2018-10-25 310 瀏覽
相信好多人都聽過同認識Snoopy史諾比呢隻卡通人物 但記得佢係卡通裹面既主人查理布朗既又有幾多呢?呢間以呢套卡通為主題既咖啡店 絕對係fans們要黎朝聖同打卡既鋪頭。🔽鋪頭裝修有格調得黎又夠寛落 坐得都幾舒服 特別係窗口既卡位 舒服又可以望到外面 加埋窗口卡通角色既擺設 照相一流。牆上掛左好多卡通人物既畫同一啲卡通裹面經典畫面,上下層都有角色人物既大公仔 可以俾客人同佢地合照 加上佢地精美擺設既食物同飲品 不論係咪fans 都可以滿足到你地影相既慾望。🔽我地今次黎到咁岩可以試到佢地出左無耐 萬聖節期間限定既萬聖節套餐。呢個套餐有別於其他餐廳既萬聖節套餐 主打唔係sell 恐佈 而係sell Snoopy 可愛既造型,除左賣相唔錯之外 味道都出乎想像地唔錯,唔係話非常地好味 但以主打賣相既鋪頭黎講 味道絕對合格有餘。🔽講下個Halloween set 有咩食先 :🍲南瓜湯呢個餐湯好幼滑 將南瓜既纖維都打碎晒 飲落唔會有實物狀既野係度,另外個湯仲加左忌廉 所以更加滑。湯既南瓜味唔算好重 但都飲到有南瓜味既 個人認為就算唔太鐘意南瓜既人都岩飲 因為無南瓜果種甘甜味,呢個湯幾出色 夾埋塊查理

講下個Halloween set 有咩食先 :

🍲南瓜湯
呢個餐湯好幼滑 將南瓜既纖維都打碎晒 飲落唔會有實物狀既野係度,另外個湯仲加左忌廉 所以更加滑。湯既南瓜味唔算好重 但都飲到有南瓜味既 個人認為就算唔太鐘意南瓜既人都岩飲 因為無南瓜果種甘甜味,呢個湯幾出色 夾埋塊查理布朗餅乾 浸落湯等稔左再食 幾唔錯。

🍹髒髒飲品
呢杯造型咁得意既餐飲係一杯朱古力既特飲 朱古力味好濃好重。底部係朱古力奶凍 奶凍係偏杰身少少既,中層就係鮮奶,面層係一啲朱古既漿、cream 又加啲可可粉同埋棉花糖做topping 。味道就唔係話好甜 但就好重朱古力味同幾cream 既口感,朱古力既favourite,不過就幾黏口 飲完到飲返啲水清下個口。

🍛史諾比魔法師
呢個Snoopy既法師造型好得意 做得最靚係把飛天掃把 係用蛋同百力枝做成 非常之考手工同心機 成個既賣相都好靚好吸引。味道方面 阿Lu 就覺得個南瓜薯仔沙律同個肉醬幾唔錯, 南瓜同薯仔出奇地夾 兩樣野都煮到個texture 稔晒 涼涼地一齊食都幾好味,個肉醬話特別又唔算 但夠味得黎仲食到肉既質感 唔會淋到唔知食緊咩 用黎配個白飯 簡單得黎好食,個炸蝦炸得好脆 雖然無蝦味 但啲蝦肉幾彈牙幾結實。

🍮恐怖萬聖節
甜品係朱古力布甸配南瓜茸同馬卡龍,個馬卡龍就無咩特別味道 得甜味 但就特別在個型狀,南瓜茸都係好綿好滑既 但就唔特別好味,而朱古力布甸其實唔係真係布甸 更加似係實身少少既朱古力蛋糕 底部有塊朱古力脆脆 同畫得靚靚地既朱古力mix cream sauce,係好靚 既不過就偏甜 同太朱古力,但對鐘意食甜品既朋友黎講就應該接受到。

📍查理布朗咖啡專門店Charlie Brown Cafe
📍尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及一樓

