2022-09-07
呢個係一趟充滿趣味嘅用餐體驗😆🤭有趣嘅格局,明明係個 Food Court,環境卻寬敞舒適,而且有侍應服務,服務我嗰位哥哥仲細心有禮,而 Menu 都係綜合 Food Court 內嘅全部食肆📖有趣嘅金邊粉,因為材料中有菜甫😆其爽口嘅口感出奇地無違和感,雖然以我個人口味來講佢稍為偏甜,但勝在足料大份,乾濕度適中,性價比唔錯 ($75) 👍🏻有趣嘅芒果糯米飯,指嘅係糯米可愛嘅外表🤣因為坊間嘅通常係飯碗型,當呢碟似❤️型又有啲似粢飯嘅糯米飯送上時🤣我的反應係「😯」,不過佢無令我失望,芒果好甜,糯米軟硬適中😋有趣嘅泰籍廚師,而且係豪邁嘅女廚師,佢會喺廚房內高唱泰文歌,有趣得來亦相當地道,我有幾次因為佢嘅歌聲而哈哈大笑😂順帶一提,佢地嘅串燒雞肉肉厚嫰滑 (可惜牛肉燒得太過火了😅),沙嗲汁更調較得相當好味,而且有好多花生粒😋汁燒魷魚鬚亦惹味夠腍👍🏻見佢地有幾十元嘅午市套餐/下午茶餐,仲有菜式豐富但價格相宜嘅二/四人餐,絕對係尖沙咀嘅性價比之選💰