📍 上網見到有間木系新式泰菜 🔊 1月做緊身份證號碼推廣優惠 身份證上有 1,6,7,8 四個字就可以平食泰菜 (1個字9折/ 2個字85折/ 3個字8折/ 4個字75折) 既然公眾假期唔用得 就決定平日夜晚同屋企人去試下先! 計下原來有中3個字 勁優惠🧡 🌀 原隻龍蝦金邊粉 (呢個做緊優惠所以冇折架!)金邊粉放上原隻龍蝦 原隻拆肉 肉質飽滿爽彈🙈 而蟹鉗亦用上鹽焗醃製✅ 金邊粉炒得乾身麵條幾有厚度 拌入花生碎/辣椒乾/ 椰絲砂糖 辣中帶甜易入口 仲有3隻超大虎蝦放面 🌀 乾炒闊河闊河粉口感煙韌 有點木薯粉口感 炒得乾身有鑊氣 胡椒香好重 如果芥蘭切得細塊少少就更加好🌀 椰汁雞湯 1人份量啱曬! 椰子🥥雞湯底有點冬陰功酸辣風味 加咗椰奶令辛辣味相對溫和 配料豐富 加入大量鮮嫩雞肉及蘑菇🌀 柚子大蝦沙律蒜蓉+洋蔥+花生粒拌入泰式酸醋 多汁碌柚肉沾上醬汁後 簡單開胃 🌀 泰式燒豬頸肉泰式豬頸肉以薄切形式上枱 肉質爽脆富炭香 配合泰式酸辣汁更加惹味😻🌀 泰式蝦餅幾乎每次去泰式餐廳都必點! 蝦餅對半切開方便食用 炸香的蝦餅足料彈牙 與蟹肉蛋白炒飯是絕配(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時
📍

🌀 原隻龍蝦金邊粉 (呢個做緊優惠所以冇折架!)

🌀 乾炒闊河

泰式蝦餅
2012 瀏覽
椰子雞湯
2025-01-07 2292 瀏覽
呢間泰式餐廳最近推出咗身份證號碼優惠,有指定數字就可以享有高達75折優惠,幸運嘅我見到呢個咁抵嘅優惠就嚟咗食餐晚飯啦😲原隻龍蝦金邊粉呢個勁有氣勢,係原隻龍蝦拆咗肉咁上🦞 龍蝦肉幾彈牙,龍蝦頭入面有勁多龍蝦膏,真係好正😍 金邊粉就有豆干、雞蛋、櫻花蝦,側邊仲有花生碎,辣椒乾,砂糖,撈埋一齊食更加惹味。仲有三隻大蝦,整碟好豐富。雖然呢碟係冇身份證優惠,但係都食得好開心😁泰式燒牛肉呢個製作需時,要師傅慢慢燒🐮 牛肉份量都幾多,半生熟嘅牛肉好有口感,點埋隔離嘅泰式醬更加美味。乾蔥蒜蓉豬肉條一碟都幾大份,豬肉條炸得香脆,食落口有香茅調味,另外配埋乾蔥同炸蒜,係幾香口嘅🐷飛天炒通菜通菜份量都好多,味道帶少少辣,幾惹味🥬 椰汁西米糕係泰式嘅經典之味,每次食泰菜都會想嗌返份,西米糕唔算好甜🥰 飲品♦️椰青椰青水勁清甜,望落好新鮮🥥♦️象啤係勁有泰式風味嘅泰國啤酒🍻餐廳仲有推出$1菜式優惠,不過我揀咗身份證號碼優惠就冇用到😂呢間餐廳推出咁多優惠,真係好抵食,值得大家多多支持👍🏻

