之前去九龍城大多是去咖啡店或是吃泰菜嘛這次特別一點 去吃高質又親民的韓國料理餐廳店名「水剌間」取自韓文 수라간是古代宮中為皇帝製作餐點的地方餐廳由正宗韓國人主理 面積小小有兩張韓式榻榻米座席 還有數張四人用餐桌牆上貼上韓風滿滿的燒酒 ᴘᴏsᴛᴇʀ格調溫馨 不過因為樓底矮 滿座會相對嘈雜翻開餐牌盡是很有家庭味道的韓國料理燒肉 炸雞 湯品 煎餅 炒年糕 拌飯 冷麵都有朴實不花巧 價錢親民 大部分都落在百元上下如果多人聚餐的話 還有兩款豐富的套餐 sᴇᴛ 𓋪 炆牛肋骨𓋪 拉麵炒年糕𓋪 海鮮豆腐湯一定要吃炆牛肋骨一個的份量足夠𝟸-𝟹人分享 牛肋骨炆得軟稔入味每口都是甜甜的韓式醬汁 用筷子輕輕就把骨肉分開 還有清甜蘿蔔塊跟軟糯的年糕條 榮升我的最愛另外還點了甜辣甜辣的拉麵炒年糕每撮拉麵都很掛汁 友人說好辣但我覺得很惹味海鮮豆腐湯也是每次吃韓料都要點的這邊的湯頭色澤完美 湯頭不會很辣 清爽開胃很下飯食物質素很有驚喜 像置身在韓國用餐的地道感覺且價錢也不貴 難怪吸引不少街坊光顧當天全部客人都有預約 不消一陣子就滿座了 在泰菜林立的九龍城能做到如此高人氣已經很難得了
之前去九龍城大多是去咖啡店或是吃泰菜嘛

當天全部客人都有預約 不消一陣子就滿座了
在泰菜林立的九龍城能做到如此高人氣
已經很難得了
2024-07-12
聽聞呢度有間正宗嘅韓式餐廳,今日特登走入九龍城,呢間餐廳裝修模仿傳統韓屋,竟然有榻榻米座位,牆上仲貼滿韓式海報同樹木壁畫,氣氛真係幾好!💖韓式前菜 6款韓國菜必備泡菜/芽菜/辣蘿蔔.......~🥩特大牛肋骨$388Marinated Beef Ribs真係有Oppa燒肉俾我哋食,只要食不需自己燒真係好爽!牛肋骨超級大份,經過特別醃製,一邊燒已經聞到勁香,仲正係唔駛自己燒,Oppa充分了解點樣最好食,仲剪到適當大小,牛肋骨經過適當烤香,啖啖肉勁惹味,仲保留到Juicy肉汁,不會煮得過分熟透,超yummy。🦀醬油蟹 ($260/ per pc)Soy Sauce Marinated Crab醬油蟹🦀蟹膏爆發,醃製恰當,鹹而不苦,蟹肉保留鮮味,仲會送特製紫菜飯,濃郁的蟹膏配合飯食一流,所以醬油蟹又叫做「偷飯賊」!🧊🍜冷麵$108Cold Buckwheat Noodle夏日炎炎最好食冷麵,麵質偏幼入口冰爽,配搭了酸菜,入口酸酸哋幾好開胃,上面仲有半隻熟蛋,食完辣嘢配呢個清清味蕾都幾好。✨份量好多,牛肋骨同埋醬油蟹都好好食,另外要讚呢度服務都好好,枱面紙巾用完,員工都會主動過嚟fill返,下

💖韓式前菜 6款
韓國菜必備泡菜/芽菜/辣蘿蔔.......~

🥩特大牛肋骨$388
Marinated Beef Ribs

真係有Oppa燒肉俾我哋食,只要食不需自己燒真係好爽!

🦀醬油蟹 ($260/ per pc)
Soy Sauce Marinated Crab

🧊🍜冷麵$108
Cold Buckwheat Noodle

✨份量好多,牛肋骨同埋醬油蟹都好好食,另外要讚呢度服務都好好,枱面紙巾用完,員工都會主動過嚟fill返,下次會想食炸雞🍗,望到隔離食都好吸引。

🐱門口仲有貓咪,好cute!

