2024-09-19 119 瀏覽
#吃貨心柔日誌 🍽️ 屯門椰仔冰室今次經過屯門參加工作坊,我哋揀咗「椰仔冰室」食午餐🥣🔹常餐 沙嗲牛肉公仔麵 配腸仔炒蛋、丹麥多士因為見到隔籬枱都係叫常餐😅丹麥多士睇落又香又脆,所以都叫一份試吓😌沙嗲牛肉公仔麵,正正常常丹麥多士暖笠笠,香香脆脆心柔食得好滋味👍🏻🔹鐵板餐 牛柳配漢堡扒鐵板餐有點遜色,首先牛扒好難咬好多筋🥲其次最嚴重係塊漢堡扒,無沾汁嘅情況下都極鹹🥲總結,食物整體質素一般,無太大驚喜,亦無衝動想再食下一次。📍椰仔冰室新墟屯門鄉事會路92號#柔心出發#親子好去處 #親子活動 #親子 #假日好去處#在職媽媽 #親子遊 #放電 #新手媽媽 #親子旅遊 #自費分享 #親子工作坊 #工作坊 #一日遊 #北上親子活動 #親子北上
#吃貨心柔日誌 🍽️ 屯門椰仔冰室

今次經過屯門參加工作坊,
我哋揀咗「椰仔冰室」食午餐🥣

🔹常餐 沙嗲牛肉公仔麵 配腸仔炒蛋、丹麥多士
因為見到隔籬枱都係叫常餐😅
丹麥多士睇落又香又脆,所以都叫一份試吓😌
沙嗲牛肉公仔麵,正正常常
丹麥多士暖笠笠,香香脆脆
心柔食得好滋味👍🏻

🔹鐵板餐 牛柳配漢堡扒
鐵板餐有點遜色,首先牛扒好難咬好多筋🥲
其次最嚴重係塊漢堡扒,無沾汁嘅情況下都極鹹🥲

總結,食物整體質素一般,無太大驚喜,亦無衝動想再食下一次。

📍椰仔冰室
新墟屯門鄉事會路92號

#柔心出發
#親子好去處 #親子活動 #親子 #假日好去處
2024-07-26 34 瀏覽
食物質素 比一般 冰室 茶記高 有誠意煮 豬扒 雞扒 大大件 好好食 份量夠飯唔係旱米 食得入口豬扒 抵讚 大大塊 好好好味 唔硬身Chi na 侍應 就一般啦 係咁上下最慘 咁鬼熱 壞咗2部冷氣慢慢食 都食滴汗想再嚟 幫襯 都難
食物質素 比一般 冰室 茶記高
慢慢食 都食滴汗
想再嚟 幫襯 都難
  • 豬扒煎蛋
2024-06-27 105 瀏覽
重量級公司三文治 $45好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{如名一樣真係重量級 一份有四件 每件都好足料 除新鮮疏菜和蛋外 還加上厚切既燒雞扒 真係好驚喜 外層包烘得很香脆 加上入面既配料一齊食 感覺好滿足}蔥花叉燒滑蛋蓋飯 $60好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭{叉燒份量好多 每件都係厚切 不會太瘦太肥 蛋方面較熟 但都很香口很滑 加上特製甜豉油 整個飯不錯}
重量級公司三文治 $45
好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭

蔥花叉燒滑蛋蓋飯 $60
好味指數 4/5 🍭🍭🍭🍭

2024-05-27 104 瀏覽
一個平日晚上 在附近沒有 想試又不用等位的餐廳,決定多給 椰仔冰室 一次機會,今次點了 西多金磚 配 沙律。西多金磚賣相不俗,沙律亦夠大份。如果西多可多點花生醬就更好。今次經驗的服務亦很不錯,侍應都有禮(似乎換了人)。

西多金磚賣相不俗
,沙律亦夠大份。如果西多可多點花生醬就更好。

今次經驗的服務亦很不錯,侍應都有禮(似乎換了人)。
2024-04-14 95 瀏覽
受氣多過食,受阿姐呼渴,坐過來過去。垃圾服務。以為自己係澳洲牛奶公司,呼喝客人。不知所謂。態度極差劣。完全瞭解這種茶餐廳文化。在這間茶餐廳表現無遺。完全漠視客人感受。當客人是難民。不是消費者。只能夠說可悲可悲。
2024-04-06 90 瀏覽
隻雞髀乾到好似炸左好多日咁,同埋無諗過餐餐廳炸髀沙律,竟然兩塊菜墊底🥶就叫沙律😩。叫外賣速遞嚟到見到心都灰晒。果啲菜油冧冧,分明墊底,點解可以稱為沙律😒。
隻雞髀乾到好似炸左好多日咁,
同埋無諗過餐餐廳炸髀沙律,竟然兩塊菜墊底🥶就叫沙律😩。