乾蔥蒜蓉豬肉條
乾蔥蒜蓉豬肉條

飛天炒通菜
通菜份量都好多,味道帶少少辣,幾惹味🥬
飛天炒通菜

椰汁西米糕
係泰式嘅經典之味,每次食泰菜都會想嗌返份,西米糕唔算好甜🥰
椰汁西米糕

飲品
♦️椰青
椰青水勁清甜,望落好新鮮🥥
♦️象啤
係勁有泰式風味嘅泰國啤酒🍻

1K
2024-12-19 2121 瀏覽
泰式龍蝦金邊粉泰式龍蝦金邊粉色彩繽紛擺盤令人驚豔✨🦞金邊粉上覆蓋著新鮮龍蝦肉並搭配香菜✌🏻😋散發出誘人香氣。而金邊粉滑嫩搭配龍蝦肉鮮甜,令人感受到海洋滋味🦀🦞🦐泰式土鍋土鍋端上桌時散發熱氣🌟湯底金黃透亮,並飄散著香料的香氣🤤令人一看就食慾大開。湯底非常濃郁,蝦肉鮮嫩,魚丸滑順,各種蔬菜質感脆口,完美平衡左食材既鮮甜✨芒果糯米飯芒果糯米飯非常吸引人,金黃色芒果片與白色的糯米飯形成鮮明對比🥭🍚 糯米飯的口感柔軟,並在上面淋上香濃椰漿,今甜品更加誘人💫椰汁雪糕造型精緻用心,好啱打卡影相☺️ 入口每一啖都充滿椰子嘅濃香😚 冰涼又可口❤️ 加埋朱古力醬有畫龍點睛之效👍 好出色✅泰式奶茶奶茶口感醇厚,茶香濃郁😋🙌🏻同甜奶絲滑感完美結合。並且甜度適中,又可以感受到濃重茶味,都唔會令人覺得過於膩口🍵🥛 芒果熱情果沙冰沙冰金黃色既芒果同鮮豔熱情果加埋一齊,頂部更撒上薄薄椰子片,視覺效果令人驚艷🤩🤓沙冰口感都十分清新,再配合芒果香甜同熱情果微酸,形成完美平衡😙😙😙

椰子雪糕

椰汁雪糕

泰式奶茶

芒果熱情果沙冰

椰子雪糕
👦🏻👧🏻去完囍帖街喜影完燈飾,緊係要去搵野食填下個肚仔啦!呢間係囍帖街附近嘅餐廳之前見到已經好想去,咁影完燈飾緊係即刻衝去食啦!離遠已經見到人龍排緊隊啦!不過都好快10分鐘唔使就已經坐到入去食飯!🦞泰式龍蝦金邊粉 $268呢樣真係必點!波士頓龍蝦🦞真係好新鮮!肉質彈牙有鮮味,仲要起好肉,食起上嚟好方便,可以大啖大啖咁食!個頭仲要有幾多膏,啲膏真係好甘香鮮甜,好食到停唔到口!個龍蝦🦞鉗你剪開仲有好多水流出嚟,證明真係好新鮮💦!龍蝦肉好彈牙同有海水咸味!以為淨係個龍蝦好食,錯啦,估唔到個金邊粉都係咁好食😍!金邊粉煮到有啲煙韌,調味係酸酸甜甜同少少辣,仲炒得非常有鑊氣,香茅、蒜頭同青檸味道好有層次👍🏻!🐮泰式燒牛肉 $138燒牛肉燒到5成熟,外皮燒到帶脆,中間仲係粉紅色!真係燒得好好👍,肉質嫩滑,點上泰式汁嚟食就仲滋味,微辣夠開胃!🥘黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268黃咖喱香滑濃郁,帶少少椰香,啖啖蟹肉鮮甜脆口,仲炸到入口即化!薄餅仲大大份,目測應該有兩大塊,燒到脆口,用嚟點咖喱食真係無得彈!🥗柚子大蝦沙律 $98呢個酸酸甜甜嘅沙律用嚟做開胃菜真係無得頂!柚子好甜,配上酸汁又酸又甜真係好開胃,大

🦞泰式龍蝦金邊粉 $268

🐮泰式燒牛肉 $138

🥘黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268

🥗柚子大蝦沙律 $98
呢個酸酸甜甜嘅沙律用嚟做開胃菜真係無得頂!柚子好甜,配上酸汁又酸又甜真係好開胃,大蝦🍤好新鮮,好彈牙!

🥣椰汁雞湯 細 $48
好有椰香味🥥,加上微微辣,仲有幾件嫩滑嘅雞肉,又係開胃之選!

🥣冬陰功湯 細 $48
呢幾日開始凍加上落毛毛雨,飲返碗酸酸辣辣嘅冬陰功湯驅寒驅濕就最岩啦!冬陰功湯仲要勁足料,有大大隻新鮮蝦去煮🦐,抵飲!

