2023-06-18 729 瀏覽
假期想飲下茶食個點心去左樓下間茶樓到試下1點幾左右到 等左幾分鐘就入得去炸芋角餡料好充足 呢個係唔錯鹹水角 一碟有四粒 但係入邊嘅餡料好少蝦網腸份量幾多 正常水凖家鄉炒米粉米粉炒得唔乾身 唔夠熱 蝦餃有4粒正常水準不過都幾細粒下奶皇流沙包流沙包一啲都唔流沙 奶黃餡都得好少蝦多士有4件但係好油仍好凍 仲有頭髮 侍應好好👍🏻幫我取消咗呢個order鮮蝦腐皮卷正常水凖 成張單連+1服務費$293價錢ok 但食物水凖不太好部分唔夠熱
假期想飲下茶食個點心
正常水凖
成張單連+1服務費$293
價錢ok 但食物水凖不太好部分唔夠熱

2022-11-08 1926 瀏覽
同屋企人去飲茶,是但搵左一間但反而有驚喜喎啲野食裝修光猛,空間感都足夠,門口位好靚,我地食下午茶時間都唔洗等位,落單之後坐左一陣間好快就有野食上黎,服務態度都好好,每次野食黎到都會講聲多謝。最重要緊係啲野食啦!我好少去飲茶會覺得啲野真係好食,多數間間味道好似差唔多咁,黎黎去去都係個啲,但試過呢間既點心、尤其佢地既叉燒,都真係令我刮目相看,問落先知原來呢到啲燒味好受歡迎。期待下次黎食佢既晚市,希望以後都會keep住個水準啦!
同屋企人去飲茶,是但搵左一間但反而有驚喜喎啲野食

裝修光猛,空間感都足夠,門口位好靚

期待下次黎食佢既晚市,希望以後都會keep住個水準啦!

蜜炙叉燒皇
路邊豬腸粉
千島汁煎薄撐
鮮沙薑豬手
2022-10-25 1483 瀏覽
近期飲茶最好飲果間⋯又黎到我搵野食時間⋯今次去搵飲茶既地方⋯話說長沙灣,荔枝角附近好多間都試過哂今次呢間酒樓,岩岩新裝修轉左新老板幾個月⋯就黎試試啦特登2點鐘下午茶至黎,D點心會平d , 重點呢間酒樓環境好闊落坐得好舒適,而且點心都好好食本人最鍾意食口水雞,呢一種麻辣幾好食😋唔知係咪因為新開張,碟粉麵都比較大碟😝下次都可以再黎try try
近期飲茶最好飲果間⋯
又黎到我搵野食時間⋯
今次去搵飲茶既地方⋯
話說長沙灣,荔枝角附近好多間都試過哂
今次呢間酒樓,岩岩新裝修
轉左新老板幾個月⋯就黎試試啦
特登2點鐘下午茶至黎,
D點心會平d , 重點呢間酒樓環境好闊落
坐得好舒適,而且點心都好好食
本人最鍾意食口水雞,呢一種麻辣幾好食😋
唔知係咪因為新開張,碟粉麵都比較大碟😝
下次都可以再黎try try
2022-10-17 2142 瀏覽
原本打算嚟呢度食嘢係之前嗰間叫做百匯軒,但原來上到嚟已經改咗名,以前都間中有時間去食下,唔緊要今日嚟到呢度一樣照試吓睇吓D食物O唔OK先,原來有啲侍應都仲有係到做✌️呢個疫情下估唔到咁集團式嘅酒樓都做唔住,真係有啲可惜,不過我呢個開心快活人,活在當下的我,一於就係舞照跳、馬照跑、繼續食……最緊要係食物好食😋其實我哋兩條友都幾大食吓,每次只要想食都話知你,一於係咁叫,想食就食,人生活在當下就是這樣🥰🥰😂😂兩條友又食咗5⃣️個餸➕甜品=6⃣️六六無窮…….食得滿足🥰😍眼闊肚窄係我嘅專長,不過我係唔會嘥嘢嘅😂食得是福…食極唔肥✌️✌️雖然已經肥咗好多😂😂😂😂😂人活到現在,還有飯可吃😋有水可喝😇有家可回✌️有床可睡👍我們都要好好感恩🥰🙏所以千祈咪做大嘥鬼,一於食晒佢❤️😇——————————🍗🍥蒜蓉粉絲蒸元貝配半隻麻香燒雞$218:1⃣️蒜蓉粉絲蒸元貝:時間蒸得相當恰當,蒜蓉粉絲足料配合,元貝新鮮大大隻、肉質彈牙又好味😋2⃣️ 麻香燒雞:香噴噴的燒雞,外皮燒得脆卜卜,食落香口夠味👍👍😋—————————-🦞🍜波士頓龍蝦配伊麵$198:3⃣️ 波士頓龍蝦一隻➕伊麵底:肉質新鮮彈牙的龍蝦🦞,上湯做的味道夠甜狗鮮味,配上伊麵底真
兩條友又食咗5⃣️個餸➕甜品=6⃣️
六六無窮…….食得滿足🥰😍
雖然已經肥咗好多😂😂😂😂😂
所以千祈咪做大嘥鬼,一於食晒佢❤️😇

