性價比超高泰菜之選🇹🇭雖然位於大角咀嘅小街 但係每逢lunchtime同dinner都會full曬 唔單止裝修有心思 連食物都份量同質素兼備❣️適合三五之己嘅小聚.❈ 泰式明爐花甲鍋 | $108 (Rating: 8.5/10) 花甲完全係大驚喜 一個鍋total有成10幾個咁多🤩每隻都有拇指公咁大 同好有鮮味🌊值得一讚係每隻都冇食到有沙 前期功夫處理得好好👍🏻湯底係泰式清清地嘅酸辣 粉絲索咗湯底好惹味.❈ 冬蔭功海鮮湯 | $108 (Rating: 8/10) 酸酸辣辣非常開胃😗香料南薑、檸檬葉、香茅、辣椒等嘅味都好突出🌶️冬蔭公湯用上原隻虎蝦 肉質結實👍🏻另外仲有大量嘅菇菇同海鮮.❈ 香葉辣椒肉碎炒飯 | $78 (Rating: 8/10) 有少少似平時打抛豬嘅鑊氣版😂呢個味道有少少偏鹹 唔係好辣.❈ 芒果芝士沙冰 | $32 (Rating: 8/10) 食得太多濃味嘢 揀翻啲refreshing啲嘅沙冰✨芒果甜度適中🥭上面係少少鹹嘅芝士奶蓋 不過份量比較少 好快就融入左落啲沙冰.❈ 棷青 | $30
有少少似平時打抛豬嘅鑊氣版😂呢個味道有少少偏鹹 唔係好辣
❈ 芒果芝士沙冰 | $32 (Rating: 8/10)
❈ 棷青 | $30
香葉辣椒肉碎炒飯
冬蔭功海鮮湯
香葉辣椒肉碎炒飯
冬蔭功海鮮湯
2023-06-16 211 瀏覽
泰嘟嘟這間泰國餐廳的性價比超高,嗰晚市套餐非常抵食,味道delicious之外,佢的飲品半價加購,沙冰真係必叫,真材實料,好厚身的果汁味,芝士又濃!奥運站走過去也很近,地理位置也很好!會encore 🙂佈置、音樂及餐貝都好有泰國特式,美中不足是餐廳為了想營造更好的美觀體驗,餐具普遍也偏大(食物都多!),相對上枱面空間不夠,三碟菜加二杯野飲,枱面巳全滿了🫣小食拼盤有蝦餅、春卷、串燒(雞、豬)、雞翼炸得非常香脆肉質彈牙雞豬各一串配上沙嗲汁,夠哂正!鮮蝦炒金邊粉酸酸地夠開胃,份量好多大碟。有鮮蝦,亦都有餐牌以外的魷魚、魚塊,好彈牙,這個加分!豬頸肉啫通菜煲好香好惹味亦微辣,這個醬汁調味冇得輸,三碟中最like 這個芒果芝士沙冰火龍果芝士沙冰必叫!$18就有一杯,質素高到可值$50 那些級數,全杯好挺身好真材實料,內有果肉👍🏻👍🏻👍🏻

會encore 🙂

小食拼盤
有蝦餅、春卷、串燒(雞、豬)、雞翼
炸得非常香脆肉質彈牙
雞豬各一串配上沙嗲汁,夠哂正!

鮮蝦炒金邊粉

豬頸肉啫通菜煲

2023-06-12 140 瀏覽
去咗接男人放工,天氣熱食咩都好似唔岩口味,今餐決定食番泰國菜。菠蘿海鮮炒飯:個炒飯好大碟,同埋d海鮮好似會有魷魚、蜆肉、青口,配埋粒粒腰果、果乾,成個飯亞熱帶味道番曬黎。明爐烏頭:條烏頭真心係mvp!見差唔多台台都有叫,個魚肉細滑,同埋個酸湯好開胃。食食下發現底仲鋪咗好多粉絲!炭爐燒豬頸肉:豬頸肉個賣相100分,肉質唔霉,肉本身調味係相對淡少少的,所以佢跟咗個醬汁。芝士火龍果沙冰:想講個沙冰真材實料,會飲到紅肉火龍果本身既自然甜味,而入面會食到粒粒果肉。成餐飯兩個人有大魚有主食有野飲300蚊埋單,價錢相對親民。#泰嘟嘟#泰國美食#香港美食#香港好去處#大角咀美食#hkfoodie#foodie#nomnom#hkthaifood#thaifood

