2022-10-05
好多時都有經過愉景新城呢間舖頭,但係都多人,又好似冇乜選擇,所以都冇幫襯過。最近朋友話,呢間嘅冬甩好好食,煙煙靭靭,今晚一行三人早D去食。傍晚六點鐘去到, 我們是第一批客人, 因為嗰度都係得十幾個座位,限時 75分鐘。 用手機 QR Code 落餐 , 因為唔係好肚餓, 叫咗個二人餐, 原價 $ 299 可能早就特價 $ 269, 包一個飯,一個烏冬,一個天婦羅炸物,兩杯飲品同兩個冬甩。 大蝦櫻花蝦湯烏冬小辣👆 得一隻蝦,味道都好 OK 個烏冬都唔錯,除咗樱花蝦仔就冇其他餸啦,份量不多。牛肉芝士蕃茄炊飯, D牛肉係一片片嘅肥牛,唔係碎牛,味道都可以,份量就唔算多啦。個炸番薯條條好食,熱辣辣又脆,有兩個炸餃子, 三舊炸雞塊 兩個炸雜菜,味道一般。😶侍應通知我哋,原來亦有最低消費,每人最少要一個餐或者單點,剩叫個冬甩都可以。講完就畀咗另一個餐牌我哋👇 呢個餐牌嘅食物平好多,一個蒸飯 $ 39,但係原先個餐牌係 $99 。 亦唔可以喺手機度點呢啲餐,係侍應生同我哋落單。冬甩單點都要 $49 👇我哋加多個 👇沖繩蒸飯 冇乜味道同餸。餐廳好貼心一落單後,畀咗張冬甩單, 叫我哋如果食完主菜,先至交
冬甩單點都要 $49 👇
我哋加多個 👇沖繩蒸飯 冇乜味道同餸。
餐廳好貼心一落單後,畀咗張冬甩單, 叫我哋如果食完主菜,先至交張冬甩單,畀佢哋即做,因為有雪糕會溶。 冬甩唔算大,但賣相好可愛,上面有個沖繩嘅石敢當。🤩
個冬甩嘅質感真係唔錯,煙煙韌韌,唔太甜,味道都 ok。😋
侍應生唔多,只有兩三個,不過都有禮貌。😊
下次可以考慮,剩係買冬甩外賣,$ 22 一個,買兩個 $ 40。