2024-05-01 727 瀏覽
🍴平時食自助餐,多數都係食晚餐,下午茶既自助餐真係好少,今次黎到柏麗廳,原來係Mr. Steak旗下既餐廳😆✨假日下午茶自助餐,只限星期六、日同公眾假期,價錢超抵,所以好受歡迎,記得book位 📞🔸冷海鮮有4款,海蝦、螺、青口同蜆,整體都好新鮮,推介🦐海蝦同螺,爽口彈牙,蜆無沙,但略嫌無甜味🔸刺身有6款,三文魚、醋鯖魚、立魚、八爪魚、蟹柳同玉子,刺身新鮮厚切,推介三文魚、醋鯖魚🔸沙律有幾款沙律菜🥗可以自行調配醬汁,另外仲有幾款唔同款式既沙律同冷盤,火腿同芝士🧀🔸熟食以中式為主,炒粉麵同生滾粥都有😆亦都有幾款唔同既輕食🍟薯條、章魚小丸子同炸雞塊等🔸甜品選擇好多,中西甜品都有🤤蛋糕既款式會不斷換,最特別既係心太軟,仲可以係甜品碟上寫字🔸飲品咖啡、茶、果汁,仲有Detox Watter😍

🔸冷海鮮

🔸刺身

🔸沙律

🔸熟食

🔸甜品

🔸飲品
咖啡、茶、果汁,仲有Detox Watter😍

下午茶
酒店餐廳女職員服務態度很有問題,非常唔專業。穿着藍色恤衫(恤衫外露),頭髮鬢辮(馬尾)的女人職員 非常惡劣的態度。語氣好差(講嘢只有一個字回答 有/冇)服務行業是這樣的嗎?非常影響餐廳服務品質,不會再來。她極似茶餐廳的夥計多過在酒店餐廳做的職員 經理?和客人的語氣很差劣,但是和其他藍色恤衫的同事就大聲的有笑有講。她做服務業咁冇品德?另外一個年輕d的穿着藍色恤衫黑色西裝外套的男人(相信是和她是同樣職位的)也是整晚用着很奇怪的眼光望着客人。差不多10點的時候,他們兩個職員開始執拾 然後兩個人的態度也變得非常和諧,甚至說粗口,真的是驚人(當時還有客人在)。餐廳員工質素真係好問題,很需要改變如果不是顧客只會來一次,我相信這不是第一次有人投訴她。(我在網上也看到2月14號2024年,她也被投訴過,很明顯沒有跟進,職員態度依然不專業)
酒店餐廳女職員服務態度很有問題,非常唔專業。

2024-04-25 652 瀏覽
👀之前經過見到裝修緊,原來係新開嘅自助餐廳柏麗廳呀💖 同香爸👨🏻、香噴噴👶🏻一齊去試新嘢,多個藉口提早慶祝母親節😛餐廳主打日本飛驒和牛🐂 即開法國生蠔, 龍蝦🦞海鮮 蟹腳任食, 清酒大吟釀🍶 紅白酒香檳🥂任飲😱😱😱即開生蠔🦪非常新鮮,淡淡嘅海水味,一次可以拎三隻,最好係冇咩人排隊,攞幾轉都完全冇問題飛驒和牛🐮和牛油花分佈平均,食落去勁Juicy肉質嫩滑,入口即溶,食唔停口龍蝦🦞龍蝦新鮮多汁,肉質有彈性每次都一盤盤咁拎出嚟俾你攞一啲都唔吝嗇刺身三文魚🍣肥美帆立貝鮮甜甜蝦🦐係珍寶size勁彈牙甜品🍮方面種類超過50種 最特別係可以畫碟嘅心太軟🍫可以寫上祝福 飲品方面 紅酒 🍷白酒 🍶 果茶 果汁🍹任君選擇,仲有cocktail section 第一次見咋仲有中式、西式湯酥皮蘑菇🍄‍🟫忌廉湯 酥皮脆卜卜茶樹菇螺頭湯夠晒滋潤