🍨椰子雪糕 $108
椰子雪糕用椰子殻🥥做碗好有特色!證明真係用椰子水去整呢個雪糕!所以唔怪得雪糕咁有真實椰子香味🤤!用椰子雪糕做飯後甜品岩岩好中和返啲辣味,好舒服!

🥥椰青 $48
大大個清甜椰青,雪到又夠凍,食泰式野必叫❤️!

🍹芒果熱情果沙冰 $58
芒果🥭味同熱情果味都好真實,真材實料就已經好好飲,又係解辣必叫!

🌟餐廳依家做緊兩個優惠,只要身份證🪪上含有 2,3,8,9四個字其中一個字就有9折✨,兩個字85折✨,三個字8折✨,四個字75折✨。記得要like店家社交平台同share相係社交平台👍🏻,先可以使用優惠。公眾假期係唔可以使用。

仲有仲有!下午3️⃣點後消費滿$300加$1可享泰式青木瓜沙律🥗!消費滿$400加$1可享手打炸蝦餅🦐!消費滿$500 加$1可享泰式燒豬頸肉🐷!(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用,如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權)

🚙消費滿400可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時
2024-11-21
2024-11-07 2435 瀏覽
一踏入餐廳就被佢靚靚嘅裝修吸引住,木質嘅桌椅加上一啲泰式嘅裝飾,令整個環境感覺無比舒適。客人意料之外多,但服務員依然迅速又細心~椰汁雞湯 (S) - $48.0湯底濃郁、香滑,每一口都可以感受到椰子的甘甜,雞肉保持住鮮嫩,係開胃之選飛天炒通菜 - $88.0炒得恰到好處,保持咗青菜嘅鮮脆口感,配合泰式調味,更加提升咗整體味道,惹味好食黃咖哩軟殼蟹 - $268.0搭配薄餅真係好滿足!軟殼蟹肉鮮甜,加上濃郁嘅黃咖哩,搭薄餅一齊食,超級美味沙爹牛 (3串) - $88.0肉質嫩滑,醃製得剛好,搭配特製的沙爹汁,推薦椰子沙冰 - $58.0帶有濃濃嘅椰子香味, 味道清新百香果菠蘿蘇打 - $58.0酸酸甜甜,飲落去非常爽口,完美配搭所有菜式。消費滿400可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時
客人意料之外多,但服務員依然迅速又細心~

椰汁雞湯 (S) - $48.0

飛天炒通菜 - $88.0

黃咖哩軟殼蟹 - $268.0

沙爹牛 (3串) - $88.0
肉質嫩滑,醃製得剛好,搭配特製的沙爹汁,推薦

椰子沙冰 - $58.0
帶有濃濃嘅椰子香味, 味道清新

百香果菠蘿蘇打 - $58.0
酸酸甜甜,飲落去非常爽口,完美配搭所有菜式。

消費滿400可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時
1995 瀏覽
6天前 0 瀏覽
龍蝦炒泰麵肉質鮮嫩多汁,與炒泰麵的香氣完美融合,令人陶醉。綠咖哩牛肉濃郁的咖哩醬汁包裹著嫩滑的牛肉,搭配新鮮蔬菜,辛辣與椰奶的甜香配搭恰到好處。芒果糯米飯香甜多汁的芒果搭配軟糯的糯米飯,再淋上濃郁的椰漿,甜而不膩,讓人回味無窮。強烈推薦給所有熱愛泰國美食的食客們!
龍蝦炒泰麵肉質鮮嫩多汁,與炒泰麵的香氣完美融合,令人陶醉。
強烈推薦給所有熱愛泰國美食的食客們!

