2025-08-17
今次真係好開心呀,因為真係好耐冇食過沙嗲王,成日都好掛住佢個白咖喱豬扒同埋沙嗲牛肉粉絲,但係放工實在太夜啦,好難有機會食到一見到個餐牌小時候嘅回憶即刻返晒嚟,樣樣都好想點嚟食,不過我哋得兩個人,我哋點咗一個1/王者小食拼盤(麻麻哋,下次可以唔使叫),正正常常普普通通,所以下次會點其他嘢食2/一個叉燒豬頸肉(麻麻哋,下次可以唔使叫),我食咗一舊咋,我個friend頂硬上隊晒3/酥皮龍蝦湯(我朋友唔鍾意,我好鍾意),4/白咖喱豬扒飯(必點)5/麻辣醬燒粟米(出奇地好正)6/蒜蓉牛油油雞雞翼(好味喎,係越南嗰種feel)7/兩杯芒果椰汁冰(勁好味,但係有啲飽)我哋八點到步,已經好多人,坐咗張四人枱,都已經預計一陣有機會會搭枱,坐低咗都未叫晒嘢食已經有人搭咗枱了,嗰間舖頭勁多人好好氣氛最後我放棄咗想食好耐嘅沙嗲牛肉粉絲,因為兩個人真係食唔到咁多,下次一定要點返先
我哋點咗一個
3/酥皮龍蝦湯(我朋友唔鍾意,我好鍾意),
4/白咖喱豬扒飯(必點)
5/麻辣醬燒粟米(出奇地好正)
6/蒜蓉牛油油雞雞翼(好味喎,係越南嗰種feel)
7/兩杯芒果椰汁冰(勁好味,但係有啲飽)
酥皮龍蝦湯
白咖喱豬扒飯