2011-05-08 19 瀏覽
叫左蒜香yin菜同西洋菜餃,價錢唔貴又好食!平時出面好少有,好香同唔會好多肉,皮唔會太厚,一共八pcs雙併$26!Today is weekend and the staff offer me 20% off so good~
2011-05-02 23 瀏覽
咳嗽未癒吃清淡一點,點了雙籽撈麵、上湯白菜冬菇豬肉餃及雞軟骨餃。湯底好,白菜冬菇豬肉餃好咬口又入味。店員妹妹仲問我地有無玩fb, 原來新店開張, 在fb check in 有八折, 幾好!
棟篤食- fb check in 有八折
雙籽撈麵
上湯白菜冬菇豬肉餃 - very yummy!
雞軟骨餃
2011-05-02
棟篤食- fb check in 有八折
雙籽撈麵
上湯白菜冬菇豬肉餃 - very yummy!
雞軟骨餃
  • 上湯白菜冬菇豬肉餃
2011-04-25 14 瀏覽
是夜途經呢度, 見有新舖開, 係門口睇睇個牌, 有麵食, 又有餃子同串燒, , 啱我呢D心大心細既人, 就入去試一試麵食可以揀撈麵或者湯麵, 餃子除左有大路既白菜豬, 仲有幾款另類既串燒炸物種類都有數款, 價錢都OK最後揀左蝦籽腰花撈同白菜豬肉, 雞軟骨餃雙併服務員上菜時漏左腰花, 好彩另一個幫我落單既服務員見到, 即時加返跟上既湯唔係其他舖頭用開既上湯, 而係東洋味既豬骨湯湯味道尚可, 適中, 味精唔轤太多說回撈麵, 以鑊仔上, 有趣, 但鑊仔底部唔平, 食時用圍郁, 有D唔方便蝦籽份量足夠, 味道雖唔及劉森記既濃, 但還可麵質亦算彈牙, 瀝得乾身腰花其實係雞腎, 似乎用左甜豉油同酒調味, 幾好餃子, 食法任君選擇, 可揀放湯/煎/炸, 或做紅油抄手, 今次就試煎既估計係即煎, 唔算太油膩雞軟骨餃餡用上紅蘿蔔同木耳, 食落清甜又不失爽脆白菜豬肉餃, 餡料比例適中, 食落似酒樓既菜苗餃, 但比酒樓既清新.

串燒炸物種類都有數款, 價錢都OK

最後揀左蝦籽腰花撈同白菜豬肉, 雞軟骨餃雙併
蝦籽腰花撈
跟上既湯唔係其他舖頭用開既上湯, 而係東洋味既豬骨湯
湯味道尚可, 適中, 味精唔轤太多

蝦籽份量足夠, 味道雖唔及劉森記既濃, 但還可
麵質亦算彈牙, 瀝得乾身
腰花其實係雞腎, 似乎用左甜豉油同酒調味, 幾好
白菜豬肉餃&雞軟骨餃
估計係即煎, 唔算太油膩

雞軟骨餃餡用上紅蘿蔔同木耳, 食落清甜又不失爽脆
2011-04-24