童真童心之《花生漫畫繽紛樂園畫作》有很多人問我,既然也在介紹食物,為何不正正經經地介紹食店內的吸引地方,讓遊客也可以了解更多! 的確是這樣,所以經過我反覆思量,決定兩者也做!呵呵!坦白一說:就是值得推介的才應該推介一下!所以,這一次推介位於尖沙咀的童真主題Cafe,Charlie Brown Cafe 查理布朗咖啡專門店。 前往主題Cafe,首先大家要確保手機或相機的SD卡是有足夠的位置!因為Charlie Brown Cafe 有很多不同的打卡位,一定可以滿足大家呃like的慾望! 大家步進花生漫畫的世界,便會見到一大堆甜品在歡迎你。有件事真的不說不知道~~ Charlie Brown Cafe 其實是有自己的餅房,所有甜品也是自家製,所以大家會見到很多不同的甜品,睇得又食得~~ 而且由於要保持新鮮,所有甜品都不會保留超過兩天!!如果單純想和朋友吃個甜品,小小地傾談,則可以在樓下的甜品位置慢慢傾~~ 正值10月,哈佬喂當道,變得很有主題了~~ 不停打卡! 快填滿自己的童真~~ 另外,還有很多精品,大家想帶snoopy回家其實好容易哦!! 很多
童真童心之《花生漫畫繽紛樂園畫作》

坦白一說:就是值得推介的才應該推介一下!

大家步進花生漫畫的世界,便會見到一大堆甜品在歡迎你。

而且由於要保持新鮮,所有甜品都不會保留超過兩天!!

正值10月,哈佬喂當道,變得很有主題了~~

不停打卡! 快填滿自己的童真~~

很多時,主題樂園就是為了滿足我們的童心才存在。
花生漫畫是一套現在小朋友也認識的動晝,當中的歡樂,帶出的意義,還在深深影響我們。

打卡後,要醫肚了~~

要推介Charlie Brown Cafe,最重要是Charlie Brown Cafe除了對甜品有一定要求外,還有這裡的食物,質素也是一流!

明顯沒有其他主題cafe的毛病~~(D嘢唔好食...噓)

吃了Snoopy~~~
準備被我吃的Snoopy~~~

呵呵呵~~~

坦白說~~小Ming是一個很喜歡童真和歡笑的人。
所以我特意點了這個~~粉紅露絲和藍色查理!!

真係好可愛啊~~~ 滿心歡喜!

記緊快去,優惠期內免費附送: 查理/露絲波板綿花糖!
不要小看這個綿花糖,原價都要HKD30哦~~

睇得又食得~~就一定得!
性價比無得輸!

完全可以令人羨慕的一次cafe之旅~~

登登登登~~~~~

現在新出了!真的新出了~~~

最夢幻呈現snoopy世界的甜品:《花生漫畫繽紛樂園畫作》

作為食家的我一定不能錯過這個機會!

嘩~~~到我眼前了! 不能相信,似畫一般的手藝,把動畫中的世界呈現在我眼前,是看到的,摸到的,感覺到的...還有,是吃得的!呵呵!

《花生漫畫繽紛樂園畫作》"Peanuts Fun Fun Garden Fantasy Painting"

一看到已經吃掉不少手機的記憶體了~~OH!
這個甜品每一個角落也是可以讓人拍照的!

這是一個歡樂又童真的藝術品哦~~

這個甜品很豐富,除了有無個雪糕球在屋仔中~~有每日精選的蛋糕,忌廉泡芙,有兩個查理布朗榛子餅,燉蛋棒棒糖,朱古力脆米,麻薯波波和焦糖脆糖.... 太多了吧!哈哈!

其實初初見到這藝術甜品~真的不捨得吃掉!
除了把簡單的甜品穿上花生漫畫的衣服外, 還令一整個用餐也變得很歡樂!

當我每品嚐一甜品,每一下和朋友分享和談天,完全令我樂在其中!
繽紛樂園令我的聚會昇華到另一個層次了!

大家如果預訂,還可以在前面寫上你想要的字!
生日的朋友,還可以與大型Snoopy king公仔合照!!

