2023-05-15 239 瀏覽
個阿叔態度勁差!我去收銀枱俾錢,俾張單佢,嘟完八達通見佢冇俾返張單,我就有主動講要單。佢竟然發脾氣皺埋眉頭鬧人「你講吖嘛,淨係企喺度唔郁」食完俾完錢,無啦啦俾人黑面真係背脊骨落囖!
食完俾完錢,無啦啦俾人黑面真係背脊骨落囖!
2023-04-23 362 瀏覽
諗住經過嗌個外賣 有個伯伯職員問洗唔洗加菜 我淨喺問咗加菜幾錢 佢即刻語氣勁差咁答:咪寫咗喺度唔識自己睇?其實直接答幾錢都冇咁長氣⋯⋯賣完外賣行翻出去 有個男仔行出黎話呢間鋪頭喺態度超差 對上一次幫襯已經喺咁不論食物質素如何 咁嘅態度已經喺趕客亦都唔會再幫襯 bye
其實直接答幾錢都冇咁長氣⋯⋯

不論食物質素如何 咁嘅態度已經喺趕客
亦都唔會再幫襯 bye
外賣自取
2023-04-22 275 瀏覽
餐廳環境光鮮,座位闊落,完全唔會坐得逼。而且有充滿懷舊氣息既地磚。每碗粉麵價錢經濟實惠,吸引好多食客及外賣。最緊要叫完勁快就送上。秘製牛腩米粉($39),牛腩肥美肉實,煮得非常‘林’,油脂位牛香味爆在口中,腩汁香濃。米粉份量多,一大碗好飽足。古法鮮蝦雲吞麵($35),粒粒飽滿既雲吞,內餡有一大原隻蝦,彈牙,鮮肉結實。雲吞皮薄,配湯食一流。湯底充滿炸蒜味,熱辣辣暖入心。飲多幾啖,都唔會覺得口渴。淨魚蛋魚片湯,心思思想食多個餸,就食出名既手打魚蛋。果然冇錯,魚肉超彈牙,口感十足。魚片外皮炸過,香口口感更勝一籌。另外亦附有生菜底,想食多d菜既話,直接叫油菜都好抵食。豆漿,食港式粉麵,最佳配搭。整體,以尖沙咀既物價黎講,完全唔貴,飽肚亦美味,抵食。

秘製牛腩米粉

古法鮮蝦雲吞麵

湯底充滿炸蒜味,熱辣辣暖入心。飲多幾啖,都唔會覺得口渴。

淨魚蛋魚片湯

淨魚蛋魚片湯,心思思想食多個餸,就食出名既手打魚蛋。

豆漿,食港式粉麵,最佳配搭。

整體,以尖沙咀既物價黎講,完全唔貴,飽肚亦美味,抵食。
2023-04-22
秘製牛腩米粉
古法鮮蝦雲吞麵
淨魚蛋魚片湯
來尖沙咀逛街💁🏻‍♀️,一個人中午不知道吃什麼,剛好讓我看到有一間樂園魚蛋粉,試一下清淡口味的粉也不錯❤️.這家店餐牌上的菜品很多🈵,不僅是粉面,還有一些炸物,種類是我見過最多的‼️聽店員說他們還做早餐,還是比較少見的。.而且一碗的價格才30蚊+💰 這價格放在尖沙咀,性價比真是太高了。🤙🏻🤣🤣.【招牌手打魚蛋】比想象中大碗,魚蛋彈牙,新鮮,入口綿軟爽滑。魚片又白又滑,而且份量也很足夠。重點是湯頭也很好喝,加上蔥花,鮮甜的味道。🤩🤩🤩.【牛筋雲吞面】量超足的牛筋鋪在面上,燉的很爛,雲吞皮很薄,裡面的蝦仁🦐很大一隻呢,湯很鮮甜,愛吃辣🌶的小夥伴可以加一勺辣椒油。吃過的都說很正宗,不愧是開了多年的老字號街坊店💯.再來上一杯冰闊落🥤~舒服~美妙的中午又過去了,繼續打工人的生活

