旺角🚇帝京酒店呢間「殿 大喜屋」🥢 絕對係每次來都有驚喜💖嘅高質日式放題🍽️。  入邊地方超大🤩,又光猛乾淨💡,加上大量雲石裝飾💎盡顯酒店氣派🏨。  呢度嘅自助區有🟠三文魚籽任你食😍,爆汁鹹鮮衝擊力十足💦,撈沙律/刺身/手卷🍣自行加料超正!  刺身拼盤冰鎮上枱❄️,勁豐富🌟: 池魚王銀皮閃亮✨,爽脆甘香🍃。 油甘魚脂肪紋理好靚🐟,油香爆炸💥。 三文魚厚切鮮味🤤,腴滑無筋💫。 甜蝦糯黏🦐,蝦味甘甜。 牡丹蝦大大隻👍,啖啖膠質黏唇😋蝦膏甘香! 松葉蟹腳肉質飽滿🦀,雪白鮮甜⚪️。 仲有拖羅任食🎉,肥美粉嫩💖魚脂甘香!  煙熏鱆紅魚薄切🔪配咗少少三文魚籽🟠,煙燻香滲透晒入魚肉🐟,味道層次好豐富👏!  呢度仲有幾多款壽司🍣,但係最深得我心嘅就一定係勁鮮味嘅🇯🇵日本海膽軍艦同埋☺️層次超豐富嘅海膽🐟拖羅鱈魚乾手卷!  佢哋呢期有全香港獨有🧂油鹽焗奄仔蟹🦀任食,隻隻都爆晒橙紅蟹膏💥,鹹香帶鮮甜蟹肉香嫩✨正呀!  另外仲有避風塘炒蟹🌶️,炸蒜金黃焦香🦀,辣度適中惹味送啤酒🍺一流!  蠔控必食川燒珍寶鮮蠔燒🔥同埋酥炸桶蠔🦪,一款香辣惹味🌶️,一款鬆脆鮮甜😊。  泰式🇹🇭麻辣奶油蝦🦐蝦

刺身拼盤冰鎮上枱❄️,勁豐富🌟:
池魚王銀皮閃亮✨,爽脆甘香🍃。
油甘魚脂肪紋理好靚🐟,油香爆炸💥。
三文魚厚切鮮味🤤,腴滑無筋💫。
甜蝦糯黏🦐,蝦味甘甜。
牡丹蝦大大隻👍,啖啖膠質黏唇😋蝦膏甘香!
松葉蟹腳肉質飽滿🦀,雪白鮮甜⚪️。
仲有拖羅任食🎉,肥美粉嫩💖魚脂甘香!

泰式🇹🇭麻辣奶油蝦🦐蝦頭啲膏多到癲🧡,奶油香滑🥛加上香茅同埋檸檬葉調味,🌶️泰式風情滿滿!
殿堂級鐵板🪿鵝肝厚多士外焦脆🔥內軟滑,入口即溶勁甘香🍞!