😋水剌間 (九龍城)
📍九龍城南角道60號地舖
ฅ^•ﻌ•^ฅ
  • 特大牛肋骨
  • 醬油蟹
2024-10-09 425 瀏覽
喺九龍城發現咗一間好正宗好地道韓國餐廳~水剌間,一入去,基本上周圍嘅佈置,牆上嘅韓國海報、都只係見到有韓文,所以感覺好似置身於韓國一樣🥰。打開Menu,韓國美食應有盡有😍,最後選左以下美食😋😋😋✔️炆牛肋骨($188)熱辣辣嘅炆牛肋骨,肉質軟腍,味道帶甜的醬汁,將牛肋條同配菜嘅紅蘿蔔白蘿蔔一樣炆得好入味,送白飯一流👍👏🏻✔️泡菜湯($98)配白飯正宗泡菜湯,除咗泡菜之外仲有豆腐,唔會太辣,微酸,好飲👍✔️冷麵($108)冷麵要夠凍先好食,呢度完全符合到我嘅要求,麵質好彈牙👍✔️半半炸雞($208)有原味炸雞同埋醃醬炸雞各一半,份量都唔少。原味炸雞炸得乾身酥脆,醃醬炸雞,酸酸甜甜好惹味,一邊食炸雞一邊飲可樂($10)、啤酒($35)真係人生一大樂事。
喺九龍城發現咗一間好正宗好地道韓國餐廳

✔️炆牛肋骨($188)

✔️泡菜湯($98)配白飯
正宗泡菜湯,除咗泡菜之外仲有豆腐,唔會太辣,微酸,好飲👍

✔️冷麵($108)
冷麵要夠凍先好食,呢度完全符合到我嘅要求,麵質好彈牙👍

✔️半半炸雞($208)
📍九龍城正宗韓國菜 — 水剌間🇰🇷✨🥢𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🦀醬油蟹 𝙎𝙤𝙮 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚𝙙 𝘾𝙧𝙖𝙗 2pc $480呢度嘅醬油蟹都幾大隻,而且超多蟹膏!❤️‍🔥多到爆晒出黎~😋蟹膏撈紫菜飯簡直係perfect match!!!👅另外蟹肉都有好多,而且醃得好入味🥹食完勁滿足!!❣️🧀🥘辣炆牛肋骨芝士年糕 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝘽𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 $228超大舊牛肋骨,件件都好厚肉,而且炆得好冧好入味!🤩仲有好多年糕同埋蘿蔔,甜甜地辣辣地好有韓式嘅風味😚趁熱食嘅話啲芝士仲可以拉絲🥹超邪惡呀!!😍🔥🍗半半炸雞 𝙃𝙖𝙡𝙛 𝙖𝙣𝙙 𝙃𝙖𝙡𝙛 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 $208炸雞份量好多!一半係甜辣味,一半係原味,一次過滿足兩個願望🤤而且每件雞都炸得金黃酥脆,即使擺咗好耐個外皮都仲係好脆😆👍🏼同埋好惹味😻肉質都好嫩滑,值得一試!🧡✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽真係完全冇諗過九龍城除咗有好味嘅泰國菜之外,竟然仲有咁正宗嘅韓國菜!🥹🇰🇷店內裝修係簡約韓式風格,
📍九龍城正宗韓國菜 — 水剌間🇰🇷✨🥢

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

真係完全冇諗過九龍城除咗有好味嘅泰國菜之外,竟然仲有咁正宗嘅韓國菜!🥹🇰🇷店內裝修係簡約韓式風格,店員們都好nice,服務態度幾好🥰一坐低仲有六款韓式前菜,好開胃✨另外餐廳食物份量都偏大份,好適合一班朋友過黎食,齊齊share😋❤️‍🔥

