2009-09-14 20 瀏覽
松屋有幾間分店, 但係每次都係最鐘意呢間幾個月前睇完食評去試, 果真好好味自從食過一次之後, 而家間唔中都會去而且次次都有番個水準, 抵讚~昨晚同樣地和朋友特往再試她的晚市放題可能是閒日; 客人不算太多, 感覺也不嘈吵!講番今次食嘅o野食有:刺身方面三文魚,鮑片唔錯,鮑片好鮮甜!串燒牛舌,羊扒,雞軟骨,雞腎等都好好味!牛舌,羊扒真的很正,唔鞋口,牛舌幾爽!炸物蝦天婦羅不錯,D粉幾薄!唔油~~芝麻雞亦熱辣辣好好食,脆脆地好香呀煎餃子, 又是外香內軟, 好吃除左以上的食物, 還吃了炸海鮮卷, 炸豆腐等, 不過水準都是一般另外, 有一碟牛柳, 係送的, 都幾好食籍得一讚全昰熱辣辣上枱,相信全部熱食都昰即叫即做加上放題包啤酒(日本)汽水只收一百六十八元一位,真超值班待應及厨師都很有禮貌,仍keep住呢個水準就好啦
松屋有幾間分店, 但係每次都係最鐘意呢間
幾個月前睇完食評去試, 果真好好味
自從食過一次之後, 而家間唔中都會去
而且次次都有番個水準, 抵讚~
昨晚同樣地和朋友特往再試她的晚市放題
可能是閒日; 客人不算太多, 感覺也不嘈吵!
講番今次食嘅o野食有:
刺身方面三文魚,鮑片唔錯,鮑片好鮮甜!
串燒牛舌,羊扒,雞軟骨,雞腎等都好好味!
牛舌,羊扒真的很正,唔鞋口,牛舌幾爽!
炸物蝦天婦羅不錯,D粉幾薄!唔油~~
芝麻雞亦熱辣辣好好食,脆脆地好香呀
煎餃子, 又是外香內軟, 好吃
除左以上的食物,
還吃了炸海鮮卷, 炸豆腐等, 不過水準都是一般
另外, 有一碟牛柳, 係送的, 都幾好食
籍得一讚全昰熱辣辣上枱,相信全部熱食都昰即叫即做
加上放題包啤酒(日本)汽水只收一百六十八元一位,真超值
班待應及厨師都很有禮貌,仍keep住呢個水準就好啦
2009-09-11
  • 燒雞wing
2009-09-14 9 瀏覽
一直,都覺得搵唔到一間值得一讚的日本放題終於都搵到喇,就係呢間!上星期四朋友生日,選左松屋日本料理食自助餐!我哋一行四人,到達時已是八點了,這間餐廳裝潢有點破舊,地方不見闊落!也不至於太逼,好入番正題.........我目標係想試勻所有嘢,所以唔會話凈係揀貴價或者回本嘢!刺身同串燒類叫得比較多D,整體食物質素幾好,唔覺將貨就價!個人就較鍾意食串燒,晌出面日式串燒店食都好貴架!同埋我覺得佢啲串燒確實又燒得唔錯,新鮮熱辣我哋食到成筒竹簽就知食咗唔少串啦!特別推介/牛頸脊肉/雞軟骨/牛舌/羊扒/蝦!刺身我最喜愛的三文魚厚肉而且新鮮,咬落去淡淡肉,好味!壽司同手卷d飯好軟熟,又唔會太散,特別推介軟殼蟹手卷,咬落去 層次感 分明!蜜糖芝麻雞翼外脆內嫩,很香!炸蝦天婦羅現叫即製,入口仍是熱騰騰的,,彈牙結實好好味!炸蠔呀,真係剛剛炸完才拎比客人,熱辣辣十分之香脆可口!蒜片 牛柳粒,中間仲係嫩紅色的半生熟,咬感好好,超級美味!特別推薦果個局三文魚加兩滴美極絕配,好滑真係一流 , 真係好好味架 , 估唔到熟左ge三文魚都可以禁滑 , 仲有仲有個焗蠔都極之好味。Service我覺得好好,d waiter
上星期四朋友生日,選左松屋日本料理食自助餐
也不至於太逼,好入番正題.........
我目標係想試勻所有嘢,所以唔會話凈係揀貴價或者回本嘢!
刺身同串燒類叫得比較多D,整體食物質素幾好,唔覺將貨就價!
個人就較鍾意食串燒,晌出面日式串燒店食都好貴架!
同埋我覺得佢啲串燒確實又燒得唔錯,新鮮熱辣

