2024-01-08 647 瀏覽
第一次俾朋友約去屋邨海鮮酒家食慶生飯。第一次去屯門既海鮮酒家,見係泰國餐廳老細大力推介。半信半疑🤨得黎都係有啲期待既。喺商場迷左陣路,分唔清東南西北,有位姐姐叫我搵萬寧,見到轉上去就係。果然見到萬寧就搵到佢。依!好full下喎!普通海鮮酒家裝潢。埋到位。上左幾碟小炒-清蒸魚 同埋 煎魚西蘭花🥦 係一魚兩食, 一般般燒雞幾好味、黑木耳枝竹煮節瓜 清清地跟住 上 清蒸長腳蟹 !嘩!好大隻啊啊啊。一人一隻腳 - 原本見咁大隻腳,心諗就算好有鮮味,都應該鞋口🤨點知!鮮甜、飽滿又嫩滑🤤炒飯到有位靚仔frd,默默地把餘下既蟹肉拆左一碗。個炒飯一到,成碗倒落碟飯。鮮蟹肉炒飯🦀️🤩好味好味😋。炒飯係幾出色。粒粒分明。呢餐唔算好飽,但佢既蟹真係好
果然見到萬寧就搵到佢。
依!好full下喎!普通海鮮酒家裝潢。
埋到位。上左幾碟小炒-
清蒸魚 同埋 煎魚西蘭花🥦 係一魚兩食, 一般般
燒雞幾好味、黑木耳枝竹煮節瓜 清清地
跟住 上 清蒸長腳蟹 !嘩!好大隻啊啊啊。
長腳蟹

點知!鮮甜、飽滿又嫩滑🤤
炒飯到
炒飯

有位靚仔frd,默默地把餘下既蟹肉拆左一碗。
個炒飯一到,成碗倒落碟飯。鮮蟹肉炒飯🦀️🤩
滿滿蟹肉炒飯

好味好味😋。炒飯係幾出色。粒粒分明。
呢餐唔算好飽,但佢既蟹真係好
2024-01-07
生日
長腳蟹
炒飯
滿滿蟹肉炒飯
  • 清蒸長腳蟹
2023-10-11 606 瀏覽
放學一行十人去左海港飲茶,12:05到 等了大約50分鐘先有大檯入得食物水準正常酒樓點心味道 不過不失啦😅😅不過午餐時段佢爆哂場,畫完點心紙舉手都無人理,見唔到,我要行出去搵侍應比佢,想想搵人拎碟辣椒油,完全無人會理到你。

食物水準正常酒樓點心味道 不過不失啦😅😅

2023-07-16 716 瀏覽
琴日晚上,約咗親朋戚友,歡歡喜喜嚟食飯,點知俾啲所謂唔知係咪經理定主任個女人,搞到一肚氣,事緣我哋16位,但有三位臨時有事嚟唔到,坐低點菜後,同佢講,話我哋13位,但佢話定16位就要俾16位,咁都算數,我都照俾。跟住我哋攞紅酒出嚟飲,佢話要收開瓶費每支50元,好聲好氣同佢講,我哋打電話嚟嗰陣時問清楚,係唔收開瓶費,話佢個反應癲咗-樣,即刻call咪劉前台,當住客人面前攞威,態度極之惡劣!簡直不知所謂!食物質素非常一半,加上呢種人嘅服務態度,以後想幫襯都難😡😡😡
2023-07-15
2023-06-28 654 瀏覽
晚餐唔夠十二人又唔想諗散叫咩好,我哋就叫個八人餐。首先嚟隻脆豬仔,外皮香脆,呢隻略肥,不過口感同味道還好跟住係上湯龍蝦伊麵,口感味道同出面都差不多,基本操作跟住呢個不得了,係全晚我最推介嘅,椒鹽鮑魚,個鮑魚係彈牙但唔難咬,椒鹽外層炸得非常鬆脆!西蘭花炒貴妃蚌帶子,呢個都係,一般操作無出事,蒸魚時間掌握得啱啱好,呢隻剛好熟,所以口感都幾好。呢間叫海港燒鵝,真係成也燒鵝敗也燒鵝,呢碟食剩半碟壽包佢就有兩隻味,一半係傳統蓮茸,一半係奶黃。呢個飽幾吸引,所以食飽咗都要食返個先
晚餐唔夠十二人又唔想諗散叫咩好,我哋就叫個八人餐。

首先嚟隻脆豬仔,外皮香脆,呢隻略肥,不過口感同味道還好

跟住係上湯龍蝦伊麵,口感味道同出面都差不多,基本操作

西蘭花炒貴妃蚌帶子,呢個都係,一般操作無出事,

蒸魚時間掌握得啱啱好,呢隻剛好熟,所以口感都幾好。

呢間叫海港燒鵝,真係成也燒鵝敗也燒鵝,呢碟食剩半碟

2023-06-24 372 瀏覽
都唔知食咗啲咩,啲餸係得個大字,話係套餐,原來連個湯都冇,一啲都唔好食、又唔夠人做嘢,出菜又慢,全程咩都要等,啲餸菜大碟都冇用,因為唔好食,有鬼用咩,冇下次!又貴又唔好食 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