佢哋仲有多款串燒🍢,全部任叫任食🎉都十分之唔錯👍。

自助區仲有多款冷盤🥗、熱盤♨️、中式點心🥟同埋多款酒類🍶任飲🍻款式極多元化🌈。

甜品櫃🍮入邊嘅甜品款式極豐富🍰,雪櫃仲有 Haagen-Dazs 同埋 Movenpick 雪糕添🍨真係大滿足啊💯!
2025-01-28 39957 瀏覽
餐廳地方好大,環境舒適,午市$338食足3個鐘,食得唔急唔趕,坐得又舒服👍。餐廳一部份以QR Code📱落單,另一部份係自助區🚶‍♀️,响自助區都有好多嘢食好多嘢飲。🚶‍♀️自助區👇🍺飲品區確係唔野少,好似我哋咁好酒嘅一定開心,有幾款大品牌嘅啤酒,嘉士伯、喜力、朝日等,連日本果汁酒及燒酎都有,當然有冷泡茶、果汁及汽水等;想清清地都有茶包例如玄米茶及煎茶可以沖;除咗雪櫃內,另一邊仲有酒鬼喜歡嘅有梅酒清酒、紅白酒等。🍲熟食區🍤有烤榴槤、炸雞、芝士西蘭花、 豚肉腸、辣酒煮花螺、麻辣小龍蝦連蝦餃點心都有呀,湯類就有蟲草花烏雞湯,熟食我哋覺得超正嘅係烤榴槤,超綿腍又夠香,添食之選。🦐凍海鮮水果🍒有青口、凍蝦及瀨尿蝦;水果有蜜瓜、蜜柑、車厘子及大大粒青提,最特別連人參果都有。🥗沙律小食🧆有成廿幾款餐前小食及沙律,有煙鴨胸、火腿片、煙三文魚及餸酒小食如餅乾及果乾等。🍦甜品區🎂有椰汁西米露、乳酪、豆腐花、大福、布甸、軟雪糕及雪糕配料等。最緊要當然有movenpick及häagen-dazs雪糕喇,另外仲有沖繩海鹽雪糕及日本巨峰雪條添😋。📱QR Code落單👇🥢創作料理 花雕醉鮑魚,鮑魚超軟腍入味;鱘魚子醬

🚶‍♀️自助區👇
🍺飲品區

🍲熟食區🍤

🦐凍海鮮水果🍒
🥗沙律小食🧆

🍦甜品區🎂

📱QR Code落單👇
🥢創作料理
花雕醉鮑魚,鮑魚超軟腍入味;鱘魚子醬鹹香味鮮,牛油果蟹肉最終餅都好正,必然之選。

🐠刺身
松葉蟹腳、油甘魚、金槍魚腩、池魚王、北海道帶子、赤貝及海赤蝦,食過呢幾款都好新鮮及鮮甜,添食之選。
1973 瀏覽

🍘炙燒壽司卷物
連江戶前壽司都有,最鍾意就係海膽托羅黑松露帶子及魚子醬拖羅,口感豐富又肥美,不二之選。

🍣軍艦
有我最喜愛嘅日本北海道海膽軍艦及海膽拖羅鱈魚干手卷,有鱈魚脆片、三文魚籽、海膽及拖羅蓉,非常豐富口感,值得一添再添。

🍲一品料理
金湯燴花膠、瑤柱扒豆苗、花膠海參瑤柱翅羹、蜜汁脆鱔、避風塘炒蟹及鮑汁鮑魚撈一口花菇飯,呢幾款都好有特色同時亦係回本之,我哋就最鍾意鮑汁鮑魚撈一口花菇飯,鮑魚超大隻,花菇飯味道超香,而蜜汁脆鱔亦夠香脆甜蜜。

🍡燒物
西京燒比目魚、香草羊鞍、串燒牛舌及菠蘿,牛舌及菠蘿我哋都叫咗幾轉。

🍤炸物及天婦羅
榴槤炸彈及香芋丸,炸物中嘅甜品,夠哂香脆甜蜜。

🥘麵鍋
清酒煮蜆及鮑魚皇帝蟹黃粥都好似好正, 不過已經食唔落。

🦪蒸焗鐵板 🥥
蒸扇貝及珍寶鮮蠔夠哂新鮮;椰皇燕窩燉蛋白,滑溜滋陰唔甜;鐵板鵝肝厚多士,鵝肝超厚;燒乳鴿王肉嫩味濃好好味,可惜叫第二轉已售罄,下次一定要叫多啲。

雖然今日超多人,全餐廳滿座,但係都完全冇漏單,收碟速度又非常之快👍,三百幾蚊魚子醬任食,再加埋所有海膽菜式都係使用日本海膽,所以响呢間餐廳食buffet ,唔使擔心回唔到本😝。

