2023-06-22 44 瀏覽
🌳招牌手打檸檬茶$28行過已經聞到好香嘅檸檬味🍋 原來因為佢地自設香水檸檬果園,選用特選香水檸檬 ,難怪咁特別!100%手打香水檸檬茶,用咗紅茶底,檸檬果味濃郁、酸度適中,香水檸檬嘅獨特香味,一試就愛上🥰經過黃金比例調配而成,每杯都係新鮮製造,我煲入邊仲見到有檸檬嘅碎👍🏻🌳鴨屎香檸檬茶$32鴨屎香即係烏龍茶底,呢杯選咗少甜,檸檬味會突出啲,但個人比較中意正常嘅比例🤣見到包裝寫住[一口上癮 ,人間清醒]又真係形容得幾好,夏天飲完好消暑🥵🌳白桃檸檬茶$29呢款係帶白桃味嘅檸檬茶,檸檬依然係主調,多啲果香味,又唔算太甜,比例幾好🍑🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:4.8/5🌼懶住去指數:4.8/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤

🌳招牌手打檸檬茶$28

🌳鴨屎香檸檬茶$32

🌳白桃檸檬茶$29

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:4.8/5
🌼懶住去指數:4.8/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
2023-06-21 57 瀏覽
近排手打檸檬茶開始興起,好似當初既奶茶舖咁愈來愈多間,係呢啲天氣有時覺得飲下茶真係好過飲奶茶🤣 Fresh 啲又冇咁肥🫣 最近旺角都新開左一間——林香檸,佢哋既飲品都幾特別又多口味就買左兩款Top既試下!-🥢招牌手打檸檬茶真係望住d職員人手打檸檬再沖茶落去,令到檸檬茶更加香又唔假,佢哋既檸檬係用青檸,飲落比較清新😋 甜度冰度都叫左正常,飲佢原汁原味啱啱好!都唔會太酸,呢d天氣飲翻杯,解暑又解渴😚🥢鴨屎香檸檬茶一開始仲淋鴨屎會唔會好奇怪😂 飲落反而係比招牌手打檸檬茶既茶底更加香,略帶少少香茅味道,男朋友係咁話真係似鴨屎🤣 但無奈地我只係覺得好香🫣可能未見過唔知鴨屎咩味-見佢哋有幾款果茶即將推出都有啲期待😝 等佢岀左都要去試下!

🥢招牌手打檸檬茶

🥢鴨屎香檸檬茶
見佢哋有幾款果茶即將推出都有啲期待😝 等佢岀左都要去試下!
外賣自取
  • 招牌手打檸檬茶
茶同檸檬好夾,檸檬味好香,少少澀味,但係好味嗰隻問題係佢真係極多冰成杯都係冰,細細啖咁飲兩啖已經冇咗1/3杯。而且佢冰度冇得調校,已經固定好招牌手打檸檬茶$28一杯細杯(500mL嘅杯左右),最少有350mL係冰 完全唔知自己買緊冰定買緊檸檬茶不過論味道佢係好味嘅另外就係 佢有一款叫做渣男檸檬茶,冇做任何解釋,我排隊嘅時候聽到好幾個人都問呢樣嘢係咩(包括我自己都問咗)但係我覺得咁樣真係好浪費時間 大熱天時已經要排隊 仲要每個人都問嘢 雖然都理解,但係唔太明白點解唔喺餐牌寫清楚
茶同檸檬好夾,檸檬味好香,少少澀味,但係好味嗰隻
不過論味道佢係好味嘅
外賣自取
2023-06-13 123 瀏覽
行過旺角 路經依間好搶眼既黃色飲品店。細睇下 原來係近期大熱既手打檸檬茶店🍋 手打檸檬茶係近排興起 打低流行左幾年既珍珠奶茶店🧋 佢特別既並非一般檸檬茶 而係以香水檸檬 用人手打出味道 唔係香精整成 感覺上係似健康啲既😋🤣🤣Menu上有唔少唔同口味既手作檸檬茶,名字也相當特別🍋 有「渣男手作檸檬茶」 、「原諒檸檬茶」等等,就咁睇依啲名真係唔知咩黎 依個時候真係識英文既重要性/非社恐人士既重要性 😂😂叫左「原諒檸檬茶」($32) (Thai Lemon Green Tea) 不得不提 泰式綠茶底都係最近大熱門。而我就第一次試 。 外表綠油油咁 有啲疑惑咁既樣係咪真係好飲😅 但飲落去 係勁清新既檸檬香 伴隨著有啲似…糯米香咁(?) 因為怕酸 所以就依左正常既甜度 事實證明係冇簡錯😋 因為依個甜度係岩岩好 但是冰度是無法少的 但因為現時天氣幾熱 所以正常冰量是ok的。 現時買飲品仲會有印仔卡 買夠一定數量仲會獲贈免費飲料

