2017-06-12 213 瀏覽
今日經過呢間汀汀活烤魚,門口寫住每星期送的免費煲l,今晚是送椰子雞煲,我地幾個人一齊入去食,坐底了點知待應同我地講每位要叫夠130蚊,先可送椰子雞煲, 但見菜單款式唔多,價格比出面市價較 份量少,等個煲都等幾個字先嚟到,另外坐底左有碟花生,埋單會計埋。茶錢8蚊位,再加一。雞煲淡冇味。食既時間等90分鐘。等個煲都等得耐,嚟到仲要開火等水滾先開始食.到埋單有騙人感覺。出到嚟轉左去食多餐先填飽肚
題外話/補充資料: 一次夠.
2017-06-03
5 分鐘 (堂食)
2017-06-03 148 瀏覽
被店庆活动吸引 人均130送鸡煲或烤鱼星期二来送的叻沙鸡煲 第一次尝试这种口味 没想到还不错 锅底足料 虾就有好几只 鸡肉鲜嫩 另点的牛肉和猪肉都比较一般 凉菜青瓜皮蛋很好吃 爽口又特别
被店庆活动吸引 人均130送鸡煲或烤鱼

另点的牛肉和猪肉都比较一般

凉菜青瓜皮蛋很好吃 爽口又特别
叻沙鸡煲
青瓜皮蛋
叻沙鸡煲
青瓜皮蛋
2017-06-01 135 瀏覽
喺旺角有兩間分店 約朋友記得搞清楚 唔好去錯今次去嘅係forever 21 樓上個間地方唔算太大 我哋七個人安排左坐圓枱坐圓枱嘅就係沒有椅背嘅櫈 唔係太舒服星期五嘅優惠係每人食夠$130就會送一盤魽魚鍋每日送嘅都唔同 其實要食夠$130都唔難叫咗幾個前菜桂花山藥 桂花味好重 鍾意嘅都唔錯椒鹽豆腐 豆腐都幾滑椒鹽白飯魚 炸得都幾香口蒜泥白肉 豬肉味唔係幾好 怪怪的雞啲味比較淡 叫咗小辣但係唔辣雞嘅肉質亦都比較鞋口 唔係話真係好好食加左湯打邊爐 湯底太鹹 不過係可以加水墨魚滑都算彈牙 蔬菜勝在多選擇 冬瓜片好好食 之後個魽魚鍋叫了中辣 都係唔辣魚肉唔多 不過皮好脆 好香 有好多孜然粉 食咗好多野每個人先係$200 又係抵既!
喺旺角有兩間分店 約朋友記得搞清楚 唔好去錯

墨魚滑都算彈牙
蔬菜勝在多選擇 冬瓜片好好食

之後個魽魚鍋叫了中辣 都係唔辣
魚肉唔多 不過皮好脆 好香 有好多孜然粉
食咗好多野每個人先係$200 又係抵既!
桂花山葯
椒鹽豆腐
2017-05-28 148 瀏覽
之前成日見到好多人排隊,又睇到d評論唔錯,諗住無死啦!滿心歡喜諗住去試下,點知大失所望!叫左個招牌魽魚小辣,個煲啲湯滾極都唔熱,條魚無味啲魚肉又勁難夾!所有材料掉落去煮勁耐都唔熟,從未試過食咁難食既烤魚!仲要價錢唔平!烤魚加個娃娃菜,粉絲同炸枝竹,埋單都要成四百蚊!真係落去食幾串魚蛋都無咁嬲,唔怪得星期日晚飯時間都無咩人去食啦!大家去食之前真係要諗清楚,基本上成煲野都無咩味。唯一可取地方就係服務態度還可以,但係食物就真係無咩水準!
朋友總於回港,當然又到拿手信時間啦,今次佢話想食汀汀當然好啦,大家都係辣人。。去到1/3滿座,而且重點係牆身竟然話食滿$130/位就可以送個鍋,今次有魽魚送添,當然仲好,因為我地都係為左魚鍋而來的,而再叫左牛,廣島蠔,生菜,小食和2個飲品..最後結帳大約$360左右好抵食。魚鍋冇耐就到啦,材料都冇少到,但小辣係完全冇辣而且煲完仲更咸,最後生菜都懶得再煮,幸好係魚質都吾差而配菜都入晒味吾錯。之後魚鍋都熱晒食緊,我地叫左打邊爐料等左差不多20分鐘先有,魚都差不多食完而且我仲都吹左幾次,講真生菜都係放入藍就得,但都吾知為何咁耐。幸好材料新鮮,廣島蠔口感十足新鮮,肉份量都夠食。小食方面就吾夠辣,可能下次要同佢講再加辣。

