2017-03-27 6313 瀏覽
上次和老婆仔在元朗吃過附近一間餐廳當時發現這間燒肉放題有很多客人排隊一直想試試今天我們到元朗劇院外的貨櫃展覽難得來到元朗當然要試試這間餐廳第一輪是在5時開始參觀過展覽後提早5分鐘來到餐廳門口已有不少人在排隊了等到5點馬上入場先說價錢星期日的第一輪放題每位118加一可再加48元升級吃刺身眼闊肚窄的老婆仔表示想吃刺身另外入座後有店員問會否加6元換購燒烤紙說是會令食物不易燒焦我們也決定加了先說熟食餐廳提供不少日式壽司如玉子壽司、三文魚壽司等本來只夾了幾件後來發現壽司竟然質素不錯以放題來說確實美味起碼刺身壽司很新鮮再接再厲憑加錢換購的通行證拿了刺身每件刺身都非常肥美老婆仔急著吃都差點忘記拍照單吃三文魚已經很值得另外還有八爪魚等不同魚類刺身不過個人覺得壽司已經很美味除非很愛吃刺身否則不用加錢換購之後是多種生肉種類繁多有豬豚肉、豬頸肉、牛柳粒、金莎骨、五花腩、雞翼、煙肉等每樣也看起來很吸引所以都夾了回去燒發現肉類都醃得很入味同樣覺得以放題來說非常高質素另外其實還有熟食不過我們沒有選擇甜品方面也有向種奶凍和雪糕老婆仔喜歡芋頭奶凍覺得芋頭味很濃同時能提升奶味而我就喜歡紫薯奶凍紫薯味也很突出以這價錢吃到
上次和老婆仔在元朗吃過附近一間餐廳

說是會令食物不易燒焦

我們也決定加了
先說熟食
餐廳提供不少日式壽司

如玉子壽司、三文魚壽司

本來只夾了幾件

除非很愛吃刺身

否則不用加錢換購
之後是多種生肉
種類繁多

有豬豚肉、豬頸肉、牛柳粒、金莎骨、五花腩、雞翼、煙肉等

每樣也看起來很吸引

真的非常超值

值得推介
2017-03-26
2017-03-21 3362 瀏覽
早兩日行過校長燒肉見到佢門口大大張大字報貼住,黑夜放題九點半後148蚊,真係好吸引呀。 為咗可以 平少少食幾時約埋朋友九點半後 嚟食佢呢個promotion, 橫店朋友仔又收得夜, 加上夜晚食仲舒服啲天冇咁多人,唔使逼餐懵。 其實佢都有唔同時段有唔同嘅優惠見佢啲價錢全部都好合理 值得一試。 其實我自己都食過幾次㗎啦校長燒肉, 喺元朗呢啲燒肉放題唔係好多選擇, 咁呢一間又係不錯嘅選擇, 所以都值得encore幾次 其實除咗燒肉放題,生蠔任食都係最吸引我嘅另一個主要原因, 平時出去食生蠔閒閒地都三四十蚊一隻,呢度加68蚊已經可以任食。 而且生蠔嘅質素都非常唔錯,隻隻都 肥美飽滿, 食落仲好 juicy 添, 同朋友仔一人食咗兩round, 計落都已經回曬大本喇,哈哈 食燒肉就梗係要飲啤酒啦, 咁樣先至夠痛快㗎嘛,鬼佬涼茶順便清下熱氣😂 當然唔飲啤酒仲有大把其他冇酒精飲品任君選擇。 出去行咗個轉 都keep住有好多嘢食, 小食都有好多款 如果想飲生啤嘅,仲可以加33蚊任飲自助生啤 揀咗自己幾款最鍾意食嘅食物 , 就可以開始大吃一餐 啦 我

