2007-09-23 6 瀏覽
食開cwb果間都唔算太迫食品都ok有日行開mk見少少人等緊又未食過呢間分店咪入去食下點知.........好迫, 好焗促, 有d 污jod魚麻麻新鮮冇下次~
食開cwb果間
都唔算太迫
食品都ok

有日行開mk
見少少人等緊
又未食過呢間分店
咪入去食下
點知.........
好迫, 好焗促, 有d 污jo
d魚麻麻新鮮

冇下次~

2007-09-15 9 瀏覽
以後也不去這間完全是無禮貌的工作態,大家都是日本餐廳。為什麼做到好似茶餐廳咁。那天我去吃的定食套餐,本身一上菜感覺也不錯。當要吃最後一件壽司的時候,我的筷子才剛剛夾起那件壽司,個經理就即刻在後面伸隻手出黎話「呢D唔要幫你收起佢」。我望住我的筷子離個碟一厘米的距離,即刻放返低件壽司。有無攪錯啊,你肯定我一定一口一件的嗎﹖就算你急,你都等我吞左先丫,茶餐廳都無你咁衰﹗
以後也不去這間

2007-09-11 2 瀏覽
之前聽過朋友說這裡好貴, 所以一直也沒有來過, 今天是壽星女提出, 就不能不去啦.我們大約6:30 取票, 7 時多就有位, 不過, 記得一定要人齊才可以入去. 吃了10 多牒壽司再加冷麵, 雪糕, 鰻魚和一些炸物, 味道不錯, 食物也算新鮮, 最喜歡是個南瓜雪糕, 本來不吃鰻魚的我, 最怕那種味道, 最後, 也是抵受不了朋友的引誘也試了幾口, 感覺好像魷魚絲, 沒有那種難問的味道. 吃壽司有個好處就是可以坐好久, 不會有人叫埋單, 如果下次再來, 一定要坐落單檯, 看起來好像舒服好多, 又可以看看外面的環境.

2007-08-07 1 瀏覽
之前去過銅鑼灣果間, 今次試下旺角呢間. 呢間在商場裡面, 等位時有冷氣, 好過其他果幾間. 比想象中快, 星期六下晝兩點幾黎到, 等左半個鐘就有位了. 我地坐迴轉台的, 其實我地都鐘意自己拎, 但佢呢度d 迴轉好奇怪, 成條迴轉帶放出黎的只係得幾款, 仲要同款一排十幾碟, 數埋剩係得帶子, 蟹柳, 仲有一兩款魚... 轉左幾個圈都冇其他野揀, 我地唯有寫紙仔叫啦. 雖然寫紙仔order 仲新鮮即刻整, 但就完全冇左迴轉壽司果個感覺了. 總括黎講d 野食都算ok, d 魚好新鮮,可能因為多人啦, d 貨去得快, 各種壽司都好好味, 最讚係個象拔蚌壽司, 好香好爽, 第二讚係八爪魚(一片片果種), 好嫰滑一d都唔"un" 加埋d 燒汁, 好香, 但另一款百爪魚(連埋so的) 就好"un" 咬唔開. 另外蔥花吞拿魚腩同埋魚背都好好味, 仲有蟹捧, 好鮮甜, 好大條, 加埋d 沙侓醬, 好正! 其他的都好好食, 叫左好多款不能盡錄. ok 啦, 冇一樣係差既.食食下, 有個侍應拎住兩個手卷經過我地後面, 突然比人撞一撞, 成個手卷飛埋我度, 撞左落我背隻! 好彩無揩到d 沙律醬果d(可能係
食食下, 有個侍應拎住兩個手卷經過我地後面, 突然比人撞一撞, 成個手卷飛埋我度, 撞左落我背隻! 好彩無揩到d 沙律醬果d(可能係紫菜個位掂埋黎) 個姐姐仔係咁say sorry, 撞到佢果個哥哥仔係帶位果個侍應來的, 完全冇理我地, 剩係猛係度鬧個姐姐仔, 但明明係佢唔岩囉(佢無啦啦轉身仲好大動作) 但姐姐仔執返好d 野之後都再走埋黎講唔好意思, 好有禮貌.
我地2個人食左廿幾碟@@"埋單$23x. 食左咁多野算幾抵的了. 不過最唔鐘意佢個迴轉帶冇野出, 我地食左成兩個幾鐘, 條迴轉帶數埋都係得幾款壽司呀! 太過份了.
會再去, 但唔會去旺角呢間.
2007-08-01 5 瀏覽
It was last Saturday. 28-Jul-07. I took my lunch at this rest. And when I came back home, I started to feel the pain in my stomach, and eventually I spent my whole night sitting at the toilet, until next day morning. I wouldn't go to this rest. again.
2007-07-16 0 瀏覽
7月13日...因為女友生日諗住食好D!所以晨咁早就帶左去果間嘉樂板前度食喇,其實都去過很多次架喇..因為都OK得,點不知原來中午去完全唔同的..我個人認為其實板前果個吧抬很正..所以果日要求坐吧抬!好啦..終於有得入去坐了..本來好開心的..因為可以睇到師傅整完親手送上來的食物.點知中午完全唔同...果邊就連一個師傅都冇...好像自己食自己咁...實在太失望了..可能師傅人手不足啦...!坐左一陣..寫左紙仔叫野食...竟然我舉左手成5MIN都冇人睇到..我先知原來侍應都不足...得果小貓3,4隻...真係失晒望囉...我地食日本野首先緊係服務態度啦!!得咁小人招待我地....好心佢就唔好入咁多客啦...我寧願係出面企耐D好過啦...完全冇人斟茶比我地既...夜晚都有個人睇住我地啦....日頭竟然一個都冇囉,好過份囉..夜晚黎食D服務都唔係咁好架啦...好似吹我地快D埋單咁...~D 食物同夜晚一樣....都OK既!因為冇咩人服務...所以食左幾十蚊就走左去食第二D野了!!(P.S):果間野有個著藍色衫既女人,有D狗眼看人低既感覺!!
D 食物同夜晚一樣....都OK既!
因為冇咩人服務...所以食左幾十蚊就走左去食第二D野了!!
2007-06-28 4 瀏覽
雖然每次食迴轉壽司都係幫襯元氣,價錢公道,服務良好,但每次經過板前門口一定有人排隊,於是同媽咪好奇心就常試一吓,以為5點幾會少d人,點知未坐落15分鐘已經好多人,一坐落就食$20既带子壽司,好肥味,再叫火焰三文魚同腩,好好味,特別係腩入口即溶,三文魚壽司好肥味,兩樣值得一試,其他都麻麻地,特別豚拖羅,唔係話好好味,d醬汁加左落去味道同豚唔係好夾唔知點解壽司d飯太散,一點豉油嚿飯就散,要改善一吓就好,會唔會再去食,我諗未必會再去食,因為價錢太貴

