2008-07-31 24 瀏覽
嘿嘿嘿其實去荃灣Co Co Duck 都已經成為了之前讀design時的同學們的必到飯堂,原因是地方不錯,方便,有卡座聊天,可以坐得耐,食物也不錯,吃飯的吃飯,飲酒的飲酒,不飲酒的話cocktail也很不錯,而他們的侍應生也很nice,很主動,很健談,給我們的感覺很好,每次去到就算是去pudding,到會叫一客牛肋骨,除了它的外觀吸引外,bbq汁很不錯,肋骨的生熟也控制得很好,不過他們的牛肋骨和豬肋骨味道是一樣的,但可以說!!比起outback,他們的肋骨有過之而無不及.但以上我說我,是荃灣店...其他分店的.....總之一句!!荃灣店是各分店中最理想的!!不管.味道.環境.服務.衛生.抵食,都是其他分店不可比美的!!希望他們的質素不會下降,一直維持這水準吧!!p.s:10:30後會有66折,所以晚點去會比較便宜,留意每間分店的折扣都不一樣阿!
嘿嘿嘿
原因是地方不錯,方便,有卡座聊天,可以坐得耐,
而他們的侍應生也很nice,很主動,很健談,
給我們的感覺很好,

每次去到就算是去pudding,
到會叫一客牛肋骨,
除了它的外觀吸引外,
bbq汁很不錯,
肋骨的生熟也控制得很好,
不過他們的牛肋骨和豬肋骨味道是一樣的,
但可以說!!比起outback,他們的肋骨有過之而無不及.

但以上我說我,是荃灣店...其他分店的.....
總之一句!!荃灣店是各分店中最理想的!!
希望他們的質素不會下降,一直維持這水準吧!!

牛肋骨
牛肋骨切面
有氣的0水
$100 (其他)
牛肋骨
牛肋骨切面
有氣的0水
  • 白汁麵食等
(非會員)
2008-06-19 49 瀏覽
真係好搶錢lo, happy hour 落左去食飯,d 野食食一般,跟住order 左兩set beer,諗住同朋友吹下水等睇波,其實佢地都同我想同我講過睇波會有minium charge..但係都係60元一個, 計埋我地食野都唔只啦..一到開波個時,俾張單我叫我埋單,仲話頭先個d唔會計落去minium charge喎,要睇波就要埋單再計過....好啦,都算啦,如是者又埋單再玩過,玩㔆咁上下,又叫我埋單..佢話第二場波開啦喎,又要再埋單再計過minium charge...又話就算飲唔到可以存酒喎,我諗諗下都係唔好啦,存存埋既酒都唔知咩時候先飲得,下次落黎又話要話mininmu,一日咁多場波,飲黎飲去都係mininum 既酒,邊度出到存酒喎,d存酒仲要有時間限制...真係其他地方冇位先會再諗下去唔去呢間啦....本來唔洗咁貴ge, 但係經過咁多次ininumcharge,一個人大約要件300元啦....
2008-06-11 49 瀏覽
** 此 食 肆 的 第 三 個 OK **尋晚(10-6-2008 Tue)晚,全家人探完入院o既媽媽o黎一餐晚飯,又咁o岩係姪女o既生日,由佢決定食咩啦.佢答想鋸扖,大嫂就決定o黎歌德.8點左右到o黎,唔多人,但有煙味.我o地7個人左諗右諗,要o左6個餐.爸好少食西餐,又怕佢唔夠飽,於是為佢揀o左個B餐有豬扖,牛肋骨,青魚.飲忌廉湯.而我要o左個比目魚.由於冇乜心情,唔多理佢o地叫咩餐喇.先o黎三個湯三個蒜蓉包,原來佢o地叫o左兩個忌廉湯,四個羅宋湯,但飲羅宋湯o既人唔多,攪咩?爸一向唔太好酸o野,所以一定要畀忌廉湯佢,大嫂飲一淡羅宋湯話辣,於是我同佢對調,我飲落又冇o野啊,都唔辣,只係酸酸地.但蒜蓉包就唔係好掂,又凍又淰.之後另外三個湯都到o黎,侍應話欠三個包遲啲到.然後有5個什菜沙律,其實我畀家人攪到亂晒,究竟叫o左幾多個餐?點解好似有啲o野唔夠咁.什菜幾新鮮,而且自己加沙律汁.之後,晚餐都逐一o黎到,原來個個都係鐵板餐,有一隻焗帶子,而最肚餓o既爸爸個餐竟然重未到,我o地催一催個侍應,侍應轉頭返o黎話我o地知整o緊,好快.我先畀啲比目魚爸爸,而二嫂都畀啲意粉佢.比目魚份量唔太
** 此 食 肆 的 第 三 個 OK **

而我要o左個比目魚.由於冇乜心情,唔多理佢o地叫咩餐喇.

