記得以前西九龍中心即係中學時代嘅回憶,隔咗咁耐冇返去心血來潮去行吓睇吓有乜嘢變化,依然係中學時候嘅感覺一樣。但係佢嘅food court就好似多咗好多嘢食,我哋今次就揀咗一間韓式嘅餐廳試吓,記得上次去完韓國食豬手之後,女朋友成日都話好掛住韓國嘅豬手,不過今次揀呢間餐廳都冇令我哋失望。我哋叫咗半份蒜蓉豬手,好香嘅蒜蓉味令到人食慾大增,豬手都好腍,外皮好q彈,口感極佳。然後再叫咗一個卡邦尼年糕公仔麵,除咗有好多煙肉洋蔥之外,亦都有濃厚嘅芝士味,整個麵既味道都好配合。總算今日嘅行程都冇令到我哋失望重新找回中學時期嘅感覺。

總算今日嘅行程都冇令到我哋失望重新找回中學時期嘅感覺。
2024-10-22 74 瀏覽
🐷樂樂韓式豬手🐷Lunch time 去左西九龍中心食野 & 加送買外賣😌🇰🇷呢間係一家經濟實惠既韓國餐廳😉不妨嗌多啲,同埋一定要試吓呢到招牌既韓式豬手色 & 韓國小菜🙌🏼🐷蒜蓉豬手半隻 真係好多蒜蓉鋪晒喺面 🧅一塊塊斬好嘅豬手,色香味俱全,肉質鮮嫩充滿骨膠原 岩哂女士🫶🏼🫶🏼而且仲配埋椰菜 夠晒開胃$78 半份都好多 拎番屋企加送一流🍱另外叫左原味飯卷、芝士吞拿魚飯卷飯卷夠晒闊夠哂厚 🍙入面有青瓜蟹柳韓式牛蒡蘿蔔,食落口烚烚聲午餐嚟講 啱啱好🍙🍙🍙出邊food court 有晒凳同枱 方便!😙
🐷樂樂韓式豬手🐷
呢間係一家經濟實惠既韓國餐廳😉

🐷蒜蓉豬手半隻 真係好多蒜蓉鋪晒喺面 🧅
一塊塊斬好嘅豬手,色香味俱全,肉質鮮嫩
充滿骨膠原 岩哂女士🫶🏼🫶🏼
而且仲配埋椰菜 夠晒開胃
$78 半份都好多 拎番屋企加送一流

🍱另外叫左原味飯卷、芝士吞拿魚飯卷
飯卷夠晒闊夠哂厚 🍙
入面有青瓜蟹柳韓式牛蒡蘿蔔,食落口烚烚聲
午餐嚟講 啱啱好🍙🍙🍙

出邊food court 有晒凳同枱 方便!😙
外賣自取
韓式小店登陸西九龍中心 🐷 樂樂韓式豬手今日來到深水埗西九龍中心😋發現有間韓式小店登陸美食廣場!招牌主打各款韓式豬手🐷包括原味,蒜蓉及香辣味🤤店舖還有其他食品供應,包括:炒年糕、飯卷、韓式炸雞、各款炸物及泡菜小食等等!花多眼亂,每樣都想試吓😋🔹招牌原味豬手飯 $52推介😋豬手份量多!肉質嫩滑,咬入口煙煙韌韌!還附上醃椰菜、韓式滷蛋及飲品!🔹原味飯卷 $40好有韓國家庭式包飯卷的感覺🥰飯卷用料足!好味😝🔹卡邦尼炒年糕公仔麵 $69超大份量!入面好多年糕😝卡邦尼汁超多,一點都不欺場!而且汁濃,能夠做到超掛汁效果👍🏻👍🏻@lulujokbalhk📍樂樂韓式豬手深水埗西九龍中心八樓77-79號舖
韓式小店登陸西九龍中心 🐷 樂樂韓式豬手

🔹招牌原味豬手飯 $52
推介😋豬手份量多!
肉質嫩滑,咬入口煙煙韌韌!
還附上醃椰菜、韓式滷蛋及飲品!

