2021-10-12 707 瀏覽
美登利已經想食好耐,不過每次經過,人潮都叫人棄餒。這次是4點左右,終於沒有人龍,當食下午茶吧!炙燒手握壽司盛合三文魚、魷魚、蝦芝士、魚鰭肉、吞拿魚各一件。 一上枱已經覺得好香! 每件都厚切,魚類都長拖尾,入口魚油豐富,尤其魚鰭肉,油脂滿佈口腔❤加州卷跟過往食過不同,感覺就是升級版。除了牛油果變了在卷物頂,還有吞拿魚和蟹肉,鮮味好味。唯一要挑剔是切得有少少唔齊整。三文魚醬油漬&帶子散叫了兩款壽司,同樣厚切鮮甜。不過個人就唔太食得出醬油漬跟一般三文魚的差別🤔 可能之前食完炙燒太出色,醬油漬都變平常了。 帶子都ok, 但覺得唔夠鮮甜。

炙燒手握壽司盛合

加州卷

三文魚醬油漬&帶子

2021-10-10
下午茶
2021-10-05 850 瀏覽
美登利壽司店愈開愈多😆這次光顧的是沙田分店,都要等位等一小時🤭人氣之選,當然不少得《極上吞拿魚盛合》$268其實都算抵,質素亦不差,所以一直都是熱賣的款式。最肥美當然是大拖羅😋入口即溶✨✨✨推介打卡之選,《滿滿三貫》$158有三小碗,包括:海膽、吞拿魚蓉、魚子不失不過,海膽味還好,應該是加拿大海膽來的👍🏻抵吃✨✨✨《牛油果海鮮沙律》半分$50,沙律上舖滿了很多刺身粒粒,配上牛油果和沙律吃,很好味😋下次會點「大」,「細」的份量不夠我吃😆😆😆此外,特大玉子壽司真的很巨型😂會很飽😂😂火炙手握壽司也很好味呀!✨✨✨
美登利壽司店愈開愈多😆

這次光顧的是沙田分店,都要等位等一小時🤭

人氣之選,當然不少得《極上吞拿魚盛合》$268

推介打卡之選,《滿滿三貫》$158
有三小碗,包括:海膽、吞拿魚蓉、魚子
不失不過,海膽味還好,應該是加拿大海膽來的👍🏻
抵吃✨✨✨

滿滿三貫
極上吞拿魚盛合
牛油果海鮮沙律(細)
火炙壽司
特大玉子壽司
2021-09-30
60 分鐘 (堂食)
滿滿三貫
極上吞拿魚盛合
牛油果海鮮沙律(細)
火炙壽司
特大玉子壽司
  • 牛油果海鮮沙律
2021-10-01 566 瀏覽
每次想食壽司 總會想網上一啲令到你好滿足要離開嘅壽司店舖 而每次都會想起這一間🥂前菜至到去主菜海膽 吞拿魚 魚子 已經非常滿足在樂園幾樣不同嘅壽司好食嘅吞拿魚壽司盤還有我最喜愛的甜品 特別喜歡 要凍又要甜❤️還有源源不絕嘅生薑 令你一直保持新鮮清爽嘅感覺一路食一路飲住呢度嘅綠茶 肥膩飽足嘅感覺一次過清除嚟到呢度一定唔會令你失望 就算有陣時等位等內阻只要你遲咗希望你一定會放棄👍🏻👍🏻👍🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