即開生蠔🦪

飛驒和牛🐮
和牛油花分佈平均,食落去勁Juicy
肉質嫩滑,入口即溶,食唔停口

龍蝦🦞
龍蝦新鮮多汁,肉質有彈性
每次都一盤盤咁拎出嚟俾你攞

仲有中式、西式湯
酥皮蘑菇🍄‍🟫忌廉湯 酥皮脆卜卜
茶樹菇螺頭湯夠晒滋潤
2024-04-21 918 瀏覽
星期日自助午餐,8個人食,食評如下蠔—食咗3隻,唔敢再拎蟹腳—食4隻,2隻有怪味青口—臭味,1啖都食唔落鴨血?豬紅?—係咪變壞咗?刺身—三文魚正常,另外有種魚勁多筋,咬唔爛,得幾款,壽司得3種卷物甜品—大部份偏甜,唔好食,但有一個布丁好食熟食—款式都多,但無野想encore 飲品—都👌🏻正常,有提子汁,伯爵茶,雪梨水等湯—中湯係唯一會encore 的👍🏻👍🏻雪糕—小朋友想食嘅士多啤梨同朱古力味都係無嘅😂結論每人$398,唔值
星期日自助午餐,8個人食,食評如下
蠔—食咗3隻,唔敢再拎
蟹腳—食4隻,2隻有怪味
青口—臭味,1啖都食唔落
鴨血?豬紅?—係咪變壞咗?
甜品—大部份偏甜,唔好食,但有一個布丁好食
熟食—款式都多,但無野想encore
飲品—都👌🏻正常,有提子汁,伯爵茶,雪梨水等
湯—中湯係唯一會encore 的👍🏻👍🏻
雪糕—小朋友想食嘅士多啤梨同朱古力味都係無嘅😂

結論
每人$398,唔值
美式🇺🇸燒牛扒,煙鴨胸,海鮮區,刺身多款前菜,外國芝士,ham,沙律,沙律🥗菜熟食仲會有肉醬意粉🍝,黑椒牛柳炒烏冬,咖喱牛腩,柚子雞翼,蒸燒賣, 辣酒花螺等。。。小朋友愛吃麥樂雞,薯條🍟,章魚燒,mini Pizza🍕 而我梗係食左n次壽喜燒極黑和牛🐮,即叫即整,真系幾滑牛肉,牛花分佈都ok,嫩滑以buffet已經高質,仲要tea buffet有得食wow😱另外,刺身區🍣雖然款式唔算多三文魚,魷魚,鯖魚,油甘魚,蟹柳,壽司蛋,但係三文魚竟然係三文魚腩😳有驚喜🤩🤩甜品真係多不勝數,單單蛋糕🍰有10幾款了,蛋糕唔算太甜,自由切少少試味北海道牛乳布甸,大受歡迎,職員不斷要refill 麵包布甸,葡撻仔,連豆腐花,涼粉,童年回憶啫喱,泡芙仔,桂花啫喱,椰汁凍水果🍉你噏得出都有😱😱😱心意傳達,都幾搞笑,寫張紙仔俾你重視既人❤️投放指定位置,師傅就會幫你畫碟,一筆一手全手工畫得一啲都唔馬虎,放上心太軟♥️記念日🌟,生日🎂,通通可以一齊打卡影相📸✔️重點係個心太軟都真係好食😋勁流心,用上黑朱古力🍫都唔算太甜飲品,會見到比較罕見Twining 水果🥭茶香,雪梨汁,葡萄汁🍇,咖啡朱古力機,大飲特飲仲有柏麗廳個
美式🇺🇸燒牛扒,煙鴨胸,海鮮區,刺身
多款前菜,外國芝士,ham,沙律,沙律🥗菜

