2023-11-02 38 瀏覽
一直都好中意飲椰子類飲品,今日竟然比我揾到哩間專賣椰汁飲品嘅新鋪!二話不說,叫埋friend買番幾杯試下😍🥤招牌椰子特飲 - 純新鮮椰青制作,加埋椰奶同冰沙打成,飲落仲有啖啖椰肉,口感十足,解暑一流👍🏻👍🏻🥤泰式椰子奶茶 - 另一款好受歡迎嘅飲品,椰奶味超香,又唔會太甜,正呀👍🏻🥤椰子香芋特飲 - 好濃香芋味,芋頭控必點!🥤椰子芒果特飲 - 有啲似以前許留X嘅芒椰飲品, 同樣好有口感又香,回憶返晒黎🤣全部飲品用即開椰青制作,好新鮮,身為椰汁控一定成日黎買😍

🥤椰子香芋特飲 - 好濃香芋味,芋頭控必點!

全部飲品用即開椰青制作,好新鮮,身為椰汁控一定成日黎買😍
九龍城新開特色🥥椰子手搖店|椰籽而家市面上真係越來越多手搖飲品店,但係間間都好似差唔多咁。竟然被我見到九龍城有間特色手搖專便椰子味手搖,仲要杯杯飲品都有重🥥椰子味,仲有好多椰絲‼️😍大推🥤椰子Oreo特飲粒粒Oreo‼️Oreo味重但冇搭唔會搶哂椰子嘅味,正😄🥤椰子D24榴連特飲一拎就聞到好大陣榴連香味,證明真材實料🤩☕️越式椰子咖啡(另加$8 椰子雪糕球)椰子咖啡超級好飲,叫咗少甜係正確的😄加$8椰子雪糕令成件事好似affogato🤣超正‼️‼️Bible rating: 9/10📍地址:椰籽 (九龍城)九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
九龍城新開特色🥥椰子手搖店|椰籽

🥤椰子Oreo特飲
粒粒Oreo‼️Oreo味重但冇搭唔會搶哂椰子嘅味,正😄

🥤椰子D24榴連特飲
一拎就聞到好大陣榴連香味,證明真材實料🤩

☕️越式椰子咖啡(另加$8 椰子雪糕球)

Bible rating: 9/10

📍地址:椰籽 (九龍城)
越式椰子咖啡
越式椰子咖啡
椰子D24榴連特飲
在衙前圍道的轉角位,有一間我覺得必訪的茶飲店,因為他們賣的正是我最愛的椰子🥥主題飲品看似是一家大小一起開店,小老闆娘非常友善。而由我下單到離開,算是忙個不停椰子特飲系列(少甜)招牌椰子特飲🍋🍪椰子OREO特飲Coconut Oreo shakeOREO 的份量有夠多!餅碎充斥口腔非常吸引。當中有少量椰絲,椰香味濃之餘,原來還有少量雪糕🍦做底,所以絕不會稀,相當出色🥥🧋泰式椰子奶茶(少甜少冰)Coconut Thai Tea+🥥🍮椰香班蘭凍Coconut Pandan Jelly因為是泰式奶茶,所以味道偏甜,同時加入了煉奶,所以味道更香濃幼滑,茶🍵味比較像配角班蘭凍的口感比珍珠更好,爽而不韌,帶些東南亞口味🍋鸭屎香檸檬茶 (精裝)Ya Shi Xiang Lemon Tea跟一般檸檬茶相比,茶味更濃,口味甘而不澀,好清新很refresh芒果椰青凍 (限量)Mango Coconut Pudding相當清新又健康的甜品🍮,清新的椰青果凍配上芒果跟班蘭凍,甜度適中,口味相當合家歡椰籽 (九龍城)九龍城衙前圍道21號地下A3號舖

