2025-03-04 0 瀏覽
將軍澳這家「椰紫喵喵」我不知道你們去過沒但是!!我很常和朋友去這家☕️他們家的椰子凍我真的超愛💓我點的爆珠月球🌝很可愛的名字~裡面有小丸子/爆珠/西米/椰子凍/桂花凍還有一支特調椰汁🥥淋上去椰香味超濃郁 椰子凍“duangduang”的愛椰子的姐妹給我閉眼衝⚠️他們家還有很多系列的糖水、小吃等等我覺得性價比蠻高的🙂‍↔️ 便宜又美味!
將軍澳這家「椰紫喵喵」我不知道你們去過沒
但是!!我很常和朋友去這家☕️

他們家的椰子凍我真的超愛💓
我點的爆珠月球🌝很可愛的名字~
裡面有小丸子/爆珠/西米/椰子凍/桂花凍
還有一支特調椰汁🥥淋上去
椰香味超濃郁 椰子凍“duangduang”的
愛椰子的姐妹給我閉眼衝⚠️
他們家還有很多系列的糖水、小吃等等

我覺得性價比蠻高的🙂‍↔️ 便宜又美味!
未試過食到咁難食既椰皇燉蛋白賣相都好差麻薯一啲都唔煙韌芋泥睇落一啲都唔似芋泥 成pat芋漿咁!成件事唔知食緊乜咁!!!以為係椰子星球原來已經轉左手變左椰紫喵喵,不知所謂!
未試過食到咁難食既椰皇燉蛋白
賣相都好差
麻薯一啲都唔煙韌
芋泥睇落一啲都唔似芋泥 成pat芋漿咁!
成件事唔知食緊乜咁!!!
以為係椰子星球
原來已經轉左手變左椰紫喵喵,不知所謂!
2025-02-13 57 瀏覽
芒芒榴槤月球:多榴槤,足料!性價比高。芒芒月球:小丸子好味😋加埋椰奶,香滑好味,椰子肉細心幫畫埋出嚟,方便食。份量好多其實一個都可以夠足夠二人嘅份量老細好細心及有禮貌。
芒芒榴槤月球:多榴槤,足料!性價比高。
老細好細心及有禮貌。
甜品
2025-02-13
10 分鐘 (外賣自取)
$60 (其他)
甜品
2025-02-05 37 瀏覽
係新都城一期大快活隔離好方便,方便食完飯去買杯嘢飲或者買完嘢飲去超級市場👌經常買手打鴨屎香檸檬茶,可以少甜少冰,如果選擇3分甜呢就會比較澀,所以半糖加少冰就最好,放工返到嚟飲返杯特別爽,又食過桃膠椰凍,清爽,微甜,👍🏻楊枝甘露椰子凍,都好好味,啲椰子好新鮮,椰皇鮮奶燉蛋白啲蛋白好滑又香🎉雞軟骨好好味,又爽😁唔係間間飲品店,願意少冰,佢哋彈性好多,又願意聽我嘅要求,價錢又合理,🙌🏻我下次要試吓芒芒月球

楊枝甘露椰子凍,都好好味,啲椰子好新鮮,
椰皇鮮奶燉蛋白啲蛋白好滑又香🎉

雞軟骨好好味,又爽😁

我下次要試吓芒芒月球
  • 楊枝甘露椰子凍
  • 鴨屎香檸茶
  • 桃膠椰子凍
2025-01-31 82 瀏覽
上次食咗椰皇燉蛋白同埋芒芒月球都好好食,同埋啲糖水真係食完想再買,之後有一次試咗鹽酥雞,同埋魷魚都好正,老闆服務態度好好,地鐵站一出過埋條天橋唔難搵,價錢合理,值得推介
椰皇燉蛋白
椰皇燉蛋白
2025-01-25 122 瀏覽
外賣訂單無睇清楚就交貨,不突只,連餐具飲管都無比,我仲買左$3xx幾蚊外賣,之後想打返電話,才發現間店連電話都無,仲唸住打個電話佢可以補返我自己去自取。怪不得將軍澳咁多糖水店,只係得佢一間會比較少人幫襯。
2025-01-12 192 瀏覽
去開將軍澳睇Lego花市,睇下附近有冇糖水,搵到CocoMeow,新開,冇comment,但有餐牌,點知去到先知冇堂食,話d櫈係俾等候既人坐,唯有買返屋企。揀咗芒果🥭星球🌍$58,足料,有芒果🥭、芒果🥭汁🍹、小丸子🍡、椰皇肉、椰子🥥啫喱,另附特調椰汁🥥test tube有蓋自己落,加$1要膠袋因為長途拎返屋企搭地鐵🚇再轉shuttle。返到屋企放雪櫃,食完飯攞出嚟食開心🥳share,冇漏,包得皓皓,但就咁倒椰汁🥥差d滿瀉,要倒一半,食咗d再倒埋另外一半,芒果🥭甜,店員話芒果🥭經過熟成,椰子🥥啫喱正,想挖椰皇肉食,發現一早已挖起,皓窩心☺️
2025-01-11
5 分鐘 (外賣自取)
$58 (宵夜)
  • 芒果星球