2022-09-16 133 瀏覽
屋企樓下多咗好多餐廳收工食好dd去嘆個韓式燒肉放題Relax下先款式都有很多野食揀選啊,燒烤方面肉類有牛仔骨,安格斯一口牛,牛肩肉等等,海鮮方面有,鮮蝦,半殼扇貝,帶子,生蠔同埋青口,蔬菜也有多種選擇。熟食方面有,壽司,刺身,豆腐辣湯,石頭窩飯,炸豆腐,炸魷魚,煎餃子,韓式炒粉絲等等食物我最欣賞係牛舌,好食爽爽地好有咬口重有呢牛仔骨O既醬汁都醃得好正入哂味啊同埋D刺身全部都好新鮮甜味,食左好多轉啊正唔係點回到本啊XD太和都有好多野食,估唔到呢間真係唔貴價錢合理又任飲任食飲品雪糕同樣任食任飲而且飲品都有好多款式選擇啊下次又想Relax下應該都會再黎大吃大喝一下
屋企樓下多咗好多餐廳
收工食好dd去嘆個韓式燒肉放題Relax下先

熟食方面有,壽司刺身,豆腐辣湯,石頭窩飯,炸豆腐,炸魷魚,煎餃子,韓式炒粉絲等等

食物我最欣賞係牛舌,好食爽爽地好有咬口
重有呢牛仔骨O既醬汁都醃得好正入哂味啊
同埋D刺身全部都好新鮮甜味,食左好多轉啊正
唔係點回到本啊XD

太和都有好多野食,估唔到呢間真係唔貴價錢合理又任飲任食
飲品雪糕同樣任食任飲
而且飲品都有好多款式選擇啊
下次又想Relax下應該都會再黎大吃大喝一下
牛舌
豬腩肉包生菜
牛舌
豬腩肉包生菜
2022-09-16 80 瀏覽
冇黎太和好耐lu,估唔到呢頭餐廳既種類都多左好多啊!今日踩完車,順便係呢頭食晚餐。做完運動真係好想食放題擦餐勁啊!來左呢間梨滿園韓式燒肉放題$200幾蚊就可以任飲任食,仲有好多款唔同既韓式料理都可以任食!CP值好高!首先要讚餐廳裝潢好明亮唔會好似一般燒肉放題店咁油油淋淋卡位亦坐得舒服😗今次揀左有海鮮刺身肉類既貴餐電子板落單都好方便!刺身質素唔錯,三文魚亦肥美! 🤓傳統韓式料理都有唔少選擇炸物都非常不錯,炸得好香脆🥰雖然係放題但質素都媲美單點餐廳既質素啊!住低就即刻提供新鮮生菜同蒜頭,配埋肉類一同進食健康又地道啊而肉類當然都有驚喜,估唔到放題都有油脂分布平均質素好既牛肉牛板腱肉同牛肩肉及最好味!勁香牛味,推介埋牛仔非常醃得入味豬腩肉夾埋蒜同生菜食好正嘻嘻!!😂海鮮方便我淨係食左青口,佢地重有蝦,蠔同扇貝鐘意食海鮮好易可以回本哈哈😆
做完運動真係好想食放題擦餐勁啊!
CP值好高!

首先要讚餐廳裝潢好明亮唔會好似一般燒肉放題店咁油油淋淋
卡位亦坐得舒服😗
今次揀左有海鮮刺身肉類既貴餐
電子板落單都好方便!
刺身質素唔錯,三文魚亦肥美! 🤓
傳統韓式料理都有唔少選擇
炸物都非常不錯,炸得好香脆🥰
雖然係放題但質素都媲美單點餐廳既質素啊!
住低就即刻提供新鮮生菜同蒜頭,配埋肉類一同進食健康又地道啊
而肉類當然都有驚喜,估唔到放題都有油脂分布平均質素好既牛肉
牛板腱肉同牛肩肉及最好味!勁香牛味,推介埋牛仔非常醃得入味
豬腩肉夾埋蒜同生菜食好正嘻嘻!!😂

