[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕 🍰開心果戚風蛋糕 $65開心果控必試推介,小清新開心果味好出,口感好鬆軟。忌廉嘅比例亦剛好,不會因為太多忌廉而覺得膩😋😋🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65中意茶味蛋糕私心推介🫶🏻軟綿綿嘅戚風蛋糕配上伯爵茶味,感覺清新解膩,再加上香滑嘅忌廉,甜度剛好,兩者配搭得非常好,好好味呀🤩🤩💕🍮昭和焦糖布丁 $58布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫☕️LATTE $45☕️ROSE LATTE $50咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結咖啡店充滿著懷舊復古風,無論係裝修、佈置都係好有心思,食物配上精美嘅餐具,賣相吸引😍岩晒打卡📸🫢甜品質素同味道,性比價都極高,真心值得推介呀~🤩💗💗📍楓子珈琲 (太子)🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852
[✨休閑寫意復古CAFE• 必食戚風蛋糕🍰]

#楓子珈琲 #太子 #戚風蛋糕
🍰開心果戚風蛋糕 $65

🍰伯爵茶戚風蛋糕 $65

🍮昭和焦糖布丁 $58
布丁口感偏硬實,相比之下,就較為失色🤫

☕️LATTE $45
☕️ROSE LATTE $50
咖啡味香濃,細細杯好精緻,正常水平👍🏻👍🏻💫

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍楓子珈琲 (太子)
🏠太子楓樹街5號南楓樓地舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #太子美食 #太子好去處 #太子餐廳 #太子打卡cafe #太子甜品 #楓子珈琲 #戚風蛋糕