2007-06-24 8 瀏覽
妹妹,媽媽家姐我們四個人一齊黎食.四個人食了二碟三文魚:唔太肥美二碟火炙三文魚,三碟文炙三文魚腩,三文魚腩入口即溶,掂二碟帶子:麻麻一碟鰹魚:都幾好味一碟蝦膏蝦:麻麻地海膽壽司:麻麻地一碟油甘魚腩,一碟油甘魚壽司:前者無食,後者唔錯象拔丰壽司:好腥,唔好食芝士唔知咩壽司:無食芥辣八爪魚:唔錯二碟蟹棒:麻麻茶壺蛋:唔好食,都似唔食緊蛋六個三文魚手卷:都幾好味一個油甘魚手卷:無食,唔知四個人食了470幾元,質素唔值囉服務麻麻,因為坐房,又兩點幾食,唔多夠人手,無人斟茶
妹妹,媽媽家姐我們四個人一齊黎食.四個人食了

二碟三文魚:唔太肥美
二碟火炙三文魚,三碟文炙三文魚腩,三文魚腩入口即溶,掂
二碟帶子:麻麻
一碟鰹魚:都幾好味
一碟蝦膏蝦:麻麻地
海膽壽司:麻麻地
一碟油甘魚腩,一碟油甘魚壽司:前者無食,後者唔錯
象拔丰壽司:好腥,唔好食
芝士唔知咩壽司:無食
芥辣八爪魚:唔錯
二碟蟹棒:麻麻
茶壺蛋:唔好食,都似唔食緊蛋

六個三文魚手卷:都幾好味
一個油甘魚手卷:無食,唔知

四個人食了470幾元,質素唔值囉

服務麻麻,因為坐房,又兩點幾食,唔多夠人手,無人斟茶

寫過豐壽司和盛八,都覺得比本店(tst/cwb)差,莫非要旺角店食物質素就可以低d?!今次係lunch同媽咪黎食,比tst少人(關食物質素事卦?!)唔使等好耐位就有位座。過得去:帶子,三文魚腩,吞拿魚腩比tst店差的:海膽,魚背,秋刀普通:蝦tempura很差:落錯單的虎蝦,大而無當,可歸難食的一類... $35 一d都唔值...; 豚拖羅-- 非常之乾爭爭,點食落口呀?!!!!!唉~ 咁既質素我寧願唔食日本野,去食雲吞麵好過..
過得去:帶子,三文魚腩,吞拿魚腩
比tst店差的:海膽,魚背,秋刀
普通:蝦tempura