小朋友愛吃麥樂雞,薯條🍟,章魚燒,mini Pizza🍕

北海道牛乳布甸,大受歡迎,職員不斷要refill
麵包布甸,葡撻仔,連豆腐花,涼粉,
童年回憶啫喱,泡芙仔,桂花啫喱,椰汁凍
水果🍉你噏得出都有😱😱😱

心意傳達,都幾搞笑,寫張紙仔俾你重視既人❤️
記念日🌟,生日🎂,通通可以一齊打卡影相📸

仲有柏麗廳個自助餐環境,真係好靚,鳥語花香,卡位座位,都特別寬敞明亮,個人覺得打卡都好靚靚❤️❤️

Weekday day5-7pm時段buffet. 折實每位$396, 呢個價錢,估唔到有非常高質食物。book枱時個staff有講5-7pm時段同6-10pm時段分別係5-7pm冇凍龍蝦同埋冇日本和牛, 只有焗龍蝦同美國和牛。不過5-其實都已經好唔錯, 夠食👍自助餐包任飲紅白酒, champagne, sake, mocktails。蟹腳係帝王蟹腳,唔係平時嗰啲松葉蟹腳。生蠔喺日本貨,非常之爽脆香甜。即開每次每人三隻, 刺身款式相對地少, 只有三文魚, 八爪魚, 鯖魚, 鱆紅魚。甜品唔錯,雪糕係H字頭, 好多選擇。 燒美國和牛都好好食, 中西湯都好飲, 絕對對得起尼個價錢。不過今次2小時有D趕, 好多野未試, 下次應該會貴少少揀6-10pm. 有下次👏🏻👏🏻👏🏻

👏🏻👏🏻👏🏻
慶祝紀念
生日
2024-04-15 553 瀏覽
呢間新開𝘽𝙪𝙛𝙛𝙚𝙩可以話係近期食過最豐富嘅一間 晚市仲可以食足4個鐘 超級滿足(≧▽≦).🐻環境服務✿ 環境好大 基本上唔洗點排隊都拎到嘢食✿ 當日入座率8成~𝘙𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭同收碟依然夠快手✿ 長期做緊6至7折優惠 晚市人均$⑥⓪⓪內!✿ 四人或以上可以預訂火焰雪山比生日壽星✿ 食物種類超多 大部分味道都不錯 性價比幾高.🐻主食✿ 主打飛驒和牛 有壽喜燒 鐵板燒 刺身壽司多種食法.✿ 冷熱盤款式保守估計超過40款 有即製片皮鴨 焗海鮮 天婦羅.✿ 凍龍蝦 即開生蠔 長腳蟹無限量供應 實測去到10點都仲拎到!.🐻甜品飲品✿ 紅白酒清酒任飲 有即調𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍 & 𝑴𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍.✿ 超過50款甜品!𝑴𝒐𝒗𝒆𝒏𝒑𝒊𝒄𝒌雪糕任食.✿ 即場𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳客製化心太軟 師傳畫功好掂´・ᴗ・`

🐻環境服務
✿ 環境好大 基本上唔洗點排隊都拎到嘢食
✿ 當日入座率8成~𝘙𝘦𝘧𝘪𝘭𝘭同收碟依然夠快手
✿ 長期做緊6至7折優惠 晚市人均$⑥⓪⓪內!
✿ 四人或以上可以預訂火焰雪山比生日壽星
✿ 食物種類超多 大部分味道都不錯 性價比幾高
🐻主食
✿ 主打飛驒和牛 有壽喜燒 鐵板燒 刺身壽司多種食法