當然唔飲啤酒仲有大把其他冇酒精飲品任君選擇。

出去行咗個轉 都keep住有好多嘢食, 小食都有好多款

如果想飲生啤嘅,仲可以加33蚊任飲自助生啤

揀咗自己幾款最鍾意食嘅食物 , 就可以開始大吃一餐 啦
我真係太專一啦 ,淨係呢幾款都食咗兩轉,好好味呀~
2017-03-18 376 瀏覽
真係好鍾意食韓燒, 今個禮拜食第三次啦! 其實間間都有啲自己特別好食嘅嘢同特色, 真係食極都唔厭呢度嘅牛五花 腎片 金沙骨 海紅蝦 五花腩 ~ 全部都係must食, 所有燒烤食物都可以自己調味, 我鍾意咁樣 濃淡……悉隨專便。熟食居然有花螺 有d驚喜!加左$25食生蠔, 估唔到咁肥咁大隻咁新鮮最正有black pirate! 少少酒精飲完之後同朋友傾得更加放 ( 講笑啦嗰5.x%酒精! 會有幾放呀 haha)燒到中斷食咗好多燒烤嘢,個爐又燶燶哋! 有個哥哥提議我哋用燒烤紙, 個效果就有d似煎嘅食物,但係唔會咁燶。 第一次咁樣食韓燒,感覺又幾健康喎。 建議大家開頭用傳統嘅燒法,中斷先落燒烤紙! 咁大家就可以食一轉燒烤嘅香味, 又唔使全部燒焦咁熱氣!

最正有black pirate! 少少酒精
飲完之後同朋友傾得更加放
( 講笑啦嗰5.x%酒精! 會有幾放呀 haha)

2017-03-18
  • 牛五花
2017-03-14 400 瀏覽
上個weekend 同朋友去元朗搵食,路過行過見到有燒肉食,我地兩個食肉瘦一於唔好錯過,又去試下先。我地見到有得加錢任食生蠔同松葉蟹腳,我地又唔執輸,照跟。我地第一round食左d豬腩片呀,bbq常見嘅牛排豬排,之後先見到原來有靚嘅雪花牛排食,於是又再去拎左輪。我同朋友都覺得肉食味道幾好,尤其d 靚雪花牛。另外蝦同豬頸肉都好食。仲有錫紙蒜蓉牛油粟米,呢個無影但好正!食左d肉就去拎刺身呀、生蠔呀、蟹腳咁。刺身好大件,而且無渣。生蠔都幾漲,幾甜,見佢係度即看,好新鮮。蟹腳就一早熟左,所以有少少黃,但肉都好甜。兩個都食到好飽。返食指數: 3.8 (5係滿分)。款式好多,如果大食王黎食,好抵!又如果生日黎有7折,同行朋友有8折,咁會仲抵!最衰無做功課,下次搵埋生日朋友食先。

我地見到有得加錢任食生蠔同松葉蟹腳,我地又唔執輸,照跟。

2017-03-13 390 瀏覽
同朋友行完街之後,肚餓感來襲,所以就搵左一間朋友食過既餐廳,入左黎呢間校長燒肉日韓料理。首先,一入到去,前面就黎食品自取區,有幾十種不同既款式,由前菜到主食再到甜品,樣樣都齊全,而且乍看一見,客流幾多,一盤三文魚壽司好快被清了一半。燒烤早預左大煙,但呢度餐廳設計OK,入到到煙不大,而且提供燒烤紙鋪系燒盤上面,可以唔洗燒焦食物,很細心的照顧。而且服務員按人頭派左一張生蠔卡和一張長腳蟹卡,憑卡換領,可以無限次使用。愛食生蠔既人,呢度既SIZE約2吋, 肉質肥厚,蠔味細膩有層次,入口即溶,有帶海水味。不過如果怕腥可以配埋個生蠔醬就會易入口D,甘中帶甜。長腳蟹既長度目測應該有10CM以上下,雪白的蟹肉,雖然唔大隻,但食落去啖啖有肉,口感清中帶甜,咬落去有蟹汁流出。呢度有一個蟹夾,可以讓人食得優雅一D。肉食當然少不得,好似豬頸肉、肥牛、牛扒,牛舌、金沙骨、五花肉、雞扒、羊架當然系走唔甩既BBQ款式,滿足哂不同人既口味,我個人就最仲意食羊架,外肥肉瘦,燒上黎有一陣陣羊膻味,咬落去非常軟身,而且呢度羊架都算系良心份量,有成隻手掌咁大。另外,海鮮刺身蔬菜都好豐富,魷魚大件,爽口彈牙,夾埋菠蘿食幾新鮮配
另外,海鮮刺身蔬菜都好豐富,魷魚大件,爽口彈牙,夾埋菠蘿食幾新鮮配答。
刺身三文魚、甜蝦等呢D,雖不上大酒店水準,但還是不過不失。飯後甜品方面有夏枯草,紅豆沙,豆腐花,雪糕等等,等食完BBQ既人可以下一下火,冇咁熱氣。