我哋食到成筒竹簽就知食咗唔少串啦!
特別推介/牛頸脊肉/雞軟骨/牛舌/羊扒/蝦!
刺身我最喜愛的三文魚厚肉而且新鮮,咬落去淡淡肉,好味!
蜜糖芝麻雞翼外脆內嫩,很香!
炸蝦天婦羅現叫即製,入口仍是熱騰騰的,,彈牙結實好好味!
炸蠔呀,真係剛剛炸完才拎比客人,熱辣辣十分之香脆可口!
蒜片 牛柳粒,中間仲係嫩紅色的半生熟,咬感好好,超級美味!
Service我覺得好好,d waiter個個都好有禮貌!
同埋佢唔收切餅費呢樣野都幾抵讚!
不過環境就真係好嘈...不過都冇所謂,因為我地都好嘈*
整體而言,以這個價錢可以吃到即燒的串燒放題,質素中上,連飲品實在好抵!

2009-09-10
生日
2009-09-11
朋友係外國黎探我..未食過放題所以帶佢去試book 左9點,鋪頭好多人,等位地方淺窄令人唔舒服最後坐最尾個張卡位,傾計唔錯...講番食物質責,D食物算OK,都好多野食刺身 <-- 三文魚尚算新鮮 ,吞拿魚唔好食(建議刺身分開幾次order,可以保持新鮮 )雞翼 <-- 都幾好味, 夠脆, 入味雞軟骨 <--- 超好味, 一粒粒易入口炸豆腐 <-- 一口一舊, 炸得好好, 外脆內軟, 係全間店裏最好味的食物天婦羅<--very good 燒秋刀魚<--肚有時味道很苦很甘,個人認為加適中檸汁易入口其他熟食都不錯服務: 還可以, 佢地都好有禮貌, 換碟都好快手當然, 極限係坐兩粒鐘啦,食左一個鐘多少少已經開始話last order不過$150 算係咁,無欺場
朋友係外國黎探我..未食過放題所以帶佢去試
book 左9點,鋪頭好多人,等位地方淺窄令人唔舒服
最後坐最尾個張卡位,傾計唔錯...
講番食物質責,D食物算OK,都好多野食
刺身 <-- 三文魚尚算新鮮 ,吞拿魚唔好食
(建議刺身分開幾次order,可以保持新鮮 )
雞翼 <-- 都幾好味, 夠脆, 入味
雞軟骨 <--- 超好味, 一粒粒易入口
天婦羅<--very good
燒秋刀魚<--肚有時味道很苦很甘,個人認為加適中檸汁易入口
其他熟食都不錯
服務: 還可以, 佢地都好有禮貌, 換碟都好快手
不過$150 算係咁,無欺場
  • 雞翼
  • 雞軟骨
  • 炸豆腐
相約後補慶生, 就選了來這裡,第一次來這裡, 之前聽過好不錯就來試試,果然沒有失望首先是食物方面當天我有點不舒服, 本應要介口生冷熱氣不能吃, 但看到友人叫的都流晒口水點都要整返D黎食串燒雞比菇: 個汁同菇0既陪搭WONDERFUL, 唔會遮掩菇0既鮮味雞軟骨: 超級脆口, 完全冇出面食凍左林左0既感覺, 食完再食!!雞腎: 能保留一貫0既口感, 唔係普遍貨色雞翼: 好細心咁預先拆定骨, 唔洗自己咬到好"LE HEA", 好貼心抵讚肉嫩, 一咬D汁就必出黎.鵪鶉蛋: 好特別的菜式, 好少見香港有呢樣野食, 都係0係台灣食得多~叫一份有兩粒仔, 0岩晒想食下又驚膽固醇0既朋友啦~一品料理凍豆腐: 都幾滑, 豆味好重, 不過略嫌淡左少少, 因我吃開濃味牛肉烏冬: 湯底唔夠濃, 不過牛肉同烏冬都好味天婦羅蝦, 南瓜, 番薯: 呢到0既天婦羅炸得好香脆, 最欣賞佢唔油, 唔會食到好膩而蝦都好新鮮, 好爽口最喜歡吃南瓜. 夠晒甜. 細細塊, 師傅切得好薄~ 抵讚刺身/sushi三文魚: 新鮮, 以任食黎講好唔錯0既水準鮑片: 超鮮甜呀, 鮑魚味出晒黎馬刀貝: 之前未食過呢樣野, 呢到0既十分之爽
相約後補慶生, 就選了來這裡,
第一次來這裡, 之前聽過好不錯就來試試,
果然沒有失望

