餐廳: 浦和日本料理
資訊:

2019-01-12 844 瀏覽
星期一閒日中午食飯,突然想食日本野,咁就打電話book咗呢間叫浦和的日本餐廳。咁呢間餐廳個地點就好方便嘅,喺上環地鐵站A1出口隔離。咁天氣凍凍地佢又有壽喜燒,所以就叫咗個牛肩肉雜菜壽喜燒咁佢個壽喜燒呢跟埋碗白飯,個飯啲質感綿綿地幾好食嘅個牛肉份量都唔細,脂肪分布都OK唔會話太肥個煲入邊有金菇又有菜又有豆腐都好豐富下個汁唔算太鹹所以都啱我呢啲食開比較淡味嘅人咁因為呢個其實係set lunch嚟嘅,所以都有前菜係沙律黎,飲品同甜品。
咁呢間餐廳個地點就好方便嘅,喺上環地鐵站A1出口隔離。
咁天氣凍凍地佢又有壽喜燒,所以就叫咗個牛肩肉雜菜壽喜燒

咁佢個壽喜燒呢跟埋碗白飯,個飯啲質感綿綿地幾好食嘅

個牛肉份量都唔細,脂肪分布都OK唔會話太肥

2019-01-07
2019-01-02 1242 瀏覽
我地點左升級放題$348/ppl , ,有清酒任飲服務好,質素都好好👍🏼由8:30食到11:30,足足3小時用餐時間,時間剛剛好,之後行出ifc 倒數2019年既來臨,十分完滿
我地點左升級放題$348/ppl , ,有清酒任飲
服務好,質素都好好👍🏼

刺身
2018-12-31
除夕
刺身
2018-12-09 1211 瀏覽
今日到浦和慶祝媽媽生日,並給店員推薦最貴的餐,任食和牛,無奈地我們等了差不多一小時都未有任何和牛及刺身,店員話今天比較忙及要融雪,我相信這些都是藉口。。。如大家一心是想食刺身,本人㥛力推薦不要去浦和,因熟野上得快,生野等好耐至有得食。熟野又不是太出色,基本不需要選擇最貴,如住係上環,冇要求,可選擇這間最平的package, 因都要食熟野,但熟野又唔出色,請大家好好考慮至至浦和食晚餐,午餐未試過,沒有comments。
2018-12-09
用餐優惠
現金券
2018-11-29 1005 瀏覽
午餐就是預約了。去到即入,有效率。叫了客鰻魚飯餐及豬烏冬。兩樣都有質數,夠份量。喜歡鰻魚飯特別好食,汁及飯的比例很好,本人較少在外點魚餐、就是較敏感怕不夠新鮮,但這店很好。大滿足的午餐。
午餐就是預約了。去到即入,有效率。
  • 鰻魚飯
2018-11-04 1339 瀏覽
難得放左半日假,又係happy friday, 之前聽朋友講呢間既lunch 用料靚又好食,所以一於對自己好d 黎試試佢🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️呢到午餐有分普通版同埋商務午餐,我同朋友各叫左一個普通午餐~我叫左個雜錦刺身丼配海鮮燉蛋,朋友叫左個壽司拼盤配烏冬🍣🍱個餐包一種飲品,可以揀味噌湯,罐裝飲品或者柚子蜜等等,落左單好快就到,呢d 都係一般正常野黎既跟住就黎左個沙律,酸酸甜甜幾開胃,d菜都幾新鮮🥗🥗跟住就黎左朋友個壽司拼盤先,有海膽,蝦,帆立貝,劍魚腩,油甘魚,三文魚同加州卷,份量一d 都唔少,其實我覺得食完呢個就飽哂啦,所以本身我想叫呢個餐都忍左手😂😂我偷食左少少海膽真係好甜好新鮮❤️跟住就黎左我個刺身丼飯啦,大致上d 刺身同個壽司拼盤好似,係冇左海膽,同埋每樣有兩片厚切既,仲有d 三文魚子添。個餐仲有個海鮮燉蛋,個蛋有埋d 蝦同魚係底添,好好味好足料個餐仲會包一個甜品,可以揀雪糕或者紫米露,我地都叫左綠茶雪糕,係自家製雪糕,茶味都算濃同幾好食👍🏻👍🏻滿足