賣相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟💫
性價比:🌟🌟🌟🌟
推薦度:🌟🌟🌟🌟💫

2024-10-02
2024-09-10 563 瀏覽
今次與妹妹到訪位於九龍城的韓式餐廳🤩,由正宗韓國人主理,餐廳的裝潢以簡約帶有韓國風情🇰🇷,座位寬敞舒適,很適合朋友聚會或家庭聚會🥳- 20半炸雞炸雞炸至金黃酥脆🍗,肉質鮮嫩,肉汁豐沛,啖啖滋味🤗- 海鮮蔥餅海鮮蔥餅外皮煎得金黃焦香🤣,加入新鮮的魷魚🐙、胡蘿蔔絲🥕及蔥,層次分明,搭配醬油調味,味道開胃清新😝- 炆牛肋骨湯底味道醇厚🐮,牛肋骨肉質柔嫩,輕輕一咬已經骨肉分離,肉味香濃🤩,加入薯仔及胡蘿蔔配料,質地軟燸入味😍餐廳價格合理,份量足夠,大家不妨過來試試‼️

- 20半炸雞
炸雞炸至金黃酥脆🍗,肉質鮮嫩,肉汁豐沛,啖啖滋味🤗

- 海鮮蔥餅

- 炆牛肋骨

餐廳價格合理,份量足夠,大家不妨過來試試‼️
我真係唔明白,我係OpenRice 度訂七點五位,但去到佢好清楚同我講你哋訂咗五位,但居然同我講剛剛街客六位,所以俾佢哋坐!咁我訂嚟做乜呢?之後有張四人枱,話加一個位係側邊,係加到櫈但坐嗰個人要心口貼住張枱又點食嘢呢?根本坐唔到,佢其他枱全部都係剛剛到!咁只好我哋離開啦,雖然被取消係open rice 係正常,但這篇文章我想話這間店舖喜歡做街客,就唔好接OpenRice 的訂單,接受了但又俾唔到枱,請佢哋好好檢討一下啦!就算有講唔好意思,但都係無用架!除了服務俾劣品,其他唔知點俾,所以全部一星!請OpenRice 團隊清楚,唔係我唔出席俾人取消,而係佢俾唔到枱我取消我的訂位!謝謝🙏

除了服務俾劣品,其他唔知點俾,所以全部一星!

2024-08-25
2024-08-21 593 瀏覽
同男朋友一齊Book左食晚餐,除左有正常枱坐之外,仲有榻榻米,好新奇好還原係韓國嘅體驗!另外叫左Set食,除左有好好味嘅小菜外,純豆腐鍋都好重海鮮味,韓式蒸雞蛋亦好香好好味!重頭戲係燒肉,店員會幫手燒之餘,豬肉超正!本人唔好豬肉好少食,但之前去韓國食嘅時候,韓豬冇騷味,同本時香港食嘅唔一樣,冇諗過今日係呢度都食得番!下次會再黎食!!
純豆腐海鮮鍋
純豆腐海鮮鍋
2024-07-25 727 瀏覽
入到這間韓國餐廳內,如同置身於韓國的感覺,因為室內完全看不見中文字,反而有不少印上韓國字的海報。餐廳環境舒適,二人也可以坐四人枱,可能因為大家都會點大大盤的菜式或燒肉。另外,韓式榻榻米座位及貓店長也時餐廳打卡亮點🐈‍⬛🍖辣炆牛肋骨芝士年糕 $228以為拉絲芝士已經夠吸引,實際味道更為讓人喜愛!牛肋肉非常軟稔和充滿香甜的辣味,還有年糕、冬粉、紅/白蘿蔔、洋蔥等配料同樣入味,絕對是我近期吃過最出色的菜式🤤🥚芝士雞蛋卷 $108比其他餐廳的雞蛋卷還要大份,而且更多芝士!雞蛋嫩滑,配上超多有嚼勁的拉絲芝士,還有茄醬和黃芥辣醬,是我吃過最好吃的芝士雞蛋卷🥰🦐海鮮蔥餅 $138 有蝦仁、蜆肉、紅椒和蔥等配料。這個海鮮蔥餅不會被豐富的配料覆蓋了餅皮的味道,反而讓人品嚐到蔥餅那種像薄罉的煙靭口感,配上韓式沾醬更惹味😋