——————————
🍗🍥蒜蓉粉絲蒸元貝配半隻麻香燒雞$218:
1⃣️蒜蓉粉絲蒸元貝:

2⃣️ 麻香燒雞:
香噴噴的燒雞,外皮燒得脆卜卜,食落香口夠味👍👍😋

—————————-
🦞🍜波士頓龍蝦配伊麵$198:
3⃣️ 波士頓龍蝦一隻➕伊麵底:
肉質新鮮彈牙的龍蝦🦞,上湯做的味道夠甜狗鮮味,配上伊麵底真是吃得大滿足✌️✌️

—————————
🐟🥬生劏大龍躉兩味$268:
(碧綠炒球➕蒜香金菰粉絲蒸頭腩)
4⃣️ 碧綠炒球:
龍躉肉夠滑夠新鮮,西芹又爽口,加埋雲耳,三色椒🌶️🫑一齊炒,最佳配搭的好味道😇

5⃣️ 蒜香金菰粉絲蒸頭腩:
好足料的新鮮龍躉,廚師👨‍🍳蒸得恰當的時間,吃落滑滑彈牙的又好味😋蒜🧄香的味道更是令人吃得惹味👍😋

——————————
6⃣️🍮甜品
飯後甜品少不了,紅豆沙煲得夠蓉又起沙,不會太甜,好味道😋

————————-
食物新鮮價錢抵..海鮮美食加隻🐔雞😂😂
其實開心🥳簡…單就在你身邊..
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————-
早幾個月之前,呢個位置係百匯軒,果時經過搵朋友都有食過下,叫做不過不失。估唔到咁快居然已經轉左手仲開業埋,咁我地見新開張,就試下咩來歷。食左:千島醬薄罉、鮮蝦腸粉、牛肉球、煎蝦多士、燒賣、鳳爪、腐皮卷其他無影相,但我想講,個蝦多士係兩片麵包夾住蝦滑來煎,仲鋪滿左芝蔴,其實應該係幾好食。但係可惜如果要令啲蝦滑夠熟,果兩片麵包就要煎到好油,變相好膩好膩。同個經理反映左之後,佢地都好有心即時話會改進,咁我地嗌左就照食啦,最多食剩一半。但後尾經理話會改良、減去另一片麵包,無咁油而且啲蝦滑可以直接煎香。呢啲服務真係加分,我認為下次可以去試下(其實到而家都未再經過間店)。燒賣係 $13.8 兩件,個人覺得最好一啖食晒個燒賣佢,因為拆開上面隻蝦來食的話會有少少雪味,但個燒賣又無乜肥豬肉幾爽口,唔會膩。以呢個價錢黎講,已經好抵好抵了。黎到坐低有個靚靚新裝修環境、有個好服務態度,兩個人星期日飲早茶計埋加一 $200 都唔洗就落到樓,以而家市道黎講真係好良心價了。鳳爪同腐皮卷都算水準之中,鳳爪個汁好濃味、腐皮卷塊腐皮夠香脆。

薄罉
鮮蝦腸粉
牛肉球
2022-08-28
5 分鐘 (堂食)
$100 (早餐)
薄罉
鮮蝦腸粉