2023-04-10 177 瀏覽
今晚同朋友行開尖沙咀,朋友介紹去食樂園魚蛋粉,食過之後真係覺得幾正!餐廳係新式裝修,潔淨企理,最有印象係啲筷子,放得好整齊治療😂🎏雲吞河加腩汁($35)🍜🍜雲吞嘅皮薄餡靚,仲有鮮甜嘅蝦肉同埋豬肉,加上香濃嘅腩汁,真係一絕!值得一提佢哋既辣油真係好正啊!河粉香滑可口!佢哋自家製嘅辣油,味道唔會太辣,但又有啲微微嘅辣味,更加令食物增添味道,同坊間味道有不同😋加配$4有凍檸茶,個人覺得勁抵!而且檸茶茶底做得出色👍🏻🎏炸魚皮($20)炸魚皮好鬆脆,酥脆口感超讚!做得出色!咬落去有脆脆的感覺,吃起來一點都不會膩口。沾埋湯簡直一絕!建議浸湯食呀💁🏻‍♀️🎏牛腩飯($52$)牛腩好滑嫩,加埋啲濃郁嘅牛腩汁,配埋白飯,牛腩肥瘦適中,整得好淋好香,附送既紫菜湯都出色,毫不吝嗇紫菜🥰🥰整體黎講地方舒適,乾淨企理,呢個價錢黎講係尖沙咀真心性價比高👍🏻👍🏻絕對有下次😍

🎏雲吞河加腩汁($35)🍜🍜

🎏炸魚皮($20)

🎏牛腩飯($52$)

2023-04-09
  • 脆骨魚皮
2023-04-08 147 瀏覽
粉麵周街都有,但要好食技術一D都唔簡單。呢間尖沙咀粉麵,雖然來來去去得10幾款選擇,但款款絕對精心炮製,今次係食過返尋味。距離地鐵站15分鐘左右。店舖裝修簡潔企理,坐得舒服。古法鮮蝦雲吞,鮮蝦彈牙,好麵線亦都好好食,絕對平靚正。每一次來都冇失水準,上菜速度亦都好快。唯獨多人排隊,唔能夠坐太耐。加杯簡單凍飲,平平地又一餐。
粉麵周街都有,但要好食技術一D都唔簡單。
距離地鐵站15分鐘左右。
店舖裝修簡潔企理,坐得舒服。

古法鮮蝦雲吞,鮮蝦彈牙,好麵線亦都好好食,絕對平靚正。

2023-03-10 339 瀏覽
20:30係尖沙咀做完facial,見到呢間魚蛋粉仲開緊門,而且人頭湧湧,不停有客入去,一於入去試下。坐低先發現,原來唔只有魚蛋粉、牛腩河呢啲野食,仲有梅菜扣肉飯、蟲草花雲吞鴨腿湯跟白飯等等,照顧唔同客人嘅需要!有啲夜所以唔食咁heavy啦,叫左四寶河(加色)、凍檸菜、芥蘭,健健康康的一餐!睇見隔離枱啲魚肉春卷、炸魚皮好吸引😍 但我一個女仔食唔到咁多 😆芥蘭條條爽口、無渣豬肉丸有肉汁魚皮餃夠大粒墨魚丸,my favourite!白魚蛋有2粒承惠$62,尖沙咀嚟講,又抵又飽肚又滋味!下個月做完facial都應該會再嚟😁

芥蘭條條爽口、無渣

豬肉丸有肉汁

魚皮餃夠大粒

墨魚丸,my favourite!

白魚蛋有2粒

承惠$62,尖沙咀嚟講,又抵又飽肚又滋味!

下個月做完facial都應該會再嚟😁
2023-03-09 197 瀏覽
今日早收工走去扮靚靚做完facial,落樓都成7點幾8點,好多餐廳都已經座無虛席,甚至要排隊🥹咁都係快快手食完返屋企冇嘢快手得過食碗麵,所以就揀咗就腳又方便嘅樂園諗起以前細個返part-time喺旺角成日食佢,已經覺得佢平靚正性價比極高🤩估唔到咁多年之後都係,粉麵最平$35都有今時唔同往日,決定食好啲叫碗牛三寶麵加墨丸🥳牛三寶有牛肚牛腩同牛筋,每一樣份量都唔少,尤其係牛筋好大舊😳牛肚爽滑入味,手打墨魚丸夠彈牙蠔油芥蘭唔會淥到腍曬,而且爽脆冇渣仲見到有限量供應既炸門鱔魚皮,非常吸引!可惜肚仔位置有限☹️唯有下次再試估唔到咁多年都冇變🙆🏻‍♀️門面位姨姨仲好好招呼,好親切,兩文三語都得🤩下次多啲過嚟食嘢先