原諒檸檬茶

現時買飲品仲會有印仔卡 買夠一定數量仲會獲贈免費飲料
10 分鐘 (堂食)
原諒檸檬茶
2023-06-09 134 瀏覽
今日放工後,同朋友行街見到小紅書火紅推介嘅內地廣東打卡網紅必飲店——————林香檸💞 💕💕💕滿心期待試試網紅店,我特登叫咗1杯招牌手打檸檬茶🍋🥤,試一試招牌之手作,嘩嘩嘩嘩!飲咗一啖之後,心諗點解杯野咁甜嘅?!😰😰😰仲要係死甜嘅,茶底無黎味道,好似飲緊水咁!而且半杯都係冰,啲冰仲要唔識溶咁,嚇死人咩!🥶🥶🥶飲咗兩啖頂唔順,太甜了,放棄咗!一次貪新鮮試過就夠了,不會再回頭買多次了🥲🥲🥲👎🏻
2023-06-09
5 分鐘 (外賣自取)
2023-06-07 98 瀏覽
比起另一間呢間好飲好多!檸檬多,茶味夠濃。上星期買過兩次今日去買已經推出左吸印仔飲得多就送返杯比你!New promotion good job! I have chose half sugar and taste just right!
2023-06-07
3 分鐘 (外賣自取)
2023-06-05 149 瀏覽
叫咗杯渣男檸茶,半糖,青檸同茶都勁香!係真係好清新好好飲,不過轉個灣未行到百老匯戲院已經飲晒,大約飲咗三啖左右,個杯就淨返全滿嘅冰同檸檬……啲冰真係多得好誇,見到佢倒茶係落咗大約一個半至兩個shot glass咁上下份量嘅茶…..又聲稱因為手搖所以冇得少冰(間間珍奶都手搖架啦)….所以….正常嚟講就真係未必有下次….但係又想試下佢個陳皮檸檬茶,所以再能都會落搭多一次,但如果啲冰都係咁多就真係冇下次了
2023-05-25 433 瀏覽
🍋舖面靚靚,看見「手打檸檬茶」,吸引我光顧。🍋TOP1是「招牌手打檸檬茶」,一於試試。🍋買茶時,收銀靚姐姐會主動問顧客是否需要少甜;既然試新嘢,當然揀正常甜。🍋舖面設計雖然是黃檸檬,但用料欲是青檸檬。🍋啜一口,的確享受到青檸香,但⋯🍋茶飲完全沒有茶味,完全沒有茶的回甘,只是一杯有青檸香的超甜糖水。🍋而且冰量很多,飲得快的話,還未等及冰粒溶解,已被乾掉,剩下一整杯冰粒。🍋飲檸檬茶,還是茶記好。
🍋舖面靚靚,看見「手打檸檬茶」,吸引我光顧。
🍋TOP1是「招牌手打檸檬茶」,一於試試。
🍋舖面設計雖然是黃檸檬,但用料欲是青檸檬。
🍋啜一口,的確享受到青檸香,但⋯
🍋飲檸檬茶,還是茶記好。

招牌手打檸檬茶
2023-05-21