餐廳: 梨泰園韓國餐廳
資訊:

2017-04-04 1429 瀏覽
服務有禮,座位舒適,空間感大,抽風滿意。今晚很想食韓餐,來了梨泰園。點了2人A餐,份量足夠二人食,有我喜愛的前菜七小碟,可添腌牛腓,鮮嫩可口,五花肉,生菜籃,豆腐湯,石頭鍋飯,梨汁每一樣都好食,傳統味道。下次一定再來,想試下醬油蟹。
服務有禮,座位舒適,
空間感大,抽風滿意。
今晚很想食韓餐,來了梨泰園。
點了2人A餐,份量足夠二人食,
有我喜愛的前菜七小碟,可添
腌牛腓,鮮嫩可口,
五花肉,生菜籃,豆腐湯,石頭鍋飯,梨汁
每一樣都好食,傳統味道。
下次一定再來,想試下醬油蟹。

老公平時都不投訴的。這次他也忍無可忍,要我上網和大家分享。希望大家不要被這間店騙。 1.叫了調味牛肋骨肉。英語寫著 marinated beef。 出來時是牛肉和生洋蔥而已。我們問waitress 是否出錯菜了。一個 waitress 說 : 有啊,用蒜頭marinated 了。 然後另一個就說 :我就叫你們不要點這個,要點貴一點的那個,比較好吃,這個比較硬。Waitresses 都牛頭不對馬嘴。 2.生菜要加錢。我問為什麼因為一般都是包括的。waitress 說 : 別家我不管,我們這裡要錢。3.人蔘雞湯,沒人蔘。喝完了很口渴。4.我們已經吃的不愉快了。另加了服務費10%。找錢不找零錢。我禮貌的告訴老闆,麻煩我要回零錢,然後告訴老闆我不是很滿意服務。老闆就狂罵我說 :一般我們都不找零錢的,一般客戶都不投訴,你們要投訴我就給你。okay! 你應該已經瞭解我要表達什麼了。我希望你不會像我們一樣受騙了。My husband usually will not complaint. But this time round he cant stand either and wanted me t

My husband usually will not complaint. But this time round he cant stand either and wanted me to share online with you guys. Hopefully you guys wont get cheated anymore.

1. Ordered marinated beef as stated in the menu. Came out only Beef and raw onion. We asked the waitress whether they served the wrong dishes. One waitress said : is marinated with onion. The other said : I already told you not to order this, you must order the expensive one as that is better, this is not that tender. Obviously the waitress has no idea of what we are asking.
2. Fresh vege usually comes with BBQ meat. We requested for it and wonder why it is chargable. Waitress said : I dont care whether the rest offer complimentary vege. For us we do charge.
3. Ginseng chicken soup without ginseng favor and cant event find any ginseng in the soup. Feel extremely thristy after drinking the soup.
4. We are not very happy with the service . So by the end of the day when we paid for the bill, they are charging 10% service fees on top of it and did not give us back our small change. I went back to the boss and politely asked for it and mentioned that we are not satisfied with the service. He replied : Usually we dont give back small change, no one ever complaint and since you complaint I will give you back okay !