椰子特飲系列(少甜)
招牌椰子特飲
🍋🍪椰子OREO特飲
Coconut Oreo shake

🥥🧋泰式椰子奶茶(少甜少冰)
Coconut Thai Tea
+🥥🍮椰香班蘭凍
Coconut Pandan Jelly

班蘭凍的口感比珍珠更好,爽而不韌,帶些東南亞口味

🍋鸭屎香檸檬茶 (精裝)
Ya Shi Xiang Lemon Tea

芒果椰青凍 (限量)
Mango Coconut Pudding

2023-10-29 17 瀏覽
飲品店以用純新鮮椰青製作飲品泰式椰子奶茶清新怡人既泰式奶茶配上清甜椰子,甜度適中,每口也散發岀陣陣奶茶幽香和椰子果肉椰子菠蘿特飲推介!清新組合,味道非常特別,輕盈而不膩,將椰子和菠蘿味道自然融合,毫無違和感,必試檸檬洛神花茶養生美顏精選!洛神花本身自帶酸度,與檸檬非常匹配,加上檸檬汁後,維他命C Level Up,更有美顏功效,可去水腫、美白、降血壓、消除疲勞。楊枝甘露特飲味道香濃,入口幼滑,內有西柚肉和芒果粒踏入初秋,飲品店經已推岀熱飲系列,下次到訪想試試香濃椰子朱古力🥰❣️ @ccnutseed椰籽📍九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
飲品店以用純新鮮椰青製作飲品

泰式椰子奶茶

椰子菠蘿特飲

檸檬洛神花茶

楊枝甘露特飲
味道香濃,入口幼滑,內有西柚肉和芒果粒

@ccnutseed
椰籽
📍九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
外賣自取
📍🐈 椰籽 -九龍城🐈‍⬛📍#chowweisik甜#chowweisik九龍城最近發現有好多椰子🥥嘅店開咗有時會特登搵椰子相關嘅店試下😂見到依間OR 一致好評 立即dinner之後去果然冇失望 價錢仲好合理‼️可以喺隔離買完串燒之後買埋飲品就啱啱好🤭一🐾D24 榴槤椰子雪糕|$29‼️🥥 又係一個不敗組合而且榴槤嘅份量,超級慷慨🫶🏻🥰完全滿足到 抓緊最後季節而椰子雪糕都有保留口感依個價錢 非常好可以😌一🐾招牌椰子特飲|$36呢個特飲保留口感得黎🥰椰子嘅味道濃郁 而且都幾rich唔會好稀!同樣 依個價錢好可以😌一 🚏 椰籽 (九龍城)九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
📍🐈 椰籽 -九龍城🐈‍⬛📍

果然冇失望 價錢仲好合理‼️
可以喺隔離買完串燒之後買埋飲品就啱啱好🤭

🐾D24 榴槤椰子雪糕|$29
‼️🥥 又係一個不敗組合
而且榴槤嘅份量,超級慷慨🫶🏻🥰
完全滿足到 抓緊最後季節

椰子嘅味道濃郁 而且都幾rich
唔會好稀!同樣 依個價錢好可以😌

🚏

九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
位於九龍城衙前圍道新開的茶飲店,主打純新鮮椰青製成的飲品,包括油椰子特飲、熱帶風情、清新解渴港式特飲系列,還有自家製甜品。限時如購買一杯特飲,可半價加購鴨屎香檸檬茶或檸檬洛神花茶。<泰式椰子奶茶> $41這款是人氣排行榜中第四受歡迎的飲品。茶底香醇,泰奶一概的甜度高,而且多了一分椰子的清甜。<椰子D24榴蓮特飲> $55同樣是熱帶風情系列,看到有D24榴蓮我當然也點了試試。入口綿密,椰奶和冰粒混合,散發陣陣榴槤芳香<楊枝甘露特飲> $45港式甜品中的經典變為飲品~內有西柚粒、西米,餡料多到是每一口都能喝到,而且甜度不算很高,酸酸的更開胃。<泰式椰子奶茶凍> $48 這款甜品是限量發售,可以詢問店員是日是否有提供,我買完後發現只剩下最後一個了!用泰式椰子奶茶製成的果凍,口感爽滑,有點像大菜糕,上面鋪上椰果粒粒和椰香斑蘭凍作裝飾。

<泰式椰子奶茶> $41

<椰子D24榴蓮特飲> $55

<楊枝甘露特飲> $45

<泰式椰子奶茶凍> $48
2023-10-23 22 瀏覽
#椰籽 九龍城多好野食就好多人都知,估唔到手沖飲品都有一間好特別,這家店以椰青椰子水為主力材料、再調配不同既椰青飲品,很與別不同👏🔹鴨屎香檸檬茶 $28,除了椰籽飲品以外,這款我試過都不錯,有回甘茶香,甜度適中🍋🍋🔹椰子菠蘿特飲 $39,椰籽配菠蘿味道很清新,椰子水很清甜,不用加糖都ok😃🔹越式椰子咖啡 $39,其實椰子咖啡比起一般咖啡較香甜,椰子水提升咖啡清爽度,帶陣陣椰香味😗椰籽 (九龍城)地址:九龍城衙前圍道21號地下A3號舖