跟住就黎左個沙律,酸酸甜甜幾開胃,d菜都幾新鮮🥗🥗

2018-10-20 1335 瀏覽
成日經過呢間浦和日本料理嘅廣告,見佢夜晚有提供任食放題,不過好少夜晚會喺上環搵食。見今日食晏周圍都無位,就去試一試佢嘅午市商務套餐!選擇唔算多不過價錢都可以,雜錦壽司丼價錢$158,有三款刺身,三文魚甜蝦同埋帶子,Size都算厚身。另外有鮭魚套餐,$148有三文魚壽司,三文魚刺身同埋花之戀,質素OK唔算係好高質,不過呢個價錢喺上環來講都算係咁。另外佢每個套餐都會有蒸蛋送,服務態度都唔錯,基本上你舉手就有人即刻過嚟幫你
見今日食晏周圍都無位,就去試一試佢嘅午市商務套餐!

2018-10-16 1084 瀏覽
八個人去食放題,訂座嗰陣要求一間房,不過房間有最低消費,要食四百幾蚊嗰個版本先夠,去到嗰陣先知要除鞋入座,出入比較麻煩,開頭有位戴眼鏡長頭髮嘅員工招乎我地,知我地要出去拎嘢飲,就拎曬雪櫃每款飲品擺喺枱面比我地揀,唔駛我地著鞋行出去攞,聽到我地講話餐牌冇火燒三文魚壽司,就問我地係咪想食,可以叫師父幫我地做,見到枱面有骨同蝦殼就幫我地夾走,酒杯冇酒就問我地仲加唔加,問佢攞嘢都好快可以比到我地,尾段可能嗰位員工收咗工,到其他員工接手招乎,問佢攞嘢飲就話:「等陣吖,轉頭攞比你.」,但係好耐都冇比到我地,最後要自己出去攞,問雪糕就話出面雪糕櫃有幾隻味可以自己攞,唔係話佢態度差,但係招乎真係爭好遠,本來覺得四百幾蚊但係有服務都OK,但係其他員工招乎相差咁大嘅話真係唔會再考慮.
2018-10-13
2018-10-14 969 瀏覽
今晚第一次食, 環境尚算ok ,但食物好失望 ,冇諗過咁差 。魚生已經普通,串燒勉強,但火鍋難食到不得了, 食材唔新鮮連湯底都差, 呢餐最好食竟然係雪糕,真估唔到,點可以令人再幫襯
2018-10-14 685 瀏覽
值得推介,雖然價錢比一般放題高,但絕對物有所值!食物選擇多,食材選料上乘,款客有禮,不設時限,可慢慢享受,生日更有小型芝士蛋糕,地方寬裕,環境亦不嘈吵👍🏼👍🏼👍🏼
2018-10-12 479 瀏覽
今次食浦和係因為上次覺得佢個服務同生日驚喜做得好先再次幫襯,但今次實在令我太失望。首先,浦和做得吾好既地方係佢趕我地交枱。從booking 到打電話 reconfirm booking 都無提過要限時。我地約12點15分,竟然1點要我地走,我地係12點45分先知要我地還枱,食得超急,有咩可能要我地45分鐘食完交枱!😡😡主菜未食完跟餐甜品已上,重要係雪米糍,會溶曬嗰隻!😡上左雪米糍無幾耐個待應就收我地主菜碟,又收走我地枱面啲未食既雪米糍。我地叫佢黎個生日甜品,個甜品係5球雪糕,上次慶祝生日係一個小慕絲蛋糕。插左個生日牌,但之前電話上溝通過話會寫名,完全無做到。重點係完全比吾到驚喜,個待應搞衰左!🌚待應服務好快,但態度麻麻🌚 又吾斟水,跟餐甜品又沒收我地。後尾問,佢先補番比我地。但佢既食物質素都係保持水準!P.S 3日前寫左個好評,今日我要收番,比個負評浦和!