首先是食物方面
當天我有點不舒服, 本應要介口
生冷熱氣不能吃, 但看到友人叫的都流晒口水
點都要整返D黎食

串燒
雞腎: 能保留一貫0既口感, 唔係普遍貨色

肉嫩, 一咬D汁就必出黎.
叫一份有兩粒仔, 0岩晒想食下又驚膽固醇0既朋友啦~

一品料理

牛肉烏冬: 湯底唔夠濃, 不過牛肉同烏冬都好味
而蝦都好新鮮, 好爽口
最喜歡吃南瓜. 夠晒甜. 細細塊, 師傅切得好薄~ 抵讚

刺身/sushi
三文魚: 新鮮, 以任食黎講好唔錯0既水準
鮑片: 超鮮甜呀, 鮑魚味出晒黎
馬刀貝: 之前未食過呢樣野, 呢到0既十分之爽口, 應該都好新鮮
甜蝦: 唔會比出面食0既遜色, 鮮味爆晒出黎

然後是飲野方面
之前去過的放題大多都是提供asahi酒或汽水
呢到我見到仲有好多芒果茶,蘋果茶,柑桔蜜之類的
不過都是冷飲
由於生病唔敢飲凍野, 初頭仲以為只可以飲水
點知比我見到有個熱薑母茶, 真係好貼心
唔會只係一味得凍野飲, 超抵讚

最後, 仲有送0既芝士煙肉局生蠔,
個汁好食到不得了~~必吃推介
同埋老闆整0既局三文魚都好好味,
火侯0岩0岩好, d肉局完都仲好滑
  • 芝士煙肉局生蠔
  • 串燒
2009-09-09
相約老友飯局, 他大讚這兒抵食,朋友仲話呢間係咁多間分店最好既一間魚生都是慣常的任食貨色, 甜蝦, 三文魚, 吞拿, 立魚, 都算合格三文魚刺身!厚切,都新鮮,你寫1佢就真係黎1片,想食多d就真係要寫多d各款串燒中以燒羊扒最突出,亦極考功夫.廚師燒烤程度恰到好處不全熟,羊本身帶適量油脂,口感豐腴,非常滿意其中燒牛脷,咬一口竟肉汁四濺,口感一流大葱豬肉,是以大葱配豬肉是日本串燒的傳統做法香甜肉汁跟大葱的獨特味道產生了美味的化學作用,口感脆中帶爽最過癮燒雞翼,口味較大路只要灑上鹽掌握燒烤時間,燒直到外皮金黃,便是人間美味其餘的燒物雞骨腸、多春魚、雞軟骨、翠玉瓜、白果又是較大路則不過不失芝麻雞翼、蝦天婦羅、味道也不俗 芝士焗生蠔比較好,生蠔宜選中型Size薄薄一層濃烈既芝士汁配合煙肉碎焗至金黃色,沒有半點蠔腥,煙韌有嚼勁,確是色香味俱全而服務方面都好好呀...個老細仲好好人添呀!!!整左d焗三文魚腩畀我地食他自創的.好好味呀.呢度其餘的侍應嘅服務態度好好,招呼周到,令人感到好舒服環境平平凡凡的裝潢,相比坊間一般居酒屋,而且我們坐的位很迫 但我吃串燒重視氣氛多於一切,並且享受餐廳現場熱鬧的氣氛
各款串燒中以燒羊扒最突出,亦極考功夫.廚師燒烤程度恰到好處
不全熟,羊本身帶適量油脂,口感豐腴,非常滿意
其中燒牛脷,咬一口竟肉汁四濺,口感一流
大葱豬肉,是以大葱配豬肉是日本串燒的傳統做法
芝麻雞翼、蝦天婦羅、味道也不俗
焗至金黃色,沒有半點蠔腥,煙韌有嚼勁,確是色香味俱全
而服務方面都好好呀...個老細仲好好人添呀!!!
整左d焗三文魚腩畀我地食他自創的.好好味呀.

