2021-12-04
今日過嚟荃灣嗰度搵朋友,突然間又想食韓國嘢喎,咁佢就推薦我食呢一間,話環境唔錯,價錢又平,所以我哋又一齊去食啦。芝士奶香炸雞半隻 $98食韓國嘢又點少得炸雞呢,冇估到半隻竟然都份量咁大,有骨嘅關係,食落去肉質會更加滑㗎,查皮唔係太厚,我都幾鍾意。鮮人蔘雞湯 $88我未試過人蔘雞湯,今次都係第一次試,裏面有唔少材料,雞肉竟然都可以保持到非常之嫩,飲落去人蔘嘅味道唔係好重,非常之適合任何人士飲用。辣炒章魚 $168我好鍾意食章魚,所以就叫咗呢一個辣炒魷魚,食落去嘅辣到大概可能係譚仔中辣左右啦,都唔係話好辣,但係就好惹味,所以俾我哋好快就清晒啦!伯爵茶戚風蛋糕 $32呢度竟然有戚風蛋糕叫!我就即刻叫咗1過嚟試吓啦,蛋糕比較乾,但係cream嘅味道好香!$32來講都唔錯。📍 梨泰院 (荃灣)荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖
芝士奶香炸雞半隻 $98
鮮人蔘雞湯 $88
辣炒章魚 $168
伯爵茶戚風蛋糕 $32
📍 梨泰院 (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城地下1019號舖