2019-09-17 236 瀏覽
The concept is shared seating which is common for most HK hole in the wall restaurants, so you need to be comfortable with that. If you’re not comfortable then you shouldn’t go to this place (or others like it).Menu is easy to understand with pictures and English translations. Just point at what you want while giving your order to the waitresses and voila.Their Curry dishes and Dim Sums are to die for; make sure you order those. Great place with limited space, but they make it work. You’ll come

Their Curry dishes and Dim Sums are to die for; make sure you order those. Great place with limited space, but they make it work. You’ll come back happy bellied for sure! Enjoy the pics of what I ordered!
2019-09-11 336 瀏覽
呢度嘅牛肉餅一向好出名,雖然名氣大左,但食物質素一樣係咁高。牛肉餅大件多汁,不過推薦堂食,試過幾次外賣之後牛肉餅穿咗。唯一冇咁滿意係呢度嘅職員態度一向麻麻,有時都幾趕客。
2019-09-10 286 瀏覽
牛肉饼果然美味多汁!牛腩粉丝汤很多肉,汤也好味,不过感觉似乎少了点配料,可能按照本地口味改良过了吧…如果有羊肉粉丝汤就更好了!炒杂菜有五六种青菜🥬,可以解解腻;看到很多香港同胞点了咖喱牛肉饭,挺好笑的,这大概是最不正宗的一道菜了吧,好比在国外的中餐馆很多老外叫炒饭…下次打算尝尝他家的饺子和面,还有豆沙锅饼看起来很美味。比起大陆的西北馆子,凉菜的品种少了一些,另外如果是正宗的新疆菜,也不该少了拉条子和炒面片……
2019-09-10
2019-08-16 631 瀏覽
今日在九龍城看醫生,中間等待的時間就特地走過去吃牛肉餅。走到老遠的打鼓嶺道,怎知不見清真牛肉館,上來一看,原來轉了鋪。我是太多年沒來幫襯了吧!下午茶時間,5點左右,所以全店只有三枱客,侍應都在吃飯。我覺得自己是餓的,所以叫了個茶餐,兩個牛肉餅+牛腩湯。老公叫了牛肉湯餃子。牛肉餅很快到。表面看不出多熱,咬開是熱騰騰的!很juicy!非常出色!無出其右。牛腩湯 - 湯底很好味,熱的。牛腩都淋,不過不是平時吃開的牛腩。牛肉湯餃子 - 湯底很重麻油味,沒有牛腩湯好味。牛肉餃不錯,有牛肉餅的爆汁和味道!

下午茶時間,5點左右,所以全店只有三枱客,侍應都在吃飯。

2019-08-16
2019-08-14 576 瀏覽
九龍城除左經常食嘅泰國菜 我都會過黎食呢間清真牛肉館 ,入面既菜好有鑊氣 !! 推介既菜式大部分都幾好食架 !! 爆炒四季豆 • 呢個豆過親黎次次都會食 勁好食 炒得勁有鑊氣 好香 啲肉碎粒 配飯一齊食仲正 牛肉餅 • 招牌菜 每個客嚟到都必點 ,岀面燒到有少少脆 入面包住滿滿嘅牛肉 同牛肉汁 一咬就爆哂汁 勁juicy !! 牛肉絲麻醬冷麵 • 呢個份量係好多 但系整體極級鹹 上面已經有滿滿嘅麻醬 ,面下仲有好多豉油 搞到鹹上加鹹 。Xo醬牛俐 • 都系五好食 牛俐太柴 ,XO醬味食唔出 淨得個鹹
九龍城除左經常食嘅泰國菜
我都會過黎食呢間清真牛肉館 ,入面既菜好有鑊氣 !!

推介既菜式大部分都幾好食架 !!

爆炒四季豆 • 呢個豆過親黎次次都會食
勁好食 炒得勁有鑊氣 好香 啲肉碎粒 配飯一齊食仲正

牛肉餅 • 招牌菜
一咬就爆哂汁 勁juicy !!