出黎食飯最緊要既食得飽同價錢合理,我倆7點入座,一個人都系188蚊一位。而且服務生態度勤奮,經常清理枱上既碗碟,所以值得讚!
2017-01-19
2017-03-08 414 瀏覽
今日同舊朋友元朗聚餐,幾個人去到校長燒肉放題,朋友話食物唔錯價錢更超平.見到門口幾多人排隊, 雖然我們訂了位, 仍要排半小時才可入坐. 去到見到有一個牛肉架,有幾款牛肉,雪花紋賣相真係唔錯,而且係無醃,夠健康食原汁原味,因為我敏感不敢食牛,所以朋友遂款牛試,佢地食得好狼還都贊不絕口.因為牛肉雪花燒起甘香, 軟滑,牛味濃因為我就結婚,所以需要節食,我就食多春魚,燒蠔,牛油雜菌,蝦……海鮮同菜。我們入坐時段係7:15 最貴都係$188, 任飲任食來說真的平,另外放上燒烤紙,感覺無禁易燶,但本人覺得煎多春魚就唔適合,因為魚要香脆需要燶燶地先乾身,同埋佢的生蠔係燒,自己燒都幾困難,因為找不到調味料, 所以完全無調味,所以蠔燒完只香,味道不夠, 如果佢可以提供蒜蓉會更好.刺身幾新鮮,師傅厚切,有三文魚腩,三文魚,白拖羅,鮮帶子,希靈魚,八爪魚,北寄貝,本人比較欣賞鮮帶子夠大夠甜,三文魚腩夠爽,追加2次.另外加左$58食蟹腳, 都係任食真係好扺,可能我少入元朗真係大鄉里,朋友住元朗,她說元朗的食店都比較平的,校長燒肉係元朗算新式和服務幾好,有卡位, 仲有最後有雪糕做甜品,大家可以去試下,環境都坐得

長腳蟹, 刺身

務幾好,有卡位, 仲有最後有雪糕做甜品,大家可以去試下,環境都坐得舒服,裝潢抽煙系統似韓燒格局禁.服務比較自助, 店員不會主動幫手, 不

過食物質素加分, 自己照顧自己都無問題.
牛油雜菇
牛油雜菇
2017-03-08 2038 瀏覽
今日係元朗行完山,來到市中心搵食,見到有間餐廳大排長龍,心諗應該唔錯吧,就一齊排~7點排,排到7:15pm就可以入座,每人$208加一,我地再另加左每人$78 就可以有埋生蠔&松葉蟹任食! 店員會比呢張貼紙比你,在魚生部show比店員睇佢就會拎生蠔/松葉蟹比你生蠔幾大隻,好濃味,有檸檬同海鮮漿可沾~我食左一隻,其他都係朋友食XD我係為左留肚食松葉蟹的XD 好粗!幾鮮甜,算幾抵食~ 雖然肉質比較散~燒肉的選擇勁多!!有各種生肉:雞、牛、豬、羊的各個部位仲有腸、丸、菜、午餐肉等等等等另一邊還有各款熟食,係幾有試意!飲品方面都尚算有不同選擇甜品櫃,醬料係自助形式,不同的用法都寫了清楚~燒爐會用牛油紙墊底,店員會不時幫你更換,服務不錯好喜歡這個金菇肥牛卷!!極多汁牛肉香濃好味!記得搽上燒汁來燒!!好惹味~encore左好多!睇下呢個盛況!燒肉不錯,可以搽上各種喜歡的醬汁調味幾滿意今晚呢個燒肉!
生蠔幾大隻,好濃味,有檸檬同海鮮漿可沾~

我食左一隻,其他都係朋友食XD
燒肉的選擇勁多!!有各種生肉:雞、牛、豬、羊的各個部位
仲有腸、丸、菜、午餐肉等等等等
另一邊還有各款熟食,係幾有試意!
飲品方面都尚算有不同選擇
甜品櫃,
醬料係自助形式,不同的用法都寫了清楚~
燒爐會用牛油紙墊底,店員會不時幫你更換,服務不錯