You pretty much get the idea what I am trying to share here. Just promise me you won't ever consider to try this place.
This is so call the marinated beef with raw onion. When we questions the waitress. She replied : I asked you to order the most expensive one but you didnt. This wont taste so good
2017-03-19
2016-11-14 6118 瀏覽
想係尖沙咀食醬油蟹,最後選中梨泰園。由地鐵站途步過黎都幾遠喎,堅出晒汗囉。朋友仔貫徹始終遲到率達 100%,實在令人配服 ﹗那我先坐低看看環境又看看 menu 先啦。時間尚早,全場只有兩三檯食客呢,大量卡位隨便坐。舖面非常寬落,密度又不高,有足夠私人空間談談情、說說笑啊。地方開揚、空氣流通、通道寬敞、地方乾淨,真係幾好坐,舒服悠閒。悶死我了 ﹗朋友仔還未到達,已經將 menu 翻弄左多次,左揭右揭。菜色種類煩多,似乎兩三次都未必能夠試得晒呢,貪吃的我更加啦 ﹗忍無可忍,叫支酒飲住等先得,順便下一下火。韓國米酒,開波 ﹗自酙自飲,淡淡米香、微微酒香、少少甜味,非常易入口,像有酒味的淡奶。紅白兩種助料,紅色濃味的配肉燒烤醬,白色蒜鹽加油配海鮮剛好。萬眾期待、萬千寵愛在一身既女神終於降臨喇,唔知真係以為係女神囉 ﹗算,要食得開心,唔無因小事照響情緒。隨即落 order,侍應們亦送上前菜 9 小碟,有趣有趣,有幾款都未見過架呢。泡白菜仔,爽爽微辣都不錯。紫薯黃薯,兩者均甜甜粉粉,只是皮有點厚以矣。韓式煎餅,外觀青必必完全唔知是什麼來頭呢?估唔到原來係煎餅,何解綠色的?蔬菜做?腍腍的沒有什麼味道

泡白菜仔,爽爽微辣都不錯。紫薯黃薯,兩者均甜甜粉粉,只是皮有點厚以矣。韓式煎餅,外觀青必必完全唔知是什麼來頭呢?估唔到原來係煎餅,何解綠色的?蔬菜做?腍腍的沒有什麼味道。泡菜,非常爽甜又多汁啊 ﹗趙到索索聲,甜中帶著辛辣,好想撈飯食呢。

韓式魚板,被甜甜的醬汁完全包裹著,質地嚥韌,好似兒時士多賣的燒魚片零食啊。芝麻大豆芽菠菜,多款前菜之中,我反而覺得依款最好味喎。大豆芽跟菠菜同樣非常鮮甜,爽爽脆脆,而且帶著咸香及微量麻香,充滿水份,送飯好鬼正囉 ﹗要忍忍口啊,唔覺以食飽左就敝,我仲有好多靚烤肉要食架。

泡魷魚,非常有趣,又會那麼嚥韌既?給點牙力地趙,非常有咬口又帶著辛辣,食得過癮。泡蒜芯,其實幾款綠色泡菜既味道都差不多,隨左大白菜帶酸味外,其他都甜甜的呢。

醬油蟹,永遠都係主角,第一道菜必食 ﹗花蟹黎喎,有別於食開既佐敦醬缸呢。雖然呎碼明顯地偏細一點,但蟹膏份量都不少呢。沾上海鮮醬汁既配菜都非常美味,蒜片、青尖椒、紅尖椒、洋蔥絲、等等,全部都送飯一流,淨係依碟醬油蟹都唔記幾碗飯呀 ﹗

但我一定要控制住自己,不能狂吃啊,要留肚、要留肚、要留肚。深橙淺黃蟹膏混上紫菜珍珠飯,再搭上配菜塞入口,那種滿足感不能形容,總之好想大叫好好味呀 ﹗蟹肉軟棉棉,醬汁已完全佔據每個細胞,啜啜啜啜 ﹗實在太美味啊。

辣魚子豆腐湯,嘆完生冷野,黎個熱湯定一定神先。味道比我預期中削喎,普普通通過得去,試左兩啖已經唔多想飲。魚春有點腥,質地有點韌,麻麻地呢。

蔬菜籃,,傳統韓燒烤肉其實會包大量蔬菜呢,好健康。同香港文化肉肉肉同埋肉同海鮮完全兩回事,我喜歡捲埋泡菜、洋蔥、大豆芽、蒜片、辣椒、等等,真係超級生菜包,多種味道與質感,正到無朋友 ﹗

