餐廳: 永合隆飯店
資訊:

2024-06-27 503 瀏覽
昨天買了¼隻乳豬叉燒油雞飯,乳豬啲肉全部係梅嘅叉燒唔新鮮 和 油雞 完全唔食得得唔係價錢問題。 完全失望任何一間街市嘅燒臘檔都好食過呢度 多年出名慕名而來分分鐘$10一盒都好食過佢
昨天買了¼隻乳豬叉燒油雞飯
,乳豬啲肉全部係梅嘅
叉燒唔新鮮 和 油雞 完全唔食得得
唔係價錢問題。 完全失望
任何一間街市嘅燒臘檔都好食過呢度
多年出名慕名而來
分分鐘$10一盒都好食過佢

2024-06-26
2024-06-18 548 瀏覽
我敢話坊間任何一間燒臘鋪都好過佢九班。貴冇所謂,食得就預咗要俾。但要俾得物有所值。而唔係俾貴錢買垃圾。佢啲燒味又乾又臭。做生意做到咁。真係家山發。靠自已所請老字號,就係咁去呃人。好彩就算係願者上釣,頂多亦只會俾佢昆一次咁大把。
靠自已所請老字號,就係咁去呃人。
好彩就算係願者上釣,頂多亦只會俾佢昆一次咁大把。
2024-06-02 534 瀏覽
朋友說永合隆出名食燒味,今天經過就買左$400燒腩仔加叉燒外賣,返到去打開,份量已經唔多,但唔明白明明買燒腩仔,何解會搭左兩大舊骨頭,腩肉都幾咸而且唔覺有炭燒味,而且店員態度惡劣,貼錢買難受,一定唔會再幫襯!
燒腩仔
2024-05-17 533 瀏覽
我以前食開,真係好食,不過可能都係大半年前嘅事,最近一次去,舖面裝飾唔同左,亦都設定左要食套餐,其實冇問題,但係最大嘅問題,係食物品質唔同左(尤其是係嗰啲主角 : 燒味),今日我又專程喺公司搭幾個站地鐵過去,再食一次,結果係更加清楚,真係差左,可能冇左以前啲話事人喺度監場,啲出品維持唔到以前水準,對唔起呢個老子號招牌,平均100蚊套餐,樣樣都好似執齊俾你地,但我去,心目中係食以前質素嘅燒肉飯,咁就覺得失望(义燒係更差),職員方面都有禮貌招呼我,但係食飯都係以食物質素為主導嘅,呢餐我就覺得好失望,如果佢地真係新一代接手,如果真係想做呢門生意,就要放多啲心機,否則不如轉型做佢地自己鍾意做嘅生意啦。
2024-05-10 471 瀏覽
經過,入去外賣,無睇餐牌叫了個叉肉雙拼飯,盛惠$88!?什麼?我以為聽錯!雖然有細碗湯及1支250ml迷你飲品,那也太貴了吧!以為六十幾蚊,我未買過咁貴的雙拼。而且我沒想過要套餐,為什麼強迫客人食套餐?無下次。
2024-02-29 939 瀏覽
上網睇吓燒味飯推介,見到炭火燒肉去試吓,去到三拼100蚊,無問題,點知吃落口仲衰過街市燒味,叉燒又硬又無味,燒肉皮係薄,但又肥又咸,切雞完全冇味,垃圾之中㗎垃圾,仲要賣100蚊一蝶飯,好食就完全唔貴,但十分難食,完全對唔住价,都唔知邊個俾咁大既信心!應該自己鋪,否則必執!有時傳統係好,但滥用傳統但又唔好食就好有問題!
有時傳統係好,但滥用傳統但又唔好食就好有問題!

外賣自取
偶然都會光顧這一間老店,雖然近年質素已大不如前,而且不斷加價,但總算仍能接受,仍有一點舊有的味道,但已並不出眾。農曆年前一般燒味飯價錢已經$50,但估不到農曆年後更大幅加價至$88起 (一定要連例湯和紙包飲品),只可以說姜太公釣魚,願者上釣,哈哈! 我叫了一個燒腩肉、雞飯$108,質素不算高,而且不穩定,那天的飯更是軟爛難吃,燒味尚算可以。但這個價錢我會選擇去中環鏞記,或者一樂更便宜,更出色!其實香港仍有不少燒味店比永合隆做得好得多,單靠老字號真的能夠維持下去⋯識食嘅人一定懂得選擇!相信附近的街坊都會覺得物非所值,而我對此店亦都後會無期。
2024-02-27
2024-01-22 1204 瀏覽
永合隆飯店在上世紀60年代開業,至今已有六十年多。褪色的金漆招牌,加上「乳豬燒臘第一家」的字句,令人勾起飯店昔日的光輝歲月。永合隆堅持用炭燒做法,乳豬仍有一定的捧場客。燒豬也備受歡迎,外皮香脆、肉質鬆軟、肉中滲出炭香,相比掛爐燒製,味道方面有較多層次。今天試試叉燒、燒肉飯,叉燒是用梅頭半肥瘦,叉燒邊有少許脆,以及帶點蜜味,好味。燒肉皮不單止脆,咬落更發出聲音,肉質不是硬繃繃,味道有點鹹。可惜,飯沒有飯味,有點失望。