睇下呢個盛況!
燒肉不錯,可以搽上各種喜歡的醬汁調味
幾滿意今晚呢個燒肉!
2017-02-25 376 瀏覽
前排因爲太耐冇食韓燒 所以就睇下元朗有咩好既韓燒店 就決定去校長啦一黎就加錢食刺身😍😍😍 瘋狂叫三文魚雖然唔係好肥 但都可以一止三文魚次癮😍😍佢有好多選擇比你揀黎燒🥓🍳🍤🍗🍖又有熟食 飲品同甜品我地差不多咩都有試到:到最後不停encore既就係佢地~~~~🐙好爽脆香口既魷魚❤️🍠 超甜既日本甜薯💕🍄超多汁又新鮮既鮮菇❣️佢既豬肉片唔夠肥 個人覺得要肥d先夠多汁香脆🙈🙈🙈🙈但佢既雞腎同豬頸肉就唔錯啦 不停encore雞腎食到爽脆既雞味☺️☺️豬頸肉就多汁幼嫩😛😛最後 我地整左呢個 hahaha 飽到不行了 瘋狂不停encore encore 😂😂👍🏻
一黎就加錢食刺身😍😍😍 瘋狂叫三文魚
豬頸肉就多汁幼嫩😛😛
最後 我地整左呢個 hahaha
飽到不行了 瘋狂不停encore encore 😂😂👍🏻
2017-02-22 537 瀏覽
因工作太繁忙無時間去旅遊 唯有係香港食韓燒填補下心靈😊 校長燒肉聽朋友講好好食 今次終於有時間去食😋一入到去侍應好清楚向我地講解:大碟放生野 細碟放熟食 非常貼心的服務😊 牆上仲有一些graffiti 令整間店鋪增加了生氣活力 💙另外,我地加了$78免費星級 任食生蠔同刺身👍👍特別推介:三文魚同甜蝦 雖然每次都細細碟 但每件三文魚都好厚肉,紋路色調均勻,爽彈鮮美韓燒方面:我最欣賞它的燒烤紙 平時食韓燒好怕落太多油 一黎好肥又怕「癡底」但校長燒肉吾會有呢種煩惱👍 加左燒烤紙真係好正💕 侍應都好勤幫我地換👏👏一聽個名校長燒肉,當然吾少得燒肉啦😋 香噴噴的醬汁搭配使肉質更富有水份和膩滯感💙 肉類有好多選擇:豬牛羊架...濃濃焦香 特別羊架吾會好蘇 非常有嚼勁 值得一試😌仲有好多海鮮類👏👏 青口,帶子,蝦🦐每隻都好大隻同清鮮甜美,蝦肉肉質通透😋😋如果同我一樣減緊肥的朋友 但又要應酬 除左肉之外仲有好多蔬菜供應 食多幾條菜平行番🤣🙈熟食😋有好多食物選擇燒菠蘿 我最鐘意食 非常鮮甜多汁 令我驚喜的是牛油栗米 大大粒粟米與牛油的配合調味得宜 👍飲品任飲 仲有生啤同茶包 不過我就無飲 拎左沙士埋單都係
另外,我地加了$78免費星級 任食生蠔同刺身👍👍
熟食😋有好多食物選擇
飲品任飲 仲有生啤同茶包 不過我就無飲 拎左沙士
埋單都係五百幾兩個人 超值👏👏
  • 刺身
由荃灣行 (元荃古道) 到元朗行到腳仔都軟埋肚仔都凹埋 一到埗元朗即刻搵下有咩正嘢食誤打誤撞之下嚟到校長燒肉呢度見到都幾吸引就決定試下! 門口哥哥仔話只剩一張 2-3人枱 (我地 4人)都有先溫馨提示可能要坐迫少少但其實我地覺得啲位都好濶落坐 4 個絕對無問題 佢地分時段我地 6點半進場 (入座後有 2 小時)收 7點後既價錢 $208 +1很合理估唔到因此而有驚喜 一坐低哥哥仔就話因為有啲食物要 7點後先提供咁佢會叫廚房先準備一碟俾我地  (實在太好啦! 之後又唔駛同人迫住拎 )有齊 羊架, 一口牛, 肥牛片, 牛柳條, 豚肉片, 2款蝦, 青口, 元貝等  (抱歉實在太肚餓無影相 )全部都好新鮮好靚仔~!!! 哥哥仔又會問要唔要加 $6 鋪一張燒肉紙咁會無咁容易燒焦食物張紙黑咗又可以叫佢地換紙咁幾好喎~!!! (朋友話用呢張紙佢地洗鐵板又唔駛咁辛苦)等燒期間望下出面啲熟食都有好多選擇喎 人蔘雞湯, 羅漢果水, 胡椒豬肚湯 (夠哂胡椒辣 )炒烏冬, 炒韓式粉絲, 炸薯角, 炸薯餅, 炸餃子, 炒豬耳不斷 refill 間唔中又換下款未食燒物都差啲食飽咗 飲品都多選擇有久違了的沙示 另
由荃灣行 (元荃古道) 到元朗