地址:九龍城衙前圍道21號地下A3號舖
去開九龍城見到呢間主打純新鮮椰子同椰青為主既特色飲品店🥥店內有好香既椰子味 飲品款式幾特別 就同朋友買左幾杯試下🥰椰籽係宋王臺站附近 位置方便易搵🥰有各式椰子特色飲品 有凍亦有熱店家仲預備左保溫袋 易於外賣😎今次試左幾款 飲得出真係用左新鮮椰子好FRESH唔會話好甜 幾唔錯😇💥椰子Oreo特飲 呢個配搭幾得意 人氣no.2飲落好有驚喜椰青肉同OREO都打得好細飲落去好SMOOTH 好香椰子水味但又帶淡淡既OREO味 正🥰💥招牌椰子特飲 加椰香斑蘭凍呢杯係特濃既椰子飲品 人氣no.3用上新鮮椰青肉同椰青水 好清甜再加上椰香斑蘭凍 口感豐富😍💥鴨屎香檸懞茶鴨屎香茶葉味香 加上檸檬酸酸甜甜好清香開胃 仲好解渴添☺️💥檸檬洛神花茶個檸檬既香味又有D唔同但都好FRESH 😊

去開九龍城見到呢間主打純新鮮椰子同椰青為主既特色飲品店🥥

💥檸檬洛神花茶
個檸檬既香味又有D唔同
但都好FRESH 😊

2023-10-19 27 瀏覽
特燈揸車去九龍城,見到呢間椰子飲品店。我係椰子🥥愛好者,緊係要試下!買左杯椰子菠蘿特飲,我見椰子菠蘿特飲係人氣推介,最多人飲,果然真係好好味,椰子同菠蘿好夾,好清新,健康又美味😋 好飲過奶茶同無糖可樂。依家仲可以半價加價一支鴨屎香檸檬茶🍋,$14蚊枝好抵飲,又唔甜,又夠茶味同檸檬味,下次要買支大支裝返屋企慢慢飲。其實想試埋佢個D24榴槤椰子雪糕,我見好多人叫,佢地仲有好多新產品,全部都係熱飲,下次經開再試下。
特燈揸車去九龍城,見到呢間椰子飲品店。

2023-10-12
5 分鐘 (堂食)
  • 椰子菠蘿特飲
2023-10-16 32 瀏覽
椰籽九龍城衙前圍道21號地下A3號鋪平時黎九龍城都係食泰國菜 今日出黎買野經過見到呢間新開店成間都係都以椰子同椰青為主好特別WO唔知同手搖撞埋係咩味道呢 今次買左4杯帶反屋企一齊分享先椰子Oreo特飲 平時飲Oreo都打得好大粒 但呢杯打到好幼細同入口都柔順 聞到好香椰子水味而且無蓋過Oreo曲奇味 呢個比出面既Oreo沙冰仲好飲呀楊枝甘露特飮楊枝甘露係平時糖水鋪食 今次試下特飲先 粒粒芒果肉同柚子分明 飲落去好多野要咬好忙呀 而且唔會太甜椰子香芋特飲 椰子同香芋真係絕配 香芋個顏色勁靚 飲落椰子淡淡咁出 香芋又好濃 每一啖都充滿椰子同香芋香味 中意香芋既朋友一定要試椰子菠蘿特飲呢個係大推 椰子同菠蘿好似唔係好夾咁 好驚菠蘿好甜會飲到椰子味點知飲落好清新 菠蘿仲要唔係假甜 有椰子又好清甜 仲好好飲
椰籽

點知飲落好清新 菠蘿仲要唔係假甜 有椰子又好清甜 仲好好飲
  • 椰子菠蘿特飲
  • 椰子Oreo特飲
2023-10-16 32 瀏覽
茶飲店係香港開到成行成市,基本上仲密過開便利店。但今日經過九龍城居然見到一間專賣椰汁的新式特飲店,由於我本身都鐘意飲椰汁,例如食越南野會叫珍多冰或三色冰。今次當然唔會放過機會,就叫左<椰汁菠蘿特飲> 同埋 <椰汁香芋特飯>。<椰汁菠蘿特飲>椰汁有時飲落去會覺得比較膩,加左菠蘿的酸甜就會做到解膩同埋清新感覺。呢度的椰汁相當足料,呢度用100%新鮮椰肉同埋椰青水,基本上每一啖都會飲到椰絲,夠晒清甜。<椰汁香芋特飲>如果將椰汁菠蘿特飲定義為熱情的話,那麼椰汁香芋特飲就係相對內斂的感覺。香芋夠香滑,都夠香濃。而椰汁同埋香芋的味道都夠Balance,亦唔會有好膩同好飽的感覺。

