2024-08-04
果日跟朋友打完羽毛球,二話不說嚟到我哋呢個飯堂食泰國菜由細到大,搭輕鐵經過一定會俾佢棵椰子樹吸引,但都係去咗中學畢業之後,先識得跟朋友去食呢間餐廳。每次,我都係同我中學朋友食,根乎變咗我同中學朋友的專屬飯堂,由東講到西,由工作講到八掛春卷同埋蝦餅炸得非常香脆利口,熱到一唔小心就好易辣親個嘴,而冬陰功亦都好好味,酸得來好開胃,唔會過辣;本身我食得辣,所以全部嘢我都覺得唔辣,但我有位唔食得辣的朋友就話果碟青木瓜鳳爪沙律好辣,呢樣就見仁見智啦,因為我覺得好好食最後,仲有彩蛋——餐廳有位姐姐見到我着住件波衫,話我身型好似跑步教練,問我是咪做開運動雖然好想講大話話自己係教體育,但我當然冇講大話啦!我只是有keep 住跑步啫!呢排是巴黎奧運周,大家記得要多做運動、強身健體,操fit 自己再食好嘢