呢度其餘的侍應嘅服務態度好好,招呼周到,令人感到好舒服
環境平平凡凡的裝潢,相比坊間一般居酒屋,而且我們坐的位很迫
但我吃串燒重視氣氛多於一切,並且享受餐廳現場熱鬧的氣氛
下次應該都會再幫襯

2009-09-08
  • 雞骨腸、雞軟骨
2009-09-09 7 瀏覽
幾日前已經好想去食日本野...甘見到好多人推介我去松屋試下,甘我就book左琴日,同6個朋友一齊去...終於去左啦!!!我第1次去ja~~次次都訂唔到台ge???幾得一定要book台lor~~~哈哈今次終於黎到啦尋晚約左6個人10點鐘一齊去呢間食放題先講吓環境裝修可以話簡陋~~~安排了坐卡位添!!!聞到好香bbq味大家仲可以舒服地傾丫講番食物.....跟住剔刺身啦,選擇唔多,都算新鮮三文魚既刺生好新鮮! 我最中意~~~串燒好o店!!牛舌好正好惹味~~~連多春魚都燒得好靚美極焗三文魚係*老細*自己整架都好好味喎~~~不過就千其唔好叫中華沙律!!麻麻>.< 唔識點形容....最後埋尾仲有雪糕~係芝麻最好味啦!員工其實都好好,一坐低就問你飲D乜呀服務態度好呢個係重點(要讚)埋單大約百五蚊一個@@咁既價錢我覺真係抵到飛起食野除左食本身食物外...最重要係服務同氣氛...呢一間食店係我食過最溫馨的一間...店舖里面有一位好似叫根本英俊的人...佢好好人,本來唔識佢...佢會問你好唔好食..又忽然同你講下笑話,猜下迷語,傾多2句.佢會拿d私伙美食比你...總之又好玩又好食,又開心.
幾日前已經好想去食日本野...
終於去左啦!!!我第1次去ja~~
次次都訂唔到台ge???幾得一定要book台lor~~~
哈哈今次終於黎到啦
尋晚約左6個人10點鐘一齊去呢間食放題
先講吓環境裝修可以話簡陋~~~
安排了坐卡位添!!!聞到好香bbq味
大家仲可以舒服地傾丫
講番食物.....
跟住剔刺身啦,選擇唔多,都算新鮮
三文魚既刺生好新鮮! 我最中意~~~
串燒好o店!!
牛舌好正好惹味~~~
連多春魚都燒得好靚
美極焗三文魚係*老細*自己整架都好好味喎~~~
不過就千其唔好叫中華沙律!!麻麻>.< 唔識點形容....
最後埋尾仲有雪糕~係芝麻最好味啦!
員工其實都好好,一坐低就問你飲D乜呀
服務態度好呢個係重點(要讚)
埋單大約百五蚊一個@@
咁既價錢我覺真係抵到飛起
食野除左食本身食物外...最重要係服務同氣氛...
呢一間食店係我食過最溫馨的一間...
店舖里面有一位好似叫根本英俊的人...
猜下迷語,傾多2句.佢會拿d私伙美食比你...
總之又好玩又好食,又開心...
你叫30塊.佢地一定比50塊你..
佢地好得意..會送d餐單上冇的食物...好好好食..但我吃曬先記得影相...
好香好香..煙肉..cheese..超正正正...
150...呢d都有得食...抵到....
2009-09-08
你叫30塊.佢地一定比50塊你..
好香好香..煙肉..cheese..超正正正...
150...呢d都有得食...抵到....
2009-09-08 6 瀏覽
人生彷彿是五味架,甜、酸、苦、辣、鹹,每樣東西亦要經過細味歷煉~~~星期六,自己看見其他食家對這間食評不錯,於是大膽在宵夜時段book 1 位!現在也不想找其他人「陪吃」,還是讀書要緊!游完水,時間剛剛好。一坐低,職員好有體貌介紹如何任點(可能知我第一次光顧!)眼見很多食家都點焗三文魚,我就問問可否先來一份?很可惜,偏偏師父冇來!嘗不到您的手藝~寫完紙,過了一分鐘,竟然......竟然來了一大碟刺身拼盤 嚇死我!我道:「Sorry,我冇叫咁大碟?」職員親切地講:「啊!唔清楚」好彩我游水後好胃口,個拼盤最少20隻甜蝦,that's too crazy!在其他店子這份賣你$200唔出奇!之前仲叫左炸物、手卷等,如果我唔係「肚空空」,真係會食唔完!炸蠔、炸海鮮卷也是一流,手卷內的材料多點兒更佳!職員非常有禮貌,成日問我:「夠唔夠飽?」我再吃爆肚la~Sunday,$150任食,對於Student既我,算奢侈了! 好多人搵兩餐都難!應該心存感謝的!

現在也不想找其他人「陪吃」,還是讀書要緊!

寫完紙,過了一分鐘,竟然......竟然來了一大碟刺身拼盤
嚇死我!
炸蠔、炸海鮮卷也是一流,手卷內的材料多點兒更佳!
職員非常有禮貌,成日問我:「夠唔夠飽?」我再吃爆肚la~

應該心存感謝的!