海鮮方便我淨係食左青口,佢地重有蝦,蠔同扇貝
鐘意食海鮮好易可以回本哈哈😆
厚切豬腩肉
青口
牛板鍵
厚切豬腩肉
青口
牛板鍵
平時食多數都係D自助形式要去自助吧夾食物返位燒既呢間太和新開冇耐嘅梨滿園就一反傳統做法🤣好先進係落單order食物既可以保證食物新鮮準確送達之餘😋店員服務態度友善而且迅速👍地點都幾方便~位於太和地鐵站連住既商場卡位嘅位置座位係闊落既,坐得舒服又夠大有位放袋仔!店員係我地坐低冇耐拎咗三碟既韓式前菜俾我地啦泡菜、豆芽菜同埋菠菜!食晒重可以再orde refill tim!當然要叫d刺身做下頭盤啦三文魚、吞拿魚、白玉貝、白玉豚、立魚重有醋青魚!刺身切得厚身都算幾新鮮嫁主食叫左雞肉石鍋飯啊,好正真係有飯焦香嫁當然重有叫燒肉類啦我地就叫左頂級牛肉、豬肉、海鮮等等同埋蔬菜準備落鑊燒熟佢地,好正啊頂級韓燒放題 $200零蚊位好抵食啊😆😛韓燒嚟講係超值亦係不過不失嘅水準😉😉
平時食多數都係D自助形式
要去自助吧夾食物返位燒既
呢間太和新開冇耐嘅梨滿園就一反傳統做法🤣
好先進係落單order食物既
可以保證食物新鮮準確送達之餘😋店員服務態度友善而且迅速👍
地點都幾方便~位於太和地鐵站連住既商場

卡位嘅位置座位係闊落既,坐得舒服又夠大有位放袋仔!
店員係我地坐低冇耐拎咗三碟既韓式前菜俾我地啦

當然要叫d刺身做下頭盤啦
三文魚、吞拿魚、白玉貝、白玉豚、立魚重有醋青魚!
刺身切得厚身都算幾新鮮嫁
主食叫左雞肉石鍋飯啊,好正真係有飯焦香嫁
當然重有叫燒肉類啦
我地就叫左頂級牛肉、豬肉、海鮮等等
同埋蔬菜準備落鑊燒熟佢地,好正啊

頂級韓燒放題 $200零蚊位好抵食啊😆😛

韓燒嚟講係超值亦係不過不失嘅水準😉😉
2022-09-06 117 瀏覽
呢間餐廳肉類方面都有好多款式選擇🥩🥓不過我同朋友都覺得食韓燒緊係食返d正牛啦,所以我哋就主攻勁叫牛肩肉。牛板腱肉同牛仔骨。呢三款之中,我就比較鍾意牛仔骨,醃料既味道好正啊甘甘甜甜咁燒出黎勁JUICY同香口(流口水)🤤🤤呢到最令人放心嘅係食物唔會好似其他平價韓燒嘅餐廳咁樣將所有食物放出黎比人夾,感覺係衛生好多嫁👍🏻同埋佢個前菜好鬼死好食啊,尤其係個泡菜🥰店員話係自家製冇加任何防腐制保證新鮮既!唔怪得同自己係supermarket買個d完全唔同味啦我食左好多啊哈哈☺️我哋都試咗好多款熟食, 炸物同煎餅都很不錯喔!推介!!海鮮同樣好多選擇,我記點左燒生蠔同半殼帆立貝都好鮮甜美味總括嚟講呢,梨滿園呢間餐廳真係睇唔出佢樣樣都咁好味wor算係比到驚喜我既餐廳哈👍🏻👍🏻
呢間餐廳肉類方面都有好多款式選擇🥩🥓
不過我同朋友都覺得食韓燒緊係食返d正牛啦,
所以我哋就主攻勁叫牛肩肉。牛板腱肉同牛仔骨。
呢三款之中,我就比較鍾意牛仔骨,醃料既味道好正啊
甘甘甜甜咁燒出黎勁JUICY同香口(流口水)🤤🤤