Charlie Brown Cafe是一個值得推介的地方。
不論是和朋友聚首一堂,還是想過一個閒情逸緻的下午,也是很適合的!

另外一題,這裡是很受小孩歡喜的地方。
職員對此也很有耐性和有特別的訓練,家長也可以放心帶小孩來!

Ming in Charlie Brown Cafe

我很享受在這裡的時光,誠意推介給"你"!!

查理布朗咖啡專門店
Charlie Brown Cafe

地址:
尖沙咀加連威老道58-60號幸福大廈地下及1樓
(港鐵尖沙咀站 B2 出口, 步行約6分鐘)
G/F-1/F, Fortuna House, 58-60 Granville Road, Tsim Sha Tsui

TEL: 23666315
2018-10-12
轉左地址不久已經去了,小Ming 每年去一次,今次有點古怪,因為新店比較商業化,以前小孩走動空間很多,歡笑很多,放鬆很多,現在感覺欠缺了少少...不過這是現實,也是需要接受的事。 史奴比 Snoopy~~是我們不會不認識的卡通,花生漫畫是我兩位太子也知道的卡通!一路往上行,還是滿有童真,充滿打卡的位置! 除了有多多的打卡位,更有不少Snoopy的朋友和你打招呼。我這次沒有點這個下午茶套餐,大家可以試下! 我們點了一個果盤!健康又美味! 唔係罐頭生果~~正! 兒童餐,白汁雞肉意,有啫哩甜品,有生果!健康又豐富,小朋友都把這個餐全吃完! 芝士焗西蘭花,西蘭花調味可以再多少少,但焗得好啱時間! 這個好香好好味南瓜海鮮~~好易入口, 又香,又唔油! 這個大菇漢堡,大大份,和以前份量不變是新店的優點~~ 店中有不少紀念品~~童真的一餐! 我會再到,始終一年一次,希望童心不變,童真不變。

不過這是現實,也是需要接受的事。

一路往上行,還是滿有童真,充滿打卡的位置!

除了有多多的打卡位,更有不少Snoopy的朋友和你打招呼。
我這次沒有點這個下午茶套餐,大家可以試下!

我們點了一個果盤!健康又美味! 唔係罐頭生果~~正!

兒童餐,白汁雞肉意,有啫哩甜品,有生果!
健康又豐富,小朋友都把這個餐全吃完!

芝士焗西蘭花,西蘭花調味可以再多少少,但焗得好啱時間!

這個好香好好味南瓜海鮮~~好易入口, 又香,又唔油!

這個大菇漢堡,大大份,和以前份量不變是新店的優點~~

店中有不少紀念品~~

童真的一餐!

我會再到,始終一年一次,希望童心不變,童真不變。
2017-11-11
星期六就係同朋友聚一聚的日子, 平時就會去行下街, 今日落雨就去Charlie Brown café, 食左個tea set. 間鋪有好多snoopy同Charlie Brown的裝飾, 仲會播snoopy的卡通片. 個tea set total有三層:先講頂層,有macaron, chocolate snoopy cake.Macaron個餅有點硬. 黃色的似牛油味,相對冇咁甜; 粉紅色的係strawberry味朱古力味snoopy cake冇咩特別, 普通的spongy cake, 唔太重朱古力味. 到中層, 有Scone, Jelly, Cheesecake, WoodstockScone出面好脆, 提子乾仲增加左口感, 食晒全個好飽啊Jelly入面有blueberry and raspberry, 杯野好似咳藥水味Cheesecake睇得又食得, cheese味好香, 食完有點溜Woodstock好得意好靚, 佢係由白朱古力造成, 仲帶有少少檸檬香味, 同白朱古力都幾夾 到底層, 有fish finger, 芝士棒, 三文治, 南瓜沙律Fish finger外皮脆卜卜芝士棒點c

個tea set total有三層:

Scone出面好脆, 提子乾仲增加左口感, 食晒全個好飽啊

Fish finger外皮脆卜卜
芝士棒點cream cheese同果醬好好食, 但同cream cheese會夾D. 因為芝士棒外皮較脆, 點番比較soft的cream cheese會比較舒服.
三文治入面有ham and cheese, cheese唔會太重味, 冇搶到ham的味道, 兩者都剛好. 三文治仲係烘過, 好香
南瓜沙律唔太香南瓜味, 但食落好soft

我地仲叫左兩杯茶, earl grey同rose. Earl grey正常冇咩特別, 但rose有點失望, 因為飲落唔似rose而且又唔係粉紅色
整體尼講, 成個tea set $300幾, 性價比ok, 有樣又ok好食, 好飽又可以打卡, 仲好岩小朋友去^v^
2018-08-11
2018-07-27 398 瀏覽
其實Snoopy餐廳都成為我每次同小朋友去完科學館必去的餐廳。原因好簡單,食物吸引,小朋友又坐得定。一入餐廳,小朋友都俾一大個蛋糕櫥窗吸引住。再加上好多位都有大大個Snoopy歡迎佢地,好多打卡位之餘,小朋友都好興奮呀!連姐姐都覺得好正呀!餐牌都唔少選擇,兒童餐有分飯同意粉,侍應話飯的份量較多,可以2個小朋友一齊食都夠哂。 我今次同姐姐2湊3﹐1個兒童餐加2個意粉係食唔哂的,份量真係幾足。兒童有自己的膠餐具同埋安排好high chair﹐兒童餐黎到時,佢地真係好開心,個餐盤係Snoopy形狀架,再加上有生果,有甜品,有橙汁,有茄汁飯,你話有咩可能佢地會唔鐘意呢? 我試過d炒飯,唔會太乾身,又有茄汁,係咸左dd咁多,都幾惹味既。另外我叫左的松子唔知咩素菜意粉,真係麻麻地,香草味太濃,有點辣,我頂唔順d味。反而另一碟黑松露意粉就幾好味,連我仔都鐘意呀!今餐真係佢地食得最專注的一餐呀!上菜的速度都幾快,不過係位置始終細d﹐所以位同位之間都小小迫,加上佢再放大大個Chalie係中間陪你食飯,所以人地經過行埋都會碰到,同埋意粉無跟野飲,呢個係小小美中不足的地方。本來仲想試佢果個好靚的彩虹蛋糕,但

本來仲想試佢果個好靚的彩虹蛋糕,但真係飽到食唔落,唯有留待下次再食過。

我仔呢幾日仲叫住我話下次要再去,就知佢地真係好enjoy係呢間餐廳食飯啦!
一直一直keep住童真,今次為左可愛史奴比來了Cafe食下午茶☕️主打來打卡初初睇門口以為好細間原來有2層除左店內食用之外仲有外賣蛋糕🍰比堂食平$5左右上層樓梯報置很美忍不住打卡走在每個角落都有史奴比一家的蹤影上層有一隻巨形史奴比給大家拍照📷四圍環境和櫥窗都放有查布布朗一家的精品擺設座位旁邊亦有好多裝飾擺設不論大人定細路入到來都是很快樂回復童真的感覺下午茶時間人流開始漸多了可能開始近晚市了今次主打來吃彩《彩虹🌈蛋糕》$50堂食$50,外賣$45蛋糕超靚而且仲有朱古力粉既碟裝飾蛋糕🍰係普通海綿蛋糕,中間有少量忌廉芝士,最底一層有黑加侖子啫喱味道不錯👍🏻如果多點cream會更好另外朋友叫既《黑森林蛋糕》$50有大大個史奴比白朱古力,朋友也說好吃另外需加一服務即係堂食比外賣貴$10不過有得瘋狂影相也是值的除了蛋糕其實仲有好多主食揀