太多la~~~~~~~~~
有冇20隻甜蝦? ^^"
雞軟骨
Ice-cream,吃了三杯!
2009-09-06
$150 (宵夜)
太多la~~~~~~~~~
有冇20隻甜蝦? ^^"
雞軟骨
Ice-cream,吃了三杯!
  • 刺身
  • 炸物
2009-09-07 10 瀏覽
之前都去開銅鑼灣果間的… 不過… 有朋友講開呢間更好食, 當然要來食下la~~真係好正, 食完即刻成為近來the best一定要食, 焗三文魚… menu 冇ga… 係根本英俊自己送上… 一桌一碟…做法好簡單, 焗左三文魚腩, 加美極, 加檸檬汁, 就可以, 完全出晒三文魚的鮮味…不過食落好 “lou”…仲有一粒粒紅豆的紅豆雪糕…好好味ar~~tempura 蝦都好食… 不過比的汁就小d… 不過真係唔可以食太多…好 “lou”…燒物, 煮物都好食~其他野都好好食… 出野又快… 換碟都好快~~服務幾好~ 仲有一樣好, 氣氛~~ 地方唔大, 暗暗地的燈~~舒服~~
之前都去開銅鑼灣果間的…
不過… 有朋友講開呢間更好食, 當然要來食下la~~
真係好正, 食完即刻成為近來the best
仲有一粒粒紅豆的紅豆雪糕…好好味ar~~
燒物, 煮物都好食~
其他野都好好食… 出野又快… 換碟都好快~~
服務幾好~
仲有一樣好, 氣氛~~ 地方唔大, 暗暗地的燈~~舒服~~
2009-09-05
  • 焗三文魚
(非會員)
2009-09-07 3 瀏覽
平常真係唔多食放題,因為質數唔係好得但係呢度只係$168,刺身真係唔錯,樣樣都好好食(除左吞拿魚,可能我自己唔係好鍾意食)唔錯至於其他熟食都好唔錯, 特別係炸物同燒羊鞍串燒牛舌同可以一試燒三文魚.味道可口服務方面也不錯,經理和各侍應的態度都很好有漏單的情況出現,最記得牛舌點第三次才有,真係唔得整體黎講,平靚正
平常真係唔多食放題,因為質數唔係好得

但係呢度只係$168,刺身真係唔錯,

樣樣都好好食(除左吞拿魚,可能我自己唔係好鍾意食)唔錯

至於其他熟食都好唔錯, 特別係炸物同燒羊鞍

串燒牛舌同可以一試

燒三文魚.味道可口

服務方面也不錯,經理和各侍應的態度都很好

有漏單的情況出現,最記得牛舌點第三次才有,真係唔得

整體黎講,平靚正

2009-09-05 6 瀏覽
其實大約一年前,已經留意尖沙咀有間松屋,此外朋友介紹,因此來咗呢間試第一樣野sashimi好新鮮,三文魚、甜蝦、鮑魚片、劍魚腩等等質素卻不比高級料理店輸蝕,師傅的砌法相當認真,件件都超級肥美還有新鮮熱辣的串燒,呢度嘅串燒選擇也算多樣化這個雖然並不是用料名貴的菜式然而愈簡單的食物,就愈能考驗廚師的工夫每客都是即叫即燒,同樣地最能表現出師傅做菜的誠意我唔逐一講,不過有好幾樣係幾值試羊扒相信是此店嘅貴價物,都幾大件但冇乜羊肉味但肉質尚算嫩滑,吃起來口感鬆化幾好雞腎落手都係就住就住,只有丁點鹹味未能發揮鹽燒食品應有特色,僅僅合格而已牛舌火候剛剛好,真係好爽口有咬口,如表面燒得再微焦,層次更上一樓雞比姑淋照燒汁,用呢個醬料感覺有點奇怪猶幸本身菇味搭夠,入口爽脆,是不俗嘅食物雞翼燒得皮脆肉香,做到色香味俱,我鍾意食煙肉車厘茄,車厘茄外面包住既係煙肉,一口咬落可以吃到茄汁既甜甜酸酸同樣地可以吃到燒得熱燙燙既香口煙肉,喚醒了我麻木左既味雷其他的只是屬普通級數,中規中矩,不堪一提除了串燒外近期最熱門很受歡迎的美極三文魚油脂勁豐富美味,絕對入口即溶,抵讚三文魚皮又香口又脆,送下啤酒一樂也最後也是執人手尾講
還有新鮮熱辣的串燒,呢度嘅串燒選擇也算多樣化
這個雖然並不是用料名貴的菜式
然而愈簡單的食物,就愈能考驗廚師的工夫
每客都是即叫即燒,同樣地最能表現出師傅做菜的誠意
我唔逐一講,不過有好幾樣係幾值試
羊扒相信是此店嘅貴價物,都幾大件但冇乜羊肉味
但肉質尚算嫩滑,吃起來口感鬆化幾好
雞腎落手都係就住就住,只有丁點鹹味
未能發揮鹽燒食品應有特色,僅僅合格而已
雞比姑淋照燒汁,用呢個醬料感覺有點奇怪
猶幸本身菇味搭夠,入口爽脆,是不俗嘅食物
雞翼燒得皮脆肉香,做到色香味俱,我鍾意食
同樣地可以吃到燒得熱燙燙既香口煙肉,喚醒了我麻木左既味雷
其他的只是屬普通級數,中規中矩,不堪一提