成餐飯兩個人有大魚有主食有野飲300蚊埋單,價錢相對親民。

• 火龍果芝士沙冰
  • 泰式經典明爐烏頭
2023-06-05 185 瀏覽
大角咀近一兩開嘅泰式小店,環境裝修充滿住泰國風~特別係餐廳的卡位,係泰國的Tuk yuk 什為可愛😎柚子沙律 ,柚子新鮮,咬落好多汁,酸酸甜甜好開胃,蝦唔細隻,肉質幾彈牙泰式明爐花甲,,湯底酸酸辣辣,少少似冬陰功味,花甲大隻肥美又鮮味,配菜仲有什菇,吸左湯底的味道,好惹味泰式生蝦,有六隻或十二隻比你揀,好有彈性,生蝦汁有兩種,一隻較辣一隻較酸,生蝦大隻,爽口👍泰式蝦餅,有兩種一種係月亮蝦餅三角形,而另一種係普通餅圓形咁~我地揀左普通蝦餅,貪佢厚身,較有口感,而且肉質比較彈牙豬頸肉啫啫通菜,熱辣辣上枱,馬拉盞啫啫通菜,芬香撲鼻,味道高濃~

2023-05-28 183 瀏覽
我地四人去 點左個四人餐 1.生蝦-擺得好精緻 味道叫合理 但醬料偏重味 蝦都幾大隻2明爐烏頭-正常 但係魚下面放左粉絲 粉絲好食過魚3.小食拼盤-唔建議大家點 雞翼炸皮好硬 串燒係叫貨的包裝貨色 春卷都一般4.咖喱軟殻蟹包 -ok 面好脆 醬料好味 啲蟹炸得好脆 必點必點5. 生菜包 都正常 最後叫左2個椰青家一杯芝士菠蘿奶蓋再加一個芒果芝士奶蓋 都幾好飲建議早少少去,因為8:00就開始有人排隊唔建議太晏佢生意幾好 支持小店,有機會再去
我地四人去 點左個四人餐

小食拼盤
咖啡軟殻蟹
咖啡軟殻蟹
2023-05-24 131 瀏覽
泰嘟嘟呢排天氣忽冷忽熱好影響人既食慾(* ̄︶ ̄)咁岩呢日熱到嘔🙃所以想食泰國野~~🤓由於食野果陣已經好晏所以叫左2樣野食加杯野飲就夠了話說我真係好欣賞呢間鋪頭既上菜速度叫完野食等左一陣沙律就上菜了~~ヾ(^▽^*)))個沙律好開胃除左柚子夠新鮮,個蝦又夠彈牙配埋椰子乾同紅薑等香料層次豐富有口感ヾ(@^▽^@)ノ 食食下個炒金邊粉又到了(∩▽∩)個粉又係炒得好好,乾濕度好岩我喜好少少甜唔會太over平時唔中意食花生但撈埋一齊食又好夾好好味😉野飲叫左火龍果奶蓋天然甜味唔會死甜感覺飲完好健康🤣🤣
泰嘟嘟

呢排天氣忽冷忽熱
好影響人既食慾(* ̄︶ ̄)
咁岩呢日熱到嘔🙃
所以想食泰國野~~🤓

由於食野果陣已經好晏
所以叫左2樣野食加杯野飲就夠了

話說我真係好欣賞呢間鋪頭既上菜速度
叫完野食等左一陣
沙律就上菜了~~ヾ(^▽^*)))
個沙律好開胃
除左柚子夠新鮮,個蝦又夠彈牙
配埋椰子乾同紅薑等香料
層次豐富有口感ヾ(@^▽^@)ノ

食食下個炒金邊粉又到了(∩▽∩)
個粉又係炒得好好,乾濕度好岩我喜好
少少甜唔會太over
平時唔中意食花生
但撈埋一齊食又好夾好好味😉

野飲叫左火龍果奶蓋
天然甜味唔會死甜
感覺飲完好健康🤣🤣
2023-05-17 353 瀏覽
平日比較少黎大角咀,唔知呢間鋪係唔係日常都多人。今次黎食我足足等左20分鐘入得!↘招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 $168軟殼蟹好香脆,麵包略嫌有啲硬,但沾咖哩汁仲易入口。其實食完呢個已經六成飽。↘泰式肉碎生菜包 $88調味比較薄,可以濃味啲同加辣!泰式飛天炒通菜 $58呢個有好多蒜,夠香同惹味!紅豆冰 $26雖然個杯唔係靚靚打卡杯,睇落仲好細杯,但紅豆好夠淋,好味。不過如果唔食紅豆齋飲呢,就會覺得有啲淡啦。芒果芝士沙冰 $32呢杯睇落靚啲,芒果味都夠。
↘招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 $168

招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹

↘泰式肉碎生菜包 $88
調味比較薄,可以濃味啲同加辣!

