2009-09-09
相約老友飯局, 他大讚這兒抵食,朋友仲話呢間係咁多間分店最好既一間魚生都是慣常的任食貨色, 甜蝦, 三文魚, 吞拿, 立魚, 都算合格三文魚刺身!厚切,都新鮮,你寫1佢就真係黎1片,想食多d就真係要寫多d各款串燒中以燒羊扒最突出,亦極考功夫.廚師燒烤程度恰到好處不全熟,羊本身帶適量油脂,口感豐腴,非常滿意其中燒牛脷,咬一口竟肉汁四濺,口感一流大葱豬肉,是以大葱配豬肉是日本串燒的傳統做法香甜肉汁跟大葱的獨特味道產生了美味的化學作用,口感脆中帶爽最過癮燒雞翼,口味較大路只要灑上鹽掌握燒烤時間,燒直到外皮金黃,便是人間美味其餘的燒物雞骨腸、多春魚、雞軟骨、翠玉瓜、白果又是較大路則不過不失芝麻雞翼、蝦天婦羅、味道也不俗 芝士焗生蠔比較好,生蠔宜選中型Size薄薄一層濃烈既芝士汁配合煙肉碎焗至金黃色,沒有半點蠔腥,煙韌有嚼勁,確是色香味俱全而服務方面都好好呀...個老細仲好好人添呀!!!整左d焗三文魚腩畀我地食他自創的.好好味呀.呢度其餘的侍應嘅服務態度好好,招呼周到,令人感到好舒服環境平平凡凡的裝潢,相比坊間一般居酒屋,而且我們坐的位很迫 但我吃串燒重視氣氛多於一切,並且享受餐廳現場熱鬧的氣氛
各款串燒中以燒羊扒最突出,亦極考功夫.廚師燒烤程度恰到好處
不全熟,羊本身帶適量油脂,口感豐腴,非常滿意
其中燒牛脷,咬一口竟肉汁四濺,口感一流
大葱豬肉,是以大葱配豬肉是日本串燒的傳統做法
芝麻雞翼、蝦天婦羅、味道也不俗
焗至金黃色,沒有半點蠔腥,煙韌有嚼勁,確是色香味俱全
而服務方面都好好呀...個老細仲好好人添呀!!!
整左d焗三文魚腩畀我地食他自創的.好好味呀.

呢度其餘的侍應嘅服務態度好好,招呼周到,令人感到好舒服
環境平平凡凡的裝潢,相比坊間一般居酒屋,而且我們坐的位很迫
但我吃串燒重視氣氛多於一切,並且享受餐廳現場熱鬧的氣氛
下次應該都會再幫襯

2009-09-08