前菜至到去主菜

❤️

還有源源不絕嘅生薑 令你一直保持新鮮清爽嘅感覺
一路食一路飲住呢度嘅綠茶 肥膩飽足嘅感覺一次過清除

2021-09-26 409 瀏覽
因為要係沙田拎姜濤🥮,晏左係商場拎位食飯,差唔多8:30pm拎,9點前入得,所以唔算等得耐。因為平時食開壽司郎,兩者既價錢無得比,不過美登利既壽司質素真係好過前者,所以都值得嘅。最緊要係可以坐到吧枱,可以一邊食,一邊望住壽司師傅整壽司,雖然有啲尷尬,不過就特別啲,似去左日本多啲🥰
2021-09-18 797 瀏覽
因為自己係日本食過所以慕名黎食啦。咁都有一段時間咁岩去沙田咪打開openrice 黎睇下有咩食咁我自己就係中午時間黎食啦。叫左12件壽司組合 咁魚生既味道同係日本食既已經有好大既分別啦。我只能用不過不失去形容。價錢屬於中價位。但我要憑自己既經驗由淡先食到濃味(我覺得可以改一下餐牌又淡到濃去擺設 咁客人可以跟次序去食)總結!!!環境都仲可以還原到日本分店既設計。服務員工都算唔錯。不過隔離格出現在落錯單既問題。不過都唔算d 大既問題。去唔去就見人見智👍
因為自己係日本食過所以慕名黎食啦。咁都有一段時間

咁岩去沙田咪打開openrice 黎睇下有咩食

咁我自己就係中午時間黎食啦。
去唔去就見人見智👍

2021-09-17 533 瀏覽
星期五,6點半拎飛,要等到8點40才有位。。食物質素只係不過不失,壽司款式同其他餐廳差唔多,熟食款式亦不多,服務亦很一般,而且食物要等好耐,壽司set 8:46分落單,等到9:15pm都未到,等位又耐,食物又耐,一肚氣。。完全唔值得等咁耐!應該唔會再有下一次差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一一

120 分鐘 (堂食)
嘢食係OK嘅!但係店員木口木面完全零交流!服務麻麻地!以前日本店嘅員工一般服務態度真係好好嘅!今年好多食肆都好似呢間食肆咁木口木面零交流!幾時香港嘅服務業變成咁啦一間比一間失望!
2021-09-10 327 瀏覽
話說家人介紹去美登利: 說食物有水準。今日3點下午茶時間同老爸去,點知老爸80幾歲突然身體不適,在鋪頭門口已經想暈,個女侍應見到我同老人家,招呼都唔打,淨係不停叫我地scan"安心出行",我講左2次話入坐後先scan, 她以坐位處沒有QR Code 為由,不停迫我地要scan.我大聲話老人家唔舒服可唔可以入坐先,佢至肯比我地進場。之後仲沒有道歉不特止,仍然只掛住個QR Code .呢d 服務態度,就算您好食到識飛,都要講句"幫襯一次都嫌多"。
2021-09-10
2021-09-09 295 瀏覽
厚切厚切厚切👍🏻食壽司魚生其中一個好重要嘅考慮因素就係究竟我食到嘅魚生究竟有冇厚度夠唔夠份量👍🏻👍🏻👍🏻嚟到呢一間絕對唔會令你失望😋唔使講嘢有圖有真相三文魚吞拿魚無論配合普通壽司軍艦還是卷物都分量十足 油感好 肥美新鮮 包你大快朵頤❤️❤️我平時都鍾意要一啲配角食物 去到日本餐廳一定會食呢個蛋壽司 🥂我喜歡的一定係凍而且甜 去日本食 #大定 你就知 這一家的蛋壽司都有這樣的風 10分滿足 蛋壽司我喜歡凍與甜❤️ 又有冇自己友先?😌😌🇯🇵🇯🇵
厚切厚切厚切👍🏻