泰式飛天炒通菜 $58
呢個有好多蒜,夠香同惹味!
泰式飛天炒通菜

紅豆冰 $26
芒果芝士沙冰 $32
呢杯睇落靚啲,芒果味都夠。
芒果芝士沙冰 和 紅豆冰
20 分鐘 (堂食)
招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹
2023-05-15 141 瀏覽
上次經過大角咀見到有間泰菜裝修超級泰國風,今次終於約到朋友去試下啲野食係咪都係咁泰正先~當晚大概7點去到已經見到有人係門口等位,我地好好彩等左15分鐘左右就可以入座啦店舖裝修比起外面睇更精緻,部分卡位仲係以嘟嘟車做主題,怪唔之得間舖叫泰嘟嘟啦Menu 選擇有好多,我地兩個人好貪心咩都想試下,所以就揀左二人套餐$248 (可以選三款).炭燒豬頸肉真係有個炭爐一邊食一邊燒住,而且唔會因為係套餐,份量會減少,份豬頸肉超大份,而且口感爽軟,唔會燒到好柴,再配上泰國酸汁,真係100%還完泰國既味道呀.泰式小食拼盤(小)有泰式春卷、蝦餅同串燒再配以泰式辣醬同沙嗲汁,對於咩都想食又唔識選擇朋友係必叫之選,上枱時春卷係酥脆,明顯係新鮮炸起唔係一早整定,非常加分呀.鮮蝦炒金邊粉上枱時已經聞到好香,加上金邊粉炒得好乾身唔會係碟底已經見到成pat油,魚露唔會太咸,大蝦都好多,加上伴碟既花生粒食落多左一重味道之外仲有咬口,好正.芒果椰汁糯米飯$58無論正餐食得幾飽,都一定要以一個糯米飯作為全餐既結尾,今次都唔例外。雖然唔係芒果既季節,但芒果都唔會酸酸的(唔係浸糖水果種甜),椰汁比得好慷慨,所有糯米飯都有汁可以

.炭燒豬頸肉

.泰式小食拼盤(小)

.鮮蝦炒金邊粉

.芒果椰汁糯米飯$58

雖然唔係芒果既季節,但芒果都唔會酸酸的(唔係浸糖水果種甜),椰汁比得好慷慨,所有糯米飯都有汁可以撈到,而且椰奶好香。

整體成餐飯都食得好滿足,真係好似身處泰國一樣,而且價錢平,CP值高呀
見到每枱都有order泰式經典明爐烏頭,下次都要試下先!!
2023-03-13
15 分鐘 (堂食)
2023-05-06 133 瀏覽
餐廳裝潢幾有氣氛卡位模仿tuk tuk設計🛺三個人叫咗個四人餐 $408價錢抵食👍🏻比想像中大碟可以從餐牌嘅多款菜式揀五個1. 招牌黃咖哩麵包軟殼蟹🦀呢隻咖啡係唔辣嘅,甜甜地蘸麵包一流!軟殼蟹酥脆,份量都畀得多,唔使就住食2. 去⻣海南雞其他菜式比較濃味,呢個雞就相對上清清地但佢配個泰式惹味醬汁,個肉煮得好嫩!就算食雞胸位都唔會覺得嚡,有驚喜👍🏻😋3. 生菜包好有辣勁,同朋友平時都有食開辣呢個真係愈食愈過癮,但要瘋狂飲嘢🥵(餐配飲品係半價,我哋叫咗咸檸梳打🥤)店員服務真係要一讚👍🏻👍🏻 生菜唔夠可以添見我哋辣又畀冰我哋降溫🤣4. 泰式明爐花甲鍋呢個湯比冬蔭功更酸辣見到材料有酸梅花甲鮮甜,整體不錯😌
餐廳裝潢幾有氣氛
卡位模仿tuk tuk設計🛺
三個人叫咗個四人餐 $408
價錢抵食👍🏻比想像中大碟
可以從餐牌嘅多款菜式揀五個

