楓子珈琲 Fonji Cafe近年來深水埗一帶多了很多文青咖啡店,每一間都很有特色,要令人留下印象深刻再三光顧的也不容易,而這間楓子咖啡便是小編再三光顧的咖啡店。除了食物飲料,店內裝修美學也是小編很喜歡!店內裝修用要用木調,整體風格像是日系復古風,牆壁用藍色配燈光暖黃光調,令人十分放鬆,彷彿不像身處在香港這個繁忙的都市,每一個角落都睇得出店主好用心機去佈置。🔥烤雞生吐司 $98⭐️9/10⭐️小編最喜愛的一款主食!即叫即整,所以上碟時還熱騰騰。雞扒烤得很juicy,配搭了蛋黃醬和七味粉,十分惹味!而且沙律菜也配搭了橄欖油和醋,小編吃了其他主食都沒什麼印象,唯獨這個烤雞吐司很喜歡!🔥班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60⭐️8.5/10⭐️三層斑斕味戚風蛋糕夾着兩層鮮忌廉,最頂層鋪滿了椰絲,三個組合在一起十分之搭!而且吃下去也不會覺得膩,這個甜品也是小編每次必點!🔥Mocha 🔥$48 ❄️$53 ⭐️8/10⭐️偏Dark chocolate flavor ,小編喜歡的口味。🔥Fonji Maple Cafe Latte🔥$45 ❄️$50 ⭐️8/10⭐️楓糖咖啡,十分順口。🌟店舖有最低消費,每人$100和用餐時
楓子珈琲 Fonji Cafe

🔥烤雞生吐司 $98⭐️9/10⭐️

🔥班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60⭐️8.5/10⭐️

🔥Mocha 🔥$48 ❄️$53 ⭐️8/10⭐️

楓糖咖啡,十分順口。

🌟店舖有最低消費,每人$100和用餐時間90分鐘,也可以網上提前預約時間用餐。
2023-11-17 301 瀏覽
早排揸車路過被呢間咖啡店的門口深深吸引🤩Bookmark了要找機會到訪試試😍Snoopy都爭住影相打卡😂▪️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬$88湯底超熱超濃郁 表層鋪滿櫻花蝦 烏冬彈牙掛湯😋😋▪️ 烤雞生吐司$98 極推薦🌟🌟🌟🌟🌟吐司制作需時足足要20分鐘以上 簡直色香味俱全😍😍吐司熱到辣手拎唔到😂😂吐司外脆內軟 咬落烤雞雞皮超香脆雞肉嫩滑👍🏼😋仲有菜及其他調味等等非常開胃惹味▪️伯爵戚風蛋糕$58伯爵茶味濃 奶油香滑 蛋糕鬆軟🤤賣相唔錯打卡一流▪️黑糖桂花拿鐵$53咖啡味香濃 黑糖剛剛好中和咖啡微苦 但唔會過甜 ▪️桂花蜜梳打$55適合打卡 攪拌後將桂花蜜與梳打融合 味道微甜 夏天飲更爽🤣環境座位舒適可以慢活嘆咖啡及美食 見到咖啡拉花好靚😍價錢唔貴但質素比隔離間cafe高🫢👍🏼不過留意咖啡店出菜需時 趕時間就未必試到招牌菜 !

早排揸車路過被呢間咖啡店的門口深深吸引🤩

咖啡味香濃 黑糖剛剛好中和咖啡微苦 但唔會過甜

▪️桂花蜜梳打$55
適合打卡 攪拌後將桂花蜜與梳打融合 味道微甜 夏天飲更爽🤣

2023-11-12 249 瀏覽
❣️店內環境舒適,裝修和餐具的選擇都很用心,店員親切有禮。❣️如果想坐窗口位置嘅二人座位同四人座位建議預先訂位。❣️如果選擇Walk in,建議一點前到。❣️每人最低消費$100❣️眼看現場大部份人主要餐點都會叫烤雞肉生吐司(需要20分鐘製作時間)和豆乳櫻花蝦擔擔烏冬,我們也不例外😝❣️豆乳櫻花蝦擔擔烏冬:個人同朋友都覺得好食,入面有柴魚碎、肉碎、豆腐、烏冬、海量櫻花蝦。味道好溫和,可以食到各種食材嘅味道。如果將重點放咗喺擔擔同重口味嘅人,可能會覺得佢唔夠濃郁。❣️烤雞肉生吐司:有驚喜,生吐司用牛油煎過,外面好香口,雞肉依然嫩滑有汁,雞皮好脆🤩配上適量嘅沙律菜,正👍🏻❣️兩款飲品都好飲,不過牛油果沙冰好足料,會令人容易覺得滯,假如你胃口係細嘅,就唔建議叫了。❣️廁所好靚,建議可以入去參觀下,順便去個洗手間🤣
❣️店內環境舒適,裝修和餐具的選擇都很用心,店員親切有禮。