叉燒燒肉飯

叉燒

燒肉
2024-01-19
叉燒燒肉飯
叉燒
燒肉
專程去永合隆買外賣炭燒 燒腩仔 比屋企人 食 ,家人要求。諗住 比貴啲錢,都冇所謂 ,點知非常失望 ,返到屋企 。比埋肥豬肉,  機乎全是肥 ,跟本食唔到, 仲係唔平 $250 燒肉肥到都食唔到 只可以食皮,皮都唔脆,其他全部肥豬肉,好心啦 ,跟本全部肥肉 ,肥豬肉 , 一定冇下次 ,仲要浪費金錢。
2023-11-27
10 分鐘 (外賣自取)
生日
用餐優惠
現金券
  • 燒腩
2023-11-25 1141 瀏覽
看到舖頭沒有人和不用排隊,雖然是下午四點幾五點鐘、燒豬也剛剛新鮮出爐。比着以前這個時候已經是排長龍了。心感不妙😢 入到鋪頭竟然可以立即要了兩條連骨燒肉,也不用等候(唔知係高興定唔高興)連骨燒肉仍然非常之有水準。好彩沒有給冷清的環境打退堂鼓。好幾年沒有來幫襯了,價錢跟以前也差不多。從來未試過堂食,之後看到這麽多劣評也嚇呆了🫨😱😱好彩並沒有讓我失望🤩也要給永合隆平反一下👍🏼老字號也買少見少、唔想又少一間。
2023-11-25
外賣自取
$300 (其他)
2023-08-19 1828 瀏覽
今天路經太子站附近,見到久違了的永合隆燒臘店,想起20多年前食過一次,燒肉皮脆肉香懷念至今,於是就決定去買燒腩肉回家吃,他們的價錢比一般燒臘舖貴好多,燒腩仔賣$198一斤,當天只是一隻細中豬,不是以前賣的大豬,我要了一條骨,竟然要$180,回到家趁還有一點暖身,就急不及待去嘗試,結果徹底徹底的失望,燒肉完全冇味道,淡茂茂,皮又硬又un ,完全咬唔入,真係食之無味棄之可惜,份量又少得可憐,完全揾苯,所以以後一定唔會再去光顧。
2023-07-30
2023-03-03 2728 瀏覽
久別重逢幫襯買個叉油雞飯拎走。叉燒出色但係油雞同飯不堪入目。白飯煮到溶溶爛爛但係凍嘅,油雞未至於差,但質素與價錢不乎緊緊只是中間偏下。叉燒出色但也只屬中上比強記略遜一籌。
外賣自取
今日好想食燒鵝肶,所以就去這間潮聖下!我哋叫咗燒鵝肶飯,問了兩個職員價錢都答唔到!最終話$120,咁我哋咪落單!燒鵝肶飯$120+义鵝飯$65+例湯$15點知個义鵝飯啲鵝係全部都係皮和1.5厘米嘅肥膏+骨(請問我點食好)!我忍唔住同柜檯女職員反映下點解無一件係有肉食架呢?佢答:食燒鵝係咁架啦!食酥香嘛!我話:咁都無理由一丁點肉都無架!又唔係食乳猪佢才同斬肉員講斬肉員大大聲話:食燒鵝係咁架啦!啲皮好酥香架!柜檯女職員話:咁比返2件你啦!點知又係兩件肥肉(真係多了一點點肉片)唉😮‍💨!柜檯女職員仲訓示我:下次要食肉就要講清楚!真係好無奈!差到呢!去街市買$20盒果啲仲好食過佢!服務又差!算我不識欣賞吧!肥膏bye bye!
今日好想食燒鵝肶,所以就去這間潮聖下!
燒鵝肶飯$120+义鵝飯$65+例湯$15
我忍唔住同柜檯女職員反映下點解無一件係有肉食架呢?
佢答:食燒鵝係咁架啦!食酥香嘛!
我話:咁都無理由一丁點肉都無架!又唔係食乳猪
佢才同斬肉員講
斬肉員大大聲話:食燒鵝係咁架啦!啲皮好酥香架!
柜檯女職員話:咁比返2件你啦!
點知又係兩件肥肉(真係多了一點點肉片)
唉😮‍💨!柜檯女職員仲訓示我:下次要食肉就要講清楚!

真係好無奈!差到呢!
2022-10-13 4653 瀏覽
今天7:15入到去見全場冇人,心知不妙叫咗碟燒肉,我飯加一支細可樂,諗住成六七年冇食過好期待食碟靚嘅燒肉飯,點知超難食,飯又唔得燒肉又唔得連我燒鵝都唔得$85我相信我用$75價錢可以走遍大江南北一定食到一碟非常好食嘅燒肉鵝飯45質數收85👍勁我重要專登揸架車去嘥油錢,這間店沒有下次
45質數收85👍勁
我重要專登揸架車去嘥油錢,這間店沒有下次
燒肉鵝飯
2022-09-18 3705 瀏覽
老闆好健談,好主動招呼客人👍🏼 環境就屬於舊式嘅燒臘店⋯⋯例湯好味😋 原本想叫乳豬飯,但老闆話今日冇乳豬🥺 想叫油菜,又冇油菜🤣 其他燒味味道一般⋯⋯ 無咩特別!
老闆好健談,好主動招呼客人👍🏼 環境就屬於舊式嘅燒臘店⋯⋯

例湯好味😋