冇嘢快手得過食碗麵,所以就揀咗就腳又方便嘅樂園

今時唔同往日,決定食好啲叫碗牛三寶麵加墨丸🥳

蠔油芥蘭唔會淥到腍曬,而且爽脆冇渣

2023-03-08 144 瀏覽
晨早做完Facial , 11:20時衝入去樂園,可以食多一個$32 早餐perfect day🙏🏻平時經開見到門面乾淨,廣告寫住全日供應$35 招牌魚蛋粉,一直想吃😃因為入去首先係想要招牌魚蛋粉,因為揭下揭下是有$32吃個早餐,仲經濟呀🫣要求改單,侍應有禮貌,不厭其煩幫我改單😅粟米春卷好爽口,有咬感,清甜味,亦無雪藏味!魚蛋爽滑,附上一匙青蔥,無語論比,奶茶都滑,溫度夠熱!尖沙咀金馬倫道位置又正,又方便,埋單收銀員會說多謝🙏🏻抵讃👍

要求改單,侍應有禮貌,不厭其煩幫我改單😅

粟米春卷好爽口,有咬感,清甜味,亦無雪藏味!

魚蛋爽滑,附上一匙青蔥,無語論比,奶茶都滑,溫度夠熱!

春卷魚蛋河
2023-03-07
$32 (早餐)
春卷魚蛋河
2023-02-12 342 瀏覽
尖沙咀不嬲係美食綠洲,今次我黎尖沙咀食下粉面都會搵到間好野。而經過朋友推介,就介紹左我黎呢間。雖然呢度魚蛋粉出名,但個下好想食牛雜面,於是決定叫,點知都一樣有驚喜。牛什面個湯底十分濃郁,好有牛骨既味道,但又唔會太過咸,無愈食愈口渴既感覺,值得一讚。牛雜入面最欣賞係牛肚,煮得夠淋夠爽口,唔會太靱或者太鞋口,口感剛剛好。試埋佢既炸魚皮,脆口得黎又好有魚味道,浸湯食都幾唔錯呀!如果下次黎尖沙咀想醫下肚,會再黎幫襯!

今日好開心同屋企人去咗一間超有特色嘅魚蛋粉,為至於尖沙咀,超級方便,好容易就會去到,食咗一次,就留下深刻嘅印象,個湯底真係超級好飲,好好食, 所以一定要介紹俾身邊嘅朋友,首先呢一間餐廳或者要尖沙咀地鐵站附近,只會行兩至3分鐘,就會搵到呢一間地舖嘅餐廳,非常方便,而且呢度嘅經濟價錢實惠,所以呢度係好多人食㗎,而且呢一度嘅魚蛋粉好正宗,有牛腩粉面,有手打魚蛋手打牛丸等等,任君選擇,個餐牌好多食物可以比客人選擇,而且呢度嘅服務質素都好高,效率好高,侍應都服務好好,有笑容有親切咁,都會好樂意咁為客人服務,有賓至如歸的感覺,而且呢度幾多凍檸茶都好正宗,好大杯,真係好抵食呀,所以呢一度嘅魚蛋粉唔係出年普通嘅魚蛋飯,呢度係好有特色,個湯底都超級好飲呀,所以響尖沙咀食嘅朋友,一定要試呀
2023-01-13 300 瀏覽
如果要推介香港其中一樣地道美食我會諗起雲吞麵,不過有時唔係隨便一間餐廳都可以食到好味的雲吞麵有日同友人做完運動入咗間餐廳,諗住食得健康啲,估唔到味道都唔差喎我就叫咗碗鮮蝦雲吞麵,有四粒大大粒嘅雲吞,餡料有一隻大蝦都係新鮮彈牙,仲有肉汁豐富的豬肉包住,連埋滑滑的雲吞皮一次過放入口感覺好滿足。朋友就叫咗個豬手麵,佢話豬手好淋又入味,豬手汁同湯底混埋一齊,令到成個湯底更加濃郁。最後要讚一讚個魚皮,一包份量超多,每舊都又大又脆!好有魚香味,浸入湯底再食更加美味以一間貌似普通嘅餐廳食到地道美食,大家不坊一試! /
如果要推介香港其中一樣地道美食

以一間貌似普通嘅餐廳食到地道美食,大家不坊一試!