❣️如果想坐窗口位置嘅二人座位同四人座位建議預先訂位。

❣️如果選擇Walk in,建議一點前到。

❣️每人最低消費$100

❣️廁所好靚,建議可以入去參觀下,順便去個洗手間
🤣
2023-10-31 273 瀏覽
下午茶鬆一鬆復古裝修,木系餐枱配上湖水綠牆身,感覺古典優雅,聽著輕鬆音樂📻🎶可以一個人靜下來看看書,可以一班朋友談談心❤️⭐️牛油果蟹肉生吐司$108擺盤相當華麗,食用花、黑醋醬等點綴,生色不少!烤得剛好的麵包塗上綿密牛油果醬🥑、鮮美蟹肉🦀和鹹香火腿,作為一款精緻小食非常清新!好適合打卡!📸⭐️斑孄咖央椰子威風蛋糕$60她家的甜品真的是非常出色👑!每天都有不同種類,要到櫃檯看黑板哦!威風蛋糕特級鬆軟,望落去空氣感十足,斑孄味好突出,配上輕盈絲滑椰子忌廉,甜度恰到好處,口感極佳!!❤️⭐️CAPPUCCINO$40一入店就一陣陣即磨咖啡香!一層精美奶泡拉花,入口絲滑牛奶,將香濃咖啡融入其中,平衡得剛剛好!楓子珈琲 (太子)太子楓樹街5號南楓樓地舖
下午茶鬆一鬆

⭐️牛油果蟹肉生吐司$108

⭐️斑孄咖央椰子威風蛋糕$60

⭐️CAPPUCCINO$40

楓子珈琲 (太子)
太子楓樹街5號南楓樓地舖
2023-09-08 428 瀏覽
餐廳📍 楓子珈琲地址:太子楓樹街5號南楓樓地舖菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐適合:朋友聚會價錢:$$$整體評分: 8.53/10回頭指數: 8.5/10楓子珈琲的裝潢以楓葉為主,佈置主打深啡復古的風格,門外及店內的木傢俬、懷舊擺設、乾花佈置,打卡一流🍂訪店當天是平日時間,人客不算多,環境恬靜,配合復古風格,讓人暫時忘憂的舒適感。❣️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯鳥冬 $88 甜甜的櫻花蝦配襯,擔擔肉碎既微辣調味,配上濃郁豆乳湯底掛麵,營造出豐富的和風味,推介之選。❣️開心果戚風蛋糕 $65 戚風蛋糕口感好鬆軟,蛋糕面配上脆脆的果仁碎,增加口感層次,忌廉比例剛好,唔會覺得太膩,蛋糕賣相不錯,品嚐到開心果味道,但不會太濃郁。❣️昭和焦糖布丁 $58 懷舊復古風的昭和硬布丁,同平時入口即溶的布丁不同,昭和布丁口感更顯紥實綿密,蛋味道非常濃厚噴香,焦糖醬剛好,上層擠一圈香緹鮮奶油,放上一顆鮮紅可愛的糖漬櫻桃,既懷舊又優雅,這是昭和布丁的招牌外觀。❣️焙茶拿鐵 Holicha latte $55 奶泡打得不錯,入口順滑,焙茶味如果濃郁多些會更好。❣️西柚檸
餐廳📍 楓子珈琲
地址:太子楓樹街5號南楓樓地舖
菜式:日本菜、咖啡店、日式西餐
適合:朋友聚會
價錢:$$$
整體評分: 8.53/10
回頭指數: 8.5/10

❣️櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯鳥冬 $88

❣️開心果戚風蛋糕 $65

❣️昭和焦糖布丁 $58

❣️焙茶拿鐵 Holicha latte $55
奶泡打得不錯,入口順滑,焙茶味如果濃郁多些會更好。

❣️西柚檸檬草烏龍茶 $55
西柚味道濃郁,配上淡淡的檸檬草,混合烏龍茶口味清新,打卡一流。

2023-09-07
下午茶
[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕 🍰開心果戚風蛋糕 $65開心果控必試推介,小清新開心果味好出,口感好鬆軟。忌廉嘅比例亦剛好,不會因為太多忌廉而覺得膩😋😋🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65中意茶味蛋糕私心推介🫶🏻軟綿綿嘅戚風蛋糕配上伯爵茶味,感覺清新解膩,再加上香滑嘅忌廉,甜度剛好,兩者配搭得非常好,好好味呀🤩🤩💕🍮昭和焦糖布丁 $58布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫☕️LATTE $45☕️ROSE LATTE $50咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結咖啡店充滿著懷舊復古風,無論係裝修、佈置都係好有心思,食物配上精美嘅餐具,賣相吸引😍岩晒打卡📸🫢甜品質素同味道,性比價都極高,真心值得推介呀~🤩💗💗📍楓子珈琲 (太子)🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852
[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]