牛肉絲麻醬冷麵 • 呢個份量係好多 但系整體極級鹹
上面已經有滿滿嘅麻醬 ,面下仲有好多豉油 搞到鹹上加鹹 。

Xo醬牛俐 •
都系五好食 牛俐太柴 ,XO醬味食唔出 淨得個鹹
2019-08-10 412 瀏覽
朋友推薦來食牛肉餅,果然冇失望。一個人點咗一份牛肉餅(皮薄肉多,裡面超多汁,肉質juicy,超級香!!仲食咗一份牛腩湯,牛腩夠肉,燜得好入味,湯汁鮮甜)食完其實唔夠滿足,加多咗一份牛肉餅,真是超級正!!最後食完太飽。
2019-08-02 535 瀏覽
平時多數會叫外賣😍但係每次叫牛肉餅外賣返去都會流晒汁😤皮淋晒 變得唔香脆今日炎炎夏日 大熱天時🌞就留喺舖頭堂食啦 堂食每人最低消費$32三個人 叫咗咖喱角(略嫌唔係好夠咖喱味 咖喱味可以再濃郁啲)牛肉餅(皮薄餡靚又多汁 )牛肉湯餃子(好重出前一丁麻油味)酸辣湯(夠酸又夠辣)舖頭姐姐一向冇禮貌 長期黑面期間見到一個外籍家庭 買咗大約百零蚊外賣姐姐 要求佢地 出邊等 個媽媽就同姐姐嘈咗兩句人哋一家大細消費都唔少 細路又細出邊大熱天時俾人等陣都唔得下午茶時間佢哋啲客都唔係好多不過都慣咗㗎啦佢哋態度唔好所以黎得食嘅都要知道呢間野係有啲性格生意唔休做🥴
平時多數會叫外賣😍
但係每次叫牛肉餅外賣返去
都會流晒汁😤
皮淋晒 變得唔香脆
今日炎炎夏日 大熱天時🌞
就留喺舖頭堂食啦 堂食每人最低消費$32
三個人 叫咗
咖喱角
(略嫌唔係好夠咖喱味 咖喱味可以再濃郁啲)

牛肉餅(皮薄餡靚又多汁 )
牛肉湯餃子(好重出前一丁麻油味)
酸辣湯(夠酸又夠辣)

舖頭姐姐一向冇禮貌 長期黑面

所以黎得食嘅都要知道呢間野係有啲性格

生意唔休做🥴
  • 清真牛肉餅
  • 酸辣湯
九龍城除咗食泰國菜,唔少得嘅就係清真牛肉館啦。黎到清真牛肉館,食牛肉餅基本上係指定動作牛肉餅個皮薄身唔多粉所以夠香脆,牛肉味都夠香夠濃,而且好多肉汁,應該話係會多汁到漏出黎,要灘一陣先可以食。。。。。但牛肉餅就太多人講啦,唔詳細多講,講下其他試過嘅好味野食。咖喱羊腩呢兜雖然好似好細咁,但其實填滿咗滿滿嘅羊腩同薯仔,羊腩當然燜得好入味,唔酥之餘仲有陣好香港羊肉味同濃濃嘅香料同咖喱味,要黎送飯一級棒。咖喱入面除咗肉,薯仔都係另一主角,雖然有啲人會話薯仔會阻住放肉同啲汁,但薯仔煮過之後會有甜味,加埋咖喱就咁食或者撈落飯度食都係可以食到薯仔嘅美味,而呢度嘅薯仔都係煮得淋身,而且夠甜味加埋咖喱汁就做到好好味嘅效果。招牌炒面清真牛肉館其實有好多上海類嘅菜式,因為想食面嘅關係求其叫咗個炒面,英文都無特別寫有咩材料,上菜之後原來都幾好食架喎,呢個比較上似雜錦炒面,有牛肉,蝦,叉燒,炒蛋,菜,木耳,唔記得有無數漏,但食落味道比較似上海粗炒但無咁油又多啲汁,原來清真牛肉館啲炒面都唔錯,下次可以再試下其他炒面,唔一定下下都食咖喱同牛肉餅。
九龍城除咗食泰國菜,唔少得嘅就係清真牛肉館啦。