2023-06-24
生日
2023-03-12 654 瀏覽
海港燒鵝海鮮酒家位於屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S S區3樓S-321號舖,  這是在愛定商場之內, 由安定輕鐵站進入商場搭扶手電梯至頂層便可. 當晚我們是享用套餐, 餸菜有乳豬全體, 西蘭花魷魚片, 炸子雞, 原條海斑, 雞絲翅, 冬菇鮑魚, 大壽飽, 蝦球伊麵等, 我們又另加了炸蝦餅及炒飯. 乳豬肉厚多汁, 件數足, 但因是首道菜式, 一剎那清零. 蝦球伊麵的蝦球彈牙非常, 伊麵則是小朋友至愛. 炸子雞雞皮炸至爽脆, 海斑則是蒸至剛熟, 魚肉混薑葱滋味無窮. 我們親友一起食至最愛的大壽飽, 非常滿足!
2023-03-11
  • 大壽飽
  • 蝦球伊麵
  • 炸蝦餅
2023-03-12 327 瀏覽
佢哋嘅攞位制度形同虛設,你企喺出邊等五個人位,但隨時俾二人、三人位爬頭,遲來先上岸,但係原來佢係俾咗五人枱人哋兩個人坐,尤其是前台有粒墨嗰位女士,問佢嘢好似欠咗佢咁,有人嚟咗10分鐘就有位,我哋仲有幾足45分鐘,喂有冇搞錯!
2023-01-31 367 瀏覽
#海港酒家好味指數:⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐等候時間:30分鐘金豬全體賀新春乳豬皮脆,厚薄適中,乳豬肉不太肥膩,口感非常好吃。如意蝦球炒帶子蝦球比較大隻,很彈口,帶子嬌小玲瓏,帶子有帶子嘅鮮味。百花炸釀蟹鉗用新鮮嘅蟹膠製成,彈牙爽口,非常咬口,喜歡食蟹鉗的我一試再試。竹笙海皇大生翅相比其他菜式,竹笙海皇大生翅比較遜色,味道比較清淡,質感像白膠漿。發財金錢瑤柱脯又大又甜的瑤柱脯很有鮮味,正!清蒸蝴蝶龍躉斑廚師的廚藝非常好,蒸魚的時間準確,所以龍躉魚非常滑溜。原隻南非鮑魚扣鵝掌鮑魚size適中,不太大又不太少,鵝掌煮得好夠火喉,正!報喜脆皮醬燒雞好食!好夠脆!細細風修羅米飯佳節棗蓉糕棗蓉糕是今晚最受歡迎嘅甜品,不喜歡吃中式甜品的我,也覺得非常好吃!(加送一支紅酒)
#海港酒家

好味指數:⭐⭐⭐

抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐

等候時間:30分鐘

金豬全體賀新春

乳豬皮脆,厚薄適中,乳豬肉不太肥膩,口感非常好吃。

如意蝦球炒帶子

蝦球比較大隻,很彈口,帶子嬌小玲瓏,帶子有帶子嘅鮮味。

百花炸釀蟹鉗

竹笙海皇大生翅

發財金錢瑤柱脯

又大又甜的瑤柱脯很有鮮味,正!

清蒸蝴蝶龍躉斑

廚師的廚藝非常好,蒸魚的時間準確,所以龍躉魚非常滑溜。

原隻南非鮑魚扣鵝掌

鮑魚size適中,不太大又不太少,鵝掌煮得好夠火喉,正!

報喜脆皮醬燒雞

好食!好夠脆!

細細風修羅米飯

佳節棗蓉糕

(加送一支紅酒)

2022-12-06 464 瀏覽
最近天氣開始凍,食番個羊腩煲暖暖胃。呢間酒樓嘅羊腩煲都唔錯,味道夠哂濃郁,鹹鹹哋嘅湯汁用嚟送飯一流。羊肉份量都畀得足夠,軟腍易咬, 仲有冬菇、馬蹄、支竹做配菜,十分之入味。另外叫咗蒸虎斑,虎斑正常size,蒸得啱啱好,已經夠曬鮮味,魚肉容易離骨,唔錯。蜜味欖角骨十分香甜,感覺似細細粒嘅燒金沙骨配搭蜜糖,啖啖肉甜絲絲,食唔停口。最後叫咗個蝦球伊麵,伊麵分量十足,就係蝦球分量少啲,上湯味道唔錯,基本酒樓水準。