呢到最令人放心嘅係
食物唔會好似其他平價韓燒嘅餐廳咁樣
將所有食物放出黎比人夾,感覺係衛生好多嫁👍🏻
同埋佢個前菜好鬼死好食啊,尤其係個泡菜🥰
店員話係自家製冇加任何防腐制保證新鮮既!
唔怪得同自己係supermarket買個d完全唔同味啦
我食左好多啊哈哈☺️
我哋都試咗好多款熟食, 炸物同煎餅都很不錯喔!推介!!
海鮮同樣好多選擇,我記點左燒生蠔同半殼帆立貝
都好鮮甜美味

總括嚟講呢,梨滿園呢間餐廳真係睇唔出佢樣樣都咁好味wor
算係比到驚喜我既餐廳哈👍🏻👍🏻
2022-09-06 92 瀏覽
已經有好幾年無黎過太和啦,黎探完個老朋友之後好肚餓就睇下商場有咩好食啦幾年好似d鋪頭都唔同哂咁開左好多新既食肆啊🤓揀左呢間梨滿園韓國式既燒肉放題裝修都幾靚,光線充足裝修簡潔坐位寬敞雖然係有少少偏Hong Kong Style既韓燒但價格都好抵食,希望食物都唔錯啦我地一坐下店員就自動送上一籃新鮮生菜和燒汁醬油同前菜。🥹食物選擇都很多除左一稷就上台既幾款前菜外刺身除三文魚外都有好幾款選擇啊,質素都不錯唔會唔新鮮飲品就係出面雪櫃任拎,汽水同啤酒都有提供。燒肉呢就以美國牛肉為主,都有好唔同既多牛肉部位,好似牛肩肉啊,牛板腱,橫膈膜肉,安格斯一口牛粒,牛仔骨咁連牛舌同牛肝都有啊!肉類方面最鍾意牛肩肉同埋牛仔骨!😋海鮮有燒生蠔,海蝦,帶子,半殼帆立貝同埋魷魚等等。熱食如湯類都有好多,韓式海鮮煎餅大推!!好香足料唔粉,口感正做得算正宗!炒粉絲,拉麵同石鍋飯都有我地點左好多野慢慢燒!最後當然唔少食埋甜品雪糕啦👍🏻
已經有好幾年無黎過太和啦,黎探完個老朋友之後
好肚餓就睇下商場有咩好食啦
幾年好似d鋪頭都唔同哂咁
開左好多新既食肆啊🤓
揀左呢間梨滿園韓國式既燒肉放題
裝修都幾靚,光線充足裝修簡潔坐位寬敞
雖然係有少少偏Hong Kong Style既韓燒
但價格都好抵食,希望食物都唔錯啦

我地一坐下店員就自動送上一籃新鮮生菜和燒汁醬油同前菜。🥹

食物選擇都很多
除左一稷就上台既幾款前菜外
刺身除三文魚外都有好幾款選擇啊,質素都不錯唔會唔新鮮
飲品就係出面雪櫃任拎,汽水同啤酒都有提供。
燒肉呢就以美國牛肉為主,都有好唔同既多牛肉部位,
好似牛肩肉啊,牛板腱,橫膈膜肉,安格斯一口牛粒,牛仔骨咁
連牛舌同牛肝都有啊!肉類方面最鍾意牛肩肉同埋牛仔骨!😋
海鮮有燒生蠔,海蝦,帶子,半殼帆立貝同埋魷魚等等。
熱食如湯類都有好多,韓式海鮮煎餅大推!!
好香足料唔粉,口感正做得算正宗!
炒粉絲,拉麵同石鍋飯都有

我地點左好多野慢慢燒!