🔹原味飯卷 $40
好有韓國家庭式包飯卷的感覺🥰
飯卷用料足!好味😝

🔹卡邦尼炒年糕公仔麵 $69
超大份量!入面好多年糕😝
卡邦尼汁超多,一點都不欺場!
而且汁濃,能夠做到超掛汁效果👍🏻👍🏻

@lulujokbalhk

📍樂樂韓式豬手
深水埗西九龍中心八樓77-79號舖

• 招牌原味豬手飯
2024-10-21 85 瀏覽
諗起好耐都冇去過西九龍中心,咁啱見有時間就去行過圈。印象中好少去8樓嘅美食廣場,今次上去先知原來咁多嘢食。然後比一間有豬豬圖案嘅韓式豬手店吸引到,主打賣韓式豬手店, 份量都好抵又大份。除左豬手外, 仲有飯卷、炒年糕、炸雞等,仲有set /外賣 ,好多選擇。 🍲 卡邦尼炒年糕公仔麵($69) : 韓式店舖點可以唔食炒年糕? 份量相當之大,質地濃稠creamy, 年糕彈牙唔會太黏再配合煙肉成個配搭好香濃,正正子😋🍙 芝士吞拿魚飯卷($49) : 份量都好大份。 係滿滿既tuna🥰 超飽肚🥗 醃椰菜($25) : 爽口既椰菜加上酸酸地嘅汁醬食落好開胃📍樂樂韓式豬手 (深水埗)深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖

卡邦尼炒年糕公仔麵

芝士吞拿魚飯卷

醃椰菜

📍樂樂韓式豬手 (深水埗)
午餐
卡邦尼炒年糕公仔麵
芝士吞拿魚飯卷
醃椰菜
2K
2024-10-20 49 瀏覽
收工同屋企人去咗深水埗,之後就去西九龍食晚餐😜樂樂韓式豬手係一間位於西九龍中心嘅親民韓式小店🇰🇷主打各種口味豬手🐽、韓式炒年糕🫓以及多款韓式飯卷🍙豬手選擇包括原味、蒜蓉和香辣口味,單點又得,配飯亦都可以😌價錢親民又好食😋⋄⋄====—====—====—====—✦ 樂樂豬手 ✦🐽招牌原味豬手飯($52)招牌原味豬手飯是店內的明星菜色,豬手經過長時間慢煮,肉質鮮嫩,皮膚則保持彈性,入口即化,搭配特製醬汁,味道濃郁,完美融合了鹹香和微微的甜味,配上老雞蛋鹵得入味,配上紫菜飯好滋味😍—🌶️香辣原味豬手飯($52)香辣豬手加入了獨家香辣醬,讓每一口都感受到韓式香辣味道,絕對能夠滿足熱嗜辣的你🤩⋄✦ 樂樂豬韓式飯卷 ✦🧀🍘芝士泡菜飯卷($49)芝士泡菜飯卷大大份結合了韓國經典的泡菜和濃郁的芝士,餡料酸辣口感,配上芝士的香滑,每一口都是驚喜,讓人忍不住一口接一口👻====—====—====—====—.📌店名:樂樂韓式豬手 (深水埗)’📍地址:深水埗欽州街37K號西九龍中心8樓美食廣場8F77-79號舖

====—====—====—====—
✦ 樂樂豬手 ✦
🐽招牌原味豬手飯($52)

🌶️香辣原味豬手飯($52)

✦ 樂樂豬韓式飯卷 ✦
🧀🍘芝士泡菜飯卷($49)