2025-02-24 0 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨灣仔特色泰國菜-🇹🇭 餐廳喺灣仔街市附近, 裝修簡約而exotic; 唔少外國人捧場客, 而星期一至六3pm後做緊HKID優惠, 1/6/7/8中四個字可享高達75折 (以下介紹為原價)▪泰鑫特色土鍋 $158🍲 秘製清湯底好香香茅味, 簡單淥熟已可突出配料鮮甜; 店員有介紹建議食法, 煮完肉類海鮮再煮蔬菜, 最後可以用蛋漿整蛋花湯▫干蔥蒜蓉豬肉條 $118🥓 豬肉條少少肥炸到脆卜卜又唔油, 蔥蒜都係夠香但唔鹹唔重味, 食得多都唔會膩▪椰汁雞湯(小) $48🥥 雞肉煲完湯都唔會太柴, 用大量香茅同檸檬葉酸酸辣辣好開胃, 有得叫細碗啱晒少人枱▫黃咖喱牛肉 $118▪薄餅 $42🍛 黃咖喱好香甜, 質地比較稀點包更吸收; 滑牛肉有少少筋有啲咬口, 份量都算幾多; 薄餅熱辣辣又軟熟, 個人覺得比常見蒜蓉包更夾咖喱▫乾炒雞肉闊河 $118🔥 比一般泰式炒河健康唔油膩, 闊河粉望落好似痴埋但食落鑊氣十足唔痴口, 質地軟熟有少少彈牙, 特別一讚蔬菜條勁清甜冇草青味▪泰式奶茶 $42🧋 標準甜度都比一般泰奶少甜, 口感順滑茶味突出▫龍眼茶凍冰 $58🍧 龍眼冰特飲就見得多, 用茶凍做啫喱
👧🏻😋👅🍽✨

▫黃咖喱牛肉 $118
▪薄餅 $42

▫乾炒雞肉闊河 $118

▪泰式奶茶 $42
🧋 標準甜度都比一般泰奶少甜, 口感順滑茶味突出

▫龍眼茶凍冰 $58
🍧 龍眼冰特飲就見得多, 用茶凍做啫喱, 放上冰塊同龍眼肉就係甜品 style, 最後少少清涼幾圓滿
2025-02-24 0 瀏覽
人均$200起|灣仔|泰國菜|泰鑫現在灣仔的泰國菜也是拼了!位於合和中心對面的泰鑫星期四晚上去也是要排隊的原來餐廳由米芝蓮的廚師主理推出了超多佛心的優惠身份證含有指定數字即可獲得折扣午後更可以以一塊加購泰式青木瓜沙律、手打炸蝦餅等小吃這次來炫上人人都在點的泰鑫特色土鍋158元可以吃上泰國火鍋也太不可思議了吧還包括了大蝦、牛肉、肉丸子和蔬菜湯底神還原了泰國清淡的口味超划算的再來上一客柚子大蝦沙律份量好大而且柚子好清新非常開胃的說說起泰國菜怎麼能不吃泰式生菜包呢酸酸辣辣的肉碎配上生菜這滋味太讚了吧別忘了點上飛天炒通菜和菠蘿炒飯炒通菜好爽口果然是米芝蓮的廚師主理菠蘿炒飯好大兩個人都快要吃不完啦大推這裡的冬蔭冰冰梳打和椰子沙冰冬蔭冰好有趣喔裡面真的有冬蔭香料味可也不會太甜膩椰子也是大推好打卡的說終於明白為什麼這家泰國菜店會爆火啦感謝在地人帶路下次還來!——————為食分界線——————📍 泰鑫 (灣仔)灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖人均消費: $200#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestau
人均$200起|灣仔|泰國菜|泰鑫

現在灣仔的泰國菜也是拼了!
位於合和中心對面的泰鑫
星期四晚上去也是要排隊的
原來餐廳由米芝蓮的廚師主理
推出了超多佛心的優惠
身份證含有指定數字即可獲得折扣
午後更可以以一塊加購泰式青木瓜沙律、手打炸蝦餅等小吃

這次來炫上人人都在點的泰鑫特色土鍋
158元可以吃上泰國火鍋也太不可思議了吧
還包括了大蝦、牛肉、肉丸子和蔬菜
湯底神還原了泰國清淡的口味

終於明白為什麼這家泰國菜店會爆火啦
感謝在地人帶路
下次還來!