叫外賣速遞嚟到見到心都灰晒。

果啲菜油冧冧,分明墊底,點解可以稱為沙律😒。
外賣送餐
2024-03-05 112 瀏覽
我屋企一行七人走去食飯,你哋唔安排一齊坐都算,中間隔住咗個卡位,你個客都肯同我哋換位你哋啲職員真係真心勁,唔知係冇出糧啦定係老闆剋扣人工,可以夠膽同我哋講話因為我哋嗌咗嘢食所以唔可以換枱,原來換張枱都咁艱難,原來你哋份人工唔包幫個客換枱或者改單嘅你哋好彩我唔喺現場,你哋淨係識欺負老弱婦孺你哋班人都幾好笑唔知係邊個做?想換枱可以同你哋講?我哋換到枱嘅需要勞煩我專登走過嚟同你哋嘈唔係我啲親戚阻住我我晨早就拉隊走人你哋簡直就係垃圾幫啲客換枱或者改枱號其實好平常係唔知點解你班職員咁矜貴,郁都唔願郁你哋嘅嘢食我就不願置評但係以後樓上樓下盛讚你哋服務好個批肯定全部都係你哋請槍返嚟

你哋好彩我唔喺現場,你哋淨係識欺負老弱婦孺

你哋班人都幾好笑
唔知係邊個做?
想換枱可以同你哋講?

我哋換到枱嘅需要勞煩我專登走過嚟同你哋嘈
唔係我啲親戚阻住我我晨早就拉隊走人

你哋簡直就係垃圾

幫啲客換枱或者改枱號其實好平常
係唔知點解你班職員咁矜貴,郁都唔願郁

你哋嘅嘢食我就不願置評
但係以後樓上樓下盛讚你哋服務好個批肯定全部都係你哋請槍返嚟
2024-02-25 113 瀏覽
以往間中都會幫襯 新墟 椰仔冰室,因價錢合理,食物質素也不錯,例如 茄蛋三文治 也會切開四份,當中兩份豎立放,看得出有誠意。好景不常,自上年2023年起,水準不斷下降: 首先擺盤不如以往,之後連味道亦差了,近期衛生也每況愈下。上次光顧,蝦仁牛肉滑蛋飯,滑蛋 第一口食落已有鑊焦,之後再試 蝦是沒有味道的,牛肉是沙嗲牛肉麵的牛肉,普普通通。同行者食的咖哩牛腩飯碟邊都是咖哩汁,味道也是一般 及不夠熱。侍應每個態度都不同,有禮的有,粗聲粗氣都有。往時不少客人來幫襯,近期去見空位多了不少,實在不無原因。 希望椰仔 可反省過後重拾從前的水準。再之前一次光顧 羅宋湯 附送大條菜蟲。第一口滑蛋就有鑊焦

侍應每個態度都不同,有禮的有,粗聲粗氣都有。

再之前一次光顧 羅宋湯 附送大條菜蟲。

第一口滑蛋就有鑊焦
食物質素差,服務差。專門招待大陸旅客的食店。是一間不招待本地客人的食店。職員服務態度差,特別是收銀位個職員。唔係經常發夢無帶腦返工<漏單>都算仲要罵返客人話係我們問題。還有就是食物質素炸雞翼<炸到乾曾曾>蕃茄xx意粉,意粉完全無落鹽,蕃茄汁和意粉分開煮淡而無味。漏單情況經常發生,做錯了,不但唔會即刻入單補夠,還要聲大夾惡幾個圍住你兇你<將問題推卸落客人身上>見到門口有大陸客人,即刻走來趕客。只係差幾分鐘就下午茶餐,但職員走來一手拍落餐牌,然後兇神惡殺話而家只可以叫午餐。如果要食下午就要夠鐘才可以入座。問題1:門口沒有標示未到下午茶時間,也沒有貼紙話下午茶要在門口等候。問題2:每間分店或者是茶餐廳都不會咁樣做法。差幾分鐘不比看餐牌。仲要罵客人趕客走接待大陸客人。問題3:如果未到時間,點解又會有下午茶餐牌呢?問題4:其實如果職員態度禮貌一點,話比我們知暫時未有下午茶,可能要多等一會才落得單。飲食業服務質素,食物質素經常被人評論,遊客們經常話香港“飲食業”的服務質素很差劣。點解唔反省一下因為你們的問題而令生意差無客呢?還有就係,如果沒有本地客支持,你們又會生存到而家嗎?😒不建議光顧椰仔餐廳,
食物質素差,服務差。
專門招待大陸旅客的食店。
是一間不招待本地客人的食店。
職員服務態度差,特別是收銀位個職員。

還有就是食物質素
炸雞翼<炸到乾曾曾>
蕃茄xx意粉,意粉完全無落鹽,蕃茄汁和意粉分開煮淡而無味。

見到門口有大陸客人,即刻走來趕客。
如果要食下午就要夠鐘才可以入座。

接待大陸客人。

問題3:如果未到時間,點解又會有下午茶餐牌呢?