行到腳仔都軟埋肚仔都凹埋

一到埗元朗即刻搵下有咩正嘢食

誤打誤撞之下嚟到校長燒肉呢度

見到都幾吸引

就決定試下!

門口哥哥仔話只剩一張 2-3人枱 (我地 4人)

都有先溫馨提示可能要坐迫少少

但其實我地覺得啲位都好濶落

坐 4 個絕對無問題

佢地分時段

我地 6點半進場 (入座後有 2 小時)

收 7點後既價錢 $208 +1

很合理

估唔到因此而有驚喜

一坐低哥哥仔就話因為有啲食物要 7點後先提供

咁佢會叫廚房先準備一碟俾我地
(實在太好啦! 之後又唔駛同人迫住拎 )

全部都好新鮮好靚仔~!!!

哥哥仔又會問要唔要加 $6 鋪一張燒肉紙

咁會無咁容易燒焦食物

張紙黑咗又可以叫佢地換紙

咁幾好喎~!!!

(朋友話用呢張紙佢地洗鐵板又唔駛咁辛苦)

等燒期間望下出面啲熟食

都有好多選擇喎

人蔘雞湯, 羅漢果水, 胡椒豬肚湯 (夠哂胡椒辣

不斷 refill 間唔中又換下款

未食燒物都差啲食飽咗

飲品都多選擇

有久違了的沙示

另外有張刺身通行證

可以出刺身枱拎刺身

有三文魚, 希靈魚, 螺, 蟹棒等等

是厚切呢~~~
到肉食枱

直頭花多眼亂樣樣都想食

但諗起哥哥仔之前已經拎咗一碟正嘢俾我地, 忍下手唔拎住先
蔬菜部就誠意推介蕃薯仔 (超超甜) 同埋菠蘿 (解下食肉既肥膩感)

仲有仲有

雪條部

今晚有好幾款韓國雪條

睇唔明韓文, 不過朋友食到係 Oreo 味, 好攪笑

燒燒下

有個哥哥仔走埋嚟我地度

教我地用個油掃 (我地初頭以為係, 所以一路都無用到)

原來可以用嚟一路燒一路掃啲汁上啲肉度

佢話咁燒會有另一番風味

的~確又真係好正喎~!!!

總括嚟講呢間校長非常值得推介!

食物款式多, 而且相當新鮮, 性價比高

更值得一讚既係店員服務態度~

我地成日講唔該, 佢地會話真係唔駛咁客氣

我又麻麻煩煩咁要飲啲唔凍既嘢

咁我目及到佢地旁邊地下有啲唔凍既紙包飲品

問店員可唔可以拎嗰啲

佢地做緊嘢都即刻由 counter 入面行出嚟幫我拎

攪到我都有啲唔好意思

今時今日咁既服務態度真係值得加許

校長果然管教得好, 哈!