2017-04-15 391 瀏覽
我朋友行街想食烤魚就選擇汀汀活烤魚,我地揀左魽魚,湯底不辣,條魚都吾會太細條,魽魚燒得好香,又不會太多骨好好味,仲有少量配菜之後我地仲叫安格斯牛肉和炸響鈴都好好味。
2017-04-14 297 瀏覽
條魚好香條魚上枱嘅時候已經好吸引,再加上佢剪得好香用酸菜湯底怎令與嘅鮮味更突出,酸菜亦都好好食百周年開店跟增送涼拌青瓜泡椒鳳爪椒鹽雞軟骨任選一款鮑魚$10.1隻非常抵
條魚好香

2017-04-12 308 瀏覽
八點左右 去到等左十幾分鐘 好在係門口揀定哂嘢食 一坐低 已經開始上小食幾分鐘後又上埋條魚啲伙計都幾快手 抵讚入直路評下佢啲嘢食先小食叫左鳳爪同椒鹽雞軟骨鳳爪係開店週年優惠送嘅 口感好好 夠脆夠滑 泡椒個味都好開胃不過無辣不歡嘅我地覺得可以再辣啲雞軟骨幾香口 食落覺得幾熱氣 立即叫左兩支大啤... 天啊~點解惹味嘅野從來都要食肥我...女人多寶魚成條$124 加埋成鍋配料 係幾抵食見住個廚房大哥行出黎個魚缸度撈魚 唔知係咪心理作用 食落條魚覺得好新鮮 送飯幾正不過多寶不嬲肉甜但係肉少食到七分飽 成條已經無哂見有特價十蚊五隻海蝦 叫左一份黎打邊爐 唔錯 食得出係游水嘅 而size都算正常最後試埋個唔知叫甜品定前菜嘅燒波蘿夠哂酸甜 啲汁好醒胃 食完又好似由八成飽變番六七成...無計...直落深水埗食糖水埋單3百幾算抵嘅 不過呢間汀汀都有樓上店嘅通病 就係地方唔夠大 爆場嘅時候都幾嘈下 我地兩個鐘意拍拖食飯sweet下傾下心事 下次應該唔會係7-9呢啲peak hour去嚕
八點左右 去到等左十幾分鐘

鳳爪係開店週年優惠送嘅
口感好好 夠脆夠滑 泡椒個味都好開胃
不過無辣不歡嘅我地覺得可以再辣啲

雞軟骨幾香口 食落覺得幾熱氣
立即叫左兩支大啤...
天啊~點解惹味嘅野從來都要食肥我...女人

叫左一份黎打邊爐 唔錯
食得出係游水嘅 而size都算正常

最後試埋個唔知叫甜品定前菜嘅燒波蘿

2017-04-11
15 分鐘 (堂食)
  • 燒波蘿
  • 烤多寶魚
2017-04-12 281 瀏覽
今日同巧(好)多人(姐係同班朋友),一起去食飯飯!(最近因為朋友介紹既關係然後迷上了撒嬌的女人最好命)因為最近會想一巴二巴打我的人變多了!(不要打我)為什麼我會說這魚很伏⋯(真的很伏姐很愛辣,叫了中辣,一點辣味也沒有⋯我有點小情緒⋯為什麼不辣,然後我就沒食過條魚了!其他配菜反而不錯!有點辣味(☆_☆)我可以寧願吃配菜!  其實看照片真的很吸引,只是我喜歡辣的關係⋯他才變得不吸引!我不會想再去了!
因為最近會想一巴二巴打我的人變多了!
(不要打我)

為什麼我會說這魚很伏⋯(真的很伏
姐很愛辣,叫了中辣,一點辣味也沒有⋯
我有點小情緒⋯
為什麼不辣,然後我就沒食過條魚了!
其他配菜反而不錯!
有點辣味(☆_☆)
我可以寧願吃配菜!

其實看照片真的很吸引,只是我喜歡辣的關係⋯他才變得不吸引!
我不會想再去了!