飲食業服務質素,食物質素經常被人評論,
遊客們經常話香港“飲食業”的服務質素很差劣。
點解唔反省一下因為你們的問題而令生意差無客呢?

還有就係,如果沒有本地客支持,你們又會生存到而家嗎?😒

不建議光顧椰仔餐廳,趕客,漏單又推卸責任和兇神惡殺罵客人。

不建議光顧!

下午茶
2023-12-03 122 瀏覽
今早同家人來吃早餐,由接待、落單、送食物、billing, 全部姐姐都非常友善,部長待客熱誠有禮。我叫的藜麥蛋白鮮奶麥皮:好味,份量適中,唔稀唔杰口感啱啱好,好多蛋白,鮮奶味夠。牛角包普通d,外層唔鬆脆。炒蛋好得,有水準。家人叫的沙嗲牛麵,同埋辣肉米粉,都幾好幾好。環境清潔光猛,普通但美味的早餐,愉快的早晨。

家人叫的沙嗲牛麵,同埋辣肉米粉,都幾好幾好。

環境清潔光猛,普通但美味的早餐,愉快的早晨。
早餐
2023-09-07 215 瀏覽
餐廳食物可以,但係收銀員個阿姐佢嘅態度差到爆,如果唔係同屋企人一齊,我就鬧爆佢。餐廳又倒瀉嘢,搞到我隻鞋濕晒,仲要話唔關佢事。我相信集團餐廳唔應該唔係咁,唔係失望係憤怒!
2023-09-07
2023-07-29 170 瀏覽
鹹牛肉雞蛋三文治🥪:餡料味道正常,份量都ok,麵包也烘得剛剛好😊如果鹹牛肉多d 會更好😉茶走☕:唔會苦澀,同馥郁的茶味仍有距離,但茶底算ok。外邊睇落似係一間新式嘅茶餐廳,入到去光線充足,有一邊是向街有玻璃窗嘅座位,座位唔算擠迫。職員勤快。
鹹牛肉雞蛋三文治🥪:

茶走☕:
唔會苦澀,同馥郁的茶味仍有距離,但茶底算ok。

外邊睇落似係一間新式嘅茶餐廳,
入到去光線充足,有一邊是向街有玻璃窗嘅座位,座位唔算擠迫。

職員勤快。

下午茶
2023-07-26 97 瀏覽
鯇魚:預咗唔係蒸到啱啱好,肉質唔係軟滑果種,整體口感同味道也可以。梅菜 :正常味道。熱奶茶:茶底算合格,但同 舊式茶餐廳仲爭少少。環境寬敞及比較光猛,因為有一大邊是向街玻璃。

梅菜 :正常味道。

熱奶茶:茶底算合格,但同 舊式茶餐廳仲爭少少。

環境寬敞及比較光猛,因為有一大邊是向街玻璃。

2023-07-21 101 瀏覽
不得不讚!雙拼滑蛋飯配黑椒汁$61炸魚柳超級脆!肉質結實嫩滑 !岀面好多魚柳一咬落去就散晒呢間唔會!黑椒汁夠味辣度剛好仲比咗好多飯!男人食一定夠!餐廳有卡位坐得舒服 冷氣足夠午餐時間滿坐上菜速度都好快~
不得不讚!雙拼滑蛋飯配黑椒汁$61
炸魚柳超級脆!肉質結實嫩滑 !
岀面好多魚柳一咬落去就散晒呢間唔會!
黑椒汁夠味辣度剛好
仲比咗好多飯!男人食一定夠!

餐廳有卡位坐得舒服 冷氣足夠
午餐時間滿坐上菜速度都好快~

2023-07-05 73 瀏覽
蔥油豬扒飯🐷豬扒的厚度適中,煎得恰到好處,外脆內嫩,口感非常好。蔥油的香氣濃郁,讓整道菜更加美味。雙蛋的煎法非常細緻,蛋黃流心,加上白飯一起食用更加滿足。個人口味希望可以多豉油,整體份量足夠飽肚,如果想食快餐可以試試。😋推薦指數4.5星🌟
蔥油豬扒飯🐷
推薦指數4.5星🌟