之後另外三個湯都到o黎,侍應話欠三個包遲啲到.

我先畀啲比目魚爸爸,而二嫂都畀啲意粉佢.比目魚份量唔太少,味道都OK.但什菜薯餅唔多得,又散,味道又怪怪咁

好耐,爸爸o既餐都到o黎,原來佢呢個唔係鐵板餐,不過我臭到幾香,爸見到話食唔晒,分啲畀二哥佢o地食,佢食o左成件魚,話好’鞋’,牛肋骨都有兩件,佢食o左一件細o既,豬扖都幾大塊,我幫佢將半件切成粒,另一半就交畀二嫂佢o地消滅.我都試一件,好腍喎,而且似係燒豬扖,好惹味.

除此之外,姪女叫o左洋蔥圈,有兩個醬畀我o地蘸, 洋蔥圈炸都黑黑實實咁.我都試吓,唔蘸醬先,咦?!
咁似油炸鬼o既?大嫂話粉厚囉.之後蘸白色o既沙律醬,咦?!唔係沙律醬o黎o既?係滑滑o既奶油,一般.之後蘸千島汁,咁就正常喇.

最後送上係鐵板餐至有o既餐飲同甜品.甜品係蜜瓜布甸,由於係凍o野,爸爸唔食,所以我o地食o左,一般的.

埋單$569.00.

服務:
整體上OK,爸爸要熱水佢o地亦會記得.

而我o地走o左過o左馬路,有個似高級侍應追上o黎,問我o地係咪漏o左把扇,啊,原來係爸爸漏低.佢真係好好人,為不值一文o既物件跑樓梯追到o黎,真係唔錯.

環境:
呢o度真係重畀人吸煙,有一枱3個人o既客吸煙.
一直播放住英文歌,一路臭住淡淡o既煙味,此情此景令我覺得好熟悉.

其他:
枱上早已擺o左細碟,方便客人如想share食物就可以用,唔錯.

呢日幾矛盾,姪女生日,但媽媽又再度入院.
$81.30 (晚餐)
  • 豬扖
2008-05-14 41 瀏覽
男友同事提議來這間,於是又來了。這次我學聰明了,沒下單就show了學生證,以免結賬時沒有優惠。三人分別點了豬肋骨、bbq豬扒和龍利柳焗飯。也分別點了忌廉湯、羅宋湯及salad各一。我吃的是salad,菜不算新鮮,沙拉醬隨意按自己喜好下少,有沙拉醬的幫助下,我完成了這份salad。兩位男士喝的湯,看樣子應該不差;餐包就不算好吃,而且配的是jam,沒有butter。龍利柳焗飯($36)︰沒有吃到,但據了解味道不錯。bbq豬扒($40)︰兩塊豬扒十分大,但是並不覺得有bbq味。不過肉質不會太軔,可接受。有一些salad伴吃,減低肥膩感。豬肋骨($39)︰等了很久又要催促才來到。味道和以往吃的都一樣,略嫌醬汁太少了。以前薯菜是很好吃的薯條,這次轉成了薯餅,一點都不好吃。服務態度一如既往,就是不好囉。服務是老樣子,可set lunch的價錢卻上升了。
男友同事提議來這間,於是又來了。