#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕
🍰開心果戚風蛋糕 $65

🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65

🍮昭和焦糖布丁 $58
布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫

☕️LATTE $45
☕️ROSE LATTE $50
咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍楓子珈琲 (太子)
🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #太子美食 #太子好去處 #太子餐廳 #太子打卡cafe #太子甜品 #楓子珈琲 #戚風蛋糕
2023-08-20 225 瀏覽
呢間咖啡店環境唔太大座位唔多 不過燈光昏暗氣氛幾好 星期日都好full 叫左個戚風蛋糕 好鬆軟香滑👍🏻黑糖焙茶味好香 唔會好甜 玫瑰咖啡亦不錯 甜度啱啱好 建議黎之前book定位
  • 黑糖焙茶戚風蛋糕
  • Rose  latte
2023-08-10 267 瀏覽
一直都好想來呢間,但成日都好full,今次決心上網預約左先來,終於比我來到日系復古咖啡店食野啦,店內藍色既牆身好搶眼,有種優雅既感覺,每個角落既古典擺設都好復古,窗邊仲放左一棵小楓樹,加上啡色木系傢俬,充滿秋天既色彩 ☆ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬豆乳湯底好濃郁,加左擔擔肉碎同埋豆腐,有少少辣辣地,烏冬好滑好彈牙,仲放左櫻花蝦,食起來好鮮味,用熱辣辣既石鍋裝上,食到最後保持到溫暖真係唔錯!☆ 班蘭咖椰子戚風蛋糕班蘭同椰子味好夾,兩隻味道都好平均,椰絲佈滿蛋糕好香,真係好好味!!☆ Matcha Latte抹荼味濃郁,奶泡打得好好,拉花一直都無化到,入口仲好順滑☆ 迷迭香柚子檸檬梳打酸酸甜甜既味道好清新,唔甜好好飲

☆ 櫻花蝦豆乳擔擔讚岐湯烏冬
☆ 班蘭咖椰子戚風蛋糕
☆ Matcha Latte
抹荼味濃郁,奶泡打得好好,拉花一直都無化到,入口仲好順滑
☆ 迷迭香柚子檸檬梳打
酸酸甜甜既味道好清新,唔甜好好飲
楓 子 珈 琲 🍁 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)  · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎唯美的 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 楓子珈琲,座落於太子和深水埗之間,裝修佈置主打復古懷舊味道。慶幸選擇了一個平日日子訪店,人客唔多,環境恬靜,令人帶一種忘優的舒適感。有的人地在影相打卡,有的人在悠閑品味咖啡、小食,有的人在用電腦工作 ⋯⋯靜靜地專注在自己的一角,享受復古的音樂,平凡又舒服,或許假日生活便應如此。Special Thanks to@fonji.cafe 楓 子 珈 琲@fonji.bakery 老 物 件 蛋 糕 部𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▸ ▸ 昭和焦糖硬布丁 🍮 — 期間限定· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·𓌈˒˒ 楓 子 珈 琲𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 🍁❜ 太子楓樹街5號南楓樓地舖G/F, Nam Fung Mansion, 5 Maple Street, Prince Edward— @fonji.cafe· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·‎‎܀‎‎܀‎‎܀‎‎܀ Follow IG @
楓 子 珈 琲 🍁 𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)