1. 招牌黃咖哩麵包軟殼蟹🦀
呢隻咖啡係唔辣嘅,甜甜地蘸麵包一流!
軟殼蟹酥脆,份量都畀得多,唔使就住食
招牌黃咖喱麵包軟殼蟹

2. 去⻣海南雞
其他菜式比較濃味,呢個雞就相對上清清地
但佢配個泰式惹味醬汁,個肉煮得好嫩!
就算食雞胸位都唔會覺得嚡,有驚喜👍🏻😋
去⻣海南雞

3. 生菜包
好有辣勁,同朋友平時都有食開辣
呢個真係愈食愈過癮,但要瘋狂飲嘢🥵
(餐配飲品係半價,我哋叫咗咸檸梳打🥤)
店員服務真係要一讚👍🏻👍🏻 生菜唔夠可以添
見我哋辣又畀冰我哋降溫🤣

4. 泰式明爐花甲鍋
呢個湯比冬蔭功更酸辣
見到材料有酸梅
花甲鮮甜,整體不錯😌
招牌黃咖喱麵包軟殼蟹
去⻣海南雞
  • 泰式明爐花甲鍋
  • 招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹
網上見到餐廳裝飾幾特別,有Tuk Tuk 車裝飾嘅卡位,我哋差少少就坐到,可惜座位有限,只得3枱係卡位!我哋大約8:00pm嚟到,當時門外已經有幾班人在等候,亦都有部分係叫外賣,拎完飛,等咗大約30分鐘就入座,我哋前一枱就係坐Tuk Tuk 車卡位,只差一步,可惜!我哋本來想點2人餐,不過假日冇呢個優惠,於是兩個人點咗一個小食拼盤,一個煲和一個炒飯同埋3杯飲品,超級飽,炒飯食唔晒,小食拼盤比想像中飽肚,所以建議大家如果點小食拼盤,可以少點一個煲或炒飯,都應該夠食🤭小食拼盤- 小(蝦餅、春卷、串燒、雞翼)$108😋食後感:-唔知係咪冇晒春卷😂變咗豬頸肉,不過反而試到豬頸肉😋燒得好好味👍🏻有口感正~-蝦餅外面炸得好脆,啖啖肉,都好好味-串燒係雞肉,正常味道-雞翼有啲醬一齊炸,味道一般馬拉盞豬頸肉芥蘭煲 $76😋食後感:-呢煲豬頸肉嘅煮法同小食拼盤嘅豬頸肉好唔同,超入味超多醬汁,豬頸肉好軟淋淋,好好味,好啱送飯😂芥蘭都好爽口,超野味嘅煲🤤🤤👍🏻👍🏻泰式菠蘿海鮮炒飯 $98😋食後感:-份量比想像中多,味道有啲啖,好似冇咩菠蘿味,個炒飯同裡面啲餸好似味道分開咗咁,個人覺得味道麻麻,有啲失望唔值呢

小食拼盤- 小(蝦餅、春卷、串燒、雞翼)$108
😋食後感:
-蝦餅外面炸得好脆,啖啖肉,都好好味
-串燒係雞肉,正常味道
-雞翼有啲醬一齊炸,味道一般

馬拉盞豬頸肉芥蘭煲 $76

泰式菠蘿海鮮炒飯 $98
😋食後感:
-份量比想像中多,味道有啲啖,好似冇咩菠蘿味,個炒飯同裡面啲餸好似味道分開咗咁,個人覺得味道麻麻,有啲失望唔值呢個價錢,好彩有馬拉盞豬頸肉芥蘭煲可以當餸先食得落啲飯