🐻甜品飲品

✿ 超過50款甜品!𝑴𝒐𝒗𝒆𝒏𝒑𝒊𝒄𝒌雪糕任食

✿ 即場𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳客製化心太軟 師傳畫功好掂´・ᴗ・`

2024-04-13 795 瀏覽
入座個男經理已經態度惡劣唔好禮貌 佢安排座位後另一名同事表示坐隔離靠窗都可以我同朋友就選擇隔離靠窗既座位點知個位男經理再行過時喝我地坐錯要調番位我地都明白可能人數較多要遷就但個語氣唔洗咁差囉😑佢同自己d同事又會笑到失控咁勁唔專業呢個真係負評至於食物方面款式都多但味道一般👎🏾的食物:心太軟勁油、牛肉同羊架都好硬冇鮮味、意粉勁淡、甜品放足全程冇換過變晒常溫、生蠔好淡、煙三文魚勁咸👍的食物:薯仔沙律等冷盤、果汁都ok不算太甜至於其他就一般餐具污糟 食物有塵完全唔值呢個價一定唔會再黎!
入座個男經理已經態度惡劣

款式都多
但味道一般
👎🏾的食物:
👍的食物:
薯仔沙律等冷盤、果汁都ok不算太甜
至於其他就一般
餐具污糟 食物有塵
完全唔值呢個價
一定唔會再黎!

2024-04-11 599 瀏覽
今日收工同班友仔食自助餐,其實呢排斷斷續續都食咗好多間,但係呢一間又真係有驚喜,呢個價錢嚟講絕對係對得住食材質素。入到去餐廳食得多自助餐嘅朋友都可能覺得佢嘅格局熟口熟面,同銅鑼灣有間自助餐簡直係十有八九相似,佢哋都係嘅食材出名多元化。值得推介嘅地方係佢哋嘅海鮮係有驚喜的竟然有皇帝蟹,唔係平時食開嗰啲松葉蟹,係皇帝蟹!食得出皇帝蟹係有水煮過但個人建議可以放檸檬落去一齊煮,可以沖走本身入邊嘅鹹味味,因為味道都係屬於比較死鹹。之後龍蝦嘅話都係屬於比較鮮嫩,喺自助餐嚟講屬於中上水平,其餘種海鮮就不過不失,刺身嘅話係有驚喜有紅蝦,同埋我最鍾意嘅帶子竟然係原粒上唔切呢個底讚賞。和牛鐵板燒同埋燒牛肉都係採用日本和牛,級數同埋部位可能唔係好高但係絕對係自助餐入邊係食得過!抵讚!其餘熱菜雖然話種類唔多但係味道都普遍係中上水平,超越咗大多數自助餐嘅水平。甜品嘅話種類好多,甜品愛好者應該好鍾意佢地,但係我就覺得種類多但水平唔算話十分好中下水平,雪糕嘅話就有Haagen-Dazs 同埋Movenpick。以呢個價位嚟講甜品同雪糕都好對得住佢。總結呢間係值得再去嘅自助餐。