4天前 0 瀏覽
假若閣下,曾經食過酒店級嘅日本放題,例如君悅鹿悅,半島今佐,即使係一般般嘅日航酒店嵯峨野,又或者曾經食過非酒店級嘅放題碗屋,那麼大喜屋,即使係最高級嘅殿大喜屋,對你嚟講應該都係好一般。地方係乾淨清潔,地方係好大,但唔代表你張枱好大,更加唔代表你同隔離張枱嘅距離係好闊。同行友人,覺得好似身處茶餐廳,其實係㗎。只不過係呢度乾淨啲。員工服務態度正常,有個別嘅員工都幾客氣同你執枱,清理,同埋擺平個張高低不平嘅枱。所有熱食,可以淺嘗一口,只係一口,因為真係唔太好食。羊鞍,鷄軟骨啦, 燒蠔等等…60分左右啦。最緊要嘅刺身魚生,冇比較冇傷害,如你見過碗屋嘅擺盤,同殿大喜屋嗰隻刺身船比較,你就會覺得呢度係小巫。好多壽司選擇,例如係軍艦海膽,以及係免治吞拿魚腩,我目擊,好多人只係 cream off the top . 唯一好處係魚生好多時係厚切,但係只限於魚生。帶子同赤貝,唔算係大件。當然你可以瘋狂叫。新鮮情況係合格嘅。特別留意個魚子醬,全枱嘅人,魚子醬大概食咗三份一,全部放低,原因係咩,你覺得呢?每次員工送上食物嘅時候,客人都要動一動腦筋,點樣馬上將枱上騰出空間接收新嘅食物,因為張枱實在唔太闊。重點

