2023-09-17 176 瀏覽
不知道大家有没有喝过水果茶,我做为水果茶的忠实爱好者,我就没见过这样的水果茶。一整杯就看到几颗百香果,图片上的水果呢?喝过那么多杯,第一次见这种水果茶。下次再买,我就是大冤种!上图证明我不是小黑子!
下次再买,我就是大冤种!上图证明我不是小黑子!
2021-09-01 431 瀏覽
呢個味道正常🤣,其實價錢都唔錯。只不過,呢度嘅店員態度又真係唔係幾好。而且做錯野仲怪客人。加上呢個鋪位附近多人又唔係特別衞生,所以喺疫情之下都唔係太想再去🙊。
呢個味道正常🤣,其實價錢都唔錯。

2021-06-11 335 瀏覽
其實我已經好耐冇飲歇腳亭但係伴娘話因為上次試咗隔離離茶理史今次試吓呢邊歇腳亭其實我印象中嘅歇腳亭係唔好飲不過既然伴娘都話試吓就試吓囉然後我發現咦有奶蓋喎明明記得歇腳亭係冇奶蓋嘅咁我生酮期間淨係可以飲奶蓋咁就梗係嗌奶蓋啦,不過見到個價錢都唔係平時10幾蚊個D咁平就即管試吓你我叫咗芝士奶蓋烏龍茶,都$33 㗎不過經過咗上次查理斯嘅經歷我決定嗱嗱聲飲咗佢唔係講笑芝士味好濃郁又結實唔知係咪因為飲快嘅關係我覺得冇上次查理史溶芝士得咁快雖然個茶味就冇咁清香但係個芝士加返分😋
其實我已經好耐冇飲歇腳亭
雖然個茶味就冇咁清香
但係個芝士加返分😋

2021-06-10
2018-02-17 780 瀏覽
返工返左一日,終於等到放工,放工後未返屋企前,諗住去行陣街先再返屋企食飯,今天天氣又突然變得熱番,有成二十幾度,所以行街經過見到台式飲品,一於要買杯飲下,然後先繼續行平時歇脚亭都係好受歡迎,好多人排隊,但今日ok喎,唔多人等,可能大家趕返屋企食飯,我買左杯珍珠奶茶,有兩個size,要左大杯少冰少甜,杯奶茶少少甜,杯底好多珍珠,煮得夠透,大大粒,好煙韌好有咬口,味道幾好,雖然已叫左少冰,但如果唔快d飲晒,冰溶番變水,會搞到杯奶茶變淡,到時就會好難飲

2017-04-21 601 瀏覽
今日好想飲珍珠奶茶,就去咗樓下歇腳亭買咗杯珍珠奶茶,3分糖少冰混珠,買完攞到返屋企飲,質素真係出奇意料超級咁差!!!飲品落去完全冇茶味,係一啲茶味都冇,你地睇下張相就明白,成杯都係奶水,味又淡,又冇味,好似飲落去得奶同埋珍珠既味,超級差,唔知係偷工減料定係點,其實上次買啲茶味已經淡左好多,估唔到今次係完全零茶味,以16蚊一杯價錢黎講唔應該咁既質素,真心不可一不可再,希望呢間分店好好正視呢個問題,否則更多顧客會流失!
來自台北的歇腳亭Sharetea,相信無香港人不曉。 係眾多的台式飲品店中,歇腳亭Sharetea一直是我首選。🙈 原因是因為唯有Sharetea才有我最愛的細珍珠。☺️ 去開觀塘市政大樓食晚飯, 食完口乾乾又想飲杯珍珠奶茶, Openrice見附近有間Sharetea,所以就行過去啦!😂  所有飲品與一般的同業一樣, 都可選正常甜 100%、少糖 70%、半糖 50%、微糖 25%、無糖 0%, 所有飲料都有大、中兩個size選擇。 因為新分店開幕提供限時優惠,所有飲品都可每杯減$2,所以就叫杯大!😏  胚芽奶茶加細珍珠(大)($18) 奶茶茶味突出,飲落幼滑香濃, 珍珠份量依舊的多,煙韌有嚼勁,😳 惟胚芽份量比其他分店少,☹️ 但飲完就即刻gur晒!😙  如果下次分店可以開近d購物中心會比較好, 因為開係山腳下的屋村比較不就腳呢!🙈
來自台北的歇腳亭Sharetea,相信無香港人不曉。

原因是因為唯有Sharetea才有我最愛的細珍珠。☺️

去開觀塘市政大樓食晚飯,

食完口乾乾又想飲杯珍珠奶茶,

所有飲品與一般的同業一樣,

所有飲料都有大、中兩個size選擇。

胚芽奶茶加細珍珠(大)($18)

奶茶茶味突出,飲落幼滑香濃,

珍珠份量依舊的多,煙韌有嚼勁,😳

惟胚芽份量比其他分店少,☹️

但飲完就即刻gur晒!😙

胚芽奶茶加細珍珠(大)
 如果下次分店可以開近d購物中心會比較好,

因為開係山腳下的屋村比較不就腳呢!🙈
2017-03-04