<椰汁菠蘿特飲>

<椰汁香芋特飲>
每晚收工都會見到旁邊的串燒店很多人排隊,所以留意到這間新開的飲品專門店。芒果椰青凍$45,用椰青水製成的果凍,爽口嫩滑,帶有椰青水的甜味,再混合芒果,層次感豐富。鴨屎香檸懞茶$28,鴨屎香係茶記一個品種,茶葉味道香濃,加上檸檬的香氣,和甜度的適中,夏天非常解渴又開胃。椰子紅豆冰$38,紅豆已經打碎,混合椰子的味道,每一口都可以喝到紅豆冰的感覺。楊枝甘露特飮$45,楊枝甘露是港食甜品的表表者,這間店舖將港式的味道,融入飲品之中,入到咀裏面,還可以吃到粒粒果肉,方便邊行邊喝。店內有一特製的保溫袋,方便顧客將飲品帶回家喝,這個設計足以證明店主用心從顧客角度出發,是一間用心製作的港式小店。

外賣自取
去開九龍城金泰買串燒食,咁啱就見到呢間專門賣椰子嘅飲品店喺隔離,好香濃嘅椰子味飄出嚟 同朋友忍唔住買幾杯🤣 我哋要咗 椰子香芋特飲同埋椰子紫米露特飲。香芋特飲香芋味好香,不過椰子味更突出,唔會過甜 仲有少少沙冰口感,唔會唔會好膩,都幾解渴😋 紫米露好港式風味 將糖水變成飲品 而且加重左椰汁🥥味道 好香,雖然會飲到好細粒粒既紫米同埋椰子碎 不過飲品打得好滑 一啲都唔會影響口感。仲要左兩樽支裝飲品,鴨屎香檸檬茶同埋檸檬洛神花茶,兩款檸檬嘅香味唔一樣,好鍾意佢嘅飲品唔會太甜 但係本身嘅味道真係好濃郁 好真材實料。

2023-10-07 32 瀏覽
出面黎黎去都係d台式珍珠奶茶,行過九龍城見到呢間野超特別,全部都係椰子做主題,有泰式椰子奶茶,又有越式椰子咖啡,睇下睇下,原來仲有港式tim,幾得意。最尾同朋友每人買左一杯試下,我叫左杯越式椰子咖啡,咖啡味好濃,又有椰子香味,椰子同咖啡好夾,成杯野都好好飲,好快飲哂。朋友叫左杯椰子紅豆冰,朋友話杯紅豆冰啖啖都充滿紅豆,用料好足,紅豆同椰子已經mix好哂,唔洗再自己搞,好味!下次想試埋泰式椰子奶茶,搵機會再黎試下。

下次想試埋泰式椰子奶茶,搵機會再黎試下。
椰子紅豆冰 & 越式椰子咖啡
椰子紅豆冰 & 越式椰子咖啡
2023-10-04 35 瀏覽
今天很熱,在九龍城行完兩條街已大汗淋漓。路過這間凍飲店,見到隻貓貓飲椰子冰,於是我和朋友又要一杯。種類繁多,分門別類。有椰子特飲系列、熱帶風情系列、清新解渴系列和港式特飲系列。起初我和朋友各叫一杯,即場飲用,冰涼好味,即刻舒服晒。之後再買多一杯,然後半價加購樽裝飲品。店主見我們要取走,還用個冰袋包好,服務周到。今日每系列都試了一款,還有很多選擇要留待下次了。🧡椰子D24榴槤特飲我是榴槤迷,即刻被這特飲吸引眼球。D24榴槤肉真材實料,與椰奶和冰粒打得綿滑,一飲上癮,喜歡榴槤的朋友一定歡喜。🧡椰子紅豆冰有別於茶餐廳的港式红豆冰,它是由椰奶和紅豆打成,每一啖都有紅豆香甜味,而口感順滑。🧡椰子菠蘿特飲這是店主推介,飲完前兩款濃郁味道,這個菠蘿特飲更覺清新,椰子和菠蘿不但不會互相搶味,反而非常調和。🧡鴨屎香檸檬茶用鴨屎香茶葉冲製,香味持久,特別解渴。現在半價便有一樽,抵飲又好飲。

今日每系列都試了一款,還有很多選擇要留待下次了。

🧡椰子D24榴槤特飲

🧡椰子紅豆冰