每次員工送上食物嘅時候,客人都要動一動腦筋,點樣馬上將枱上騰出空間接收新嘅食物,因為張枱實在唔太闊。重點係客人動腦筋,不是員工。

有值得讚嘅,自助取食區嗰啲前菜,有啲係幾好味,有啲係麻辣味,有啲係冬陰功味。

仲有,飲品嘅選擇,比便利店嘅飲品櫃,仲要誇張。選擇很多,包你攞到笑呵呵。雪糕都冇孤寒,都係一般MK 人覺得係貴嘅牌子。

總結,有要求,追求質素嘅,可以唔使去。

初出茅廬,初入社會後生仔,學生仔,一般家庭,唔知情遊客,一般人就會覺得大喜屋驚為天人。

公平啲,碗屋放題,未加一之前已經係500中嘅價錢,殿大喜屋,只不過係$400

價錢代表咗質素。說明咗期望,包含咗現實。

2025-06-30
6天前 0 瀏覽
旺角「殿·大喜屋」推出咗幾款新菜式😍一於去試下先😜.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.晚市成人放題(2位)🍽️套餐$766💰.刺身🌊套餐包含💰點咗牡丹蝦、甜蝦🦐赤貝、北寄貝🐚北海道鮮帶子🇯🇵牡丹新鮮大隻😛北寄貝彈牙😆.壽司及手卷🍣套餐包含💰有蟹皇卷、蟹肉蟹膏蟹籽軍艦、黑松露芝士燒皇帝蟹棒壽司🧀辣汁三文魚軍艦🌶️日本北海道海膽軍艦💛忌廉芝士鰻魚卷🫕香芒甘蝦海鮮沙律卷🥭鹽燒左口魚邊壽司🧂.一品料理🥢套餐包含💰牛油果蟹肉最中餅🥑殿堂級鐵板鵝肝多士🪿泰式麻辣奶油蝦🇹🇭花膠海蔘瑤柱翅羹、花菇紅燒鮑魚🍄‍🟫油鹽焗奄仔蟹🦀海膽拖羅黑松露帶子、花雕醉鮑魚🥃紅燒鮑魚巨型彈牙😱奄仔蟹滿滿蟹膏😍保留蟹肉的鮮味又鹹香🤤.炸物🍤套餐包含💰有酥炸桶蠔、皇帝蟹棒天婦羅、天婦羅蝦、榴槤炸彈💥紫心香芋丸💜.燒物🔥套餐包含💰川燒珍寶鮮蠔燒🦪燒榴槤、燒溫室甜菠蘿🍍牛油燒翠玉瓜🧈燒七味鱈魚乾🐟菠蘿同翠玉瓜十分多汁😋珍寶鮮蠔勁大隻😍加上炸蒜同辣椒🧄超惹味👍🏻.自助區🍽️套餐包含💰有蟹籽、三文魚籽、凍青口、凍蝦🦐火炙吞拿魚醬油漬、煙三文魚🐠火腿片、煙鴨胸🦆黑水欖🫒西梅乾、杏桃乾、杏仁條、蝴蝶酥🦋多士🥖蜜糖🍯沙律🥗涼拌前菜🐙🫚🐓🫛點心、蟲草花
旺角「殿·大喜屋」推出咗幾款新菜式😍一於去試下先😜
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
晚市成人放題(2位)🍽️套餐$766💰
自助區🍽️套餐包含💰有蟹籽、三文魚籽、凍青口、凍蝦🦐火炙吞拿魚醬油漬、煙三文魚🐠火腿片、煙鴨胸🦆黑水欖🫒西梅乾、杏桃乾、杏仁條、蝴蝶酥🦋多士🥖蜜糖🍯沙律🥗涼拌前菜🐙🫚🐓🫛點心、蟲草花膠烏雞湯🥣麻辣小龍蝦🦞芝士焗西蘭花🥦鹽燒藍鮨吞拿魚鮫🐠脆皮炸鮮奶🥛唐揚雞球🍗白飯🍚
甜品🍮套餐包含💰有Movenpick、Haagen•Dazs雪糕杯🍨雪條、軟雪糕、甜筒🍦糖果🍬豆腐花、各種甜品杯🧁乳酪🥛布甸、馬卡龍、大福🍓蛋糕🍰楊枝甘露🥭蓮子百合紅豆沙🫘時令鮮果🍎🍉🍈海燕窩椰汁燉木瓜🥥木瓜清甜配上上海燕窩,滋補養顏☺️
飲品🥤套餐包含💰有真露燒酒🍾紅酒🍷梅酒、清酒🍶白酒、蜂蜜菊花茶🌼羅漢果茶、汽水🫧果汁🍑🍇🍊🧃啤酒🍺涼茶飲品、茶類飲品🍵寶礦力水特、荳奶🍼桔仔青檸水🍋‍🟩奶茶、珍珠奶茶🧋乳酸飲品、豆漿、椰青水、咖啡☕️各種熱飲🫖
  • 刺身
  • 焗蠔
  • 壽司
  • 榴槤
2025-07-02 0 瀏覽
兩個人用餐自行掃碼點餐所點食品都係二人份量但是食物上枱竟是一人份量!例如落單兩份鮑魚、生蝦4隻、天婦羅兩份但上枱竟然自動減半!根本唔夠食最後還要再花時間重新再落order. 還有送餐職員態度惡劣!價格是中上但水準是中下,結論是最後一次幫襯!bye👋🏻
2025-06-29 0 瀏覽
位於旺角帝京酒店的殿大喜屋永遠都係人頭湧湧,佳因實在有太多款式及定時有新品出現,可令乘客有新鮮感,食極唔厭嘅感覺✨部品奄仔蟹已出了一段小時間,每次食都係多高肉蟹鮮甜,當然食之前記得一定要拆走蟹上的粗鹽,如果唔係就會非常之鹹😂還有藍鰭吞拿魚,肉質肥美,吃起來滑順無比,每次都最少encore三次🤣魚子醬可是奢華的享受,無論是搭配壽司還是單吃,都能讓你感受到那種獨特的風味。頓時覺得性價比又高多一點點😌,北海道海膽壽司更是必試,還有太多太多個人非常喜愛最後,飯後甜品點少得試試Häagen-Dazs的日本版雪糕,平均一杯喺出邊買最小都要20幾蚊,喺度食多兩三杯咩都抵返晒,絕對值得一去!
位於旺角帝京酒店的殿大喜屋