最後當然唔少食埋甜品雪糕啦👍🏻
雞腿肉
海鮮
雞腿肉
海鮮
雖然呢排天氣重係好熱,但都無阻我好想食韓燒既心啊呢間梨滿園價錢大眾化好抵食啊,先200蚊左右就食足2個鐘除左燒肉海鮮之外、重有不同炸物、小食刺身、粉麵同石鍋飯等等既款式罐裝啤酒汽水都係任飲,算係幾吸引嫁😻韓燒就當然唔少得各種韓式配菜啦,應有既都有啦,豆芽仔、菠菜同泡菜咁同埋點少得用黎包住肉一齊食既生菜。食主角燒肉之前點左三文魚刺身同小食有蛋卷啦炸雞同海鮮煎餅咁冇叫太多小食啦,梗係要留番個肚仔狂食燒肉啦😛燒肉點左安格斯一口牛粒,牛肩肉同牛板腱,重有黑豚腩肉、牛脷、雞腎、海蝦牛類🐂比較喜歡吃牛脷、牛肩肉及牛板腱肉。牛脷口感幾爽脆、牛肩肉同牛板腱肉味道都算鮮甜🥩黑豚腩肉燒既時間要長多d,會更加香脆好味雖然脂肪較多,但油脂可口味道濃郁用生菜夾埋蒜頭黎吃簡正係邪惡得黎又正😈一d都唔覺得油膩啊。
雖然呢排天氣重係好熱,但都無阻我好想食韓燒既心啊
呢間梨滿園價錢大眾化好抵食啊,先200蚊左右就食足2個鐘
除左燒肉海鮮之外、重有不同炸物、
小食刺身、粉麵同石鍋飯等等既款式
罐裝啤酒汽水都係任飲,算係幾吸引嫁😻

韓燒就當然唔少得各種韓式配菜啦,
應有既都有啦,豆芽仔、菠菜同泡菜咁
同埋點少得用黎包住肉一齊食既生菜。

食主角燒肉之前點左三文魚刺身同小食
有蛋卷啦炸雞同海鮮煎餅咁
冇叫太多小食啦,梗係要留番個肚仔狂食燒肉啦😛

燒肉點左安格斯一口牛粒,牛肩肉同牛板腱,
重有黑豚腩肉、牛脷、雞腎、海蝦
牛類🐂比較喜歡吃牛脷、牛肩肉及牛板腱肉。
牛脷口感幾爽脆、
牛肩肉同牛板腱肉味道都算鮮甜🥩

黑豚腩肉燒既時間要長多d,會更加香脆好味
雖然脂肪較多,但油脂可口味道濃郁
用生菜夾埋蒜頭黎吃簡正係邪惡得黎又正😈一d都唔覺得油膩啊。
美國安格斯一口牛
黑豚腩肉
美國安格斯一口牛
黑豚腩肉
2022-08-26 110 瀏覽
呢區既韓式燒肉放題任食餐廳唔算係好多😕梨滿園呢間應該算係新開既餐廳品種都好齊全下🥰韓式前菜啊,燒肉啊,小食啊,炸物啊甚至連鍋物都有得食😉我今次食完就好推介頂級韓牛肩肉,薄薄坏一塊食到牛既原汁原味,點d鹽汁簡直係一流啊😛仲可以任加泡菜夾生菜,食韓燒都要營養均衡食多D菜啦😐同埋黑豚腩肉片都一定要試下,食到豚肉本身既甜味🐷加辣醬再包生菜真心正啊!係一流既食法嘻嘻!牛仔骨當然亦係必食之選,肉都好嫩滑喔!淨食肉唔飽嘅話仲可以小食炸物🥟重有我最鐘意食既三文魚刺身🍣滿足晒我呢D咩都想試吓食下嘅人!飲品都係可以自己任揀任飲,甜品方面就只有雪糕不過咁既價錢黎講,真係一個CP值值高既選擇啊😸
呢區既韓式燒肉放題任食餐廳唔算係好多😕
梨滿園呢間應該算係新開既餐廳品種都好齊全下🥰
韓式前菜啊,燒肉啊,小食啊,炸物啊甚至連鍋物都有得食😉
我今次食完就好推介頂級韓牛肩肉,薄薄坏一塊
食到牛既原汁原味,點d鹽汁簡直係一流啊😛
仲可以任加泡菜夾生菜,食韓燒都要營養均衡食多D菜啦😐

同埋黑豚腩肉片都一定要試下,食到豚肉本身既甜味🐷
加辣醬再包生菜真心正啊!係一流既食法嘻嘻!
牛仔骨當然亦係必食之選,肉都好嫩滑喔!