Special Thanks to

𝙵𝚘𝚗𝚓𝚒 𝙲𝚊𝚏𝚎 🍁

❜ 太子楓樹街5號南楓樓地舖
— @fonji.cafe

‎‎܀
‎‎܀ Follow IG @chillfood.basis for more 📸
薄荷柚子咖啡梳打
昭和焦糖硬布丁 🍮 — 期間限定
2023-07-27
  • 薄荷柚子咖啡梳打
  • 昭和焦糖硬布丁
2023-08-04 138 瀏覽
一入到去,佈置好舒服。食物選擇不多,但係質素唔錯喎,一食停唔到口。仲要食物賣相不錯,牛油果蟹肉三文治都可以加食用花,睇樣都吸引嘅,而且食落蟹肉甜甜的,又夠飽滿,,喧司個脆到啱啱好,保留返水份唔算乾,最怕烘到好脆但乾憎憎,呢個質感好味喎。而另一烤雞生吐司,個吐司再脆身D,好脆口得黎唔死硬,而烤雞居然仲流住肉汁,雞肉好滑,加賣相配合個條藤,好吸睛。西柚檸檬草蜜桃烏龍茶,淡淡的柚子味味道普通,但有柚肉同乾果,,飲就普通,但賣相加晒分。另外牛油果沙冰同紅肉火龍果沙冰,都滑滑的,又係打卡之作。不過掛住傾,無食cake要走了,下次再試吧!連厠所都係打卡位,大家要自己入去親身感受下先得嫁平均消費160位。

另外牛油果沙冰同紅肉火龍果沙冰,都滑滑的,又係打卡之作。

不過掛住傾,無食cake要走了,下次再試吧!

連厠所都係打卡位,大家要自己入去親身感受下先得嫁

平均消費160位。
原本諗住是去附近的cafe坐下,但因為那間cafe 已經滿座,所以先會改去依間cafe ,整體風格屬於昭和風格的日系cafe,而且係平日的關係,所以會見到很多人各自靜靜地做自己的事,令人覺得可以放慢自己速度,可以暫時忘記煩惱而且因為平日的關係,所以cafe不是有很多客人,所以不用排隊就入得;不過因為店舖位置不大,如果假日人多的話,會有少少逼夾(上)西柚檸檬草烏龍茶 $55 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟西柚味道特別濃,喜歡西柚的人一定會非常喜歡,不過檸檬草的味道就接近飲唔到🤔️西柚味濃到蓋過烏龍茶的味道,感覺似西柚茶多一點LONG BLACK(HOT) $35 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟比起LONG BLACK,更加似Americano,飲落偏苦🫣伯爵茶戚風蛋糕 $65 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟伯爵茶味道很濃,而且蛋糕食落濕潤軟熟,而且蛋糕和cream的比例非常好,不會太多cream而覺得膩,也不會因為太少cream而覺得乾身桂圓紅棗玫瑰茶 $58 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟味道跟平常飲的桂圓紅棗茶差唔多,玫瑰味不濃,不過一大壺夠兩個人分享個人比較推薦他們的蛋糕,飲品感覺一般以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同

(上)西柚檸檬草烏龍茶 $55
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

伯爵茶戚風蛋糕 $65 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

桂圓紅棗玫瑰茶 $58 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

個人比較推薦他們的蛋糕,飲品感覺一般

以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

2023-06-26 162 瀏覽
▴ 班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60如果你鍾意食任何椰子嘅甜品,例如雪莎你一定會勁鍾意呢款!班蘭、咖央、椰子 - 簡直係將我所有鍾意嘅嘢擺埋一齊唔會太甜、戚風好鬆軟,cream 亦好細滑好吃 ~~~▴ (期間限定) 冧酒提子乾巴斯克芝士蛋糕 $65芝士好軟身好滑口,唔會烘得太乾身冧酒味香得嚟唔會太濃,好食!但個人唔太鍾意提子乾,skip 左餅底無食但同行朋友話好好食,期間限定要捉緊時間去試食啦 ~▴ 巴馬匠芝士肉醬意粉 $128▴ 明太子蟹肉意粉 $138▴ 玫瑰拿鐵 $45▴ 拿鐵 $40呢度可以 online booking 真係好方便,全店每個位置都好坐好影,而且無論你係南昌站、深水埗站定太子站出,都只需 5-15 分鐘可以步行到達,同朋友聚會都幾方便 ~
▴ 班蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60
如果你鍾意食任何椰子嘅甜品,例如雪莎
你一定會勁鍾意呢款!
班蘭、咖央、椰子 - 簡直係將我所有鍾意嘅嘢擺埋一齊
唔會太甜、戚風好鬆軟,cream 亦好細滑
好吃 ~~~

▴ (期間限定) 冧酒提子乾巴斯克芝士蛋糕 $65
芝士好軟身好滑口,唔會烘得太乾身
冧酒味香得嚟唔會太濃,好食!
但個人唔太鍾意提子乾,skip 左餅底無食
但同行朋友話好好食,期間限定要捉緊時間去試食啦 ~

