次都是會選擇芝士飲品,肥就肥啦

2018-10-28
15 分鐘 (堂食)
2018-10-26 127 瀏覽
如果大家想品嚐咁好味既水果茶,記得光顧,嚴重影響業界整體水平。XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

大家估下呢杯係乜?

2018-10-25 121 瀏覽
今日途經尖沙咀北京道,遠遠見到有一條小小的人龍排隊,於是走過去看一看。原來人龍是等候東喜茶的,本著人多無衰野的心態,買了一杯芝士奶蓋烏龍茶。正如剛才提及,等候的人數多,下單後等了十多分鐘才沖好。一收到杯芝士奶蓋烏龍茶,當然要影相打咭留念,它的賣相老實說是不差的,奶蓋和茶的比較都好,一心以為買啱野的時候,奶蓋一入口無芝士味,烏龍茶清淡如水,略略茶味都飲不到,如果真的十分口渴,想飲台式飲品,還是幫襯另一間吧!

15 分鐘 (外賣自取)
2018-10-15 153 瀏覽
今日去到北京道想買坏黑糖珍珠鮮奶,嘩!見到條龍,天氣又酷熱,都係要轉呔,飲得多黑糖珍珠鮮奶, 都要轉吓新口味,行到對面有一間店舖,門口好多生菓Poster, 十分之吸引,比個機會自己即管試下,見到Menu 上價錢貴過一般台式飲品,唔緊要啦 ,希望有驚喜,第一次Order 佐坏芝士芒芒,Wow... 芒果好香,芝士 融入芒果冰冰裏面,好好味,好清香😋😋😋 一向喜愛朱古力的我,今次要Order OREO 芝士可可,嘩!好快一坏比我 KO 哂,因為太好飲啦!仲好飽肚Tim... 👍👍👍所以貴得有道理
芝士芒芒
OREO芝士可可
芝士芒芒
OREO芝士可可
2018-10-04 123 瀏覽
最近飲過四間分店,荃灣,旺角,琴日飲完觀塘,太好飲,今日再飲尖沙咀,點知太令人失望!個芝士奶蓋少過其他分店好多,個茶又淡,珠又無味,真係太勁喇。售貨員態度又唔好,雖然出貨係快,但唔好飲有乜用。

外賣自取