2020-08-06 640 瀏覽
林記燒臘 & 林記打冷,係同一個老闆,所以佢地啲嘢食係分唔開。哩個社會就係咁樣,左手交右手,改少少野又一個牌子,係好常見。今次其實係「林記打冷」食嘅,不過IG/Fb似乎冇佢資料。凍檸茶,檸檬味唔夠,茶味又不足,唯獨就係甜,唉。豉椒班腩炒河,河粉未炒得開,好黏住,仲好肯定係冇乜鑊氣,所謂「斑腩」其實就是魚肉,的確係幾大舊,不過肉質好散而且好大雪氣味,豉椒又唔係好夠味。 唔係話好難食,不過就係無水準,唔好食,伏伏哋果種。

今次其實係「林記打冷」食嘅,不過IG/Fb似乎冇佢資料。

凍檸茶,檸檬味唔夠,茶味又不足,唯獨就係甜,唉。

唔係話好難食,不過就係無水準,唔好食,伏伏哋果種。
2018-12-16 685 瀏覽
林記燒臘茶餐廳開業已久,最近在鄰舖擴充潮州打冷。日間主要是出售粉麵。新店無提供卡位,祇提供活動枱櫈,舒適度不足。牆上張貼店內提供的食物品種,讓顧客一目瞭然。是日獨自幫襯,叫了牛雜麵一碗。牛肚、牛肺及牛蒡烹調功夫不足,三種食材皆靱而味寡。麵亦彈性不足,未有咬口感覺。凍檸水則屬中規中短。與上了軌道的粉麵店相比,質量存在很大距離。或許因為開業不久,各樣功夫未足,甚至煮粉麵的師傅亦手藝生疏,需侍應經常提示。或許假以時日,水準能迎頭趕上。

新店無提供卡位,祇提供活動枱櫈,舒適度不足。

牆上張貼店內提供的食物品種,讓顧客一目瞭然。

牛雜麵

凍檸水則屬中規中短。
凍檸水