🍖辣炆牛肋骨芝士年糕 $228

🥚芝士雞蛋卷 $108

🦐海鮮蔥餅 $138
2024-07-18
  • 海鮮蔥餅
  • 芝士雞蛋卷
  • 辣炆牛肋骨芝士年糕
九龍城都冇幾多間韓國嘢,一街都係泰國菜,呢間應該係數一數二嘅由韓國人開嘅正宗韓國菜!店內環境以木系為主,有兩張韓式tatami座位。幫忙落單嘅韓國人相信就係老闆🙊今晚最想食嘅係醬油蟹🦀🦀上年去完韓國之後都冇食過,叫咗一隻止下癮☺️餐廳會俾埋一碗紫菜飯,擠晒啲蟹膏出嚟送飯食真係好正,雖然啲蟹膏唔係好橙紅色嗰隻,但係筆下筆下都有好多🙊另外呢度嘅炸雞都好好食,叫咗半半炸雞,分別有醬油味和醃醬辣味,都好惹味,沾滿成嚿炸雞,食落都唔會好熱氣,雞肉仲好嫩滑😋最後一讚人蔘雞湯,十分足料,有糯米、蒜頭、紅棗等,味道清甜又補身。呢度仲有燒肉嘅套餐,下次多人嚟可以叫嚟試吓!🔸醬油蟹🦀🔸半半炸雞🍗🔸人蔘雞湯🍲📍#水剌間 (#九龍城美食)九龍城南角道60號地舖

呢度仲有燒肉嘅套餐,下次多人嚟可以叫嚟試吓!

🔸醬油蟹🦀
🔸半半炸雞🍗
🔸人蔘雞湯🍲

📍#水剌間 (#九龍城美食)
九龍城南角道60號地舖
👨🏻‍🍳水剌間 (九龍城)📍九龍城南角道60號地舖 「九龍城不能錯過的韓國餐廳😋」 呢間韓國餐廳有榻榻米!!😻除左味道好地道,燒肉都出色,見到隔離枱好吸引,老闆娘仲幫手燒🥹🫶🏻 每枱有餐具、熱茶、紙巾自助🤤柔和燈光,寬敞座位,坐得好舒服🤤員工又親切!!難怪七點左右已經幾乎滿席👍🏻 👍🏻🍽️前菜一間韓國餐廳好吾好食,睇前菜就知了🙈(有無人同我一樣都系咁覺得??🙈)泡菜、菇類、土豆絲、芽菜、豆、菠菜全部都醃得好夠味、好正宗🥹 👍🏻🍽️牛骨湯(配白飯) $138必點‼️超好飲🥹甜蘿蔔、甜洋蔥,鮮牛骨熬製而成的湯,佢個甜味飲得出吾系靠味精🤤真系會飲吾停!!牛骨仲癲,好有牛味,好鮮,甩骨後啖啖肉,好滋味。配白飯就咁食/泡飯都好好食😋 👍🏻🍽️海鮮蔥餅 $138好大份😆重點系好!多!海鮮!!差吾多啖啖都有😋😋酥脆外皮,軟糯內餡,蘸埋醬汁,正🤤 👍🏻🍽️水冷麵 $108個人中意加埋黃芥末汁😝 (平時少見🙈)未加前系少少甜酸,加左之後雖然更帶酸,但系味道更加出更惹味🤤又夠凍,夏日消暑一流😆 👍🏻🍽️韓國青提汁 $10冰凍涼爽,解熱解渴,入面仲有青提果肉!! 出面有張凳仔,有隻貓貓系到,餐廳門口放左貓糧,吾知系
👨🏻‍🍳水剌間 (九龍城)
📍九龍城南角道60號地舖

「九龍城不能錯過的韓國餐廳😋」

呢間韓國餐廳有榻榻米!!😻
除左味道好地道,
燒肉都出色,
見到隔離枱好吸引,
老闆娘仲幫手燒🥹🫶🏻

每枱有餐具、熱茶、紙巾自助🤤
柔和燈光,寬敞座位,坐得好舒服🤤
員工又親切!!
難怪七點左右已經幾乎滿席👍🏻
前菜

👍🏻🍽️前菜
一間韓國餐廳好吾好食,
睇前菜就知了🙈(有無人同我一樣都系咁覺得??🙈)
泡菜、菇類、土豆絲、芽菜、豆、菠菜
全部都醃得好夠味、好正宗🥹
牛骨湯

👍🏻🍽️牛骨湯(配白飯) $138
必點‼️超好飲🥹
甜蘿蔔、甜洋蔥,鮮牛骨熬製而成的湯,
佢個甜味飲得出吾系靠味精🤤
真系會飲吾停!!
牛骨仲癲,好有牛味,好鮮,
甩骨後啖啖肉,好滋味。
配白飯就咁食/泡飯都好好食😋
海鮮蔥餅