• 魚子醬
  • 刺身
  • 北海道海膽軍艦
  • 奄仔蟹
講到香港日式放題界天花板,「殿·大喜屋」絕對穩坐一哥寶座👑不論食物質素、款式種類、環境質素,完全可以媲美酒店級自助餐,甚至更勝一籌🏆最過癮係餐廳定期轉換菜式,次次黎都試到新嘢,保持新鮮感💯今期MVP一定係爆膏奄仔蟹🌟蟹膏豐厚香濃、蟹肉細嫩飽滿,勁有驚喜,完全唔輸市面上蟹宴級數🦀.🌟晚市2小時放題 💰$388.🐟刺身區除咗三文魚、油甘魚、帶子等常見選擇,最近仲新增咗海赤蝦🦐肉質爽甜,啖啖蝦肉無雪味,極高質❤️金槍魚腩油脂分布均勻,入口即溶🤤最打卡位一定係劉德華教落一人一罐鱘魚子醬,鹹香爆汁,一試難忘✨.🍣 壽司區必食海膽拖羅鱈魚乾手卷‼️三重旨味融合,咬落層次豐富❤️香蔥芝麻拖羅小卷,拖羅鋪多到滿瀉,入口即化🤤仲有海膽軍艦、蟹肉蟹膏蟹籽三重奏軍艦,每款都誠意滿滿👍.🍽️ 一品料理 / 蒸焗 / 鐵板🔸油鹽焗奄仔蟹:原汁原味保留蟹嘅鮮甜同膏香,簡單處理反而更突出食材質素🦀🔸泰式麻辣奶油蝦:用大頭蝦製作,蝦肉爽彈入味,奶香辣香平衡得好好😚🔸金湯燴花膠:膠質豐厚,金湯鮮香,食完有補身感覺🥰🔸鵝肝多士:鵝肝厚切香煎,配多士一齊食外脆內滑,極邪惡🤪🔸川燒珍寶鮮蠔:蠔隻大又肥美,燒香中帶微辣好惹味🦪🔸海燕窩

🌟晚市2小時放題
💰$388
🐟刺身
🍣 壽司

🍽️ 一品料理 / 蒸焗 / 鐵板
🔸金湯燴花膠:膠質豐厚,金湯鮮香,食完有補身感覺🥰
🔸鵝肝多士:鵝肝厚切香煎,配多士一齊食外脆內滑,極邪惡🤪
🔸川燒珍寶鮮蠔:蠔隻大又肥美,燒香中帶微辣好惹味🦪
🔸海燕窩椰汁燉木瓜:滋潤解膩,女仔必試養顏甜品😋

🔥 燒物 / 鍋物
🔸鹽燒鯖花魚:魚油脂香濃,燒到皮脆肉嫩
🔸清酒煮鮮蜆:帶淡淡酒香,蜆肉鮮甜
🔸鮑魚皇帝蟹黃粥:粥底綿滑,蟹黃香濃,鮑魚彈牙😙

🥂 自助區
超巨型自助吧區,地方寬敞多人拎食物都唔會逼😌有齊前菜、凍海鮮、湯品、日式糖水、生果、甜品糕點、雪糕✅飲品方面更加有清酒、梅酒、紅白酒任飲🍶🍷記得試埋日本版Haagen Dazs雪糕🇯🇵平時出面都賣幾十蚊杯,喺度任食兩杯都回晒本😋

🙋🏻‍♂️餓底探員去咗旺角調查呢間日式放題,餐廳位於帝京酒店,環境寬敞,食物新鮮高質,有多款刺身,壽司卷物,炸物,一品料理,創作料理,全部無限量供應,最驚喜係有油鹽焗奄仔蟹,全港獨有,非常吸引😍🍽️晚市放題 $388起/位🦀油鹽焗奄仔蟹🙋🏻‍♂️表示全港放題獨有嘅焗奄仔蟹,每隻都爆膏,上枱已經聞到鹽焗香氣,鹹香令蟹肉鮮味更突出,必食之選👍🏻🦐刺身🙋🏻‍♂️表示刺身選擇多,有爽口大隻嘅牡丹蝦,鮮甜多汁嘅松葉蟹腳,脂香細膩嘅拖羅,香軟嫩滑嘅北海道帶子等,全部都新鮮高質🍣壽司卷物🙋🏻‍♂️表示壽司卷物超過廿款選擇,每款都好精緻,蒜蓉牛油赤蝦燒肉質爽口,充滿蒜香同牛油香氣,香蔥芝麻拖羅小卷,脂香細膩,海膽拖羅鱈魚乾手卷,選擇日本海膽,甘香鮮美,入口即化,一口有三重滋味🌟創作料理🙋🏻‍♂️表示創作料理有煙燻鱆紅魚薄切,打開蓋有煙霧效果,鱆紅魚肉質細膩,充滿濃郁煙燻味,花雕醉鮑魚味道香醇,鮮味中帶有酒香,超推介🥇一品料理🙋🏻‍♂️表示一品料理有多款選擇,花菇紅燒鮑魚口感香軟,充滿濃郁花菇香氣,仲有彈牙creamy嘅泰式麻辣奶油蝦,鬆軟juicy嘅黑椒蜜汁一口牛等菜式🍤炸物🙋🏻‍♂️表示炸物有香脆鮮嫩嘅酥炸桶蠔,仲
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗旺角調查呢間日式放題,餐廳位於帝京酒店,環境寬敞,食物新鮮高質,有多款刺身壽司卷物,炸物,一品料理,創作料理,全部無限量供應,最驚喜係有油鹽焗奄仔蟹,全港獨有,非常吸引😍
晚市放題