一定會再介紹朋友嚟呢度食食食!!!
2017-02-12
2017-02-14 3287 瀏覽
今日去左元朗搵個朋友拜年, 佢話有間韓燒好抵食又幾好食, 同埋平時好多人排隊架, 於是我地就打去訂定位先, 一去到都已經要排隊入去la, 都好大間下架, 店員也很有禮貌地講解收費及帶我們到坐位去, 途中仲見到好多自助型式既食材比你自己夾, 超正呀, 仲有魚生同生蠔tim ar, wao....睇見到流口水啦.一坐低我們也得不及待走去拎野食啦, 我就拎住張任食既生蠔貼紙去拎我地最愛既生蠔啦, 每人只限每次拎2隻, 不過唔緊要, 因為我最欣賞佢係即叫即開, 咁先會確保新鮮ma (每人要另加$68先有既), d 蠔勁大隻, 仲好鮮甜, 真係食完一隻又一隻呀. d 刺身都ok, 每人每次限拎3款 (刺身就唔使加錢既). 仲有壽司, 應有盡有.哈哈, 講返d韓燒有咩先, 勁多款式, 肉類有豬, 牛, 雞等.... 蔬菜類有菇呀, 日本紫薯呀, 菠蘿等.... 海鮮類有蝦, 帆立貝, 魷魚等.....種類真係好多, 都未可以每樣都試哂呀, 因為仲有熟食tim, 哈哈...好似係酒店食buffet 咁呀, 仲有甜品同人參雞湯, 野飲都係任飲.
2017-02-10
2017-01-31 505 瀏覽
友人常提起這間<校長燒肉日韓料理>說十分抵食,今天便來試試。預訂了七點三那輪,可以吃兩個小時。七點門口已排了長長的隊,看來挺受區內食客追捧。先來點即食的。刺身質素不錯,encore了好幾轉。餃子十分脆口,但看似翻炸了多次。肉類急不及待下鑊。可沾上燒汁來烤,及後發現有蜜糖供應。五花肉有些韌,咬不開。拎了海鮮,有兩款蝦。燒到第二round個爐面已燶哂,好彩有得免費換爐板。長身的蝦其實燒未熟。燒到咁先叫熟,明顯是不新鮮的急凍貨色,蝦肉癡殻,又梅,too bad。再來bbq必備香腸。日本小蕃薯,大愛。最後拎多轉比較好吃的食材。香草龍脷醃過,味道很好,肉嫩。雞腎爽脆,無腥味。甜品作結,紫薯西米露,紫薯粒硬都索索聲😭總的來說,只是高質一點點但價錢倍升的漢陽苑罷了。
肉類急不及待下鑊。
可沾上燒汁來烤,及後發現有蜜糖供應。
五花肉有些韌,咬不開。
拎了海鮮,有兩款蝦。
燒到第二round個爐面已燶哂,好彩有得免費換爐板。
長身的蝦其實燒未熟。
再來bbq必備香腸。
日本小蕃薯,大愛。
最後拎多轉比較好吃的食材。
香草龍脷醃過,味道很好,肉嫩。雞腎爽脆,無腥味。
甜品作結,紫薯西米露,紫薯粒硬都索索聲😭
總的來說,只是高質一點點但價錢倍升的漢陽苑罷了。
2017-01-07
2017-01-24 4773 瀏覽
元朗實屬美食之鄉, 說得出的菜式,在這區也不難找到。最近住在元朗的朋友大力推介一間位於富達廣場地舖的日韓燒"校長燒肉",除了一般的剌身、肉類,這裡的生蠔和長腳蟹還是無限添加!校長燒肉就在富達廣場地舖,旁邊有停車場方便駕車人仕🚗🚕🚙生日來吃燒肉可享7折優惠,朋友也有88折與朋友吃19:15時段,價錢是$188,如選擇剌身生蠔長腳蟹任食的話,每位加$78加了$78,店員便會給你貼紙,正所謂一紙通行,貼上後便可去剌身枱拿生蠔和長腳蟹喇!食物種類繁多,基本上說得出的都會有,就連外間少有的菠蘿和蕃薯仔也可自己燒,十分豐富剌身即叫即切,夠曬新鮮飲品選擇雖然較小,但勝在沙士和ginger ale都有不知不覺拿了一大堆食物,我唔客氣了供應的生蠔算有肉地,肉滑邊位爽,蠔味屬中等,任食來說質素算不錯,而且還是無限添加長腳蟹蟹肉肥美鮮甜,又新鮮,唔encore點對得住自己之後便是燒肉時間,一邊燒一邊掃上醬汁,使牛肉更嫰更美味差不多到尾把,最後當然要到甜品櫃看一下,個人認為蜜瓜西米露和紫薯西米露也𣎴錯,而且甜品大多獨立有蓋包住,衛生良好如果想在元朗找放題,大家不妨試試校長燒肉,這裡雖然價錢中等,但勝在食物多種
元朗實屬美食之鄉, 說得出的菜式,在這區也不難找到。
校長燒肉就在富達廣場地舖,旁邊有停車場方便駕車人仕🚗🚕🚙
生日來吃燒肉可享7折優惠,朋友也有88折