嚟到呢一間絕對唔會令你失望😋

唔使講嘢有圖有真相

我平時都鍾意要一啲配角食物
去到日本餐廳一定會食呢個蛋壽司 🥂
見新城市開咗新分店,一於嚟食下當解決思鄉之情😍我係下晝五點幾鐘去到,所以唔使排隊🤙🏻🤙🏻🤙🏻————————————————————————佢店舖入面嘅裝修的確幾有日本feel🇯🇵順帶一提嘅係呢度要自己手寫落單,自己睇Menu揀啱Number就填落去📝————————————————————————天婦羅雜錦👍🏻佢款式都有五至六款,食落去唔會覺得好厚粉,熱辣辣好好味🤤————————————————————————好足料嘅茶碗蒸🤩食落口好嫩滑,仲有淡淡的蛋香🥚🥚————————————————————————食材真係好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻大拖羅最出色,口感好飽滿,真係不得了😍————————————————————————最後嗌多份甜口。抹茶味真係好香濃,配合埋紅豆一齊食真係甜到入心❤️————————————————————————喺日本食美登利價錢貼地啲,喺香港食雖然會貴啲,但係以食材嘅質素嚟講我覺得係物有所值👍🏻
見新城市開咗新分店,一於嚟食下當解決思鄉之情😍
我係下晝五點幾鐘去到,所以唔使排隊🤙🏻🤙🏻🤙🏻

佢店舖入面嘅裝修的確幾有日本feel🇯🇵

天婦羅雜錦👍🏻
佢款式都有五至六款,食落去唔會覺得好厚粉,熱辣辣好好味🤤

好足料嘅茶碗蒸🤩
食落口好嫩滑,仲有淡淡的蛋香🥚🥚

食材真係好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻
大拖羅最出色,口感好飽滿,真係不得了😍

2021-08-28 337 瀏覽
呢間日本餐廳次次行過都好多人等位,所以次次都無緣去試,難得今日三點幾肚餓行過唔洗等位,即刻試吓。入到去有卡位坐,侍應仲好细心俾口罩套。坐低竟然發現佢哋有自家豉油!火炙三文魚芝士壽司,同張相唔同,張相塊三文魚大好多,塊芝士冇張相咁溶😅極上大吞拿魚腩壽司,冇筋同好新鮮海膽軍艦,唔腥但一般。炙燒手握壽司盛盒,有三文魚丶吞拿魚丶左口魚丶蝦丶魷魚。五件都好正,特別係左口魚好肥美有魚油,正!總括來講,所有食材都好新鮮!

極上大吞拿魚腩壽司,冇筋同好新鮮

海膽軍艦,唔腥但一般。

總括來講,所有食材都好新鮮!

2021-08-13 1068 瀏覽
等到頸都長埋終於可以食到呢間龍頭大佬啦次次經過呢間野都超級多人等位等到隻腳都攰埋入到去梗係食好啲啦叫咗個吞拿魚拼盤超級之正尤其是最粉紅色嘅吞拿魚腩壽司入口即溶 好多脂肪好正就算中吞都唔算多筋都容易入口嘅至於最普通嗰隻吞拿魚就有少少腥啦但係都接受到嘅真係非常之唔錯 推薦一定要食海膽壽司冇嗰種出去食嘅腥味三文魚都好好食腐皮壽司 個皮好甜由於都想慳返啲錢所以都食咗個齋烏冬打咗底都唔錯埋單都係食咗五百零蚊我覺得係高質嘅值得去試一試
等到頸都長埋

埋單都係食咗五百零蚊
我覺得係高質嘅
值得去試一試
2021-07-07 1807 瀏覽
終於等到星期五,我哋成功由6:30等到8:30入座😂 想食嘅朋友真係要早啲去拎飛😇😇平成卷 $48/1三文魚子好脆好鮮甜,點知海膽比佢仲甜🤤(好耐冇食過咁正!)吞拿魚又夠香,$48食齊三款咁正嘅食材,CP值勁高🥳白海老軍艦 $48/1白蝦切成一條條,肉質結實,但CP值唔夠手卷高🤣 上次鮨一嗰次貴一倍但成隻蝦上,上次正啲🤣🌟🌟其他推介食品🌟🌟蟹肉蟹膏細卷 $65/6小件蟹膏好厚身好香,仲有食到蟹肉嘅鮮甜味燒三文魚腹 $68/4件燒得好香脆,一咬落去啲魚油咇嘢出嚟,不得了🤤最愛的茶碗蒸❤️ $25最底有粒帶子,食到最後幾啖鮮甜到不得了🥳仲有其他壽司同炸物都好出色!餐廳價位雖然唔算平,但食物質素同食材真係完全超值,抵佢咁多人排隊🥳🥳