====—====—====—====—
📌店名:樂樂韓式豬手 (深水埗)’
2024-10-18
2024-10-20 34 瀏覽
聽講西九龍中心 8樓嗰度有好多嘢食 今日就嚟發掘好嘢朋友推介呢間新開嘅樂樂韓式豬手位於西九龍中心是一家經濟實惠的韓國餐廳。這裡的招牌韓式豬手色香味俱全肉質鮮嫩,配上獨特的醬汁讓每一口都充滿驚喜。此外,餐廳還提供多款傳統韓國小菜讓您在輕鬆的環境中享受正宗的韓國風味。豬手價錢經濟實惠有三個口味原味辣味同埋蒜蓉味我選擇了蒜蓉味老闆娘推介蒜蓉 上面真係好多蒜蓉爆蒜超多蒜蓉好足料豬手啖啖肉幫我哋去埋骨超級嫩口豬皮非常有膠感入口即溶果然色香味俱全肉質鮮嫩多汁配埋蒜蓉醬汁口感層次一流每一啖都充滿驚喜肥瘦啱啱好配送埋 蔬菜沙律,解肥膩!超級開胃呀呢到仲有好特別嘅炸醬炒年糕公仔面超級惹味呀! 大份夾抵食味道平衡得好好食哂成碟都唔會覺得滯年糕煙靭有咬口 吸收細醬汁嘅精華 好入味除此之外,餐廳仲有好多其他食物價錢方面都非常便宜
聽講西九龍中心 8樓嗰度有好多嘢食

今日就嚟發掘好嘢

朋友推介呢間新開嘅
樂樂韓式豬手位於西九龍中心
是一家經濟實惠的韓國餐廳。
這裡的招牌韓式豬手色香味俱全

肉質鮮嫩,配上獨特的醬汁
讓每一口都充滿驚喜。
此外,餐廳還提供多款傳統韓國小菜
讓您在輕鬆的環境中享受正宗的韓國風味。

豬手價錢經濟實惠

超多蒜蓉好足料
豬手啖啖肉幫我哋去埋骨超級嫩口
每一啖都充滿驚喜
肥瘦啱啱好

配送埋 蔬菜沙律,解肥膩!超級開胃呀

呢到仲有好特別嘅炸醬炒年糕公仔面超級惹味呀! 大份夾抵食

味道平衡得好好食哂成碟都唔會覺得滯年糕煙靭有咬口
吸收細醬汁嘅精華 好入味

除此之外,餐廳仲有好多其他食物
價錢方面都非常便宜
2024-10-20 85 瀏覽
西九龍開了一間主打豬手的韓式小店,除了豬手也有炸雞,便當和小食,有1人分量,很適合自己想食又怕沒人share的朋友食😌💠蒜蓉豬手 $78味道濃郁,豬手的肉質軟嫩,搭配蒜蓉的味,蒜蓉的量不會過於壓過豬手的味道,豬手肉質則非常柔軟,很有驚喜😚💠玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵奶香濃郁,年糕和公仔麵也很Q彈,玫瑰卡邦尼的醬汁不會過於甜膩,味道有如食芝士撈丁😬年糕有嚼勁,濃郁的醬汁包著年糕上,超有味道☺️😙

💠蒜蓉豬手 $78

💠玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵
年糕有嚼勁,濃郁的醬汁包著年糕上,超有味道☺️😙
2024-10-15 114 瀏覽
樂樂韓式豬手是一家位於西九龍中心的親民韓式小店,主打各種口味的豬手、韓式炒年糕以及多款韓式飯卷。店內的豬手選擇多樣,包括原味、蒜蓉和香辣等,還有如辣味、卡邦尼、炸醬和玫瑰卡邦尼的炒年糕。蒜蓉豬手 $78點了半份蒜蓉豬手,肉質嫩滑,咬下去時能感受到豬肉的鮮美,蒜香味濃厚,難怪是招牌菜式玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69炒年糕搭配煙肉、洋蔥和公仔麵,醬汁濃稠,口感滑順。年糕吸附了醬汁,帶來微微的甜味與鹹香很開胃。餐廳無論是口味還是價格都相當合理,推介大家到西九龍中心試試~

蒜蓉豬手 $78

玫瑰卡邦尼炒年糕公仔麵 $69

外賣自取
西九8樓美食廣場有超多唔同種類既餐廳😁今次試左主打韓式豬手既樂樂韓式豬手😍 一出餐份豬手已經飄住肉香,勁吸引😌💫 招牌原味豬手 $78 (半份) $156 (全份送泡菜)佢地既豬手分成三款口味,包括原味、蒸蓉同香辣🌶️揀左原味半份,半份已經超大份!仲會附送醃椰菜😊豬手外皮好Q彈而且又入味,醬油味道突出,骨膠原滿滿😛豬手啖啖肉,肉質細緻好有肉香👍🏿💫 玫瑰卡邦尼年糕公仔麵 $69帶點微微香辣既玫瑰卡邦尼醬質地濃稠Creamy,年糕彈牙又索汁😆仲有公仔麵😍而且煙肉味都好濃,惹味又好味