總結呢間係值得再去嘅自助餐
燒和牛同羊架
甜品
好大隻嘅蟹腳
2024-04-06
5 分鐘 (堂食)
凍海鮮
沙律
熱菜
燒和牛同羊架
甜品
好大隻嘅蟹腳
  • 燒和牛
2024-04-07 783 瀏覽
好耐無試過自助餐任食龍蝦🦞又有生蠔又有和牛!淨係食海鮮都回本啦!和牛我就幾鍾意佢個鐵板燒!飛驒和牛油花分佈平均加埋蒜片同蔥超香!職員仲會問想要熟啲定生啲和牛仲有壽喜燒同火灸壽司.飲品方面咖啡、果茶、果汁任飲連紅酒、白酒、清酒都係任飲.PS其實我覺得佢個和牛鵝肝炒飯幾好食但係真係太多嘢食唔晒😂.現場仲有心太軟畫碟好啱慶祝生日紀念日!.The Palate Buffet 柏麗廳地址:沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
好耐無試過自助餐任食龍蝦🦞
又有生蠔又有和牛!
淨係食海鮮都回本啦!
和牛我就幾鍾意佢個鐵板燒!
飛驒和牛油花分佈平均
加埋蒜片同蔥超香!
職員仲會問想要熟啲定生啲
和牛仲有壽喜燒同火灸壽司
飲品方面
咖啡、果茶、果汁任飲
連紅酒、白酒、清酒都係任飲
PS其實我覺得佢個和牛鵝肝炒飯幾好食
但係真係太多嘢食唔晒😂
現場仲有心太軟畫碟
好啱慶祝生日紀念日!
The Palate Buffet 柏麗廳
地址:沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
2024-04-05 1075 瀏覽
以下原因,去一次就夠哂,唔會再去1) 唔飲酒冇野飲,汽水果汁都冇,有D TWININGS 茶沖好咗比人飲,但D味好怪,又唔凍唔熱2) 做自助餐,比人裝食物嘅碟唔乾,有灘水3) 甜品完全揀唔落,D 夾好污糟都唔會換4) 食客好似大部份街坊,唔知係唔係有住客優惠,聽到有女士話我等左好耐都冇(飛驒牛),我企喺度等5) 好嘈本身自己有貝殼類海產海感食BUFFET 主要食牛、刺身同甜品牛好一般, 算合格刺身室溫,同埋第一次去拎刺身佢唔會比碟我,要放去我隻熱食碟度仲有!食食下見到有一枱8-10人既中年女士入嚟,應該係同餐廳識嘅,好好服務,生蠔刺身酥皮湯全部唔需要食客去自己拎,佢地亦都係全場最嘈嘅一枱客。埋單都要600蚊一位,真係唔抵食又唔好食。
以下原因,去一次就夠哂,唔會再去
2) 做自助餐,比人裝食物嘅碟唔乾,有灘水
3) 甜品完全揀唔落,D 夾好污糟都唔會換
5) 好嘈

本身自己有貝殼類海產海感食BUFFET 主要食牛、刺身甜品

牛好一般, 算合格

刺身
室溫,同埋第一次去拎刺身佢唔會比碟我,要放去我隻熱食碟度

仲有!

埋單都要600蚊一位,真係唔抵食又唔好食。
見到個夾都真係唔開胃
2024-04-03
  • 沒有
2024-04-04 646 瀏覽
見foodie介紹就去試下,其實非常一般俾cocktail任飲吸引左其實係某個鐘數先會岀黎,每日一款cocktail同mocktail, 我個日係rum punch同另一款好似蘋果綠茶果味咁💁🏻‍♂️服務:7點20分可以入座,我哋第一枱客入,坐低話要等到7:30先可以拎嘢食結果望住不停有人去拎,啲職員不停阻止,食客都幾尷尬,因為隔離枱坐低,我冇聽過叫佢哋等到7:30,唔知情俾人阻止,都唔好受但職員話拎飲品係ok, 食物又唔得,奇怪等位期間,有一行十人左右不停岀岀入入,後面排隊食客問點解佢哋唔使排隊,reception 話佢哋係參觀,同行幾個小朋友,我唯一可以就係信啲職員有睇住佢哋,冇亂摸食物但總體而言,職員係幾有禮貌嘅🥄食物: 門口一入,右手邊係甜品,種類多直望係蟹腳龍蝦生蠔個啲,勝在多,無特別好食或難食,生蠔好細隻中間有冷盤區,沙律區,因為近復活節,有雞仔造型蛋,有心機仲有飲品section, 有多款detox water,咖啡機,紅白酒,氣泡酒熟食區就係普通個啲,岀名嘅和牛係好食,呢個值得一試,片皮鴨好細塊放係保溫上面嘅,10樣有7樣都係凍,而且fill得慢岀事嘅就係食左半舊仲有少少
見foodie介紹就去試下,其實非常一般