初初睇門口以為好細間原來有2層

蛋糕超靚而且仲有朱古力粉既碟裝飾

味道不錯👍🏻如果多點cream會更好

黑森林蛋糕🍰

另外朋友叫既《黑森林蛋糕》$50
有大大個史奴比白朱古力,朋友也說好吃

另外需加一服務即係堂食比外賣貴$10
不過有得瘋狂影相也是值的

除了蛋糕其實仲有好多主食揀

2018-06-16 565 瀏覽
朋友提議黎呢度時, 我有少少O 咀, 喂呀.我都唔中意SNOOPY 既...做乜去呢度者..不過朋友都有少少喜歡同埋呢度環境唔錯, 方便傾計呀!所以黎左呢度~我中意D 框, 好ROYAL~裝飾好整齊~~好多收藏品呀~我地黎到既時間有D尷尬, LUNCH 同TEA 中間.不過我未食飯, 所以揀LUNCH 啦~LUNCH 得4款, $88-98~ 食得太多肉, 今日揀食素.我叫左露荀, 雜菌, 菠菜, 蒜片, 欖油炒意粉. $88清清地咁, 都算多料~~~ 入味~~~朋友叫既. 鮮茄芝士焗豬扒飯 $88呢個賣相好似唔錯, 幾有HEART, 望落好想食, 所以我偷左件~因為睇落都幾多料呀!!下次我都想食呢款呀!!! 拉絲家~朋友食飽左, 佢就只叫左個TIRAMISU~~~~好靚呀!!! 睇見都開心哂啦~
所以黎左呢度~

我中意D 框, 好ROYAL~

裝飾好整齊~~好多收藏品呀~
露荀, 雜菌, 菠菜, 蒜片, 欖油炒意粉.

我叫左露荀, 雜菌, 菠菜, 蒜片, 欖油炒意粉. $88
清清地咁, 都算多料~~~ 入味~~~
鮮茄芝士焗豬扒飯

朋友叫既. 鮮茄芝士焗豬扒飯 $88
下次我都想食呢款呀!!!

拉絲家~

朋友食飽左, 佢就只叫左個TIRAMISU~~~~
好靚呀!!! 睇見都開心哂啦~
露荀, 雜菌, 菠菜, 蒜片, 欖油炒意粉.
鮮茄芝士焗豬扒飯
2018-06-14 260 瀏覽
今次來到Charlie Brown Café,入面所有嘢都係以SNOOPY故事嘅人物為主,無論嘢食、內部嘅所有裝修都用上咗charlie嘅頭像logo,成間餐廳都係SNOOPY為主題。 我叫咗個史努比窩夫配雪糕,都淨係掛住影相,影咗好耐先食,因為真係太靚,好似食緊藝術品,最後仲唔捨得食隻SNOOPY。 味道方面都幾好食,唔太甜,而且食完窩夫都好飽,環境氣氛都好好,好relax 。味道:4/5賣相:5/5呃LIKE:5/5
,好似食緊藝術品
,最後仲唔捨得食隻SNOOPY

史努比窩夫配雪糕

味道:4/5

賣相:5/5

呃LIKE:5/5
2018-06-12
15 分鐘 (堂食)
史努比窩夫配雪糕
2018-05-27 290 瀏覽
自從Charlie Brown Cafe重新裝修後都無再去過,今個週五某人突然話好想再去食飯,於是就上咗去了。改裝後,鋪位變細了,但裝修變得精緻了。不過週五晚上竟然全鋪只有幾組人食飯,也未免太少人了吧⋯⋯小鳥胃的我們,只叫了一個青咖哩雞飯同一個青醬扁意粉。某人好辣,所以食青咖哩雞時都一直話好食。我的青醬扁意粉亦都合口味。只可惜小鳥胃的我們食完後都同樣覺得食完都未係好飽。份量不太夠。作為主題餐廳,本身賣的就係個公仔而不是食物,價格偏貴亦無可口非。食物質素係ok的,但係如果份量可以增加多3分1就更好了。