龍利柳焗飯($36)︰沒有吃到,但據了解味道不錯。

soup & salad
龍利柳焗飯
bbq豬扒
豬肋骨
2008-03-22 29 瀏覽
擾攘了差不多四小時,想吃個tea才跟男友道別,恰巧看到這兒有cheese cake,就不理腳痛撐著上來了。Tea去到六時,我們剛好可以點。芝士餅+蜜桃茶($19)︰芝士餅細細件,芝士比較軟,也頗滑的。加上餅面有些sour cream,也蠻好吃的。蜜桃茶份量不少,有蜜桃味,不過有點甜。炒魷魚公仔麵+夢幻世界($31)︰公仔麵不是丁麵,幼幼的不是太爽口。但是魷魚份量很多,有微微的辣度,算是不錯的了。夢幻世界是菠蘿味的飲品,可是味道淡淡的,不算好喝。餐廳有一陣煙味,空氣不大好。其實餐廳也沒有人在用餐,但侍應看到我們吃完就立即來收拾桌子,就未免太趕客了﹗不過,我下次還想來吃cheese cake,因為真的蠻抵食﹗

Tea去到六時,我們剛好可以點。

2008-02-15 14 瀏覽
** 此食肆的第十六個笑**約o左女友人T尋晚(14-2-2008 Thur)出o黎食飯兼逗利是,因佢老公唔o係香港呢.約佢6:35-6:40pm等,我o地冇訂枱,不過由於我早到荃灣,都先上o黎book一book穩陣啲.我book o左7:00pm,好彩仍有.6:30pm T o黎到荃灣,我o地決定食完o野至行陣街,於是6:50pm到o黎,我答o左我姓咩時,經理話冇,我見到我個電話No. o係張list o既最後,就指住話佢知,佢話寫o左姓李. @@”我o地被安排左邊最入o既兩人枱,今晚所有餐都以情人節為題,冇晒以往o既晚餐,算啦.我o地兩個都叫o左$148.00 o既男士篇o既餐,有:2. 奧里薩巴脆煙肉蕃茄豆湯第一次飲蕃茄湯,覺得OK,內裡o既料唔多,煙肉都幾硬,好彩得兩片仔,有我鍾意食o既紅腰豆,但唔多.T話好似有加忌廉,唔多鍾意,但我又覺得唔算杰喎.個人飲紅湯方面,首選應該係南瓜湯,蕃茄湯同羅宋湯.但如果只有羅宋湯我寧可唔飲.1. Salsa海鮮沙律沙律主要係羅馬生菜,個汁幾辣.海鮮就有兩粒唔完整o既蠔,有個應該係墨魚裝o左小量蕃茄粒o既醬汁.羅馬生菜有啲苦.呢個頭盤一般.3.
** 此食肆的第十六個笑**

2. 奧里薩巴脆煙肉蕃茄豆湯

1. Salsa海鮮沙律

3. 墨西哥烤燒牛柳配蕃茄薄餅
T要全熟,我要八成熟.o黎到時好大碟,最少有四件墨西哥薄餅,伴以一半忌廉,一半紅色o既蕃茄醬汁.牛柳面舖滿醬汁,重有大大個o既燒香蔥頭.我o地先試薄餅,T話啲醬汁好辣,但我o既唔辣喎,不過我鍾意蘸忌廉o黎食多啲,而薄餅唔脆,且有啲腍,不過都OK,好墨西哥.
牛柳都幾好味,好有牛味,且鬆軟;但T 話佢o地好實,因為全熟嘛.

4. 甜蜜小點
係一個切成心型o既士多啤梨mousse cake,中間有層淡忌廉mousse.食落唔甜,好淡.要蘸碟上o既朱古力及士多啤梨醬食.

服務:
留意到侍應對每個客都一樣,帶到位招呼殷勤,點爉燭.但飲完湯,送上頭盤時唔會順手收o野,佢o地採取’一次過’方式進行,就係一次過收你同隔離三張枱o既o野.

當我o地連主菜都食完,侍應竟連未用o既叉同墊枱紙都收晒,唔知係咪唔記得我o地重有甜品呢?應該係喇,我o地等o左好耐都唔見甜品o黎,催個經理佢好似好愕然咁,即係佢o地冇留意到啦.

埋o左單後,原來每人都會送一支1/8fl oz的色o既tabasco,重會講句情人節快樂添.

情人節真係好多食肆都full,我o地入座冇耐都full晒,到大約8:00pm走時,有人等位呢.

對上一次o黎應該係05年頭o既事,呢o度裝修過,之前o既卡位係以古老火車為主題,o衣o家明顯係時代感重o左,覺得冇咁靚.