——————為食分界線——————
📍 泰鑫 (灣仔)

人均消費: $200
#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
睇Openrice知道餐廳由參加過米芝蓮嘅廚師主理,睇嚟味道係有信心保證😎Weekday晚上嚟都坐滿晒,好彩有book位!身邊食過嘅朋友都話好食,難怪一直人氣爆燈。整體食物質素對得住個價錢,性價比高。最近仲有午後優惠,指定食物可以用$1優惠價加購,抵!店內裝潢設計modern,幾chill幾有feel 🌻柚子大蝦沙律唔知幾時開始食泰國嘢一定會叫柚子沙律😬以大量柚子,大蝦,加埋大量脆辣調味料造岀來的沙律,甜甜酸酸好開胃🌻炸蝦餅呢個炸蝦餅堅好食,新鮮炸起分成六件,夠脆夠彈牙夠香口,一咬落去啲肉係實的的,有厚度,唔係空氣炸蝦餅👍🏻🌻泰式龍蝦金邊粉造型非常吸睛打卡一流~ 龍蝦鮮甜彈牙,金邊粉相當足料,惹味同炒得乾身!加埋花生碎、砂糖、辣椒粉等配料撈勻後一齊食更好味🌻黃咖喱雞肉 雞肉爹量多嫩滑,咖喱汁偏向唔係咁辣,聞到幾香幾滑椰奶味🌻薄餅烤得好鬆軟香脆,但又唔會好油,搭配咖喱啱啱好🌻泰式蒜蓉炒芥蘭唔會超油又乾鞋鞋,好鮮嫩嘅芥蘭🌻芒果糯米飯就算有幾飽,我都要叫一個😆糯米飯軟糯煙韌,芒果鮮甜,椰汁濃稠咸甜比例適中🌻百香果菠蘿蘇打清爽酸甜,解喝一流📌📌身份證優惠- 身份證上含有 1,6,7,8 四個字
店內裝潢設計modern,幾chill幾有feel
🌻柚子大蝦沙律
🌻炸蝦餅
🌻泰式龍蝦金邊粉
🌻黃咖喱雞肉
雞肉爹量多嫩滑,咖喱汁偏向唔係咁辣,聞到幾香幾滑椰奶味
🌻薄餅
烤得好鬆軟香脆,但又唔會好油,搭配咖喱啱啱好
🌻泰式蒜蓉炒芥蘭
唔會超油又乾鞋鞋,好鮮嫩嘅芥蘭
🌻芒果糯米飯
🌻百香果菠蘿蘇打
清爽酸甜,解喝一流
📌📌身份證優惠
- 身份證上含有 1,6,7,8 四個字其中一個或以上即享有以下優惠(不計算重複及身份證括號內號碼) 1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折
⭐️優惠需追蹤泰鑫社交平台,並上傳相片到社交平台(公眾假期不適用)

📌📌
午後優惠,下午3點後開始
- 消費滿 $300 + $1 可享 泰式青木瓜沙律
- 消費滿 $400 + $1 可享 手打炸蝦餅
- 消費滿 $500 + $1 可享 泰式燒豬頸肉
(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)

*以上優惠如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權*
2025-02-22 0 瀏覽
位於灣仔皇后大道東的泰國餐廳「泰鑫」,由參加過米芝蓮,主理泰菜有30年經驗的泰籍廚師主理,主打正宗泰國菜,每晚人氣滿滿,多款傳統又精緻嘅泰國菜式,高質又美味👍▪️泰式龍蝦金邊粉 $ 268第一次食咁豪華嘅金邊粉,原隻龍蝦啖啖肉,仲有非常香口嘅大蝦,金邊粉炒得好夠鑊氣,條條掛汁,調味剛好酸酸甜甜好開胃,再沾上花生、辣椒粉、糖和青檸,伴上金邊粉一齊食夠晒惹味,是我最愛的泰國粉面▪️炸蝦餅 $ 98外層炸得香脆,唔油膩,蝦餅超級彈牙,配上自家特調泰式甜酸汁,非常好食▪️沙爹豬3串$ 88豬肉串燒至外焦肉質爽口彈牙,必定要沾上靈魂醬汁,香甜惹味的花生沙嗲醬,永遠都是串燒的最佳拍檔▪️黃咖哩雞肉 $ 118 配薄餅 $ 42黃咖喱椰香味十足,味道甜香非常美味,雞肉嫩滑非常入味,配菜有泰式咖喱最常見嘅薯仔、洋蔥和,小蕃茄,醬汁相當好味,再配上麥香味十足的薄餅,滋味無窮▪️冬陰功(S) $ 48冬陰功湯是泰式最有名的湯,也是酸辣之意,冬陰是指酸辣,功指的則是蝦,這裏做得十分到位,酸辣度適中,充滿泰式香料味道,大蝦超大隻爽口彈牙▪️椰汁西米糕(4pcs) $ 48好香濃椰汁味道,西米糕煙煙韌韌,而且唔太甜,傳統嘅