除了串燒外近期最熱門很受歡迎的
美極三文魚油脂勁豐富美味,絕對入口即溶,抵讚
三文魚皮又香口又脆,送下啤酒一樂也

最後也是執人手尾講,雖然這裡環境普通咗d
然而很有日本風味,而老闆真的很好客熱情,氣氛很親切
以日式自助餐黎講不錯,價錢很公道,亦好適合一大班年青人黎食晚飯
2009-09-01
紀念日
2009-09-05 1 瀏覽
每次去之前都會預先book定位,因為實在太多人去la八點鐘去到,準時入坐,今次坐喺近門口嘅四人座位,都ok舒服之前兩個人去,安排我地坐路口2人檯,有d迫加上係咁叫嘢食,張檯唔夠位擺......d 嘢食變咗"層層疊"每次去到都係食咗雪糕先再叫其他,d芝麻雪糕同綠茶雪糕依然都係咁正!!!好重味~食食下雪糕,根本英俊生過咗嚟同我哋講笑,好多gag~差d笑死~又MJ 又RMBhahahaha根本英俊生焗咗個美極焗三文魚俾我哋,入口即溶,食落又唔腥~正仲俾咗盤刺身拼盆我哋,有三文魚,甜蝦,鮑魚,劍魚&馬刀貝d三文魚刺身每片都好大塊,其他嗰d都好爽,好新鮮,幾彈牙d和食,炸物&串燒.好好食~冬菇,蒜片牛肉,蝦天婦羅~good我最欣賞個燒羊扒,燒完熱lala咁食,又好味,仲揾d錫紙包住個尾,唔會整污糟隻手,好有心思~食到咁上下,我哋keep住咁食雪糕,我d friend 就係度畫公仔,d公仔古靈精怪,根本英俊生見到我哋d公仔咁搞笑就攞咗去貼雪櫃~下次睇吓d 怪畫仲喺唔喺度先~haha任飲任食而且款式有好多選擇!服務周到令人覺得好舒服,尤其係根本英俊生,幫助消化~食得開心.值得再去
每次去之前都會預先book定位,因為實在太多人去la

八點鐘去到,準時入坐,
今次坐喺近門口嘅四人座位,都ok舒服
之前兩個人去,安排我地坐路口2人檯,有d迫
每次去到都係食咗雪糕先再叫其他,
d芝麻雪糕同綠茶雪糕依然都係咁正!!!好重味~
食食下雪糕,根本英俊生過咗嚟同我哋講笑,
好多gag~差d笑死~又MJ 又RMB
hahahaha

仲俾咗盤刺身拼盆我哋,有三文魚,甜蝦,鮑魚,劍魚&馬刀貝
d三文魚刺身每片都好大塊,其他嗰d都好爽,好新鮮,幾彈牙
我最欣賞個燒羊扒,燒完熱lala咁食,又好味,
仲揾d錫紙包住個尾,唔會整污糟隻手,好有心思~
食到咁上下,我哋keep住咁食雪糕,
我d friend 就係度畫公仔,d公仔古靈精怪,
根本英俊生見到我哋d公仔咁搞笑就攞咗去貼雪櫃~
下次睇吓d 怪畫仲喺唔喺度先~haha