剌身即叫即切,夠曬新鮮
飲品選擇雖然較小,但勝在沙士和ginger ale都有
不知不覺拿了一大堆食物,我唔客氣了
長腳蟹蟹肉肥美鮮甜,又新鮮,唔encore點對得住自己
之後便是燒肉時間,一邊燒一邊掃上醬汁,使牛肉更嫰更美味
如果想在元朗找放題,大家不妨試試校長燒肉,這裡雖然價錢中等,但勝在食物多種類,性價比高!
2017-01-11
2017-01-15 2881 瀏覽
天寒地凍的一個星期, 最好就係打邊爐食烤肉,圍住個爐暖烘烘,所以我就一早book定校長! 點知七點一黎到, 就見到門口長長的人龍, 心想他們都是walk in, 我有訂位應該可以入去開餐吧!誰知他們都時有訂位的, 心中大叫好彩(我都有訂位), 隨住長長的隊魚貫以入, 剛剛好7:15pm開爐! 額外加了$6就可以無限換燒烤紙, 當然加,這樣就不怕食物"痴"底, 而店員更換燒烤紙的頻率都好密, 還會按你食物的烤熟程度, 調整爐火, 很貼心的.比外面韓燒不同的是,他附有一支掃子, 讓食客可以把醬汁掃上烤物之上, 又一貼心設計, 這樣味道會較均勻.出面都有多種不同醬料可供選擇.食物以自助形式供應, refill得都好快,這樣就不怕食物來得太慢.另外,還有韓国Hite 啤酒無限量供應, 韓燒配韓國啤酒,很合理吧另外汽水及果汗飲品都是無限量供應.隆重介紹: 3隻蝦 - 蝦 蝦 蝦, 蝦都係無限供應的, 都忘記了蝦蝦蝦多少次了菇菌類都有很多選擇, 還有海鮮等種種, 各樣質素都很高, 牛油粟米用錫紙裝住, 可以睇住牛油慢慢溶, 香嘖嘖嘖!烤菇類都有個小技巧, 就係將一塊煙肉放在上方, 待煙肉上的油慢慢
, 隨住長長的隊魚貫以入, 剛剛好7:15pm開爐!
出面都有多種不同醬料可供選擇.
另外汽水及果汗飲品都是無限量供應.
烤菇類都有個小技巧, 就係將一塊煙肉放在上方, 待煙肉上的油慢慢流落去菇菌之上,咁就好快會又軟又香.
唔止以上咁少, 仲有雪糕壽司刺身糖水熟食, 真係飽到行唔郁呀
2017-01-14
2017-01-14 1906 瀏覽
見今晚天氣涼左好多,本來想搵間任食打邊爐,係千色店買完野之後,見附近有間燒肉放題都幾抵食,$208一位,都唔算好貴,加上時間尚早,唔駛等位,可以一試,就同老婆入左去。原來只可以任食2個鐘,好彩全部食材都係採取自助形式去取,唔駛落單又要等來等去,可以爭取時間不停燒,不停食。食物選擇都算好多,豬牛雞唔少得,仲有海鮮,老婆鐘意食蔬菜,都有唔少選擇。肉的質素都算OK,以呢個價錢來講,都好合理。蔬菜好新鮮,尤其係鮮冬菇和蒜蓉雜菇,非常不錯。等緊D肉燒熟期間,試左D 熱盤,款式都幾多,而且不停REFILL,間中央又會轉下款式。有不同醬汁可以選擇,個人覺得燒肉汁最好味!仲有刺身任食,當然點左我最愛嘅三文魚,非常鮮味!加$78就可以生蠔和長腳蟹任食,個味都OK,但由於只有2小時任吃,都食得幾趕。店內氣氛唔錯,如果一大班朋友搞生日聚會最好,一邊燒一邊傾下偈,又可以選自己啱吃的食物,好似仲有生日優惠,下次可以唸下起呢度搞生日。最後想讚下D侍應,反應夠快,而且態度好好!埋單每人$317.5,以呢個價錢有咁多野食,仲包埋生蠔長腳蟹,酒店都做唔到呢個價錢,非常超值。臨走時接近9:30,見門外有不少人等位,原來宵
有不同醬汁可以選擇,個人覺得燒肉汁最好味!
仲有刺身任食,當然點左我最愛嘅三文魚,非常鮮味!
生蠔
長腳蟹
最後想讚下D侍應,反應夠快,而且態度好好!

臨走時接近9:30,見門外有不少人等位,原來宵夜時段只係$158一位,仲抵食。
2017-01-13
生蠔