淨食肉唔飽嘅話仲可以小食炸物🥟

飲品都係可以自己任揀任飲,甜品方面就只有雪糕
不過咁既價錢黎講,真係一個CP值值高既選擇啊😸
牛肩肉,牛板鍵
牛肩肉,牛板鍵
炸物
今日女朋友仔又話好掛住燒肉好想食燒肉🥩上網搵到間係屋企附近價錢親民的自助韓式燒烤放題。有時放假都真係唔想出咁遠啊見D評價都OK唔錯,就去試一試佢啦。位置對我黎講就非常方法啦,屋企行過去5分鐘就去到。$188就可以任飲任食。真係望到覺得興奮啊哈哈🫢侍應係我地坐低無耐就上左前菜。泡菜爽脆又夠酸夠辣好好食🥬點左多種唔同的頂級牛肉牛仔骨醃得入味,夠淋。美國牛肩肉油脂分佈平均,一片片係冇腌既,食到牛本身既油花香味,肉質都好好🥩一口牛粒肉質一樣都好,點燒都係好味既仲有傳統紫菜包飯,雞腎,雞脾菇,肥牛金菇等。海鮮又有帶子都有蝦等等,都算新鮮啦。上枱時穿重熱辣辣既韓式雜錦飯呢D雖然食放題唔應該食但我又好想試下哈哈🍚燒肉燒到熱熱地,再食番啲韓式冷麵。仲有海鮮燒餅都做得唔馬虎,足料又唔會做到好似食粉咁總括來說係非常滿意,而且價錢實惠👍🏻
今日女朋友仔又話好掛住燒肉好想食燒肉🥩
上網搵到間係屋企附近價錢親民的自助韓式燒烤放題
有時放假都真係唔想出咁遠啊
見D評價都OK唔錯,就去試一試佢啦。
位置對我黎講就非常方法啦,屋企行過去5分鐘就去到。
$188就可以任飲任食。真係望到覺得興奮啊哈哈🫢
侍應係我地坐低無耐就上左前菜。
泡菜爽脆又夠酸夠辣好好食🥬
點左多種唔同的頂級牛肉

牛仔骨醃得入味,夠淋。
美國牛肩肉油脂分佈平均,
一片片係冇腌既,食到牛本身既油花香味,肉質都好好🥩

一口牛粒肉質一樣都好,點燒都係好味既
仲有傳統紫菜包飯,雞腎,雞脾菇,肥牛金菇等。
海鮮又有帶子都有蝦等等,都算新鮮啦。
上枱時穿重熱辣辣既韓式雜錦飯
呢D雖然食放題唔應該食但我又好想試下哈哈🍚
燒肉燒到熱熱地,再食番啲韓式冷麵。
仲有海鮮燒餅都做得唔馬虎,足料又唔會做到好似食粉咁
總括來說係非常滿意,而且價錢實惠👍🏻
2022-08-25 140 瀏覽
下晝四點幾去到見到新開,諗住入去試下成間場一台客,侍應帶位去張細枱,跟住好聲好氣問佢可唔可以轉卡位,個侍應就話一個人要坐細枱,冇得轉卡位聽到即刻o曬嘴,心諗你成間場都係得嗰一台客,任我坐都冇所謂啦,你坐滿嗰陣就話你帶位姐,坐得舒服少少都唔得,即刻起身走,落街市冰室食好過
2022-08-24 92 瀏覽
呢日同屋企人一齊享受下天倫之樂黎到呢間在太和既梨滿園韓式燒烤放題一家人開心一下,餐廳係鄰近港鐵站,交通好方便。 餐廳o既韓燒放題食物種類都有好多,由頂級牛肉、豬肉、海鮮去到蔬菜,全部都一應俱全。燒烤糞肉品之外,都有一d由廚師烹調o既食物,例如壽司、煎炸物、小炒等等咁,配合唔同喜好的食客。 汽水同雪糕都是自取,無限任飲,無限任食。 不過比較可惜雪糕味道選擇不算太多啊,就簡單既幾款。但當然不能同旺區既高級放題相比啦最緊要夠經濟實惠嘛。侍應會先送上韓式燒肉必備的生菜和蒜頭同埋辣醬;另外當然重有韓餐不可缺少既前菜啦。質地都算嫩滑頂級韓牛肩肉,油脂分佈好均勻,肉味香濃,唔可以錯過。金菇肥牛卷size幾好,岩岩好一啖一件,豬頸肉爽脆夠大件,而且已經醃過味道都惹味。海蝦算幾大隻啖啖肉,而且鮮味十足,一定要試。韓式蛋卷外層是蛋皮內裡包著雜菜粒、紫菜等等既配料,味道好之餘又都有營養。   整體而言,食物份量非常充足,絕唔會因為任食放題而手軟或「擠牙膏」式每次只給少量食材,而且出餐速度都好快,保證限時內個個都可以食過夠本。食材質素整體都唔錯,暇重要性價比一流,期待下次黎可以增加d雪糕甜品款式就更good啦
呢日同屋企人一齊享受下天倫之樂
黎到呢間在太和既梨滿園韓式燒烤放題
一家人開心一下,餐廳係鄰近港鐵站,交通好方便。
餐廳o既韓燒放題食物種類都有好多,
由頂級牛肉、豬肉、海鮮去到蔬菜,全部都一應俱全。
燒烤糞肉品之外,都有一d由廚師烹調o既食物,
例如壽司、煎炸物、小炒等等咁,配合唔同喜好的食客。
汽水同雪糕都是自取,無限任飲,無限任食。
不過比較可惜雪糕味道選擇不算太多啊,就簡單既幾款。
但當然不能同旺區既高級放題相比啦
最緊要夠經濟實惠嘛。
侍應會先送上韓式燒肉必備的生菜和蒜頭同埋辣醬;
另外當然重有韓餐不可缺少既前菜啦。

