2024-04-15 153 瀏覽
今星期就去咗匯景掃街,發現佢有間新嘅茶飲店喎!!終於唔使再飲嚟飲去都係舊個啲或者得7仔買嘢飲嘢呢間茶飲店都係以最近嘅大熱手打檸檬茶為主打。不過我覺得佢最特別嘅係佢茶嘅種類好多,仲有好多係未聽過未試過,例如:茉莉毛尖、山茶花今次就叫咗3款: 🔅特濃渣男手打檸檬茶🔅茉莉毛尖手打檸檬茶🔅爆香芒果手打檸檬茶特濃嘅茶味真係名副其實超香濃呀!加埋手打檸檬嘅香味,如果係檸檬茶嘅超級愛好者真係一定要試試!!茉莉毛尖以我睇字面解釋,唔知係咪就係平時飲嘅茉莉花但只要葉尖嘅部份呢?Anyway佢茉莉毛尖茶底好清香,唔愛咁濃茶嘅朋友就好啱揀呢個而爆香芒果手打檸檬茶當然就啱芒果愛好者,入面仲有啲果肉粒粒咁,香甜有咬口,所以呢杯我就叫咗比我兩個小朋友飲,瞬間清晒!

今次就叫咗3款:
🔅特濃渣男手打檸檬茶
🔅茉莉毛尖手打檸檬茶
🔅爆香芒果手打檸檬茶

2024-04-07 107 瀏覽
藍田新開左間手打檸檬茶『檸檸叁檸檬茶』 中意飲檸檬茶嘅我梗係要試下啦😙所有檸檬茶即叫即整,全程都可以望店員好用心去打今次叫左4杯🍋招牌手打檸檬茶手打檸檬茶明顯有檸檬果肉同埋青檸片🍋飲落去茶味濃郁得嚟仲有獨特香味, 配上青檸嘅果酸味,成杯茶飲都好清爽,好易入口😋荔枝檸檬茶係手打檸檬茶再加入新鮮荔枝果肉,飲落味道更香甜,而且口感更加豐富,鮮香清爽😝海鹽金菠蘿檸檬茶爆打檸檬與菠蘿嘅蜜香味配上綠茶,非常清新😋再加入少少海鹽,味道更有層次,必試👍🏻渣男鮮奶茶中意濃茶底嘅朋友仔就岩哂,奶與茶嘅突出度非常平衡,尾韻嘅茶香充斥住整個口腔,從第一啖喝到最後一啖都係咁香濃😚
藍田新開左間手打檸檬茶『檸檸叁檸檬茶』

今次叫左4杯🍋

招牌手打檸檬茶

荔枝檸檬茶

海鹽金菠蘿檸檬茶

渣男鮮奶茶
2024-04-03
外賣自取
2024-04-05 99 瀏覽
最近 抖音 小紅書 都見到關於手打檸檬茶 既 post 真係超多攪到我都心郁郁想試下之前去鋪頭探爹媽既時候經過 西灣河 見到 檸檸叁檸檬茶 見到佢既 招牌就係手打檸檬茶 已經想買黎試下今日路過 #藍田 居然又有佢既分店即刻叫左幾杯試下味先招牌手打檸檬茶 HKD 29 (比一般檸檬茶濃郁鴨屎香手打檸檬茶 HKD 29 (好香檸檬🍋味青提烏龍檸檬茶 HKD 36 (依款最好飲而且藍田地鐵站🚉一出D出口就係真心超級方便去藍田掃街可以買返杯黎試下
最近

真心超級方便
去藍田掃街可以買返杯黎試下
外賣自取
  • 青提烏龍檸檬茶
人氣手打手搖飲品新鮮人手即製杯杯都是店員用力手打出來再用手用力chock ,真是杯杯親力親為用心製出來.鴨屎香手打檸檬茶 $29茶底清新,帶點點回甘,味道濃不澀,有陣陣香水檸檬氣味啖啖入口清新感覺,夏天飲一飲非常解渴夏日不可缺少清新飲品招牌手打檸檬茶 $29招牌飲品,一定要點選用特選檸檬🍋檸檬鮮酸開胃揀了少甜,飲落去甜甜酸酸的感覺,好清爽爆香芒果檸檬茶 $33有芒果果香,還帶有淡淡果香不苦澀味道完美融合芒果跟綠茶的味道荔枝檸檬茶$33清清荔枝味配上檸檬茶有粒粒荔枝果肉,邊飲邊食到果肉好有口感口散發淡淡荔枝味香氣4款都係酸酸甜甜,好清新好解渴4款都係酸酸甜甜,好清新好解渴檸檸叁檸檬茶藍田匯景道8號匯景廣場3樓56號舖
人氣手打手搖飲品新鮮人手即製
杯杯都是店員用力手打出來
再用手用力chock ,真是杯杯親力親為用心製出來

鴨屎香手打檸檬茶 $29
茶底清新,帶點點回甘,味道濃不澀,有陣陣香水檸檬氣味
啖啖入口清新感覺,夏天飲一飲非常解渴

夏日不可缺少清新飲品
招牌手打檸檬茶 $29
招牌飲品,一定要點
選用特選檸檬🍋檸檬鮮酸開胃
揀了少甜,飲落去甜甜酸酸的感覺,好清爽

爆香芒果檸檬茶 $33
有芒果果香,還帶有淡淡果香不苦澀
味道完美融合芒果跟綠茶的味道

荔枝檸檬茶$33
清清荔枝味配上檸檬茶
有粒粒荔枝果肉,邊飲邊食到果肉好有口感
口散發淡淡荔枝味香氣
4款都係酸酸甜甜,好清新好解渴