▴ 巴馬匠芝士肉醬意粉 $128
▴ 明太子蟹肉意粉 $138
▴ 玫瑰拿鐵 $45
▴ 拿鐵 $40

呢度可以 online booking 真係好方便,
全店每個位置都好坐好影,
而且無論你係南昌站、深水埗站定太子站出,
都只需 5-15 分鐘可以步行到達,
同朋友聚會都幾方便 ~
2023-06-14 315 瀏覽
其中一間打卡 cafe,Weekday 難得唔使排隊,一個人過嚟試吓門口有得泊車(雖然唔係標位,但勝在Cafe可以望到出邊) 今日試咗店員極力推介嘅櫻花蝦豆乳擔擔讚岐烏冬🍜,cafe 食物來講算唔錯、足料,本身冇乜期望,反而有少少驚喜可惜今次有少少唔舒服,所以冇叫到咖啡☕️,下次一定要試吓呢間餐廳比較適合,慢慢嘆下咖啡同蛋糕,享受環境😌打下卡,慢活可能因為weekday嘅關係,當我走嘅時候,幾個位依然未坐滿,如果經過開,唔使等位可以一試

門口有得泊車(雖然唔係標位,但勝在Cafe可以望到出邊)

可惜今次有少少唔舒服,所以冇叫到咖啡☕️,下次一定要試吓

櫻花蝦豆乳擔擔讚岐烏冬
午餐
櫻花蝦豆乳擔擔讚岐烏冬
  • 櫻花蝦豆乳擔擔讚歧湯烏冬
楓子咖啡是儍媽 bookmark 了好耐的 coffee shop店舖裝潢走復古懷舊風,是打卡熱店之一週末和假期都有長長的人龍趁著平日放假倆佬就去嘆杯咖啡啦 ~~平日的下午食客不多,可以直接入座但是都坐不到最受歡迎的打卡位 ... 靠近門口的一組梳化位店內擺放著舊式傢俱和懷舊小擺設充滿濃濃復古氣息,處處都是打卡位儍媽 ● Fonji Maple Cafe Latte (HK$45) 香濃的咖啡加入了甜甜的楓糖漿,甜甜的好易入口儍爸 ● Dirty (HK$ 40)黑糖焙茶戚風蛋糕 (HK$60)伯爵茶戚風蛋糕 (HK$65)兩款蛋糕都不太甜軟綿綿的戚風蛋糕配搭香滑的忌廉,各有特色充滿佛手柑香氣的伯爵茶戚風蛋糕,味道清新黑糖培茶戚風蛋糕茶味香濃 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
店舖裝潢走復古懷舊風,是打卡熱店之一
週末和假期都有長長的人龍
趁著平日放假倆佬就去嘆杯咖啡啦 ~~
平日的下午食客不多,可以直接入座
但是都坐不到最受歡迎的打卡位 ... 靠近門口的一組梳化位
店內擺放著舊式傢俱和懷舊小擺設
充滿濃濃復古氣息,處處都是打卡位
香濃的咖啡加入了甜甜的楓糖漿,甜甜的好易入口
儍爸 ● Dirty (HK$ 40)
黑糖焙茶戚風蛋糕 (HK$60)
伯爵茶戚風蛋糕 (HK$65)
兩款蛋糕都不太甜
軟綿綿的戚風蛋糕配搭香滑的忌廉,各有特色
充滿佛手柑香氣的伯爵茶戚風蛋糕,味道清新
黑糖培茶戚風蛋糕茶味香濃 ~~
2022-10-14
下午茶
  • 黑糖焙茶戚風蛋糕
  • 伯爵茶戚風蛋糕
🌸櫻花蝦豆乳擔擔讚岐 ($88)一聞已經有香濃的豆乳飄出!加上櫻花蝦嘅鮮味營造出豐富的和風味。最重要的是加入了適當的辣度,提升食慾!☕️Iced Latte ($45):Nutty味嘅咖啡豆,咖啡的苦味散發至喉嚨瀰漫着!🥰很喜歡這款咖啡豆呢~~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•價錢:💰💰💰💰味道:👅👅👅👅👅環境:🌇🌇🌇🌇🌇服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳賣相:📸📸📸📸📸整體推薦:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•楓子珈琲 (太子)⏰ 12:00-19:00📍太子楓樹街5號南楓樓地舖
🌸櫻花蝦豆乳擔擔讚岐 ($88)

☕️Iced Latte ($45):

價錢:💰💰💰💰
味道:👅👅👅👅👅
環境:🌇🌇🌇🌇🌇
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳
賣相:📸📸📸📸📸
整體推薦:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

楓子珈琲 (太子)
⏰ 12:00-19:00
📍太子楓樹街5號南楓樓地舖