💫 玫瑰卡邦尼年糕公仔麵 $69
2024-10-13 182 瀏覽
已經好耐無去西九龍中心成個商場最多人嘅地方就係food court今日突然好想食韓國野就試下依間,招牌原味豬手 半份 $78辣炒年糕公仔麵 $66豬手半份會配豆瓣醬同醃椰菜一份先會有泡菜, 我覺得原味豬手都已經好夠味可以唔需要豆瓣醬都得反而原味豬手配醃椰菜會好d感覺清新開胃,醃椰菜比較爽口,微酸豬手唔肥,所以都唔覺油膩辣炒年糕公仔麵比較多汁所以食唔出炒過有少少辣,份量都幾多麵軟硬度好個人 如果要爽口,建議落單時講

已經好耐無去西九龍中心
成個商場最多人嘅地方就係food court
今日突然好想食韓國野就試下依間,
招牌原味豬手 半份 $78
辣炒年糕公仔麵 $66

豬手半份會配豆瓣醬同醃椰菜
一份先會有泡菜, 我覺得原味豬手都已經好夠味
可以唔需要豆瓣醬都得
反而原味豬手配醃椰菜會好d
感覺清新開胃,醃椰菜比較爽口,微酸
豬手唔肥,所以都唔覺油膩

辣炒年糕公仔麵比較多汁
所以食唔出炒過
有少少辣,份量都幾多
麵軟硬度好個人
如果要爽口,建議落單時講
2024-10-10 202 瀏覽
其實我都係第一次去西九龍中心聽講8樓嗰度有好多嘢食今日就嚟發掘好嘢朋友推介呢間新開嘅樂樂韓式豬手價錢經濟實惠有三個口味原味辣味同埋蒜蓉味老闆娘推介蒜蓉果然色香味俱全肉質鮮嫩多汁配埋蒜蓉醬汁口感層次一流每一啖都充滿驚喜呢到仲有好特別嘅玫瑰卡邦尼炒年糕好鍾意佢嘅Creamy汁加咗玫瑰味味道平衡得好好食哂成碟都唔會覺得滯年糕煙靭有咬口吸收細醬汁嘅精華 好入味除此之外,餐廳仲有好多其他韓式小食一次過係食唔晒,下次要出嚟試過!

其實我都係第一次去西九龍中心

味道平衡得好好
食哂成碟都唔會覺得滯
年糕煙靭有咬口
吸收細醬汁嘅精華 好入味

除此之外,餐廳仲有好多其他韓式小食
一次過係食唔晒,下次要出嚟試過!

今日同閨蜜舊地重遊西九中心,行路有啲肚餓🤤就嚟咗呢間韓國菜位於西九8樓美食廣場✨而家多咗好多美食選擇,超多人非常熱鬧😆超多學生哥嚟呢度食飯嘅好地方🔥店面非常韓國風!好搶眼嘅黃色牌面🌞裏面菜單主打招牌豬手🐷喺韓國一定要點嘅菜式!美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🩵蒜蓉豬手半份hkd78超多蒜蓉🥴好足料!豬手啖啖肉幫我哋去埋骨超級嫩口~豬皮非常有膠感入口即溶!肥瘦啱啱好😆配送埋蔬菜沙律,解肥膩!超級開胃呀~🩵牛肉飯卷hkd 48份量超足大大份🥴兩個人食都好滿足!點埋豬手嘅醬汁一齊食超級惹味呀!大份夾抵食👍🏻📍樂樂韓式豬手(深水埗店)深水埗西九龍中心八樓77-79號

美食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🩵蒜蓉豬手半份hkd78

🩵牛肉飯卷hkd 48
大份夾抵食👍🏻

📍樂樂韓式豬手(深水埗店)
深水埗西九龍中心八樓77-79號