但佢既食物質素都係保持水準!

P.S 3日前寫左個好評,今日我要收番,比個負評浦和!

2018-10-11 458 瀏覽
同事生日浦和十分貼心咁製造左個surprise 比我地-慶生甜品!!食物質素吾錯,沙律、魚生飯好足料,好大份。最後跟餐甜品有雪糕。上環黎講價錢都算經濟,會再幫襯。
生日
各相識超過15年💞,為好友慶生是必然的🎊,地點就由他選吧📍。而擁有黑洞胃之稱的他⚫️,選日式放題也不為過🤣。早了一點到😅,先在大堂位置坐一下😌,大堂有著清酒瓶作裝飾🍶,整齊又型格😎。鹽焗銀杏🌰:少見的前菜😍,銀杏本身營養價值很高👑,對於大腦及心臟等❤️,更是非常有益處👍🏽,味道不算太苦👌🏽,入口回甘😌,但鹽味並不突出🤔。刺身拼盤🦀:餐廳有4種不同級數的放題💰,我們選了極上🈵,屬第三級👑。每人奉送5款的刺身🔪,包括了海膽🧡,牡丹蝦🦐,鮑魚🌊等,單看賣相頗為吸引😍,海膽甘甜鮮味😋;牡丹蝦肉質彈牙🤩;蟹鉗爽口清甜😌;鮑魚肉質富靭性👍🏽。壽司🍣:點了幾款的壽司😏,比較突出的是蟹肉蟹膏軍艦🦀,蟹膏入口綿密細膩🤤,慢慢在口中融化😲,香味逐漸浮現☺️。和牛串燒🐮:牛肉鮮嫩多汁🤤,可惜油脂不算香濃😅。焗蠔🔥:蠔肉不算肥美😢,但至少新鮮🧐,味道尚可接受👌🏽。自家製雪糕🍦:選了綠茶口味🍵,茶味雖不至於香濃😒,但入口蠻幼滑😌,綠茶控人妻🐷認為是合格的🈴。總結:以地理位置及食材等比較🧐,價錢相對上是勉強可接受的🤔。但當晚有一枱食客非常吵鬧🤯,店員也沒有嘗試作出勸戒😢,後期就連想跟朋友對話也有難道😭。服務方面亦有待改
鹽焗銀杏
刺身拼盤
蟹肉蟹膏軍艦
海膽軍艦
壽司
吞拿魚手卷
和牛串燒🐮:牛肉鮮嫩多汁🤤,可惜油脂不算香濃😅。
和牛串燒
焗蠔🔥:蠔肉不算肥美😢,但至少新鮮🧐,味道尚可接受👌🏽。
焗蠔
自家製雪糕
總結:以地理位置及食材等比較🧐,價錢相對上是勉強可接受的🤔。但當晚有一枱食客非常吵鬧🤯,店員也沒有嘗試作出勸戒😢,後期就連想跟朋友對話也有難道😭。服務方面亦有待改善😰,當晚有幾位不太熟手的👨🏻,下單是頻頻出錯😨,員工培訓方面可能要改進一下了😟。更大問題則是入座情況🤫,安排異常混亂🤦🏽‍♀️,當晚20:30經理指示我們先到吧枱位置等一下🍻,會再安排我們入座🥢,等了大概15分鐘⏰,再問一下經理👨🏻,對方又稱位置在清理中✨,在等待的過程中🤔,因為吧枱位置較逼狹😥,而店員又須於相同位置上菜💁🏽‍♀️,有幾次被店員無禮的責罵😠。等了大概25分鐘⏰,忍不住再詢問經理👨🏻,他竟然以輕佻的態度叫我們邊吃邊等😱,又說之前的客人還在結賬💸,他不是說位置在清理中的嗎😡?如果情況如此,為甚麼不可以早一點通知🤬?人妻🐷最討厭的就是不負責任的言論💔,還有前言不對後語的籍口🤯!
SAPPORO
2018-09-28
20 分鐘 (堂食)
刺身拼盤
蟹肉蟹膏軍艦
海膽軍艦
2018-10-04 948 瀏覽
第一次來香港時,吃的就是這一家❤️🤤 位於上環的日式吃到飽😋餐廳離MTR 出口很近所以很方便☺️☺️環境好,位置舒服,重點是服務好👍👍👍👍 點了無數的round,焗帆立貝真的很厲害,帆立貝搭配奶油在焗,實在是剛剛好!沒什麼我吃了12個😂😂 還有焗oyster,大顆又好吃,是首推!!我最愛吃的是雞翅,很像溫哥華的風沙雞翅,這可能是我吃過最最最好吃的雞翅,真的很好吃👍👍👍👍可惜吃太快了,忘了拍照🤣🤣壽司也非常的新鮮😘😘😘 壽司真的很怕不新鮮耶😆😆可是這家的壽司真的非常好吃❤️❤️ 店裏的店員熱情👍👍 會幫你主動加脾酒,這裡的sake 也是喝到飽,真的是非常適合pre drink 的地方🙏🙏🙏 下次ㄧ定會再來👻👻
2018-08-18 1636 瀏覽
好朋友生日加岩岩被求婚 難得見面 當然要好好慶祝。 放題有3個價錢揀 但第1, 2個價位的放題冇咩岩食,所以任性一次食最貴的。未揀之前就先送一盤一次性的海鮮刺身。 海膽,蟹腳,牡丹蝦,鮑魚全部好有驚喜。 任叫的有和牛刺身,好食好特別。 基本上每樣叫一件,好快就100%飽。 燒和牛串燒超好食,所以大家特別encore 多次。 放題有埋火鍋,有松葉蟹棒,牛小排,油甘魚魚頭,好正,不好到到地方都有。