一品料理

🥇一品料理
炸物

🍤炸物
🙋🏻‍♂️表示炸物有香脆鮮嫩嘅酥炸桶蠔,仲有外酥內軟嘅天婦羅,有鮮甜嘅皇帝蟹棒,香甜嘅溫室南瓜等
蒸焗鐵板

🦪蒸焗鐵板
🙋🏻‍♂️表示蒸焗鐵板類分別有川燒珍寶鮮蠔燒,口感鮮嫩,充滿濃郁蒜香,鐵板鵝肝香軟,入口即化,配上香脆厚多士,燒乳鴿皇皮脆肉嫩,非常香口
麵鍋

🍲麵鍋
🙋🏻‍♂️表示雪花牛肉鍋,以鬆軟脂香牛肉配上清甜娃娃菜,嫩滑雞蛋等配料,湯頭鮮甜濃郁,仲有鮑魚皇帝蟹黃粥同牛肉/鰹魚湯烏冬供應
雪糕
⚠️餐廳不定時會喺自助區推出港式燒味及獅頭鵝等,自助區亦設有前菜,小食,甜品同飲品,仲有Häagen-Dazs同Mövenpick雪糕任食,超滿足🥰

📈吃貨指數
炸物
蒸焗鐵板
麵鍋
雪糕
耐不耐就會想吃日本放題,喜歡其選擇豐富,可以多款少量,質素甚至比單點的連鎖日本餐廳出色。雖說是日本放題,現在連燒味、蒸魚、點心、燉湯都一應俱全。這間也是我暫時在香港試過唯一有牡丹蝦及奄仔蟹任食的日本放題餐廳。是日Late Dinner餓鬼上身,餐廳人頭湧湧,不乏老中青小童。晚市放題 | 20:30後入座 $388打頭陣來個自選刺身拼盤,牡丹蝦、甜蝦、金槍魚魚腩和帶子都很鮮甜,日本海膽、蟹肉蟹膏軍艦質素也很不錯,是值得Encore選擇之一。小砂鍋上菜的奄仔蟹,熱辣辣又爆膏,媲美高級中菜餐廳。熟食料理大愛金湯花膠,大大片而且膠質交足貨,絕對不是Gimmick打卡頹食。清酒煮蜆熱辣辣,蜆肉飽滿無沙。大熱Item鵝肝多士暖烘烘,多士本身已很邪惡,超脆口又有牛油香,加上嫩滑鵝肝和鵝油香,沒有膽固醇顧慮的話,一人清碟無難度。例牌必點的牛舌串燒雖然是薄切,但熟度剛好,過足口癮。MovenPick、Dreyers、HaagenDaz雪糕、雪條、蛋糕、乳酪、中式糖水等甜品應有盡有,更有紅棗椰汁燉木瓜和平時比較少吃的人參果和荔枝,完全是大人小童都歡喜的Dessert Menu。