牛側腹,有特別食材梗係要試,從來未食過。顏色及賣相都非常吸引,脂肪紋排列有序。燒個 5 成熟,泛著嬌嫩粉紅跣入口。熱燙燙又香噴噴,極度滑溜多汁啊 ﹗意料之外的軟塾,牛味濃濃,沾上少許醬油就更加滋味。掛住食,不慎黎個全熟牛側腹,當然照食唔可以浪費。故不到熟透的牛側腹牛味更濃,質地變得咬口又彈牙,兩種享受,Good Good ﹗

牛縐胃,又有古怪食材啊,白雪雪起晒縐紋喎。比想象中韌好多,要出點牙加呢 ﹗韌中帶點脆,本身淡口,燒到燋香味道都唔錯,一試無妨。

豬橫隔膜, 顏色紅卜卜既?唔講唔知係牛囉。不單止外觀似牛,就連味道、質感都似埋,真係豬黎?入口味香濃甜美,夠腍又夠棉,好好味,比牛縐胃好食多倍。醃帶子,我厭醃味太濃喇,豐彈性,都好食既。

自家生菜包,最喜歡用生菜捲住烤肉食,仲要加上不同蔬菜、味菜,變得多層次、多味道,好鬼有趣又好鬼好味啊 ﹗夾咩都好食,正﹗
韓國米酒
芝麻大豆芽菠菜
牛側腹
  • 醬油蟹
2016-11-04 2784 瀏覽
牛肉壽司卷🐮 $108自從係韓國番黎就好耐無食過韓國野🙈呢間梨泰園嘅韓國菜都幾正中😙👍🏼不過價錢就比較貴🙊餐廳都好乾淨 坐得好舒服😁叫左甘多樣野 食到呢個牛肉壽司卷最喜出望外😆壽司卷入面好多料 味道比出面嘅豐富好味😍😍就算飽都想再食多舊😜
牛肉壽司卷🐮 $108
2016-10-22 2511 瀏覽
前菜都有咁多 ... d矮瓜好好味年糕炒麵 - 熱辣辣,yin yin un un既年糕 幾好食石窩飯 - 加多 d辣醬好食 d . 無乜肉。fish roe chilli soup - 超中意呢個湯。又熱又辣又鹹。送飯一流。冷麵 - 好傳統既味道 , 冷麵加梨係最清新既配搭。
前菜都有咁多 ... d矮瓜好好味
石窩飯 - 加多 d辣醬好食 d . 無乜肉。
冷麵 - 好傳統既味道 , 冷麵加梨係最清新既配搭。
2016-10-10 2374 瀏覽
很久沒有吃韓國料理,在op找到這裡,以為好易找到,結果找了十分鐘,因為用google maps 定位有出入。原來在天香樓下面地鋪,以後用google maps 都要小心點。店內比較闊落,可能因為大部分都係燒烤,而我和太太比較喜歡吃海鮮辣湯及人參雞湯,所以點了兩個湯。海鮮辣湯香辣都好味,原來湯下有麵,都好好味,而人參雞湯就一般我見到燒烤有店員幫忙,可能下次試下