2018-08-07 1680 瀏覽
朋友提議到這裡吃放題。訂了6時枱5位。我們都是第一次幫襯,服務員很殷切地介紹放題的品種分別和價錢差異,絕無hard sell。我們商量後,決定選☆升級放題☆\^o^/ 8:30前埋單,每位$338加一\^o^/ 我們把握時間,立即開始落order寫no.☆升級放題☆包括♡精美刺身拼盤♡自動送上。Menus有各式各樣日本料理無限任點。壽司、刺身、天婦羅、串燒、蔬菜類、肉類、火煱、自取飲品、甜品等等。這夜就盡情吃個痛快吧!美食推介一♡香芒軟殼蟹手卷♡美食推介二♡香芒焗帆立貝♡美食推介三♡碳燒羊鞍♡(我吃了3件)美食推介四♡北海道焗廣島蠔♡很多美食不能盡錄。個人還喜歡汁燒日本魷魚筒、炸蝦天婦羅、帕爾瑪火腿沙律。甜品方面我吃了迷你雪米糍、芝麻雪糕。還有其他甜點、凍飲任攞。喜歡飲酒的朋友,這放題也包提供。總體評價,食物新鮮美味。服務員態度親切,常保微笑,追單也會立即跟進,關切我們識時需要,最後還耐心地幫我們拍照。下次有機會,必定會約朋友再次光顧。

我們商量後,決定選☆升級放題

\^o^/ 8:30前埋單,每位$338加一\^o^/
我們把握時間,立即開始落order寫no.

☆升級放題☆包括♡精美刺身拼盤♡自動送上。
Menus有各式各樣日本料理無限任點。壽司刺身、天婦羅、串燒、蔬菜類、肉類、火煱、自取飲品、甜品等等。這夜就盡情吃個痛快吧!

美食推介一♡香芒軟殼蟹手卷♡

香芒軟殼蟹手卷

美食推介二♡香芒焗帆立貝♡

香芒焗帆立貝

美食推介三♡碳燒羊鞍♡(我吃了3件)

碳燒羊鞍

美食推介四♡北海道焗廣島蠔♡
北海道焗廣島蠔

下次有機會,必定會約朋友再次光顧。

2018-08-06
香芒軟殼蟹手卷