唉~ 咁既質素我寧願唔食日本野,去食雲吞麵好過..
2007-06-13
今天,老公一早就到旺角拿籌。我一到就剛好輪到我們了,真好。 之前,在又一城試過,很好味。抱著很大的期待來了。老實說,有一點點失望。比起又一城的,略微差了一點點。但總擴來說,是不錯的。D飯很小塊,三文魚沒有又一城的肥美。我們剛好桌在門口的bar台,Waiter一直在大大聲地greetings,相當吵的。
今天,老公一早就到旺角拿籌。我一到就剛好輪到我們了,真好。

因好想食壽司, 又未去過板前, 不過都聽說要等好耐位, 不過都去試下啦. 6:45pm 去到, 都要等36張枱, 等了35分鐘左右就入座啦. 6點幾都要等30幾張, 食飯時間真係不敢想像. 所叫的食品是:三文魚($9) : 抵食, 所以食了5碟.帆立貝(即係生帶子)($20) : 好食.醋鯖魚($20) : ok la.甘卷($20) : 係太卷那些, 內有牛油果, 上有甜蝦: 唔錯鰻魚手卷($9) : 都係抵食, 所以叫了兩客板前蝦($20) : 無特別, 以為有特別tim.火焰系列魚壽司($20) : 唔記得錯係咩魚, 白色的.不過好差, 又薄, 無味, 只係感覺係熱熱地囉.是次消費$187(2人). 因我好喜愛食壽司的, 所以真係覺得D壽司好鬼食件, 得4cm咁長,平均都成$20一碟, 所以如要食得好飽, 都會好貴. 再者, 咁質素, 都唔駛一定要去板前啦, 駛乜等咁耐. 好多地方都有此質素. 所以短期內都唔會再去, 會試下其他的.

三文魚($9) : 抵食, 所以食了5碟.
帆立貝(即係生帶子)($20) : 好食.
醋鯖魚($20) : ok la.
鰻魚手卷($9) : 都係抵食, 所以叫了兩客
板前蝦($20) : 無特別, 以為有特別tim.

(非會員)
5月29日突然想吃壽司,下午約朋友去.諗住未幫襯過家樂商場呢間分店,就去試下啦,,點之平時叫開的壽司類,簡直大失水準!跟其他分店差得遠。師佚手勢唔掂,飯一夾就散,海鰻上面冇調味料乾乾的上碟,蒸蛋蒸得過火好鞋唔得滑,墨魚軟骨炸到大大件痴埋一堆又唔剪開,客人好難吃.

2007-05-29 4 瀏覽
野食一般!!唔算好新鮮~~ 有d壽司係一夾起就即散曬既....其他有d都ok既.,,不過,價錢都可說係\\\\\\\'貴\\\\\\\'!!服務都係一般.!!如果有少少折扣優惠就好啦\\\\\\\'!例如消費滿幾多錢就有幾多折果d就ok啦.....因為,,宵夜11點都係原價就好似唔係甘抵,仲要係一d尾貨都收原價!甘就有少少唔合理lo...
價錢都可說係\\\\\\\'貴\\\\\\\'!!

對板前的服務態度一直都不滿意, 前幾天晚上行開旺角家樂, 想食少少嘢. 心想再試一次板前, 看看有否改善.侍應的服務態度還可以, 但是壽司帥傅的水準就相當差. 他們沒有戴口罩, 一邊做壽司還不斷談話, 工作態度散漫. 其他侍應已不斷催促他們, 因為很多食客都埋怨落單很久但食物還未到.因為不太肚餓, 只叫了3 碟壽司, 海謄($25), 油甘魚($20), 和三文魚腩($15). 真的很失望, 海謄壽司啲紫菜係淋嘅, 油甘魚有少少霉同鯹味, 三文魚腩沒有大問題但嗰嚿壽司飯就比較散.簡單啲講, 服務和食物都不合格.

簡單啲講, 服務和食物都不合格.
2007-05-18 2 瀏覽
是次同朋友去食...兩個人食左十四碟...勁呀!三文魚壽司ok啦~但平嘛...所以叫完又叫叫左燒鵝肝...好味喎~入口即溶!不過唔敢食太多...膽固醇勁高!仲有軟殼蟹手卷..都ok~不過好似係"元氣"個時食驚喜...其他既都一般~不過我好鐘意佢飯少少的...唔會淨係食飯飽咁..而且又係手掐的...所以感覺上好新鮮好正忠見師傅都好專業...(仲見到可能因為佢擺個裝飾唔得, 所以成碟掉左...好認真)但真係等得太耐啦!!好恐怖~~差不多成兩個鐘呀!!都想再去...但一唸到要等咁耐~~~就...
是次同朋友去食...
兩個人食左十四碟...勁呀!

三文魚壽司ok啦~但平嘛...所以叫完又叫
其他既都一般~

但真係等得太耐啦!!好恐怖~~差不多成兩個鐘呀!!
都想再去...但一唸到要等咁耐~~~就...