4天前 0 瀏覽
聽老豆介紹深水埗有間煲仔飯好食襯公眾假期途經附近,就幫襯吓。點咗黃酒雞、白鱔煲仔飯、排骨煲仔飯、腐乳通菜。 黃酒雞非常香黃酒味、薑味同埋有紅棗杞子,飲完個人即刻熱熱的,暖胃。 白鱔煲仔飯,推介,飯底有飯焦唔會太燶,脆口,岩岩好。 排骨煲仔飯正常發揮,有機會下次我會試田雞。(記得要八點前去食,有機會賣哂)依間個煲仔飯對比我食過嘅其他煲仔飯嚟講,佢冇咁油,亦冇咁鹹,相對地覺得冇咁容易覺得油膩。 腐乳通菜,有腐乳味但唔會太鹹,不俗。
聽老豆介紹深水埗有間煲仔飯好食
腐乳通菜,有腐乳味但唔會太鹹,不俗。

• 黃酒雞
  • 白鱔煲仔飯
2024-09-24 253 瀏覽
榨菜田雞煲仔飯估唔到有田雞煲仔飯❤️❤️煲仔飯係即叫即煲嘅,所以要等得耐少少👏🏻上堂熱辣辣!即刻加圈豉油落去再焗一陣😍😍真係超正!田雞同榨菜嘅份量都幾多😍而且下邊仲有飯焦👍🏻👍🏻推介黃鱔煲仔飯超推介呢個!!好少見到有黃鱔煲仔飯😍😍上邊加左啲薑絲唔怕啲黃鱔有腥味🤣係即叫即整!正呀!椒絲腐乳通菜通菜係幼身嗰種一啲都唔老!腐乳唔會太鹹,而且佢個椒絲腐乳通菜唔係淨係一Pat腐乳起上邊👍🏻👍🏻豆豉蒸白鱔白鱔厚切啖啖肉,不過當然都有細骨要小心食🫢白鱔肉質食落新鮮👍🏻爽口,而且冇腥味👏🏻👏🏻-Total: 300推介指數:8/10———————————————池家人煲仔飯 (深水埗)深水埗基隆街187號地舖-----------------------
榨菜田雞煲仔飯
黃鱔煲仔飯
椒絲腐乳通菜
豆豉蒸白鱔
Total: 300
推介指數:8/10
———————————————
池家人煲仔飯 (深水埗)
深水埗基隆街187號地舖
-----------------------
池家人有煲仔飯提供!店裡以古代客棧設計~煲仔飯熱氣騰騰呈上,店員倒上豉油,煙霧瀰漫勁香噴噴呀!!🤍豉汁白鱔煲仔飯 $88白鱔肉質鮮嫩,白鱔大大塊放喺表面勁香!白鱔肉質彈牙,要小心留意骨~底部嘅飯焦香脆可口,為整道菜增添咗層次感。💛黃鱔煲仔飯 $88相比之下,黃膳煲仔飯以金黃色嘅米飯為基底,黃鱔切到細細粒,要小心留意骨~煲仔飯裡面有埋黃薑,有薑嘅香味,無辣味!底部仲有飯焦添!🥒青瓜 $28大份又清爽!帶點微辣開胃呀!解膩一流!🍹凍檸茶 套餐+$10
池家人有煲仔飯提供!店裡以古代客棧設計~
煲仔飯熱氣騰騰呈上,店員倒上豉油,煙霧瀰漫勁香噴噴呀!!

🤍豉汁白鱔煲仔飯 $88
底部嘅飯焦香脆可口,為整道菜增添咗層次感。

💛黃鱔煲仔飯 $88

🥒青瓜 $28
大份又清爽!帶點微辣開胃呀!解膩一流!

🍹凍檸茶 套餐+$10
2024-09-10 470 瀏覽
煲仔飯要有靚飯焦,同意請舉手🙋🏻‍♀️!最近去深水埗睇布料,發現有間乾淨企理嘅煲仔飯,一於試試!個裝修有啲東北風,掛咗辣椒串、粟米串等裝置,一個個雅座都好有特色。⭐嗌咗兩款煲仔飯,飯粒分明又乾身,撈乜都好食😆!兩個煲底&煲邊都有香脆飯焦😋,陣陣焦香 + 脆脆口感,為煲仔飯口感&味道都加添層次~~🧡 炸菜田雞煲仔飯,田雞肉嫩滑多肉,冇腥味,炸菜夠咸又爽脆,撈埋一齊食加啲煲仔飯醬油,味道豐富😋。🩶 鹹魚肉餅煲仔飯,肉餅夠大塊,半肥瘦肉餅,肉質有彈性,鹹魚夠鹹香,撈埋肉餅味道就啱啱好。如果鍾意偏鹹,可能會覺得舊鹹魚唔夠大😆。💚 涼拌拍青瓜,欣賞佢真係拍青瓜🥒而非切青瓜。口水汁辣中有酸,好惹味又開胃,啱晒中和食晒整煲煲仔飯嘅飽濟感。

煲仔飯要有靚飯焦,同意請舉手🙋🏻‍♀️!

最近去深水埗睇布料,發現有間乾淨企理嘅煲仔飯,一於試試!

2024-09-09 337 瀏覽
🌟 #池家人煲仔飯專門店🚶‍♂️🚶‍♀️ 每次經過都見到長長人龍,今次決定唔再等啦!😋我同仔仔一齊點咗幾樣,真係好抵,最平只要$50幾蚊就可以享受到🍚 臘腸滑雞煲煲仔飯🐔$58 呢個煲仔飯真係好有誠意!雞肉煮得非常滑嫩,肉質鮮美,每一口都好入味!而臘腸香氣四溢,咬落去滿口肉香,仲有一點微微的甜味,配合香噴噴嘅米飯,真係食到停唔到口!最重要係,底部仲有香脆嘅飯焦,嚼落去金黃香脆,為整碗煲仔飯增添咗層次,真係超滿足!👏🍚 榨菜田雞煲仔飯$88 田雞肉質鮮嫩,入口即化,搭配榨菜的鹹香,令整碗飯更加有層次感。榨菜嘅咸味唔會太重,反而襯托出田雞嘅鮮味,底部同樣有香脆嘅飯焦,食落去每一口都充滿驚喜!🥢🐸🥗 口水汁秋葵- 煲仔飯套餐加點呢個秋葵真係唔可以錯過!口水汁嘅醬汁酸酸辣辣,配上秋葵的清脆口感,完全係開胃神器!🌶️😋🍲 鹹蛋菜心豬什湯飯呢碗菜心豬什湯飯就係另湯底濃郁,味道非常鮮甜,仲有菜心🥬嘅清新感!豬什煮得剛好
🌟 #池家人煲仔飯專門店🚶‍♂️🚶‍♀️
每次經過都見到長長人龍,今次決定唔再等啦!😋

🍚 臘腸滑雞煲煲仔飯🐔$58

🍚 榨菜田雞煲仔飯$88