我見到燒烤有店員幫忙,可能下次試下
海鮮熱湯
人參鷄湯
前菜
2016-10-10
海鮮熱湯
人參鷄湯
  • 人蔘雞湯
2016-09-17 2316 瀏覽
真係估唔到第一次食嘢食到要寫評論,而且是超劣評。醬油蟹仍有少許冰,實在不敢吃完,留意加餐前菜要付費,一碟也不給加。叫了個生菜籃用來包牛肉食,約八片菜葉,爛左三片,盛惠60大元,二人共食了1000多,感覺最多值300.Black list,永冇下次。
2016-09-17
2016-08-26 1749 瀏覽
Happy Friday 雖然我要趕返去睇'拳佬'但星期五一定要放縱下,之前經過金巴利道見到呢間「梨泰園」,上網check 下咩料,就連蔡生都讚不絕口,人講我唔信,今次為一試醬油蟹而嚟,又睇下會否中伏⋯⋯老闆娘超好客,傾咗幾句,佢話醬蟹由延坪運嚟,佢哋係用藍花蟹,放入醬油瓶醃完冷藏送嚟舖頭,上檯時蟹蓋、蟹肉充滿金金黃黃蟹膏,掂喎,鹹鮮甘香肉質黏嫩,將我擔心蟹被醃到死鹹心理恐懼一掃而空。海鮮煎蔥餅是另一亮點,邊位帶焦脆,中間夾雜大量魷魚、蝦蜆肉同蔥,蛋餅香軟,海鮮彈牙。中途有段小插曲,因為我同朋友好早食(趕返屋企睇劇)當時人少老闆娘比咗間房我地坐,嘢食未嚟齊,有個男人又叫坐返出去,我唔介意你嘅安排,但其實可以有禮貎d 炸雞一份有齊原味同甜酸兩款,炸漿ok,皮脆鬆化,肉汁保留,正!值一提前菜可無限量添補,青色韮菜餅、甜番薯、麻油魚片、炒雲耳等。結論:醬油蟹香港韓店越來越多有供應,但水準參差,更擔心反而唔乾淨,梨泰園嘅醬蟹唔會好咸,有蟹鮮味,而且碟頭大,我離坐時見好多檯係韓國人,更有信心,值試
Happy Friday

2016-08-26
  • 醬油蟹
  • 韓式脆香甜酸雞(半隻)
  • 前菜
2016-08-22 1235 瀏覽
周不時落咗班之後就會覺得翻到去好無聊,久而久之就落班之後都系想出去行下玩下,無想咁快就翻去,咁消磨時間嘅最好方法一直都系食飯或者睇戲喇,最近又無咩好睇嘅戲,剩抵睇戲咯。兩人套餐,一共先$670,專登影咗梨泰園嘅menu封面,因為我好鐘意哩種風格,簡單之中又體現有設計感。我地系兩人餐A餐,每一份小菜都系細細份,精緻得嚟營養搭配方面好講究咯,而且風味系比較清淡嘅,系等待期間都無會覺得無聊,邊食邊等。水蛋就食得多咯,不過韓式嘅蒸蛋相俾起就重口咗啲,可以見到其實裡面系有各種配料嘅,芝麻、胡蘿蔔、蔥花、爽辣可口,蒸水蛋嘅新食法get!辣豆腐湯,雖然話系辣嘅,不過其實無系好喇啫,一般人都可以接受到嘅程度咯豆腐煮過之後更加嫩滑,裡面嘅豆質感更加鮮明,原生態吖。石頭鍋飯,超級正,雞蛋都撈下撈下就熟咗,每一啖裡面都有好多無同嘅食物。最期待嘅五花肉一開始我真系有小小俾嚇到咯,熟咗之後就覺得好誘人,而且一啲都無肥膩!
2016-05-12
$368.5 (午餐)
我們一共五個人到這間韓國餐廳吃晚餐,因為餐廳較偏僻,我找到餐廳時朋友已點菜了,朋友們點的食物有粉絲、炸雞、蒸蛋、人蔘雞湯、海鮮豆腐湯、韓國年糕各一份、韓燒:牛兩份、豬一份、蝦一份,所有食物味道都是一般,埋單$470/位,完全不合理,難怪餐廳很少人,周圍都是吉枱,以後都唔會再去!
2016-07-03 797 瀏覽
今次去間傳統韓式食店, 梨泰園叫左個炒牛肉粉絲, 粉絲好Q彈, 有咬口, 吸收晒牛肉醬汁, 口感丰富,牛肉好嫩滑, 配埋粉絲黎食, 簡直一流另外叫左個韓式燉蛋, 燉蛋用煱黎盛住, 聞到陣陣既蛋香, 這個發開左既蛋, 咬口好嫩滑, 蛋味好濃!!
今次去間傳統韓式食店, 梨泰園