任飲任食而且款式有好多選擇!
服務周到令人覺得好舒服,尤其係根本英俊生,幫助消化~

食得開心.值得再去

2009-09-02
2009-09-05 16 瀏覽
香港人對自助餐的狂熱.非常厲害雖說經濟不景,自助餐仍不乏捧場客,何況價錢愈來愈平連國際級酒店也專門加入一些供應自助餐的食肆大夥兒開餐的話,又可滿足不同口味需要現時不少日式餐廳走放題自助餐路線,放題以即叫即做作賣點相繼推出分段自助餐折扣優惠,大家可以使用價廉享用放題自助餐這種類型自助餐最適合年輕人大夥兒聚會的好地方言歸正傳,妹妹考取見習律師一切順利請一家外出晚餐慶祝.最先想去帝苑酒店吃自助餐可是外甥同妹夫同樣地提議去這裡.說BUFFER卡有五折優惠而且睇到openrice好多好評.建議來這裡又無人反對.唯有改變陣地來這裡今日一行十三人去食自助餐,沒想到可以坐房間.環境普普通通這裡的食物選擇繁多前菜辣味螺肉.日式八爪魚.中華沙律只是一般而已刺身種類不多,但擺放得整齊有心思,感覺好靚,亦好新鮮蠔是剛炸起熱騰騰.幾香口.蠔味濃郁,然而隻蠔細.食唔到有蠔肉芝麻雞翼鬆化無比,滋味十足,的確惹人唾唌炸蝦天婦羅一樣爽口彈牙,妹妹無上至愛燒三文魚自家製,低溫烤焗效果不錯,烤香後配上特別調製的醬汁,美味至極扇貝(係送既)沙拉汁非常入味,不過扇貝肉體積又略為細小了一點日式串燒雞翼雖然係好大路野,用雞中翼以竹
香港人對自助餐的狂熱.非常厲害
雖說經濟不景,自助餐仍不乏捧場客,何況價錢愈來愈平
連國際級酒店也專門加入一些供應自助餐的食肆
大夥兒開餐的話,又可滿足不同口味需要
現時不少日式餐廳走放題自助餐路線,放題以即叫即做作賣點
相繼推出分段自助餐折扣優惠,大家可以使用價廉享用放題自助餐
這種類型自助餐最適合年輕人大夥兒聚會的好地方

言歸正傳,妹妹考取見習律師一切順利
請一家外出晚餐慶祝.最先想去帝苑酒店吃自助餐
可是外甥同妹夫同樣地提議去這裡.說BUFFER卡有五折優惠
而且睇到openrice好多好評.建議來這裡
又無人反對.唯有改變陣地來這裡
今日一行十三人去食自助餐,沒想到可以坐房間.環境普普通通
這裡的食物選擇繁多
前菜辣味螺肉.日式八爪魚.中華沙律只是一般而已
刺身種類不多,但擺放得整齊有心思,感覺好靚,亦好新鮮
芝麻雞翼鬆化無比,滋味十足,的確惹人唾唌
炸蝦天婦羅一樣爽口彈牙,妹妹無上至愛
日式串燒
雞翼雖然係好大路野,用雞中翼以竹籤架起上碟,最緊要烤得夠香脆
羊鞍都幾嫩.每枝羊把錫紙包好羊架骨,賣相討好,細細件.口感豐富至極
鹽燒牛舌.咬落爽脆一D不覺得*UN*
雞髀菇,我最愛,講你知,雞髀菇含豐富蛋白質,纖維素也十分高,被我視為健康食品
還有翠玉瓜,粟米,多春魚,雞軟骨等等水準亦唔錯,香夾好味
D服務都唔錯.個侍應入黎都會講笑,我們全部都是第一次黎,侍應教我點菜
好細心咁講解燒三文魚同牛舌製造方法
其他的服務員都不錯,收碟換碟好快.我幾欣賞.是不錯的選擇
2009-09-06
之前睇到Openrice嘅食評唔錯,網民一致讚好姑且去試一試,一試之後立即愛上這店,更愛上這些一串串的爐端燒2009開飯優秀開飯熱店大賞,我都有投票琴晚一行六個人去松屋食宵夜老實說魚生壽司選擇小,然而魚生即叫即做,份外新鮮跟店員談起每日幾乎嚟八個三文魚對於我而言,松屋最強係串燒當中牛舌串燒係最好味,能做到外焦而芯位柔潤大蔥豚肉串,大蔥香甜,肥肉部份爽,香氣撲鼻而來只是肉質略韌,若用上再鬆軟一些的豚肉就完美了,誘人的串燒除左串燒其他都吃得過癮另一個重點推介芝麻雞翼,感覺外脆內軟,十分可口,並且賣相甚佳另外想講下炸南瓜片:南瓜切得好薄好薄,炸得好脆好脆,送酒一流還有焗三文魚果然名不虛傳,雖不至極品,普通焗三文魚 可以做得出超滑鮮味再直得一提我留意到在菜單上沒有的菜式例如:焗扇貝,焗三文魚,三文魚皮等等不過開聲要求,間野既店員立即整俾你飲品任飲,鐘意飲日本啤酒就最抵,最正係任飲日本Asahi啤酒真正典型日本居酒屋ge格局!又一處落腳好地方
之前睇到Openrice
嘅食評唔錯,網民一致讚好
2009開飯優秀開飯熱店大賞,我都有投票
琴晚一行六個人去松屋食宵夜
老實說魚生壽司選擇小,然而魚生即叫即做,份外新鮮
跟店員談起每日幾乎嚟八個三文魚
對於我而言,松屋最強係串燒