椰青 $30
😋飲後感:
-清涼解渴,不過好快飲完🤭所以之後再點多咗一杯🤣咸檸檬七喜先夠喉

咸檸檬七喜 $26
😋飲後感:
-😂唔記得影相🫠
-正常嘅咸檸檬七喜,好解渴
2023-04-29
30 分鐘 (堂食)
  • 小食拼盤(小)
  • 馬拉盞豬頸肉芥蘭煲
今日好開心同屋企人去咗大角咀附近嘅一間泰國餐廳食,真係食完之後真係讚不絕口,呢一間餐廳雖然係小小嘅舖頭,但係裏面係好有泰國特色風味,食物質素好高,分量十足,價錢經濟實惠,我一定要推介俾朋友啊,一間餐廳話自己響奧運站,一行兩至3分鐘,就會搵到呢間餐廳,一間餐廳嘅裝修好特別,好友泰國嘅特色,有唔同顏色嘅圖啊,真係好有風味,而且佢哋嘅菠蘿炒飯都係好好食,見到每一個客人嘅枱面都會叫一個,真係好好食,仲有一個生菜包,嗰啲蔬菜的好新鮮,而且啲肉都係好多,好有咬口,好多汁,真係好好食呀,仲有佢哋嘅魚,都係好出名㗎烏頭魚,而且呢度嘅價錢都係好實惠,好平民價錢,所以我覺得好值得叫100朋友同埋屋企人嚟食呀,而且呢度嘅餐廳侍應服務都好好,全部都好有笑容,好主動幫客人落單,所以我覺得呢一度值得係好舒服
2023-05-04 463 瀏覽
環境裝修充滿泰國風味🇨🇷卡位模仿篤篤車設計有特色🛺牆上掛滿球衣及泰拳服飾🥊最意外係突然有隻雀仔飛入黎🤣估唔到連牠都想一齊食泰國菜🤭餐廳主打經典泰國菜我哋三個人叫左泰嘟嘟四人套餐包括有5款菜式及半價加飲品🤤泰式明爐花甲鍋🍲有8大隻花甲脹卜卜又鮮甜,最緊要係無沙😂,鍋裡放左大量香料及菇類,湯底酸酸辣辣好開胃,底部仲有粉絲吸收湯汁精華🤤炭燒豬頸肉🐷用小炭爐載着豬頸肉保持溫度🌡️,約有10件微焦香口的豬頸肉肥瘦適中,肉質軟淋,蘸上酸辣汁增添風味,食到最後豬頸肉仲係微暖招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹🍞🦀賣相好吸睛🤩黃咖喱香濃唔辣食落甜甜地,麵包質地軟熟又厚身,軟殼蟹炸至金黃色,淋上咖喱汁仍然保持微微香脆,食完好滿足泰式菠蘿海鮮炒飯🍍🦐🦑🦪🍛海鮮有蝦🦐,青口🦪,魷魚🦑,其他配料有大量菠蘿🍍,腰果,肉鬆,三色雜豆,提子乾🍇等好足料💯,炒飯粒粒分明,口感十足泰式肉碎生菜包🥬肉碎加入好多香料調味,食落香辣惹味🌶️,配埋生菜🥬包住肉碎一齊食好爽脆火龍果芝士沙冰🍹見到呢杯沙冰幾特別就叫來試試,用新鮮火龍果榨成,再加上表面芝士奶蓋鹹香味,甜度適中,食完辣野飲番啖好爽😍龍眼冰🍹約有5-6粒龍眼肉,清甜又解渴熱柚子蜜🍵味道正
環境裝修充滿泰國風味🇨🇷

龍眼冰

熱柚子蜜🍵
味道正常發揮
熱柚子蜜

整體來講呢間餐廳的泰國菜款式好多,每碟份量十足,價錢又親民🤑,環境細但佈置好有心思❣️,性價比高👍,下次再回訪試試其他菜式

2023-04-29
炭燒豬頸肉
招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹
熱柚子蜜
2023-04-27 67 瀏覽
朋友推介這間泰國菜,今晚一心去了堂食,不過坐位有限。。等了一段時間,平日晚上八點幾,都一樣要等位。。🤔最終外賣回家❗️回家後,估唔到味道都好好味。沒有因為時間,令到外賣食物質素下降。這點值得多讚。Order咗個二人餐,另加泰式菠蘿海鮮炒炒飯,馬拉盞炒通菜,芒果芝士沙冰。我一定要再去,去堂食❗️🎊🥳🎉無耐性等位的朋友,請勿去❗️🚫不要讓別人難做,不要難為別人❗️女經理好好禮貌,令我感覺窩心❗️💖💯
朋友推介這間泰國菜,
今晚一心去了堂食,
不過坐位有限。。
等了一段時間,
平日晚上八點幾,
都一樣要等位。。🤔
最終外賣回家❗️
回家後,估唔到味道都好好味。
沒有因為時間,
令到外賣食物質素下降。
這點值得多讚。

