2023-01-23
大家睇過我寫野一定識得權八啦,原來佢剛剛係尖沙咀北京道開左分店,我想講,真係千祈唔好錯過。首先個分店環境真係不得了,同原址嘅前餐廳同樣享受勁開揚嘅海景,我哋選擇左年三十嘅下午去,可能餐廳仲係好新,唔算太多人,享受到足夠空間感,仲要而家餐廳有好多新張優惠,呢幾日假期去就最好。前菜個牛筋一定要點,配上酸汁,骨膠原一流,開胃又醒神。壽司試左幾件時令嘅,帶子、劍魚腩、赤鯥、銀鱈魚都好得,最推薦係拖羅配赤身,真係未聽過,但咁樣夾法又幾好食又幾新鮮。當日食左好多串燒,特別愛免治雞肉棒同燒腦天,後者真係好少見,仲有個燒牛舌,又juicy又香又多汁,不能不吃。個和牛壽喜燒見到啲牛都知靚又好食,仲有天婦羅拼盤又係個個鐘意,當中紫蘇葉海膽天婦羅係最令人難以忘懷,而每日手打嘅蕎麥麵又係不吃不能。大家如果呢幾日去,想知多啲優惠,睇下like佢個pages一定會滿載而歸。
前菜個牛筋一定要點,配上酸汁,骨膠原一流,開胃又醒神。