▪️泰式龍蝦金邊粉 $ 268

▪️炸蝦餅 $ 98

▪️沙爹豬3串$ 88

▪️黃咖哩雞肉 $ 118 配薄餅 $ 42

▪️冬陰功(S) $ 48

▪️椰汁西米糕(4pcs) $ 48
好香濃椰汁味道,西米糕煙煙韌韌,而且唔太甜,傳統嘅泰國風味

▪️椰子沙冰 $ 58
質感香滑,椰子味非常香濃味道唔太甜,整杯沙冰都是濃濃的椰子味道

▪️泰式奶茶(凍)$ 42
泰式奶茶就是有佢獨特嘅顏色橋紅色,茶味特別香濃,而且是用煉奶加甜,所以特別香甜又滑,一飲就知道是在泰國飲的一模一樣

📣餐廳依家仲有特別優惠📣
▪️身份證優惠
身份證上含有1,6,7,8四個字其中一個或以上即享有以下優惠[不計算重複及身份證括號內號碼]:1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折;優惠需追蹤泰鑫IG,並上傳相片到IG
或小紅書(公眾假期不適用)

▪️午後優惠,下午3點後開始
* 消費滿 $300 + $1可享 泰式青木瓜沙律
* 消費滿$400 + $1可享 手打炸蝦餅
* 消費滿 $500+$1可享 泰式燒豬頸肉(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)

• 原隻龍蝦金邊粉
  • 炸蝦餅
  • 黃咖哩雞肉
收到風餐廳做緊優惠真係好抵(優惠係文末)🤩🤩,我緊係唔執輸啦! 呢到環境舒服,仲都幾多人架!泰式龍蝦金邊粉($268)未見過金邊粉咁打卡架😍! 擺盤已經覺得好靚,大大隻原隻龍蝦,啖啖肉超正🦞,旁邊仲有大蝦真係好足料,仲爽口彈牙🦐。底下就放左金邊粉,味道香濃,酸酸地好開胃!😋😋泰式燒豬頸肉($128)豬頸肉唔會燒到乾哂,肉質都幾嫩,仲配埋泰式醬汁好香呀!🥰泰式燒牛肉($148)牛肉個樣都好靚,每塊都幾厚身又大大塊,燒得幾香架!🤩飛天炒通菜($98)好香濃好惹味嘅飛天通菜,菜都好嫩又爽口,好好味!😆芒果糯米飯($98)個芒果都幾大個好足料😍😲 糯米飯軟林林仲有好香嘅椰奶醬,芒果又夠甜好滿足😚🌟餐廳優惠🌟1. 身份證優惠身份證上含有1,6,7,8四個字,中1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折;優惠需追蹤泰鑫社交平台,並上傳相片到社交平台(公眾假期不適用)[不計算重複及身份證括號內號碼]2. 午後優惠,下午3點後開始• 消費滿 $300+ $1可享 泰式青木瓜沙律• 消費滿$400+ $1可享 手打炸蝦餅• 消費滿 $500+ $1可享 泰式燒豬頸肉(優惠不可與其他優惠/折扣及現

泰式龍蝦金邊粉($268)

泰式燒豬頸肉($128)
豬頸肉唔會燒到乾哂,肉質都幾嫩,仲配埋泰式醬汁好香呀!🥰

泰式燒牛肉($148)
牛肉個樣都好靚,每塊都幾厚身又大大塊,燒得幾香架!🤩

飛天炒通菜($98)
好香濃好惹味嘅飛天通菜,菜都好嫩又爽口,好好味!😆

芒果糯米飯($98)