晚市放題 | 20:30後入座 $388

清酒煮蜆

牛舌串燒

紅棗椰汁燉木瓜

荔枝

MovenPick、Dreyers、HaagenDaz雪糕、雪條、蛋糕、乳酪、中式糖水甜品應有盡有,更有紅棗椰汁燉木瓜和平時比較少吃的人參果和荔枝,完全是大人小童都歡喜的Dessert Menu。
自選刺身拼盤
清酒煮蜆
牛舌串燒
紅棗椰汁燉木瓜
荔枝
人均$300幾就食到飽到行唔到路!而家北海道海膽放題任食,拖羅、三文魚腩、魚籽呢啲平時唔捨得食嘅貴價嘢,喺度可以瘋狂追加,真係食到賺到!最近搞緊北海道海膽推廣,海膽壽司鋪到滿瀉,咬落creamy到好似食緊忌廉咁!新出嘅奄仔蟹肉質好鮮甜,蟹膏香到唔捨得停口!一定要試三文魚子海膽吞拿魚塔可壽司,脆卜卜嘅塔可殼夾住海鮮,口感層次豐富到爆!熟食區都好正!金蒜粉絲蒸扇貝蒜香入味,川燒珍寶蠔辣到過癮,殿堂級鵝肝多士入口即化,正到爆!食到最後一定要留肚食甜品!Häagen-Dazs、movenpick雪糕隨便拎,仲有蝴蝶酥、杏仁條,食到捧住個肚先走!

新出嘅奄仔蟹肉質好鮮甜,蟹膏香到唔捨得停口!

用餐優惠
試食活動
2025-06-19 1896 瀏覽
去食放題一定去殿大喜屋,每次來都有驚喜😍有刺身、壽司、卷物、一品料理、炸物等,出面自助區有都有熟食、沙律、前菜、凍海鮮等等,飲品櫃都有超多款飲品🥤刺身選擇多,全部都新鮮高質!三文魚、赤貝、甜蝦、赤蝦、帶子等等。三文魚厚切食落有鮮味、牡丹蝦爽口大隻,北海道帶子嫩滑!最特別有全港放題獨有嘅焗奄仔蟹🦀每隻都爆膏,鹹香令蟹肉鮮味更突出!一品料理醉鮑魚花雕酒味好香,鮑魚彈牙淋滑~仲有彈牙 creamy 嘅泰式麻辣奶油蝦其他推介川燒珍寶鮮蠔燒充滿濃郁蒜香,鐵板鵝肝香軟,入口即化,燒乳鴿皇皮脆肉嫩香口甜品特別在有燒榴槤,燒完軟滑香甜,甜品櫃仲有多款奶凍🍮蛋糕仔🍰芋圓仙草凍、糯米糍等等,仲有Häagen-Dazs杯裝雪糕🍨
去食放題一定去殿大喜屋,每次來都有驚喜😍有刺身壽司、卷物、一品料理、炸物等,出面自助區有都有熟食、沙律、前菜、凍海鮮等等,飲品櫃都有超多款飲品🥤

好鐘意食放題,今次黎到呢間有牡丹蝦及奄仔蟹任食😋😋一坐低就立即點油鹽焗奄仔蟹🤣奄仔蟹嘅膏超多又夠creamy!! 所以又立即點多幾轉😆刺身就叫咗三文魚、油金魚、拖羅、池魚、牡丹蝦,牡丹蝦好大隻又爽,其他刺身肥美又好新鮮👍🏻😋壽司🍣 炙燒三文魚腩、炙燒左口魚邊等就必定嗌,但係呢間有日本海膽軍艦、香蔥拖羅小卷,所以一定要嗌!日本海膽好creamy!!!! 香蔥拖羅小卷超級多拖羅容,超正👍🏻另外仲有個海膽拖羅鱈魚乾手卷,鋪滿厚厚嘅拖羅容、海膽、三文魚子,真係一次滿足晒3個願望😍花雕醉鮑魚🍺鮑魚好入味👍🏻又淋又爽😋好好味珍寶燒蠔、燒牛舌、燒羊架、燒乳鴿等燒物真係好好食!真係必食!!最後梗係要食返甜品啦,呢度嘅雪糕同雪條比起其他出邊嘅放題少見,仲要係特別版Häagen-Dazs同埋日本雪條👍🏻
好鐘意食放題,今次黎到呢間有牡丹蝦及奄仔蟹任食😋😋

