餐廳: 梨泰園韓國餐廳
資訊:

2016-08-22 1235 瀏覽
周不時落咗班之後就會覺得翻到去好無聊,久而久之就落班之後都系想出去行下玩下,無想咁快就翻去,咁消磨時間嘅最好方法一直都系食飯或者睇戲喇,最近又無咩好睇嘅戲,剩抵睇戲咯。兩人套餐,一共先$670,專登影咗梨泰園嘅menu封面,因為我好鐘意哩種風格,簡單之中又體現有設計感。我地系兩人餐A餐,每一份小菜都系細細份,精緻得嚟營養搭配方面好講究咯,而且風味系比較清淡嘅,系等待期間都無會覺得無聊,邊食邊等。水蛋就食得多咯,不過韓式嘅蒸蛋相俾起就重口咗啲,可以見到其實裡面系有各種配料嘅,芝麻、胡蘿蔔、蔥花、爽辣可口,蒸水蛋嘅新食法get!辣豆腐湯,雖然話系辣嘅,不過其實無系好喇啫,一般人都可以接受到嘅程度咯豆腐煮過之後更加嫩滑,裡面嘅豆質感更加鮮明,原生態吖。石頭鍋飯,超級正,雞蛋都撈下撈下就熟咗,每一啖裡面都有好多無同嘅食物。最期待嘅五花肉一開始我真系有小小俾嚇到咯,熟咗之後就覺得好誘人,而且一啲都無肥膩!
2016-05-12
$368.5 (午餐)