質地都算嫩滑頂級韓牛肩肉,油脂分佈好均勻,
肉味香濃,唔可以錯過。
金菇肥牛卷size幾好,岩岩好一啖一件,
豬頸肉爽脆夠大件,而且已經醃過味道都惹味。
海蝦算幾大隻啖啖肉,而且鮮味十足,一定要試。

韓式蛋卷外層是蛋皮內裡包著雜菜粒、
紫菜等等既配料,味道好之餘又都有營養。

整體而言,食物份量非常充足,
絕唔會因為任食放題而手軟或「擠牙膏」式每次只給少量食材,
而且出餐速度都好快,保證限時內個個都可以食過夠本。
食材質素整體都唔錯,暇重要性價比一流,
期待下次黎可以增加d雪糕甜品款式就更good啦。
2022-08-23 101 瀏覽
今日朋友請我食韓燒放題作回報我上次幫佢 朋友比較孤寒我估一定食d唔貴又一般既野,不過今次又比佢驚喜左我平價韓燒放題而為會大油煙,污糟又食劣質肉啦 而佢今次帶我黎既呢間太和商場既梨滿園韓國料理係大商場入面門面都唔低檔亦無好大油煙味 服務既侍應仲好有禮貌咁招呼我地入去, 選左餐之後解釋點樣點菜等等。總算係一切感覺良好我地都點左好多野食啊,二個小時o既放題雖然時間短左dd,但都足夠抱住個肚走啦!!牛肉都有唔少選擇,個人覺得牛仔骨同頂級韓牛肩肉最好食其次雞件都好味,頂級韓牛板腱肉易燒又鮮嫩海鮮都有帶子,蝦,青口同魷魚等等壽司手卷我一般但有多d選擇都幾好啦! 汽水係任飲,雪糕就都冇咩期望,一般過得去啦
今日朋友請我食韓燒放題作回報我上次幫佢
朋友比較孤寒我估一定食d唔貴又一般既野,
不過今次又比佢驚喜左我
平價韓燒放題而為會大油煙,污糟又食劣質肉啦
而佢今次帶我黎既呢間
太和商場既梨滿園韓國料理
係大商場入面門面都唔低檔亦無好大油煙味
服務既侍應仲好有禮貌咁招呼我地入去,
選左餐之後解釋點樣點菜等等。
總算係一切感覺良好
我地都點左好多野食啊,
二個小時o既放題雖然時間短左dd,
但都足夠抱住個肚走啦!!牛肉都有唔少選擇,
個人覺得牛仔骨同頂級韓牛肩肉最好食
其次雞件都好味,
頂級韓牛板腱肉易燒又鮮嫩
海鮮都有帶子,蝦,青口同魷魚等等
壽司手卷我一般但有多d選擇都幾好啦!
汽水係任飲,雪糕就都冇咩期望,一般過得去啦
2022-08-19 159 瀏覽
太和梨滿園去食過兩次,啲野食都可以接受,都算正常新鮮。但第二次去就覺得餐廳後期啲衛生唔太得,令人感到失望而回。餐廳經理帶我地入座時身上有點異味,頭皮又多,個人衛生有點問題。仲有個年齡大啲嘅樓面,佢送餐個陣,將手指插入菜入面... 叫我地點樣食落肚。而且講嘢又大聲,成日係到傾計,我地叫左幾聲都無人應,完全唔係工作狀態。啲烤爐,枱面抹得唔乾淨,一坐低就感覺到好多油。餐廳咁樣搞法,就算價錢吸引,食物正常,但都令我地真係好難再回頭去食多次。
太和梨滿園去食過兩次,啲野食都可以接受,都算正常新鮮。
但第二次去就覺得餐廳後期啲衛生唔太得,令人感到失望而回。
啲烤爐,枱面抹得唔乾淨,一坐低就感覺到好多油。
2022-08-18 115 瀏覽
1)價錢吸引🤩🤩🤩價格真係十分大眾化,燒肉黎講,呢個價錢真係十分十分之平!!完全係平民既燒肉之選👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻2)食物既質素唔錯🤩🤩燒肉既款式都有好多種類比人揀👍🏻唔同部位既燒肉都有得試,大家可以試吓牛肩肉,味道好好,醃得好入味👍🏻👍🏻👍🏻🤩🤩🤩3) 環境坐得舒服餐廳個環境都會舒服,同埋最緊要冷氣夠大!!!!食完之後個人都唔會好大陣油煙同埋燒肉味👍🏻👍🏻🤩🤩
1)價錢吸引🤩🤩🤩

