2007-08-07
之前去過銅鑼灣果間, 今次試下旺角呢間. 呢間在商場裡面, 等位時有冷氣, 好過其他果幾間. 比想象中快, 星期六下晝兩點幾黎到, 等左半個鐘就有位了. 我地坐迴轉台的, 其實我地都鐘意自己拎, 但佢呢度d 迴轉好奇怪, 成條迴轉帶放出黎的只係得幾款, 仲要同款一排十幾碟, 數埋剩係得帶子, 蟹柳, 仲有一兩款魚... 轉左幾個圈都冇其他野揀, 我地唯有寫紙仔叫啦. 雖然寫紙仔order 仲新鮮即刻整, 但就完全冇左迴轉壽司果個感覺了. 總括黎講d 野食都算ok, d 魚好新鮮,可能因為多人啦, d 貨去得快, 各種壽司都好好味, 最讚係個象拔蚌壽司, 好香好爽, 第二讚係八爪魚(一片片果種), 好嫰滑一d都唔"un" 加埋d 燒汁, 好香, 但另一款百爪魚(連埋so的) 就好"un" 咬唔開. 另外蔥花吞拿魚腩同埋魚背都好好味, 仲有蟹捧, 好鮮甜, 好大條, 加埋d 沙侓醬, 好正! 其他的都好好食, 叫左好多款不能盡錄. ok 啦, 冇一樣係差既.食食下, 有個侍應拎住兩個手卷經過我地後面, 突然比人撞一撞, 成個手卷飛埋我度, 撞左落我背隻! 好彩無揩到d 沙律醬果d(可能係
食食下, 有個侍應拎住兩個手卷經過我地後面, 突然比人撞一撞, 成個手卷飛埋我度, 撞左落我背隻! 好彩無揩到d 沙律醬果d(可能係紫菜個位掂埋黎) 個姐姐仔係咁say sorry, 撞到佢果個哥哥仔係帶位果個侍應來的, 完全冇理我地, 剩係猛係度鬧個姐姐仔, 但明明係佢唔岩囉(佢無啦啦轉身仲好大動作) 但姐姐仔執返好d 野之後都再走埋黎講唔好意思, 好有禮貌.
我地2個人食左廿幾碟@@"埋單$23x. 食左咁多野算幾抵的了. 不過最唔鐘意佢個迴轉帶冇野出, 我地食左成兩個幾鐘, 條迴轉帶數埋都係得幾款壽司呀! 太過份了.
會再去, 但唔會去旺角呢間.