👍🏻🍽️海鮮蔥餅 $138
好大份😆
重點系好!多!海鮮!!
差吾多啖啖都有😋😋
酥脆外皮,軟糯內餡,蘸埋醬汁,正🤤
水冷麵

👍🏻🍽️水冷麵 $108
個人中意加埋黃芥末汁😝
(平時少見🙈)
未加前系少少甜酸,加左之後雖然更帶酸,
但系味道更加出更惹味🤤
又夠凍,夏日消暑一流😆
韓國青提汁

👍🏻🍽️韓國青提汁 $10
冰凍涼爽,解熱解渴,
入面仲有青提果肉!!

出面有張凳仔,有隻貓貓系到,
餐廳門口放左貓糧,
吾知系咪貓店長呢😆
好乖乖❤️

又收藏一間韓國餐廳😋
下次要試燒肉!!

#水剌間 #九龍城美食 #九龍城韓國餐廳 #arigato_九龍城 #香港韓國餐廳推介 #香港韓國菜關注組 #香港韓國餐廳關注組 #suragan #suragankoreanrestaurant
前菜
牛骨湯
海鮮蔥餅
水冷麵
韓國青提汁
2K
🇰🇷九龍城地道韓菜小店🥩-睇完戲喺九龍城覓食 見到有間韓國菜 裝修都好地道😎 餐廳主打食烤肉一開門好香 不過我哋今次就冇食烤肉 試下其他菜式🍖-🐔 半半炸雞 $208炸雞有原味醬油味仲有醃醬辣味 任mix兩款🔥 我哋就嗌咗醬油同甜辣味半半😉 炸粉唔會好厚幾脆身 入面雞肉juicy🤤 味道嚟講我就鍾意甜辣味多啲 寧舍有韓味🌶️-🐮 辣炆牛肋骨芝士年糕 $228大大舊嘅牛肋骨 味道甜甜地 畀到我一種韓風燉牛肉嘅感覺😳 除咗年糕條 仲有大大舊嘅紅白蘿蔔 炆到好腍😙 記得一定要趁熱卷埋拉絲芝士食呀😍-🍲 魚餅湯 $128食完油炸嘢同辣嘢 最後梗係要嗌返個魚糕湯啦😌 呢間嘅魚餅湯有個特色係好夠辣味 有啲似飲胡椒湯嗰種飲完好暖嘅感覺🧣 魚餅份量夠多唔孤寒😏-📍水剌間九龍城南角道60號地舖
🇰🇷九龍城地道韓菜小店🥩
🐔 半半炸雞 $208

🐮 辣炆牛肋骨芝士年糕 $228

🍲 魚餅湯 $128

📍水剌間
九龍城南角道60號地舖
  • 半半炸雞
  • 炆牛肋骨
呢間人氣韓國餐廳晚市的小菜、沙律菜及生菜都可以免費Refill,小菜款式有6款,個人幾喜歡佢的辣味沙律菜!✿ 2-3人燒肉套餐包括:牛/豬肉、窩飯或湯、窩蛋,【豬肉套餐】有4款肉,份量超足料,2-3人也能有滿滿的飽足感!✿ 豬油開爐後,會有專人幫你燒肉,職員會細心詢問客人對燒肉熟成的喜好,另外也會建議沾醬的配搭,燒肉包生菜可以減少油膩感~✿ 【海鮮豆腐湯】同樣是足料好味!有蝦、青口、蜆肉等等~✿ 【窩蛋】滾燙熱騰騰地上枱,非常Juicy,湯汁清甜✿ 飲品推介【梨汁】,解膩,也有梨肉的口感~⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯𖤣 豬肉套餐($488)𖤣 梨汁 ($10)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾ Like +分享給愛吃嘅朋友仔啦( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