青咖哩雞飯
雜菜松子青醬扁意粉
2018-05-25
2018-05-22 325 瀏覽
去科學館玩完一個早午,三點幾走人去找食,本來唔知snoopy餐廳係邊、因唔知正確既名,亂咁行好彩又見到所以直接入去啦⋯⋯一入到去我家寶寶已經俾甜品吸引住了!好靚坐底後由於大家唔太肚餓,叫左個兒童餐俾小朋友,一份甜品兩個大人share!首先兒童餐既熱鮮奶,當寶寶一見到都嘩一聲話好靚呀⋯⋯兒童餐彩虹jelly,一堆生果同忌廉意粉!忌廉意粉我試一啖即刻心心眼,實在太香滑美味黎形容!飲埋杯熱鮮奶即刻飽晒、都食唔晒兒童餐既意粉!兩個大人食依碟窩夫!實在太飽,每人食兩個窩夫mix埋生果同cream食!好香口同好美味啊⋯⋯我覺得依度實在太適合一家大小黎食飯牆四圍都唔同既snoopy餐廳賣既精品!入到去記得同大小snoopy影下相啊!
所以直接入去啦⋯⋯
一入到去我家寶寶已經俾甜品吸引住了!好靚
首先兒童餐既熱鮮奶,當寶寶一見到都嘩一聲話好靚呀⋯⋯
飲埋杯熱鮮奶即刻飽晒、都食唔晒兒童餐既意粉!
牆四圍都唔同既snoopy
餐廳賣既精品!
入到去記得同大小snoopy影下相啊!
2018-04-30 303 瀏覽
走得累,在尖沙咀找個地方歇腳,不想去星星巴,又不是太平洋粉絲,遙遠看到查理布朗屋企,先入內探探他的一家吧~沒什麼人,可以分配到卡位座。下菜點了忌廉蛋黃汁煙肉扁意粉及野莓青檸梳打。忌廉蛋黃汁煙肉扁意粉 - 很濃郁的醬汁,少少的卻很飽肚,賣相很漂亮,配上兩端的查理與史諾比圖,好像跟他們一起吃飯。味道很濃郁,食得滿嘴都是忌廉蛋黃汁,意粉有口感,真的是好味。野莓青檸梳打 - 叫來了一個少冰的,以藍莓、士多啤梨、青檸、梳打水混和在一起,加上野莓汁混合在梳打水中,有種酸酸甜甜清新的感覺,沒有普通汽水那般甜,喝下去很舒服,涼快。主題餐廳總是吃環境,他們一家可以保留特色到現在,很有值得懷念,總想有空去探探他們。

忌廉蛋黃汁煙肉扁意粉

野莓青檸梳打

2018-04-29
忌廉蛋黃汁煙肉扁意粉
野莓青檸梳打
2018-04-29 231 瀏覽
呢間餐廳一年前已經食過一次,上之見個menu介紹個snoopy肉醬飯係有成隻立體snoopy訓左係度於是試下,個時已經覺得味道唔錯價錢亦係可接受範圍內,今日同朋友再去,發現價錢無特別加, 飯同意粉都係$100~120左右,最後叫左一個意粉,一個小食拼盤,一個朱古力mousse,個意粉落枱個時睇落好似份量唔係好大,不過因為個汁比較creamy,如果女仔一個人食晒都幾飽,個小食拼盤幾大份,雖然全部係炸野不過唔算油膩,$128算抵,慢慢傾下食下,食左差唔多一個半鐘,於是我地就叫佢可以上埋個甜品,個朱古力mousee有得外賣,堂食就$51,外賣就$46,但係完全一樣,個$5當係服務費都算差唔多,始終要俾張枱你地慢慢坐又要員工斟水,成餐lunch食左差唔多3個鐘,過程完全無吹枱,會咁上下睇下我地需唔需要加水,過程中見到員工出餐前會check下先出俾客,有時見到唔夠好會即刻轉返入廚房叫師傅跟進返,服務態度好而貼心,最後都係食左$304,尖沙咀區呢個區域呢個價錢做到呢個服務真係唔錯,絕對會考慮再食~
2018-04-27 219 瀏覽
行行街到攰攰地,就同男小編食件cake坐下😚呢度嘅裝修都係以snoppy為主,牆上面有佢地嘅公仔,而店入面都有好大隻立體公仔😆電視亦都係陪住佢地嘅卡通片😙呢到有主食亦都有甜品😚Menu入面嘅什錦切餅大部分都係有查理布朗嘅卡通公仔樣😙#彩虹蛋糕 ($47)😋好味指數:(6.5/10)最上面有黃色雀仔(佢叫咩名🤔?)彩虹蛋糕有五層,每層都唔同色🌈食落去蛋糕嘅味道普普通通,都係甜甜地咁。而每一層蛋糕嘅中間就搽咗忌廉芝士,最下面再黑加侖子啫喱😚不過蛋糕嘅質感就唔算鬆軟😢#芒果乳酪蛋糕 ($50)😋好味指數:(7.5/10)上面有一隻嘅公仔Snoopy😍冇食到因為覺得好甜🤣上面有一層芒果啫喱,唔會好快融。成件蛋糕都好香芒果味😛味道就偏甜😫#查理布朗朱古力咖啡 ($52)😋好味指數:(7/10)有一塊查理布朗頭像嘅朱古力,另外有啲cream係到😚以朱古力咖啡嚟講,味道比較苦🤔
行行街到攰攰地,就同男小編食件cake坐下😚