當中牛舌串燒係最好味,能做到外焦而芯位柔潤
大蔥豚肉串,大蔥香甜,肥肉部份爽,香氣撲鼻而來
只是肉質略韌,若用上再鬆軟一些的豚肉就完美了,誘人的串燒
除左串燒其他都吃得過癮

不過開聲要求,間野既店員立即整俾你
真正典型日本居酒屋ge格局!又一處落腳好地方
  • 羊扒
  • 大蔥豚肉串
  • 牛舌
(非會員)
睇完OPENRICE.同討論區的介紹於是去試下六點多時, 餐廳已坐滿了人,由於是自助的關係我們亦不客氣地點了很多食物尤其是大家都最熱愛的刺身拼盆個賣相好靚三文,鮑魚,劍魚.同馬刀貝等,樣樣都掂,來數盤已物有所值其他食物都唔馬虎蒜片牛肉,小小的蒜片,味道好夾,口感一流爐端燒.用心泡製比較好味: 羊扒, 雞翼, 雞肉串, 雞軟骨, 雞肉,牛舌, 冬菇,雞脾菇芝麻雞翼表皮香脆還有點甜.內還有點肉汁.值得試一下食評中說的焗三文魚,食到個個都叫好店入面周圍都幾乾淨, 坐得好舒服待應姐姐真係熱情兼細心,換碟同加茶都好快有雪糕任食,每人兩百元左右,食到甘份量及服務,值回票價
睇完OPENRICE.同討論區的介紹於是去試下
六點多時, 餐廳已坐滿了人,由於是自助的關係
我們亦不客氣地點了很多食物
尤其是大家都最熱愛的刺身拼盆個賣相好靚
三文,鮑魚,劍魚.同馬刀貝等,樣樣都掂,來數盤已物有所值
其他食物都唔馬虎
蒜片牛肉,小小的蒜片,味道好夾,口感一流
爐端燒.用心泡製
芝麻雞翼表皮香脆還有點甜.內還有點肉汁.值得試一下

食評中說的焗三文魚,食到個個都叫好
店入面周圍都幾乾淨, 坐得好舒服
待應姐姐真係熱情兼細心,換碟同加茶都好快
有雪糕任食,每人兩百元左右,食到甘份量及服務,值回票價
2009-09-04 6 瀏覽
今日為本樓的聚會Part 4, 一行二十一人出席, 好多謝咁多位出席的樓主, 排名不分先後: 樓主, 國師, 寶寶, 貓貓, anna, 星星, 泳泳, civic仔, 莉莉, p仔, 小夜, rayman, 司妹, meme, 司兄, daisy媽, daisy媽老公, 阿清, 熊爺及熊嫂吉米, 以及本人蛋記.訂位訂了八點, 一行人到達門口時, 要在門口等左一等先入得. 雖然唔係好耐, 但係因為真係好熱, 如果下次可以直入, 對我地廿多人黎講會更好. 我地係門口咁等法, 可以係阻住晒成個路面.一坐底, 老闆話幫我地整個刺身同焗帶子'浪'下口先, 真攪笑. 如是者, 四碟刺身出現在我地枱面啦. 有好冰的甜蝦, 三文魚, (魚立)魚, 螺片, 還有一些貝類. 甜蝦雖然冰, 但係都好味. 三文魚也夠肥美, 螺片及貝類很彈牙爽口, 是"賣飛佛". 但刺身真係唔好放咁耐, 遲左少少食, 會鯹呀. 以下係部份樓友的推介daisy媽" 燒粟米, 番薯, 燒烟肉車厘茄吉米: 串燒番薯, 三文魚刺身莉莉: 雪糕, 三文魚刺身蛋: 牛肉, 貝類刺身值得一試的放題店
以下係部份樓友的推介
daisy媽" 燒粟米, 番薯, 燒烟肉車厘茄
吉米: 串燒番薯, 三文魚刺身
莉莉: 雪糕, 三文魚刺身
蛋: 牛肉, 貝類刺身
值得一試的放題

2009-08-29