✿ 【海鮮豆腐湯】同樣是足料好味!有蝦、青口、蜆肉等等~

✿ 【窩蛋】滾燙熱騰騰地上枱,非常Juicy,湯汁清甜

✿ 飲品推介【梨汁】,解膩,也有梨肉的口感~

⋯⋯⋯⋯ 𝕞𝕪 𝕠𝕣𝕕𝕖𝕣 ⋯⋯⋯⋯

𖤣 豬肉套餐($488)
𖤣 梨汁 ($10)

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
  • 海鮮豆腐湯
  • 前菜
  • 豬肉燒肉套餐
2024-06-28 383 瀏覽
🇰🇷 昨天晚上,我和朋友來到這間位於九龍城的正宗韓國餐廳吃晚飯。這間餐廳可以吃韓式燒烤或料理,由於最近吃得比較油膩,因此我們選擇叫一般的料理就好了。這間餐廳裝修得就像置身於韓國般,食客可以選擇傳統韓屋的座位,如果不習慣也可以選擇一般的座位。食物份量很大,我們兩人叫了三個菜式,最後吃不完還需要打包。炆牛肋骨 Braised Beef Ribs $188💎 牛肋骨炆得很腍,配上甜甜的湯底、蔬菜和年糕,真是吃得津津有味!海鮮蔥餅 Seafood Pancake $138💎 海鮮份量十足,不會有太多粉的感覺。配上特製醬汁一起吃,真是人間滋味。芝士雞蛋卷 Cheese Omelette $108💎 把雞蛋卷切開,裏面濃郁的芝士立刻流下來,芝士控必點!

炆牛肋骨 Braised Beef Ribs $188

海鮮蔥餅 Seafood Pancake $138

芝士雞蛋卷 Cheese Omelette $108
💎 把雞蛋卷切開,裏面濃郁的芝士立刻流下來,芝士控必點!
2024-06-27
2024-06-11 330 瀏覽
舖頭裝修簡潔乾淨 座位寬敞舒適 空氣流通員工熱心服務 會主動留意客人需要食物好食又大份 好容易眼闊肚窄全部落咗單既食物都冇失望炸雞同醬油蟹一定會再encore !下次會再去試吓佢嘅烤肉醬油蟹 本身身都冇太大期望 上到枱一試 好驚喜 爆膏 好正一隻蟹跟一大碗飯 落單前以為係細細碗嗰啲一嚟到一大碗 以為食唔晒啦 點知都只係啱啱好夠食 不愧係白飯小偷!仲叫咗半半炸雞 兩隻味都唔錯芝士蛋捲不過不失 好大一份拉麵年糕 叫咗小辣 不錯仲有個海鮮豆腐湯 又跟一碗飯 三個人食 大家都飽到不得了
舖頭裝修簡潔乾淨 座位寬敞舒適 空氣流通
員工熱心服務 會主動留意客人需要
食物好食又大份 好容易眼闊肚窄
全部落咗單既食物都冇失望
炸雞同醬油蟹一定會再encore !

下次會再去試吓佢嘅烤肉

仲有個海鮮豆腐湯 又跟一碗飯
三個人食 大家都飽到不得了
  • 半半炸雞
  • 前菜
食物質素好,成日都帶唔同朋友嚟幫襯~呢度有專人幫你燒肉,坐喺度等食就得,正到暈…不過今次有啲不愉快經歷……食晒嗌咗嘅嘢食之後覺得唔夠飽,諗住嗌多半份炸雞,點知被老闆娘?唔溫馨嘅溫馨提示你仲有35mins就要交枱,炸雞製作時間要20mins,食到先好嗌。其實要食15mins點會食唔晒,你啲嘢食準時到嘅話,半份一人一件都無咗啦~但你講到咁,錢多唔想賺,我哋又無理由迫你賺錢,只好傾偈傾到夠鐘轉場啦~
不過今次有啲不愉快經歷……
2024-04-26
  • 炆牛肋骨