平成卷 $48/1

白海老軍艦 $48/1

🌟🌟其他推介食品🌟🌟
蟹肉蟹膏細卷 $65/6小件
蟹膏好厚身好香,仲有食到蟹肉嘅鮮甜味

燒三文魚腹 $68/4件
燒得好香脆,一咬落去啲魚油咇嘢出嚟,不得了🤤

最愛的茶碗蒸❤️ $25

最底有粒帶子,食到最後幾啖鮮甜到不得了🥳

6月27 號約6pm 去到門口,望入去見未滿座,同門口店員表示四人入座,店員望一望我,一聲不響入左去餐廳約5分鐘,其後出返黎無任何表示,店員態度似不想招呼,我唯有再表達想要入座,她才告知要我拎飛。那剛才為甚麼不說??食飯方面,叫左刺身拼盤,吞拿魚刺身仲有入雪。吞拿魚壽司拼盤,蝦壽司拼盤,玉子壽司,吞拿魚蓉壽司,壽司飯又實又硬,無乜醋味。茶碗蒸明顯蒸過龍。。雪糕反而最有驚喜😥😥整體性價比低,尤其服務方面需要改善。
食飯方面,叫左刺身拼盤,吞拿魚刺身仲有入雪。
吞拿魚壽司拼盤,蝦壽司拼盤,玉子壽司,吞拿魚蓉壽司壽司飯又實又硬,無乜醋味。
茶碗蒸明顯蒸過龍。。雪糕反而最有驚喜😥😥

整體性價比低,尤其服務方面需要改善。
2021-06-27
15 分鐘 (堂食)
😳次次經過都見6點鐘已經排曬隊, 📲今次一於5:45就上網攞定飛, 結果去到都係要等20分鐘, 究竟係有幾好食呢? 🧐本身叫左6樣野, 🤷🏻‍♀️但有2樣個侍應都話無, 唯有食住4款先啦😮‍💨🍣特上吞拿魚盛合 ($265)🍣😛叫左最多人推介既盛合, 但竟然等左超過半個鐘先有, ⏳出壽司速度奇慢, 唔怪得出面成日咁多人等緊啦. 😌味道黎講係好食既, 尤其係個吞拿魚蓉小卷, 吞拿魚味好出, 👄仲會留係你個口好一段時間添! 但個大拖羅就略嫌有筋, 有D位真係吞唔到🤭🐟比目魚鰭肉 ($35)🐟🐡火炙油甘魚 ($20)🐡腐皮壽司 ($8)😋總體 (味道, 性價比, 環境, 服務態度) : 7/10——————————————————————————————😳There were a lot of people waiting outside this restaurant every time when I passed by, even when its only 6pm. 📲This time I tried to get the online ticket at 5:45pm and sti
🍣特上吞拿魚盛合 ($265)🍣
🐟比目魚鰭肉 ($35)🐟
🐡火炙油甘魚 ($20)🐡
腐皮壽司 ($8)

😳There were a lot of people waiting outside this restaurant every time when I passed by, even when its only 6pm. 📲This time I tried to get the online ticket at 5:45pm and still, 🧐I have to wait for 20 minutes to sit in. 🤷🏻‍♀️I have ordered 6 dishes and the waitress told us 2 of them were not available, so lets try the following four items😮‍💨

🍣Ultimate Tuna Sushi Assortment ($265)🍣
😛This was the mostly recommended set but they took more than 30 minutes to serve this assortment, ⏳no wonder why there were so many people queuing outside. 😌The tuna paste sushi roll was my favorite sushi of the day, the tuna tasted delicious and rich. 👄But then the Premium Otoro disappointed me as some part of it were unable to chew and swallow🤭

🐟Flounder Edge ($35)
🐡Lightly-Broiled Yellowtail ($20)🐡
Sweet Beancurd ($8)

😋Overall (Taste, CP value, Environment, Service): 7/10
2021-06-05
20 分鐘 (堂食)