花雕醉鮑魚🍺鮑魚好入味👍🏻又淋又爽😋好好味

2025-06-11 4347 瀏覽
今次同班friend去咗太子Moko商場入面間日式放題,真係冇得頂!間鋪頭裝修得好靚,座位闊落又光猛,坐得超舒服,重點係食物質素超高。頭盤必食花雕醉鮑魚,隻隻都係咁大隻,酒香入味得嚟又唔會搶晒鮑魚鮮味,咬落爽彈得嚟仲有少少溏心,我哋encore咗兩轉!牛油果蟹肉最中餅個配搭好驚喜,脆卜卜嘅米紙包住creamy牛油果同絲絲蟹肉,精緻好食!刺身方面要畀10個like!海膽拖羅黑松露帶子個組合豪華到爆,海膽甜到似食緊糖,拖羅油脂同黑松露個香味撞到正。松葉蟹腳同赤貝新鮮到好似仲識郁咁,甜蝦超鮮甜同牡丹蝦每隻都勁大,咬落去啲蝦膏爆出嚟超邪惡!熟食都冇hea做,燒物系列我最愛蒜蓉牛油赤蝦,蝦頭啲膏多到漏油,仲有西京燒比目魚燒到外皮脆內裡嫩滑。估唔到連羊鞍都處理得咁好,冇羶味得嚟肉質軟淋,個香草醬撈飯食都得!最後要讚吓個金湯燴花膠,膠質多到黏嘴唇,飲完成個人都暖笠笠。雖然價錢唔算平,但計返質素同環境真係值回票價。

2025-06-10 3701 瀏覽
近排同同事講起食放題,佢哋話我知有一間非常瘋狂嘅日式放題店,竟然牡丹蝦🦐、奄仔蟹🦀、日本海膽全部任食,奄仔蟹仲要隻隻爆膏,叫我一定要去試吓!食放題,當然唔少得嘅就係嗌勁大碟刺身啦!我哋分別叫咗松葉蟹腳、牡丹蝦、甜蝦、北寄貝、北海道鮮帶子、希靈魚、池魚王、金槍魚腩、油甘魚,款款都咁新鮮,牡丹蝦大隻又厚肉,味道甘甜!幾款魚嘅刺身都切得非常厚,口感同鮮味都十足!食完刺身,當然唔少得試返佢哋幾款招牌壽司啦!其中日本北海道海膽軍艦一定係必食,記得唔好錯過啦!✨✨另外,油鹽焗奄仔蟹🦀大家都可以盡情放心嗌,事關佢哋嘅奄仔蟹隻隻爆膏,非常吸引🤩🤩最後當然唔少得任食Häagen-Dazs同Movenpick雪糕,另外仲有多款甜品可以選擇,保證兩個胃都滿足到!😋😋

No.1 全港獨有牡丹蝦 & 奄仔蟹任食的日本放題今日夜晚,我去咗位於旺角嘅大喜屋食飯。大喜屋一向以高質嘅放題,吸引唔少捧場客人。依家位於旺角嘅大喜屋,裝修就特別雅致。刺身方面,有唔少選擇,當中包括北海道帶子,甜蝦等等,材料非常新鮮。鵝肝多士鵝肝入口充滿鵝油香味,多士烘得好香脆。海膽軍艦唔多放題可以食得到海膽,海膽入口非常之甘香,鮮甜可口。避風塘炒蟹蟹肉鮮甜可口,炒得唔會太過火。加上用上大量炸蒜,令到蟹肉有蒜香味。甜品方面,有各式各樣嘅雪糕提供,加上有唔同品牌可以選擇,所以選擇都好豐富。整體嚟講,放題嘅價錢唔貴,食物質素亦都非常高。
No.1 全港獨有牡丹蝦 & 奄仔蟹任食的日本放題

鵝肝多士
鵝肝入口充滿鵝油香味,多士烘得好香脆。

海膽軍艦
唔多放題可以食得到海膽,海膽入口非常之甘香,鮮甜可口。

避風塘炒蟹

整體嚟講,放題嘅價錢唔貴,食物質素亦都非常高。