2023-10-01 97 瀏覽
噚日(30-9-2023 Sat)追月傍晚,同老公帶亞姨遊完高街鬼屋同英王佐治五世公園後,向返海旁行,而天氣又熱同攰,要搵個地方坐低飲嘢,經過呢間唔知有得坐o係喥飲,老公睇睇係有,於是入去坐,見到火麻仁三個字我就好高興,坐低就即叫一支,老公同亞姨睇完就分別要五花茶同龜苓茶,我支$20.00嘅火麻仁味道都幾淡,有啲失望.1.5分而我冇問佢哋嘅,只知價錢分別係$28.00同$20.00.𠲖 o家睇返,原來店員只問我老公要碗庄定樽庄,老公答樽庄,但有問大樽定細樽,就俾咗大樽.之後我睇返,原來有山楂酸梅湯咁解喝嘅嘢飲.環境:只有兩張枱唔緊要,但擺得好窄,而且冷氣唔多夠,熱熱地.抵食係 2.5分
火麻仁
味道都幾淡,有啲失望.
1.5分

之後我睇返,原來有山楂酸梅湯咁解喝嘅嘢飲.

環境:
只有兩張枱唔緊要,但擺得好窄,而且冷氣唔多夠,熱熱地.

抵食係 2.5分
2023-09-30
$22.67 (下午茶)
服务态度很差,最主要是素质很差!!!朋友要喝凉茶,于是买了两杯还有一份蛇舌草,准备入店就坐,结果balabala说什么:只有买了龟苓膏才能坐,我们店里人很多的之类的……然而现实时,午饭后1点,除了我和朋友,没有任何一位顾客(都怪我提前没有看点评,哈哈哈)我说:我们消费了,完全可以做,这什么态度?结果,立马点燃了泼妇,密集喷薄而出:什么大陆土匪,什么没有政府允许你们根本来不了,什么最烦你们这些……可是,我也不是受气包啊,硬钢了几句,附送两字,然后扬长而去,哈哈哈哈哈大家一定要避雷,凉茶本来就是广东特色,并非香港特色,真的没必要去这种店里消费我觉得态度不态度就还好,最重要的没素质啊,对于没素质的人,我也只能憋了n年的脏字附送之
服务态度很差,最主要是素质很差!!!
我说:我们消费了,完全可以做,这什么态度?
可是,我也不是受气包啊,硬钢了几句,附送两字,
然后扬长而去,哈哈哈哈哈

2023-04-02
2 分鐘 (堂食)
  • 无推荐
大熱天時經過見到打算同小朋友入去飲涼茶坐低唔夠5分鐘 女職員開始問我哋幾時走當時店內一個人都冇 亦都冇人打算入來然後我話點解咁問我地?佢話如果你坐咗喺度就冇其他客人會入嚟 … 我問咁我哋唔係客人咩?講唔夠兩句佢就開始鬧人!當時我拖着一個五歲的小妹妹 出邊30幾度太陽極度猛烈 呢位阿姨一啲愛心都冇…我馬上放低錢..行過少少有間鞋舖見到我女攰到痞咗喺度,讓左張凳俾我哋坐呢間涼茶店咁冇愛心真係咪鬼旨意人哋再幫襯
大熱天時經過見到打算同小朋友入去飲涼茶
坐低唔夠5分鐘 女職員開始問我哋幾時走
當時店內一個人都冇 亦都冇人打算入來
講唔夠兩句佢就開始鬧人!
呢間涼茶店咁冇愛心真係咪鬼旨意人哋再幫襯
2020-12-23 152 瀏覽
經過想買支涼茶,個女店員已經唔係咁好面口,粗粗魯魯,我朋友想坐低食隻茶葉蛋,我自己原本想要支五花茶,之後我都係想轉24味,蓋都未開即刻比番佢,就講曬粗口鬧我,請著呢啲伙記真係等執笠。

外賣自取
2020-04-16 183 瀏覽
完全同意之前兩個食評!今朝幫襯買外賣涼茶一杯我兩隻手拿住好多野同個女職員講可唔可以比個膠袋拎走佢將一杯紙杯涼茶打斜放入膠袋裏面佢一拎起膠袋第俾我時成杯涼茶已經倒側佢係咁以調正就再第俾我成杯仍然係打斜接近倒瀉狀態我話唔該你可唔可以放好少少俾我拎走放正中間少少我冇手佢即時開始大聲夾惡係咁鬧「話你究竟要唔要買少少野咁多要求我老到做得你阿媽我喺呢度開咗70幾年買一杯平時我唔俾膠袋下刪數十字...」佢成間鋪根本一個客都冇我兩隻手拎住咁多野好客氣唔該佢杯嘢飲擺好少少結果我自己擺好先拎走佢都要係咁鬧無啦啦消費變受氣再睇埋食評發現原來佢有前科專搵客人嚟出氣可以放入黑名單
完全同意之前兩個食評!
今朝幫襯買外賣涼茶一杯
買少少野咁多要求
我老到做得你阿媽
我喺呢度開咗70幾年
買一杯平時我唔俾膠袋
下刪數十字...」
佢成間鋪根本一個客都冇
可以放入黑名單
2020-04-16
外賣自取
2018-12-27 277 瀏覽
客人想買支涼茶,女職員給了一支後馬上又去招呼熟客,客人想坐底飲,女職員話見不見到她很忙,馬上找了錢。客人話想要多買多一些,她說唔好啦走啦走啦!然後入返去後面廚房繼續忙她的,客人再上前問究竟聽不聽到想坐底堂飲,她繼續不理會,態度極之差! 客人表示不滿時話會投訴, 女職員表示好,並鼓勵客人投訴!😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖
😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖😖
2018-10-23 227 瀏覽
大家好 我係住在西營盤嘅居民 我姓金嘅 在 星期二早上,嘗試下常經過巴士站嘅涼茶店'咁我想要一支白花蛇利草涼茶咁有一個著黑衫嘅店員嬸嬸,初時很好客問我想要飲凍或熱 😁(我說想飲暖嘅) 她說都可以做給我跟著拿出一個熱盤兜綜合雪櫃凍的那支合併為一支茶😃我對他說樽蓋太多泡沫支茶比較 少咗啲😐他居然對我說😓 你返去讀下書啦啲泡沫都係水嚟㗎😣(咁樣你不如買泡沫畀人飲囉、 都黐線㗎 啲大陸哩阿嬸講埋啲咁嘅嘢) 😧 跟住我對佢講 或者你曾返多少少涼茶 佢跟住同我講!😲你見唔到呢啲鋪都滿曬啦!😲