🌟餐廳優惠🌟
1. 身份證優惠

2. 午後優惠,下午3點後開始
• 消費滿 $300+ $1可享 泰式青木瓜沙律
• 消費滿$400+ $1可享 手打炸蝦餅
• 消費滿 $500+ $1可享 泰式燒豬頸肉
(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用)
以上優惠如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權
晚上我來到了灣仔的泰鑫吃晚餐。這家餐廳由參加過米芝蓮的廚師主理,菜式的質素可想而知,讓我充滿期待。檯面長這樣。 ☺泰式龍蝦金邊粉金邊粉的口感滑順,搭配獨特的泰式醬汁跟龍蝦,讓人一試成主顧。芒果糯米飯芒果香甜,糯米飯的口感軟糯,淋上椰漿後更是增添了香濃的風味。熱泰式奶茶熱咖啡店員非常貼心地將奶和糖分開上,讓我和朋友可以根據自己的口味調整。百香果菠蘿梳打我點了無糖口味,不過如果喜歡梳打喝起來甜甜的,我建議可以點少甜。干蔥蒜蓉豬肉條蒜蓉的香氣撲鼻而來,讓人忍不住想多吃幾條。炸蝦餅口感超級彈牙。薄餅份量很多,咸咸香香的味道令人難以抗拒。我看現在餐廳推出不同優惠,只要身份證上含有 1,6,7,8 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 :1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折 ;優惠需追蹤泰鑫社交平台,並上傳相片到社交平台(公眾假期不適用)此外,餐廳在下午3點後還有特別的優惠,消費滿 $300 + $1 可享泰式青木瓜沙律,滿 $400 + $1 可享手打炸蝦餅,滿 $500 + $1 可享泰式燒豬頸肉,這些優惠也挺吸引,下次也想再次光顧。

檯面長這樣。 ☺

熱泰式奶茶

熱咖啡

百香果菠蘿梳打

干蔥蒜蓉豬肉條
蒜蓉的香氣撲鼻而來,讓人忍不住想多吃幾條。

口感超級彈牙。

薄餅
份量很多,咸咸香香的味道令人難以抗拒。

我看現在餐廳推出不同優惠,只要身份證上含有 1,6,7,8 四個字其中一個或以上即享有以下優惠 [不計算重複及身份證括號內號碼]:1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折 ;優惠需追蹤泰鑫社交平台,並上傳相片到社交平台(公眾假期不適用)

2025-02-10
  • 原隻龍蝦金邊粉
  • 芒果糯米飯
  • 乾蔥蒜蓉豬肉條
  • 炸蝦餅
2025-02-15 0 瀏覽
灣仔好味泰菜🇹🇭店內裝修以木系為主 坐得好舒服另外餐廳由參加過米芝蓮既廚師主理👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳🌟泰式龍蝦金邊粉賣相已好吸睛 原隻🦞上枱龍蝦肉爽彈 配上大蝦同炒得夠乾身又有咬口既金邊粉💯🌟柚子大蝦沙律新鮮既柚子配上大蝦,炸蔥,烘焙椰子加上魚露等 味道甜甜酸酸 開胃之選😋🌟菠蘿炒飯炒飯粒粒分明 加上新鮮菠蘿粒🍍,提子乾,腰果,三色豆同肉鬆口感層次豐富!🌟泰式燒豬頸肉豬頸肉燒到好香口兼肉質爽脆 蘸埋酸辣汁更好味🌟飛天炒通菜爽脆嫩綠既通菜 炒得夠哂穫氣食落鹹香惹味👍🏻另外店家最近仲有身份證優惠同午市優惠活動身份證優惠- 身份證上含有 1,6,7,8 四個字其中一個或以上即享有以下優惠1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折 午後優惠下午3點後開始 惠顧滿指定金額 就可以加一蚊追加三款指定食品 (泰式青木瓜沙律/手打炸蝦餅/泰式燒豬頸肉)用左身份證優惠都真係好抵食👍🏻
灣仔好味泰菜🇹🇭
店內裝修以木系為主 坐得好舒服
另外餐廳由參加過米芝蓮既廚師主理👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

🌟泰式龍蝦金邊粉
賣相已好吸睛 原隻🦞上枱
龍蝦肉爽彈 配上大蝦
同炒得夠乾身又有咬口既金邊粉💯

🌟柚子大蝦沙律
新鮮既柚子配上大蝦,炸蔥,烘焙椰子
加上魚露等 味道甜甜酸酸 開胃之選😋

🌟菠蘿炒飯
炒飯粒粒分明
加上新鮮菠蘿粒🍍,提子乾,腰果,三色豆同肉鬆
口感層次豐富!