牛肉好嫩滑, 配埋粉絲黎食, 簡直一流
2016-06-23 822 瀏覽
由於小妹想食人蔘雞既關係,見佢評價都唔錯,於是一班姊妹就決定黎同我慶祝生日。而哩一餐都係我食過最差既生日飯。先講環境,通風冷氣都唔夠,油煙好勁,仲越食越熱🔥韓國菜通常都有前菜,哩到都有,味道都唔錯,特別係魷魚干前菜最好味,但係就衰在無得refill,6個人一人一塊泡菜都唔夠。 價錢貴都算,收得咁貴唔該食物質素同份量都應該成正比。人蔘雞係雪藏雞就預左,但係說好的人蔘呢?得4分之一條都唔知有無既蔘,一d係人蔘味都食唔到 ,而且個雞湯本身都係淡而無味。再講燒肉,叫左調味牛肋肉,牛舌同豬橫隔膜肉。牛舌最好味,牛肋肉同豬橫隔膜肉都有醃過,覺得太咸。最大問題係通常出面既韓式食店都會附送生菜畀你包肉食,但係哩到係無架,想食就要60個大洋。生菜都要收60元 而且哩到上菜速度都幾慢,d侍應就好似唔明你講野咁,問非所答,再唔係就叫你等等,最後等到無影。最後6個人,叫左5樣野,一d都唔飽,都要9百幾蚊

先講環境,通風冷氣都唔夠,油煙好勁,仲越食越熱🔥

,而且個雞湯本身都係淡而無味。

最後6個人,叫左5樣野,一d都唔飽,都要9百幾蚊

2016-06-19
2016-06-16 5091 瀏覽
前陣子在面書中看到朋友在梨泰園食飯後post 了大量食物相片而當中最吸引莫過於部隊鍋還有那數不盡的前菜所以, 這晚決定約前來品嚐大約7時左右就來到人客確實不多, 大概只得數枱由於餐廳的面積太大加上沒有太多食客雖然只得3個人也可以安排坐在4-6人的沙發位還未有點菜店員就送上了大量的前菜給我們實在是一個大驚喜雖然在面書已看過朋友的相片但真正的放在眼前又是另一回事前菜共有9碟當中包括較常吃到的大豆芽菜加菠菜、泡菜及甜蕃薯不過, 我較愛吃味道醋溜的食物所以集中火力把醋溜木耳、醋溜青瓜、酸蘿蔔吃掉木耳、青瓜及蘿蔔的口感都是酸香脆嫩醋酸味道令人越食越開胃, 食慾大增小魚干的味道非常美味小魚干細細條帶有咬口及嚼勁味道甜中帶鹹而韓式魚板口感煙韌鹹中帶辣, 很惹味看看餐牌發現店內的鍋物選擇很多最後我們放棄部隊鍋改吃平日較少在韓食店吃到的牛肚肥腸火鍋牛肚肥腸火鍋大大個的送上來份量足夠4人享用湯底味道香辣濃郁不會過鹹及過於肥膩而且鍋內的牛肚肥腸很多加上大量的冬菇蔬菜做配料感覺廚師一點都不吝嗇牛肚吸收了湯汁後味道變得更香濃而且口感軟淋, 好味牛腸雖然有點腸但反而令味道更甘香口感煙韌得來又帶點咬口不過, 牛腸切
前陣子在面書中

