2025-08-01
因為我係附近返工,當日係父親節周圍都冇位,所以就試下呢間一入到去就聞到好大陣一滴香既味,係科技既味道原本已經有D退縮,但望到後面連M記都爆場,冇辦法啦,始終都要食飯我坐低QR CODE落單,先落左個梅菜扣肉飯同一個夫妻肺片梅菜扣肉飯感覺係預製菜先講下點先叫預製菜,怕有人誤會一般工廠製作好既醬汁/預先切好或煮好備用既菜&配菜/一D製作時間長需預先煮至半熟或當日預先煮定既菜以上既都唔算係預製菜預製菜可以係任何菜式,預先煮好調較好味道後進行真空包裝再冷藏一般可以保質數月至1年預製菜點分別??好簡單 肉類菜式肉質會有明顯分別,配菜都會非常軟淋,肉同菜同一口感同一味道,咁佢9成都係預製菜呢個梅菜扣肉梅菜非常軟爛,扣肉肉質同食罐頭完全一樣最終我食左2啖就冇再食之後係夫妻肺片四川風味香口膠........講完啱先講到個梅菜扣肉食左兩啖就冇食,咁我都要醫肚嫁所以就叫左碗麵全家福麻辣小麵麵質還好,配料正正常常但味道係好大陸既味 一滴香??最後太口渴叫左杯豆漿,唔知係開粉定真係咁有料?我飲到底係有些少粉粉地既殘留物夜晚返到屋企去廁所個肚勁脹氣,放左個足足廿秒既屁🤢唔知關唔關事呢?
一入到去就聞到好大陣一滴香既味,係科技既味道
我坐低QR CODE落單,先落左個梅菜扣肉飯同一個夫妻肺片
梅菜扣肉飯
感覺係預製菜
先講下點先叫預製菜,怕有人誤會
以上既都唔算係預製菜
一般可以保質數月至1年
呢個梅菜扣肉梅菜非常軟爛,扣肉肉質同食罐頭完全一樣
最終我食左2啖就冇再食
之後係夫妻肺片
四川風味香口膠........講完
啱先講到個梅菜扣肉食左兩啖就冇食,咁我都要醫肚嫁
所以就叫左碗麵
全家福麻辣小麵
麵質還好,配料正正常常
但味道係好大陸既味 一滴香??
夜晚返到屋企去廁所個肚勁脹氣,放左個足足廿秒既屁🤢
唔知關唔關事呢?