俾cocktail任飲吸引左

💁🏻‍♂️服務:
但職員話拎飲品係ok, 食物又唔得,奇怪

但總體而言,職員係幾有禮貌嘅

🥄食物:
門口一入,右手邊係甜品,種類多

中間有冷盤區,沙律區,因為近復活節,有雞仔造型蛋,有心機

放係保溫上面嘅,10樣有7樣都係凍,而且fill得慢
岀事嘅就係食左半舊仲有少少血水嘅豬,即刻lur左,當晚返到屋企就肚唔舒服,屙足2日

另外想問點解人哋生日有火焰雪山?我訂位同現場再問都冇?🤣🤣

總括嚟講,食一次ok, 唔會想翻兜
2024-04-01
慶祝紀念
生日
2024-04-01 696 瀏覽
👈🏻柏麗廳#japjapjap_沙田#japjapjap_自助餐 $698 依家like 社交平台 有65折吖 優惠去到18/2咋即開生蠔第一口的味道帶我進入大海的深處🤩鹹香稍微帶點咸味在味蕾上洗禮著蠔的柔滑和絲滑質感與其濃郁的味道形成了愉悅的對比一滴新鮮檸檬汁增添了明亮的柑橘酸味平衡了鹹香讓整體體驗更加清新飛驒和牛和牛肉塊細緻而豐腴🤤帶有均勻的油花分佈它們的顏色深沉而豐富肉質的質感看上去非常嫩滑讓人垂涎欲滴肉的鮮嫩度和口感令人驚喜它融化在口中釋放出濃郁的肉汁和豐富的脂肪龍蝦龍蝦肉質鮮嫩而多汁肉質😍帶有一定的彈性它的鮮味充滿了口腔帶著淡淡的甜味令人著迷龍蝦的風味是令人難以抗拒的它的肉質鮮甜而濃郁每一口都散發出龍蝦獨有的風味讓人回味無窮刺身方面都非常新鮮😆三文魚好肥美帆立貝鮮甜甜蝦大大隻勁彈牙魷魚爽口甜品方面種類都好多😙超過50多種 仲有可以畫碟嘅心太軟 為你哋家人 朋友送上祝福 朱古力味非常香濃飲品方面真係適合唔同嘅年齡層☺️無論係紅酒白酒果茶果汁 每晚嘅7-8仲有cocktail section湯品方面有中式又有西式湯😛 酥皮蘑菇忌廉湯 酥皮脆卜卜 好creamy茶樹菇螺頭湯非常足料
👈🏻柏麗廳

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2024-03-29 505 瀏覽
The place is incredibly clean and servers are very responsive.Unlike most AYCE establishments, they serve the exact amount ordered, and very swiftly, very little down time wasted idling, therefore for big meat eaters, this place is definitely highly recommended.The price is also incredibly good value. You will definitely not find another Pork belly KR BBQ with better value than this place.Each person’s a also given a free piece of kr fried chicken 😋 Highly recommended

Highly recommended
2024-03-24
10 分鐘 (堂食)
  • Pork  Belly
全新位於沙田帝都酒店自助餐😍環境寬敞,野食種類新鮮超級多!好多都即叫即整,當中包含愛牛之選:火炙飛驒牛壽司、日本和牛肉眼鐵板燒、日本和牛鹽麴燒等、美國極黑和牛壽喜燒全部任食!冷盤有齊各冰鎮海鮮,龍蝦、蟹腳、翡翠螺、海蝦、蜆等樣樣齊!生蠔仲係即叫即開保證新鮮😍淨係食呢度已經回晒本啦😂熱盤選擇都非常多,仲有即場切扁皮鴨添!熱湯方面,有梳乎厘湯唔係度度都有我最愛😍甜品方面有超過50種,直程係原個蛋糕俾你切,非常吸引😍雪糕款式亦都好多,係Häagen-Dazs™🤭我最鍾意食比利時朱古力架啦🤓呢度都好啱慶祝節日,可以叫廚師為你畫上自選心意字句既心太軟🤍超級可愛😘飲品有好多款式,其中酒類飲品仲要係免費任飲!唔使加錢!而且仲有限定調酒師幫你調酒,非常抵👍🏻
全新位於沙田帝都酒店自助餐😍
環境寬敞,野食種類新鮮超級多!