Order咗個二人餐,
另加泰式菠蘿海鮮炒炒飯,
馬拉盞炒通菜,

令我感覺窩心❗️💖💯

2023-04-27
外賣自取
2023-04-27 73 瀏覽
前排去完泰國 又掛住泰國野食所以book左呢間有泰國特色既餐廳平日放工大約6點半已經坐滿左一半仲有一半枱都係有人book左既餐廳有3個cart位設計左tuk tuk車廂,好特別又吸精建議大家可以早d book定枱未到7點已經坐滿 要排隊等位餐牌有唔少選擇,仲有套餐有齊中英 廚師推介 同 辣既資料 參考飲品選擇多到拍得住泰國飲品店我地叫左2個湯面,小食同菜🥚泰式鐵板煎蠔仔炒蛋蛋炒得香,蠔仔分量多,都幾大隻有芽菜係底,唔算太油膩個人鐘意加埋辣醬食🥘冬蔭功海鮮湯金邊粉湯底好惹味 辣度對本人岩岩好海鮮同配料都唔少幾隻蝦 魷魚 蠔 大量菇🍲馬來喇沙海鮮湯米粉濃厚既喇沙湯底同米粉好夾海鮮同配料一樣都咁豐富多左豆卜同半隻蛋🌱蝦醬炒通菜 加左薑絲 炒得幾香 唔算太咸下次有機會要試埋其他野食
前排去完泰國 又掛住泰國野食
所以book左呢間有泰國特色既餐廳
平日放工大約6點半已經坐滿左一半
仲有一半枱都係有人book左既
餐廳有3個cart位設計左tuk tuk車廂,好特別又吸精
建議大家可以早d book定枱
未到7點已經坐滿 要排隊等位

餐牌有唔少選擇,仲有套餐
有齊中英 廚師推介 同 辣既資料 參考
飲品選擇多到拍得住泰國飲品店

我地叫左2個湯面,小食同菜

🥚泰式鐵板煎蠔仔炒蛋
蛋炒得香,蠔仔分量多,都幾大隻
有芽菜係底,唔算太油膩
個人鐘意加埋辣醬食

多左豆卜同半隻蛋

🌱蝦醬炒通菜
加左薑絲 炒得幾香 唔算太咸

下次有機會要試埋其他野食
近排做野做到個人好頹,仔仔話要帶我食好西安慰我心靈喎🙈特登帶咗我去大角咀餐廳”泰嘟嘟”食泰國菜。.去到門口嗰陣,都見到有啲人龍,講緊係星期一8點,可想而知呢間都幾受歡迎。餐廳地方唔大,但見到佢裝修上嘅用心😍佢將啲卡位裝修成嘟嘟車廂咁,另外仲有一啲泰國嘅裝飾同霓虹燈。令人覺得真係好似去左曼谷街頭咁!.我哋排咗大概15分鐘就有得入去,坐低咗之後,店員都好推介佢哋嘅套餐,因為真係性價比超高👉🏻.二人餐(HK$248)可以叫三樣菜,入面嘅選擇都有好多!當中都有佢哋出名嘅月亮蝦餅揀😋.月亮蝦餅👍🏻必點!第一道上嘅菜就係月亮蝦餅,佢上嚟嗰下真係有哇一聲。除咗因為佢擺盤好靚之外,份量都好足,每一件有成3cm厚,仲有成8大舊咁多!咬落蝦肉十足,好彈牙,入面仲有馬蹄食落唔會好膩🥹真係好好食.豬頸肉啫椰菜煲👍🏻又係必點之一!呢度菜係用馬拉盞炒,佢仲加咗啲辣椒,食落辣辣地好香口。真係食到唔停口🤤配飯一流!.泰式菠蘿海鮮炒飯個人本身唔算特別好鍾意食,不過我仔仔食到讚唔停口!因為碟炒飯真係好足料,入面有青口、蝦、魷魚,仲有大量嘅蜆肉同菠蘿,最正嘅係啖啖飯都有粒蜆肉係到呀😭正.芒果芝士沙冰/火龍果芝士沙冰(HK$
二人餐(HK$248)
月亮蝦餅👍🏻
豬頸肉啫椰菜煲👍🏻
泰式菠蘿海鮮炒飯
芒果芝士沙冰/火龍果芝士沙冰(HK$32一杯,跟套餐半價)👍🏻
呢間餐廳嘅野食咁好食,佢嘅野飲一樣都唔馬虎🫶🏻佢呢兩杯沙冰真係好飲,水果味勁重同埋入邊真係會有果肉係到。佢嘅水果沙冰溝埋芝士奶蓋之後,成杯野飲落好creamy,記得一定要點呢杯試下!
總括而言,呢間餐廳真係性價比極高!我哋兩個人最後食咗$300左右連野飲,碟碟都好食同埋份量勁足。同埋佢哋野食嘅賣相都好靚😍我仲見到隔籬枱嘅豬頸肉係用炭爐上🥹真係好吸引,不過好可惜得2個人食唔落。下次會叫多幾個人去,試多啲唔同嘅菜!

• 月亮蝦餅
  • 火龍果芝士沙冰