2023-01-04 297 瀏覽
三十幾蚊食個晚餐有咩選擇?係尖沙咀就有一間高質樂園魚蛋粉粉麵店。我叫左牛腩麵 朋友叫左牛雜粗 另外亦都加左份菜同限量發售嘅魚皮兩碗麵都好快就已經送上 先講牛腩 牛味勁夠配埋香濃五香味 每啖都食到牛腩嘅鮮仲有啲爽口㖭而牛雜當然有牛肚 牛腸 牛膀等等 每樣都已經入哂味 炆得好夠身 配埋爽口彈牙嘅粗麵 每啖都好滋味而要講下份限量嘅脆骨魚皮 真係另人好有驚喜 因為佢連魚骨都可以炸到金黃香脆 而且夠乾身 完全唔會有油膩感 輕輕浸落湯 就已經食得 非常出色如果再去尖沙咀想三十幾蚊食個麵速食 呢到一定會係我首選
兩碗麵都好快就已經送上

如果再去尖沙咀想三十幾蚊食個麵速食 呢到一定會係我首選
2023-01-03 195 瀏覽
今日去西九睇聖誕樹,呢間平時經過都多人排隊,今日難得唔洗排,而又凍凍地,即刻入去食個靚牛腩暖下先呢度出名牛腩,特別係崩沙腩!不過我地今日就食佢基本果隻,平靚正~我地叫左一碗牛腩河,一碗雲吞麵,一碟油菜,最後加杯豆漿同凍檸茶。聽聞佢d手打魚蛋都好出名~下次先試牛腩河($39) 牛腩好嫩,而且非常入味,河粉亦充分吸收晒d腩汁,味道濃郁。而且佢牛腩份量亦幾多,食肉獸岩晒睇下肥瘦度岩岩好~啖啖都係好香提提佢個辣椒油,有驚喜,同牛腩好夾,香! 但佢係幾辣架,要量力而為!雲吞麵($35)湯底對比牛腩就相對清淡,啱我呢啲唔鐘意太濃味嘅。總共四粒大雲吞,咬落蝦肉彈牙~都要落一兩滴辣油過下癮先 最後食河粉又點可以無豆漿呢,辣一下,飲一啖豆漿。 正宗香港地道美食配搭!
呢度出名牛腩,特別係崩沙腩!
不過我地今日就食佢基本果隻,平靚正~

聽聞佢d手打魚蛋都好出名~下次先試
而且佢牛腩份量亦幾多,食肉獸岩晒
睇下肥瘦度岩岩好~啖啖都係好香
都要落一兩滴辣油過下癮先
2022-12-29
  • 牛腩河
2022-12-21 197 瀏覽
今日特地同老公出尖沙咀睇燈飾,路經呢間樂園魚蛋粉麵,見佢門面幾企理,我哋又少少肚餓,即刻入去試吓先睇完餐牌之後,我叫咗碗雲吞韭菜餃河,老公叫咗碗雲吞牛腩河,另外加左一份油菜,見到餐牌個墨魚春卷好似好正,當然唔可以錯過,另外叫咗兩杯凍檸檬茶!雲吞韭菜餃河$42雲吞皮薄、爽滑彈牙,食到啖啖蝦肉,韭菜餃入邊都有蝦肉😯又夠大隻👍🏻,河粉係幼河粉(我比較愛吃幼粉😍),份量好多,我自己就食唔晒啦,不過有老公包底,一定唔會浪費牛腩雲吞河$46牛腩好軟淋,肥瘦適中,有牛味又鮮嫰,而且份量好多😯其他舖頭食雙拼嘅份量一定好少,但呢間出奇地多👍🏻👍🏻正!墨魚春卷(淨食)$39呢個係招牌食品,一定要試吓!墨魚好彈牙,裏面有好多粒粒粟米,好有口感,香口得來又唔覺得油膩,推薦平時粉麵嘅湯底,我唔會飲,但呢個湯底清清地,好入味而又不感到咸,我係一路食不知不覺一路飲😅兩杯凍飲再加油菜,埋單只係150多元,食得飽飽又好味,真係超抵,仲要係尖沙咀區!整體來說,餐廳企理乾淨,上菜速度又快,味道還很不錯!見到其他客人食飯餐系列,下次我都要嚟試吓先

雲吞韭菜餃河$42

牛腩雲吞河$46