2)食物既質素唔錯🤩🤩

3) 環境坐得舒服

2022-08-12 183 瀏覽
今日同朋友一起去行街 。見到呢閒韓燒,覺得唔錯,就入佐來食。一坐下來就有泡菜,菠菜,豆芽同埋d生菜豆芽。我個人十分喜愛韓式小菜的, 細細碟,又花款多多,心頭好是白菜泡菜 Baechu-kimchi, 含有豐富的益生菌,對消化系統有益,據悉從降低膽固醇,到促進精神健康與改善皮膚,都有幫助到我。order 的特選牛肋骨(醃)了的出場嘩,好夠血色,d油脂分怖得好均勻, 食落好新鮮,而且我們燒得啱啱好,肉汁都鎖住了,勁!為了消除肥膩感,我最喜歡用生菜包裹,加上泡菜、韓式酱、芽菜等,大口大口嚼,五花腩獨有的香味很濃郁超棒呢!韓式大醬湯 ~ 朋友話是韓餐內不能缺少的,甘就叫一客吧,豆腐很滑溜, 配料非常充裕, 又有蝦,又有牛的精華,頂瓜瓜!
2022-08-10 156 瀏覽
最近都好少出街食飯,但呢晚過開黎呢頭整野又無煮飯,竟然見到有間韓燒任食咁抵就一於試下。一坐底店員就拎左好多小食前菜黎,非常韓式,而且小食種類都以大眾口味去配搭,泡菜夠酸夠辣又爽脆,唔錯!三文魚刺身三文魚厚切,沒有雪藏味道,鮮甜美味😋牛仔骨好淋,醃得入味。牛腱肉,一片片,油脂分佈平均,食到牛時又有牛油的香味。一口牛粒,牛粒爽口彈牙多汁。點了兩款湯豆腐辣湯同海帶湯,前者香濃湯底配鮮嫩嘅豆腐很幼滑,材料豐富有蜆肉等。海帶湯清清甜甜夠滋潤。除此之外還有海鮮選擇,大大隻爽口帶子、煙韌彈牙嘅魷魚。今次韓燒真係食得好滿意。