#彩虹蛋糕 ($47)
😋好味指數:(6.5/10)
最上面有黃色雀仔(佢叫咩名🤔?)
彩虹蛋糕有五層,每層都唔同色🌈
不過蛋糕嘅質感就唔算鬆軟😢

#芒果乳酪蛋糕 ($50)
😋好味指數:(7.5/10)
上面有一隻嘅公仔Snoopy😍冇食到因為覺得好甜🤣
上面有一層芒果啫喱,唔會好快融。成件蛋糕都好香芒果味😛
味道就偏甜😫

#查理布朗朱古力咖啡 ($52)
😋好味指數:(7/10)
有一塊查理布朗頭像嘅朱古力,另外有啲cream係到😚
以朱古力咖啡嚟講,味道比較苦🤔
2018-03-26 339 瀏覽
約左友人傾下旅行行程諗住搵個地方坐得舒服d又耐d,唔想去mk cafe因為都太吵雜,地方都舊唔係咁好坐...突然比朋友提醒尖咀有間史奴比餐廳搬左新裝修,咁就12pm黎到hea到4pm,無訂座但3個人都即時有4人枱坐新裝修都唔錯,地方雖然細左但座位都夠闊,員工服務一如既往的nice呢到有個小書架可以免費借睇花生漫畫,有d書仲好新淨添點左2款素食意粉,黑松露菇意粉同雜蔬菠菜麵都落左好多橄欖油呢,但幾好味,我地都鍾意食,d蔬菜煮得耐左較林身。熱朱古力上面有史努比樣好搞笑,味道不過不失。玫瑰花茶好淡。傾左一大輪3點幾再叫左個紅桑子蛋糕同芒果拿破崙都比友人講話好味我覺得個opera cake偏濕唔算甜,但無我係出面食過既咁重朱古力味,not my taste but 食下無妨。

呢到有個小書架可以免費借睇花生漫畫,有d書仲好新淨添

熱朱古力上面有史努比樣好搞笑,味道不過不失。玫瑰花茶好淡。

玫瑰花茶

熱朱古力

芒果拿破崙
2018-03-17
午餐
熱朱古力
芒果拿破崙
2018-02-23 359 瀏覽
Charlie Brown 由金馬倫道搬了去隔一條街的加連威路道後, 現在才有時間幫襯, 以前在樓上的舖, 比較有懷舊的美國味道, 雖然這裡也有分樓上樓下, 不過就沒有了以前很多的巨大 figure ; 座位設計也沒有了以前的大梳化圍邊去座, 現在的座位設計只是一般的餐廳擺放, 失去了往時的那種休閒自在的隨意餐牌也沒有太大的變化, 還是因為自己太長時間沒來?叫了杯 mocha , 見到熟悉的剪影, 味道跟以前的差不多窩夫甜品普普通通, 總算不太甜心太軟不夠軟不夠熱, 可能星期六下午客人太多關係, 下次還是選平日來可能較好
餐牌也沒有太大的變化, 還是因為自己太長時間沒來?

窩夫甜品普普通通, 總算不太甜