2022-11-07
1.上菜特別慢2.食物一般貨色,味道唔得。3.除咗送食物嘅阿姐除外,服務態度最差嘅係帶枱服務員(帶位/鋪枱鋪筷子)嗰啲侍應,服務服務特別差4.見幾個隔籬枱碟壽包係完美整OK無豉油跡,但唯獨我哋嗰枱就求求期期擺一盆有時油跡嘅壽包俾我哋,係咪玩嘢😡專登加咗啲豉油,搞到唔似壽包(有圖為證)。5.啲菜心又老又黃,醬汁有啲酸。如果千幾蚊食呢啲差質素,以後都唔會喺度食,出邊仲有好多選擇好過呢間酒樓。所以大家千其唔好喺度飲茶或食晚飯,只會浪費金錢。

1.上菜特別慢
2.食物一般貨色,味道唔得。
5.啲菜心又老又黃,醬汁有啲酸。
所以大家千其唔好喺度飲茶或食晚飯,只會浪費金錢。
壽包同鵝掌
2022-06-19
父親節
  • 沒有一樣可以推介
2021-09-01 1091 瀏覽
之前黎食過一次下午茶幾抵食,晚市就一般。今次有事去友愛所以同屋企人再黎飲茶。2點鐘下午茶門口都幾多人,夠鐘開始叫飛,都唔洗等好耐。大約1410落單,1430都未齊晒野,仲有架點心車擺晒野食泊埋一邊唔知係到做乜,隔離執枱既侍應又無理😱…食物一般,揀幾樣分享下就算。🔅黑金流沙包幾特別既黑色包,都真係流心既,但係流沙餡就唔多,個包就厚左啲。🔅紅油抄手幾鐘意佢個辣油醬汁,但個皮就略嫌厚左少少。🔅上海小籠包見到個樣以為好頹,但意外地唔錯,好多汁好juicy,皮唔會太厚。🔅中山甜薄罉屋企人鐘意食甜既薄罉,所以上次黎都有叫。好足料,有椰絲花生幾香,食一兩舊就夠晒喉。💬食物味道就普通,但侍應態度真係麻麻,愛理不理咁,係有個後生哥哥仔好人啲。不過4個人下午茶飲左差唔多$200又真係幾平既。

黑金流沙包
🔅黑金流沙包
紅油抄手

🔅紅油抄手
幾鐘意佢個辣油醬汁,但個皮就略嫌厚左少少。
上海小籠包

2021-08-30
上海小籠包
中山甜薄罉
養顏紅棗糕
同屋企人去飲下午茶🍵,3點左右都幾多人👫👫,坐角落頭,坐得唔算逼,屋企人黎食因為可以用八達通俾錢😂。①鮮蝦菠菜餃🥟幾好,蝦都有蝦味,幾彈牙②中山甜薄罉🧈有椰絲幾香,不過食一舊就夠,太多會好滯③黑金流沙包包比較厚,一黎到就即刻食所以都流心,但唔夠香奶皇味④柴魚花生豬骨粥🍲食到底有啲豬骨,無乜柴魚味,因為係屋企人叫,搵番點心紙先知原來有柴魚😐,普普通通既一碗酒樓食到既粥⑤野菜松葉蟹柳卷🧈點心紙張相就幾靚,實物啲卷係瞓低晒,入面有西芹所以冇食🌝,但屋企人話都ok⑥養顏紅棗糕唔會太lum,幾有咬口,無薑味⑦蠔汁叉燒包普通叉燒包,包都比較厚⑧桑寄生蓮子蛋茶☕️屋企人叫,話幾有桑寄生味,我淨係試左隻蛋🥚,都有吸到少少味,類茶葉蛋咁

①鮮蝦菠菜餃🥟
幾好,蝦都有蝦味,幾彈牙

②中山甜薄罉🧈
有椰絲幾香,不過食一舊就夠,太多會好滯

③黑金流沙包
包比較厚,一黎到就即刻食所以都流心,但唔夠香奶皇味

④柴魚花生豬骨粥🍲

⑤野菜松葉蟹柳卷🧈

⑥養顏紅棗糕
唔會太lum,幾有咬口,無薑味

⑦蠔汁叉燒包
普通叉燒包,包都比較厚

⑧桑寄生蓮子蛋茶☕️

2021-08-05
2021-07-18 745 瀏覽
見佢開張一星期試,點知差到冇人有。首先餸菜份量勁少。當晚88蚊一芥菜(8716),食落半斤冇。會唔會食水太深啊。其次,員工態度差。問員工問題十問九唔知。新開當冇經驗,但係員工解決問題態度完全唔積極,無心理睬客人。十分失望。可一不再,不會再去。
見佢開張一星期試,點知差到冇人有。

可一不再,不會再去。
2021-07-08