2017-02-28 1241 瀏覽
呢間野食過好多次,佢係會令你會返去幫襯的~我地三個女仔叫咗個香辣鉗魚,花甲,窩荀同皇帝菜如果你食魚怕多骨,鉗魚就係一個非常好的選擇,因為佢真係好少骨,冇細骨。我地叫咗香辣鉗魚少辣,初時食唔太辣,之後越食越辣,好野味,平時唔食得辣嘅我都食到。花甲好fresh, 上枱時仲會郁皇帝菜同窩荀都好新鮮,好乾淨員工非常nice 同 friendly ~ 值得再去多幾次,最好多幾個人一齊去,咁可以試多d其他食物
呢間野食過好多次,佢係會令你會返去幫襯的~

我地三個女仔叫咗個香辣鉗魚,花甲,窩荀同皇帝菜

花甲好fresh, 上枱時仲會郁

皇帝菜同窩荀都好新鮮,好乾淨

員工非常nice 同 friendly ~

值得再去多幾次,最好多幾個人一齊去,咁可以試多d其他食物
2017-02-27
  • 鉗魚
2017-02-20 1116 瀏覽
今次叫佐唔辣既桂花魚,揀佐兩食。魚質好滑,我個日滾佐成2個鐘d魚都係鞋鞋地,證明好新鮮。魚卜真係好好味,食火鍋近期最愛就係加紅薯粉,d粉吸哂魚味好鮮。呢度唯一敗筆就係架lift,上去都仲好,落黎真係等好耐,成日爆哂
2017-02-14
2017-02-16 910 瀏覽
我姐提供了數間吃魚鍋的店,最後選了這間。因為有半價之餘,出來又方便。(半價只限星期二、四款鍋而已)第一次吃魚鍋,要了小辣,吃的時候,一點也不覺得辣,要了烤魽魚鍋,第一次吃這種魚,挺美味,魚肉不算特別滑也不算特別"鞋",適中程度,十分美味,配上不太辣的湯底、味道,不會吃得我們滿頭大汗,可是還是覺得辣的方面可以再加多點。還要了其他配料,菇、菜等…還有其他人推介的薯粉。2個人吃了$600多,只是剛剛好飽,之後我們買了珍珠奶茶不禁想起,假如不是今天半價來吃,我想消費應該會更多總括來說,價錢雖然貴,但味道不錯,地方有點小,員工服務態度不錯,招呼方面,亦看過員工幫旁邊桌上的女客人全部開罐裝汽水
我姐提供了數間吃魚鍋的店,最後選了這間。

因為有半價之餘,出來又方便。

(半價只限星期二、四款鍋而已)

第一次吃魚鍋,要了小辣,吃的時候,一點也不覺得辣,

可是還是覺得辣的方面可以再加多點。
還要了其他配料,菇、菜等…還有其他人推介的薯粉。
2個人吃了$600多,只是剛剛好飽,之後我們買了珍珠奶茶

不禁想起,假如不是今天半價來吃,我想消費應該會更多

總括來說,價錢雖然貴,但味道不錯,地方有點小,

2016-11-29
10 分鐘 (堂食)
2017-02-13 752 瀏覽
都係太貴,三個人係小小野千幾蚊,仲要冇食咩特別野,環境都係一般般,應該冇下次,如果千幾蚊真係可以食好啲唔洗食依啲野,但食物唔算差,但又未係值咁貴,希望可以提升其他質素黎就番個價錢吧!
2017-02-07 752 瀏覽
其實已是第二次幫襯,上次食桂花,今次就試吓多寶魚,見住寫滑啲,的確幾滑喎,湯底選了麻辣,但要微辣好了,幾好味,又唔洗食到大汗滴細汗,烚菜都唔洗咁辣。唔少得當然點了其他配料啦,有墨魚滑、皇帝菜、萵荀、竹笙、鮮腐竹、雪花牛、大荳芽,豆卜,由於湯底惹味,烚起來全不需調味,很不錯哩,都可再次encore。
第一次去,亦冇下一次, 食過咁多間雞煲,呢間真係差差差到不得了,呢間咁既雞煲好明顯打斧頭, 我哋三個人叫咗半隻雞加蜆煲, 朋友們都覺得呢度冇半隻雞,雞超細件,份量應該得4份1……都算了……之後order打邊爐既食物係價錢又貴冇質素份量勁少,雪花牛冇牛味,金姑份量得3份1 紮,一人份量咩~咁似食緊大家樂, 辣花螺超鹹, 咁既質素仲要$750埋單,完全冇食過海鮮,真係冇下次。朋友都話食茶餐廳啫啫雞煲仲好味過呢個雞煲……
朋友都話食茶餐廳啫啫雞煲仲好味過呢個雞煲……
2017-01-09