1個字9折,2個字85折,3個字8折,4個字75折

午後優惠
下午3點後開始 惠顧滿指定金額
就可以加一蚊追加三款指定食品
(泰式青木瓜沙律/手打炸蝦餅/泰式燒豬頸肉)

用左身份證優惠都真係好抵食👍🏻
2025-02-10 173 瀏覽
我唔係好食得辣🥵就好少食泰國嘢,灣仔呢間[ 泰鑫 ] 啱我喎!有辣有唔辣,款式勁多。聽講💡,連泰國駐港領事館🇹🇭都有推薦過,質素實有啲保證。店內走木系風格,睇落好有Cafe Vibe,有啲日光曬入嚟☀️,慢慢坐都幾Chill。睇吓有咩好嘢食先!🦞 泰式龍蝦金邊粉 $268原隻龍蝦咁樣上,賣相好靚仔😍!龍蝦肉幫你拆好晒,仲有3-4隻大蝦🦐,肉質都幾新鮮。而金邊粉就酸酸甜甜,微微辣辣哋咁。要注意個底都幾多辣椒碎,怕辣要小心啲食呀🙌🏻💛 泰式黃咖喱蟹肉跟薄餅 $228呢個Real有驚喜,唔辣喎!蟹肉都畀得幾豪氣🦀,咖喱都好Creamy,跟薄餅食係最夾🥰。薄餅都有6塊,好啱同朋友Share食。呢個好推薦要嗌🫶🏻!🍲 椰汁雞湯 $48想自私食,呢度仲有椰汁雞同冬陰公湯揀。唔好見佢細細兜咁,入面啲料勁多。好鍾意佢有落咗幾粒磨菇🍄‍🟫,同個湯底好夾,好清甜👌🏻。🍢 沙嗲雞串 $78@3串泰式串燒,有雞、牛、豬肉揀。價錢唔算話平,不過味道都唔錯,即烤上枱,熱辣辣。🥥 椰青 $48🍹 泰式奶茶 $42食到有啲熱氣,飲椰青水下火就啱晒,可以𢳂埋入面啲椰肉食。奶茶都唔錯,唔會太澀,啱我口味。兩款都有花花裝飾🌸

🦞 泰式龍蝦金邊粉 $268
原隻龍蝦咁樣上,賣相好靚仔😍!

💛 泰式黃咖喱蟹肉跟薄餅 $228

呢個Real有驚喜,唔辣喎!

🍲 椰汁雞湯 $48

想自私食,呢度仲有椰汁雞同冬陰公湯揀。

🍢 沙嗲雞串 $78@3串

🥥 椰青 $48
🍹 泰式奶茶 $42

食到有啲熱氣,飲椰青水下火就啱晒,可以𢳂埋入面啲椰肉食。奶茶都唔錯,唔會太澀,啱我口味。兩款都有花花裝飾🌸🌺。
Thai restaurant@Wan Chai/next to Lee Tung Avenue 灣仔/利東街傍泰菜..My friend and I went to a restaurant called "Rangsit Thai Boat Noodles" (泰鑫)located in Shop 2, G/F, GARDENEast serviced apartments, 222 Queen's Road East, Wan Chai灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖..the location is super convenient, just around 3 mins walk from mtr Station ..Casserole in traditional Thai style 泰式特色土鍋HKD$158.with prawns,beef,pork,beef ball,pork ball,veggie .boiled inches secret recipe Thai broth.the Thai bro
灣仔/利東街傍泰菜

泰式特色土鍋
HKD$158

the Thai broth contains all the essences of the ingredients,soooooooo sweet and delectable
highly recommended

Beef Satay
牛沙嗲
HKD$88/3 skewers 串
the beef is juicy,soft and tender
served in sweet Thai style satay
yummmmm

Grilled beef in spicy sauce
HKD$138

cook to order,hv to cooked 20 mins,labor of love
nice intense stronger beefy flavour than the satay ones
well marinated
more flavourful

Mango Sticky rice
HKD$88
loveeeeeee the coconut cream
silky smooth,rich with elegant coconut flavour
generous portion of fresh mango

Prawn Pad Thai
泰式金邊粉
HKD$138

The prawns are jumbo size
not very oily
served in chilli flakes,suger and grinded peanut and lime
the environment is cozy and neat