尋晚呢o度冇人食煙,空氣清新呢.

印象中,食物水準應該係好o左啲.

註:我o地係友情o既情
2007-12-29 14 瀏覽
味道尼講..我覺得都唔算差..同一般椰記蘊記差唔多我前幾日食左個歌德四重奏..有"手八"..腸..羊架.個手八太咸..但係個羊架十分好味..本人本身係想搵個地方睇波..BK左台..九點上到去.睇到一點.BK台個陣佢會問你食唔食煙..我話唔食.睇到十一點到..佢係我個個區到每張台都派個煙灰缸.之後有人係附近食煙..如果以睇波尼講..吸煙區個邊似睇波多D.非吸煙區似食飯..WAITER態度唔錯..值得一去
味道尼講..我覺得都唔算差..同一般椰記蘊記差唔多
我前幾日食左個歌德四重奏..有"手八"..腸..羊架.
個手八太咸..但係個羊架十分好味..
本人本身係想搵個地方睇波..
BK左台..九點上到去.睇到一點.
BK台個陣佢會問你食唔食煙..我話唔食.
睇到十一點到..佢係我個個區到每張台都派個煙灰缸.
之後有人係附近食煙..
如果以睇波尼講..吸煙區個邊似睇波多D.
非吸煙區似食飯..
WAITER態度唔錯..值得一去
2007-12-25 33 瀏覽
荃灣揾食聖誕大餐,見佢唔係貴,$148一位再加一就上咗去,話要卡位佢話冇,咁算啦!諗住一樣啫.點知食食吓附近有人食煙,問侍應乜呢度食得煙咩?佢話一邊食得一邊唔食得,仲反問我係未介意?我當然話係啦!之後見佢同嗰啲人講整熄咗支煙.唔夠兩個字,有客問個女帶位食唔食得煙,女帶位話食得,跟住啲人又開始點煙.我今次話要同經理講呢度係未申請咗吸煙牌,點知佢話同我轉近門口卡位,唉!我知再講都係冇用,只好快快食完走人,臨走時已半個場都係煙民煙霧彌漫,咁你話仲會唔會有好食評呀?不過講真,唔係呢單野,食物質素,味道真係差!
2007-12-06 30 瀏覽
行完街唔知食咩好,打邊爐老婆又唔餓,食粉面我又唔夠飽,所以去CO CO DUCK食,我可以食扒,老婆淨飲湯. 1. 晚餐(T骨扒) - 有梳打粉,少許失望. 2. 酥皮海鮮湯- 酥皮好味,但麵包太大,老婆食唔晒. 湯夠濃味. 不過不失. 其實呢個價錢可以有更多選擇,下次都唔會再來.

1. 晚餐(T骨扒) - 有梳打粉,少許失望.

其實呢個價錢可以有更多選擇,下次都唔會再來.

2007-11-13 15 瀏覽
食過呢度既蘋果批.我諗係即叫即焗既.因為等左好耐先有得食.一黎到熱辣辣.size都唔細..蘋果都ok多.我覺得好好味呀,不過價錢就貴左d,加埋一要50幾蚊!
2007-10-13 10 瀏覽
第一次黎食咋!裝修得好靚架,食煙唔食煙位分得好好。坐得舒服又有電視睇,不過播好唔吸引既戲,但唔知點解有人可以睇得咁投入.............吃了煙三文魚扁意粉跟沙律和湯。湯是南瓜忌廉湯,無乜特別。沙律是整餐飯最正的!!!因為不是平時的"寒"貨,有一支sauce任你落,咁樣好好呀,最憎果d沙律醬多到乜,又好味喎!碟沙律present得好靚。意粉都好好味,唔會太"林"又足料,gd!又吃了牛肋骨,有炸洋蔥和薯條伴碟,炸洋蔥超大舊!!牛肋骨5成熟又太難切,同埋多肥膏又係難切。所以有人一邊食一邊energy consumption,哈哈!埋單比較慢.....一定要再來!!!!10pm後66折的!

埋單比較慢.....

一定要再來!!!!