看到朋友在梨泰園食飯後

post 了大量食物相片

而當中最吸引莫過於部隊鍋

還有那數不盡的前菜

所以, 這晚決定約前來品嚐
大約7時左右就來到

人客確實不多, 大概只得數枱

由於餐廳的面積太大

雖然在面書已看過朋友的相片

但真正的放在眼前

又是另一回事
前菜共有9碟

當中包括較常吃到的大豆芽菜加菠菜、泡菜及甜蕃薯

不過, 我較愛吃味道醋溜的食物

所以集中火力把醋溜木耳、醋溜青瓜、酸蘿蔔吃掉

木耳、青瓜及蘿蔔的口感都是酸香脆嫩

醋酸味道令人越食越開胃, 食慾大增
小魚干的味道非常美味

加上大量的冬菇蔬菜做配料

感覺廚師一點都不吝嗇

牛肚吸收了湯汁後

味道變得更香濃

而且口感軟淋, 好味

牛腸雖然有點腸

但反而令味道更甘香

口感煙韌得來又帶點咬口

不過, 牛腸切得有點過細

每次吃了一少條後

總會有"不夠喉"的感覺出現
今年真的很好運

老闆娘特別送了韓式蒸蛋給我們吃

感覺很幸福喔~~
這個絶對是非一般的蒸蛋

而且我還吃到點點花生的味道

吃後我決定回家親自弄弄試試看
在韓式食店又怎能不喝米汁

相信喝過的人也會喜歡

它的味道淡淡的, 有點像薏米水

次次在韓國食店吃飯

我都會很想喝一罐來清熱~

2016-05-09
1 分鐘 (堂食)
2016-06-15 3511 瀏覽
當晚,跟一位喜歡追韓星的朋友一起食飯,約她食韓國菜的話,絕對適合她口味吧!我們走到尖沙咀不乏韓式餐廳的柯士甸路! 找到一間 梨泰園韓國餐廳 I Tae Won Korean Restaurant一室暖色系的裝潢,給人舒適柔和的感覺! 簡單而特色的掛畫,為店子增添氣氛!桌上已齊備烤爐及餐具。有如此多食物! 前菜:共有 9 款!韓式煎餅 ~ 呈綠色的小煎餅,賣相不太吸引,入口微辣而軟身!醃木耳蘿蔔 ~ 柔軟的木耳及清爽的蘿蔔同樣醃製過,酸味開胃!小魚乾 ~迷你的魚乾,口感硬實有咬感,味道甜甜酸酸很醒胃,又不算重口味!蕃薯 ~ 黃蕃薯及紫蕃薯浸在酸甜的醬汁中,提升其甜味!食到尾依然熱熱地,保温度高!五花腩 $148一客四件,店員即席在我們面前烤製,香氣洋溢,惹人垂涎!五花腩脂肪與瘦肉比例均勻,甘香肉鮮! 就算烤熟後,肉質一點也不死實,反而有點香脆!配上雞脾菇,多一份清新!中和肥膩感!石鍋拌飯 $118配料包括:紫菜、雞蛋、芽菜、菠菜…等!配料包括:紫菜、雞蛋、芽菜、菠菜…等!店員在我們面前撈制,口味精彩!海帶湯 $108海帶湯沒有腥味!加上好幾隻蜆,增添鮮美度!韓式蒸蛋韓籍老闆娘誠意送上,韓

我們走到尖沙咀不乏韓式餐廳的柯士甸路!

一室暖色系的裝潢,給人舒適柔和的感覺!
 簡單而特色的掛畫,為店子增添氣氛!
桌上已齊備烤爐及餐具。
有如此多食物!
 前菜:共有 9 款!

韓式煎餅
蕃薯
五花腩 $148
一客四件,店員即席在我們面前烤製,香氣洋溢,惹人垂涎!

五花腩脂肪與瘦肉比例均勻,甘香肉鮮!
 就算烤熟後,肉質一點也不死實,反而有點香脆!
配上雞脾菇,多一份清新!中和肥膩感!
五花腩
石鍋拌飯 $118
配料包括:紫菜、雞蛋、芽菜、菠菜…等!
配料包括:紫菜、雞蛋、芽菜、菠菜…等!
店員在我們面前撈制,口味精彩!
石鍋拌飯
海帶湯 $108
海帶湯沒有腥味!加上好幾隻蜆,增添鮮美度!
海帶湯
韓式蒸蛋
韓籍老闆娘誠意送上,韓式蒸蛋混合蔥粒、甘筍粒…等,令整體味道清甜起來,而且口感豐富!
 韓式蒸蛋比港式蒸蛋更勝一籌!
梨汁 $20
清甜的梨汁,夾雜梨肉粒,意想不到的豐富口感!令人驚喜!
梨汁
飽嚐韓國菜後,我們便 go shopping!