10pm後66折的!
2007-10-11 18 瀏覽
首先要說明一點,這間餐廳是我和朋友們在中學時常來吃午餐的!貪佢坐得幾舒服同埋對當時我地黎講已經係幾好味既Lunch啦!!今次來慶祝兩位友人生日,便到了這兒慶祝...已有6-7年沒來這兒了,一入內,由於裝修了罷?所以環境其實都幾舒服,幾好Feel!看看Menu,也有一些正常的美國餐Dishes、小吃等...叫了小食拼盤、牛肉三重奏、墨西哥肉醬焗粟米片、煙三文魚海鮮麵、焗芝士波菜麵、肉醬千層麵...「小食拼盤」好唔得,份量唔多但要$108...「墨西哥肉醬焗粟米片」的肉醬就是和一般茶餐廳的肉醬是一樣的...不過那「焗芝士波菜麵」也真不錯,很creamy!算是全晚最好的了...由於叫主菜加$10會有沙律,便加了幾個啦...誰不知,那侍應真的是沒有service manner和common sense的,他們竟來收我們的沙律,但我地好明顯係未食完架...每次上菜也問那道菜是誰的,我想他們這間餐廳很少人會一班人來叫大堆食物Share的...給我的感覺真是和茶餐廳沒有分別的服務。咁既價錢咁既服務,真係去附近的Outback仲好啦!

咁既價錢咁既服務,真係去附近的Outback仲好啦!
2007-09-15 48 瀏覽
我啱啱俾咗個'笑哈哈'食評呢間餐廳,再睇返年前d人對同一間店o既食評, 簡直係劣評如潮... 而家真係喺每一方面都進步咗勁多.希望可以keep到食物, 衛生同服務各方面都咁有水準啦, 而家可以維持住高質數o既餐廳實在係買少見少啦, 好多時d餐廳開頭會做得唔錯但過冇耐就變差, 一係keep到水平但就突然關門大吉...我會朋友都會繼續支持呢間係荃灣區難得o既好餐廳

我會朋友都會繼續支持呢間係荃灣區難得o既好餐廳

2007-09-15 52 瀏覽
昨日去完呢一間COCO DUCK, ORDER了一杯熱檸樂,買一送一o既Corola beer, 同埋\\\'牛油果芝士肉醬焗薯皮\\\' ($48), 一碟有6件, 有一兜仔酸忌廉撨唻食, 本人覺得好好味, 好啱送啤酒.再早幾日試過\\\'什菌汁露筍鴨胸天使麵\\\'都好好味, 份量好多, 每日過咗晚上10點仲有66折(頭盤小食同飲品除外), 真係好抵食! 之前食過炒飯,魚手指薯條,墨西哥辣肉醬粟米片... 都好掂, 佢\\\哋o既食物從來未令我失望過.佢\\\D飲品都好得, 普通嘢好似檸茶凍啡等等當然冇問題啦, 最掂係COCKTAIL調教得不錯, 唔會好似某D酒吧溝到杯嘢淡茂茂, 冇厘酒味, 一係就太甜成杯糖水咁. 價錢亦OK, 平過其他荃灣區o既bar.餐\\\廳環境不錯, 厠所乾淨. 都有客玩大話骰同猜枚,但個場夠大, 整體都唔算係好嘈吵, 可以同朋友舒舒服服咁傾吓計, 唔駛擘喉嚨唻講.D待應生都幾nice, 同客人有講有笑. 我朋友o既熱檸樂要求要用Zero Coca Cola都得; 有個waiter見我哋差不多飲晒自己杯嘢仲主動送上兩杯熱水; 如你覺得空調太大/唔夠, 同d

D待應生都幾nice, 同客人有講有笑. 我朋友o既熱檸樂要求要用Zero Coca Cola都得; 有個waiter見我哋差不多飲晒自己杯嘢仲主動送上兩杯熱水; 如你覺得空調太大/唔夠, 同d待應講, 佢\\\哋會即刻調教溫度... 服務周到亦係我經常光顧o既原因之一.
2007-09-04 23 瀏覽
週日的午餐,價錢合格而出品絕不馬虎。吃了個午餐和甜品,都是誠意之作,讚!不過我同意下面朋友所講,學生証要點菜先出示是沒有寫明的!而且想想也沒有必要,除非是學生餐會有不同出品吧!
週日的午餐,價錢合格而出品絕不馬虎。
吃了個午餐和甜品,都是誠意之作,讚!