2016-05-11
五花腩
2016-06-11 2670 瀏覽
吃主食前已經送上足足十個前菜!泡菜四款 薯仔 茄子 豆芽 菠菜等等一應俱全~喜歡魷魚泡菜 煙韌香口煙薰的香氣 茄子偏鹹 薯仔粉腍 不過皮有點劫劫的😳-✨送上: 韓式蒸蛋✨🐣滿滿的驚喜 熱騰騰的蒸蛋 混入蔥花 芝麻等😋內裏有香醇的高湯 空氣感中不失濕潤 大感驚喜無論配上拌飯 配上大醬湯 配上年糕一律好吃!Rating💁🏻(7*/10*)-✨石頭拌飯 (不在圖中 $128*)✨🍚石頭拌飯很普通吧?但竟然亦做得另外有驚喜!蔬菜住得軟腍 不會過於油膩 有點清新的感覺拌飯醬不辣 把香氣強烈帶出 煎蛋美味的香脆!夠多汁 飯未至於粒粒分明但濕潤可口 好食🙆🏻Rating💁🏻(7.5*/10*)-✨炒年糕 (不在圖中 $138*)✨🌶年糕大大盤很驚人😳滿滿的年糕 撒上蔥花💦醬汁平均鋪滿整個鐵盤 甜甜酸酸 不會太甜!魚糕較淋 魚香稍不足 香蔥配年糕更能帶出鮮味!Rating💁🏻(6.6*/10*)-✨牛肉大醬湯 (不在圖中 $128*)✨🐮🍲熱騰騰的湯汁 味道卻是偏鹹 但夠濃郁 也尚不錯!內裏的節瓜 蘿蔔等腍身 牛肉帶筋 撈飯比較合適Rating💁🏻(6.2*/10*)-✨牛肉紫菜卷 (不在圖中 $10
吃主食前已經送上足足十個前菜!
泡菜四款 薯仔 茄子 豆芽 菠菜等等一應俱全~
喜歡魷魚泡菜 煙韌香口煙薰的香氣
茄子偏鹹 薯仔粉腍 不過皮有點劫劫的😳
✨送上: 韓式蒸蛋✨🐣
滿滿的驚喜 熱騰騰的蒸蛋 混入蔥花 芝麻等😋
內裏有香醇的高湯 空氣感中不失濕潤 大感驚喜
無論配上拌飯 配上大醬湯 配上年糕一律好吃!
Rating💁🏻(7*/10*)
✨石頭拌飯 (不在圖中 $128*)✨🍚
石頭拌飯很普通吧?但竟然亦做得另外有驚喜!
蔬菜住得軟腍 不會過於油膩 有點清新的感覺
拌飯醬不辣 把香氣強烈帶出 煎蛋美味的香脆!
夠多汁 飯未至於粒粒分明但濕潤可口 好食🙆🏻
Rating💁🏻(7.5*/10*)
✨炒年糕 (不在圖中 $138*)✨🌶
年糕大大盤很驚人😳滿滿的年糕 撒上蔥花💦
醬汁平均鋪滿整個鐵盤 甜甜酸酸 不會太甜!
魚糕較淋 魚香稍不足 香蔥配年糕更能帶出鮮味!
Rating💁🏻(6.6*/10*)
✨牛肉大醬湯 (不在圖中 $128*)✨🐮🍲
熱騰騰的湯汁 味道卻是偏鹹 但夠濃郁 也尚不錯!
內裏的節瓜 蘿蔔等腍身 牛肉帶筋 撈飯比較合適
Rating💁🏻(6.2*/10*)
✨牛肉紫菜卷 (不在圖中 $108*)✨🐮
紫菜卷有火腿 牛肉 蘿蔔 青瓜等 飯粒不過於硬
填肚子不錯 淡淡麻油香 略嫌定價貴 勝在份量大!
Rating💁🏻(6.5*/10*)
💥午市有抵食套餐 50幾蚊起 唔怪得咁多學生哥