黎到清真牛肉館,食牛肉餅基本上係指定動作

但牛肉餅就太多人講啦,唔詳細多講,講下其他試過嘅好味野食。

咖喱羊腩

招牌炒面
2018-10-21
10 分鐘 (堂食)
午餐
  • 咖喱羊腩
  • 招牌炒面
2019-07-04 757 瀏覽
第一次食清真餐廳是朋友帶我去其實無咩特別,同一般的餐廳一樣只是他們的食材符合清真教的要求!我見大部分都是附近的居民來食無特別!😝我們叫了咖哩牛肉加薄餅和牛肉餅甜品 高力豆沙!整體8分/10味道不錯但食得比較困難因為又要到咖哩牛肉又要食到簿餅!全手都是汁😓😓不過牛肉餅好好食會爆汁!😘🤤
第一次食清真餐廳
我見大部分都是附近的居民來食無特別!😝
我們叫了
咖哩牛肉加薄餅
和牛肉餅
甜品 高力豆沙!
整體
8分/10
味道不錯
不過牛肉餅好好食會爆汁!😘🤤
2019-07-03 505 瀏覽
Menu花多眼亂,最愛爆汁 “牛肉餅”,名副其實皮薄多汁肉厚,最特別係甜甜地既餅皮,跟住就係鮮味肉汁加啖啖肉,真係逢到必食,連台灣朋友都話正!再黎必點item “咖哩羊腩飯”,咖哩夠晒香辣,羊肉軟身夠晒入味,重點位當然係啫哩口感既羊筋,配菜薯仔送飯一流😋羊羊friends唔夠喉;可以try埋 “羊肉餃子”,餃子皮較厚身,肉餡夠咬口,唔會食到成口粉皮得dd肉碎。仲未夠飽,可以再try埋 “三絲粉皮”,最正係個醬汁,建議醬汁另上,隨自己口味沾多沾少。

2019-06-27 652 瀏覽
午餐時間約1點來到餐廳尚有空位,但室內較焗促。點了四款午餐及兩款小吃。四款午餐包括豉椒及回鍋牛肉,回鍋牛肉較辣但非常惹味,肉質嫩滑。豉椒牛肉有家裡的感覺。紅燒雞肉則味道普通。擔擔麵沒有任何配料,不建議單點。整體來說,午餐飯量多但餸菜份量偏少,大食的朋友需要留意。隨午餐附送豆漿,不會過甜,適合配搭濃味食物。另外點了牛肉餅($19)及蔥油餅。牛肉餅鮮美多汁,每人一隻亦不為過。蔥油餅較為淡味,可在開首先行進食。
午餐時間約1點來到餐廳尚有空位,但室內較焗促。

清真牛肉餅
清真牛肉餅
2019-06-22 649 瀏覽
講起回教菜,就必定係諗起清真牛肉麵館!成間店舖最主力就係清真牛肉,咁當然一定必食嘅就係清真牛肉包!可能係我食過最好食嘅牛肉包!外皮煎得脆脆熱,內裏鮮味的牛肉浸淫在肉汁裏!當然啲牛肉汁非常肥美。。。。 真係好多脂肪好肥,但真係好好食!好想無限食多幾隻!可惜卡路里有限!相信每一次經過都一定會再食!由於好想食佢哋嘅清真牛肉(其實我都唔知有咩咁特別架不過都幾好食)所以特意帶咗一個清真牛肉湯麵🍜湯底清甜,牛肉簡單新鮮,口感唔會好煙銀,肉質都幾林,呢個係百分百健康之選!另一主打就係清真咖喱,回教人都非常喜歡食咖喱,所以隨波逐流咁跟佢哋食咖喱!所以都唔差嘅,普通一般啦又唔係特別好食既,亦都唔會特別難食。

清真牛肉館的牛肉餅對香港人來說,可說是無人不識的。為什麼?因為實在太好吃了!這天我們點了兩個牛肉餅,還有酸辣湯和回窩肉客飯,客飯送豆漿。牛肉餅和以前一樣好吃,皮脆肉軟,亮點是餅中肉汁豐富。把餅皮咬開一個小口,把肉汁吮入口中,那滋味真的令人回味無窮。喜歡吃醋的,可以在餅皮的缺口倒入一點醋,然後再吃,那又已經是一種好滋味。我也愛這店的酸辣湯,材料豐富,味道不錯,我每次也會再加一點醋,令湯再酸一點,我覺得那樣味道更佳。這店的咖喱羊腩也是十分有名的,我差不多每次來都吃,這天老公說想改吃回鍋肉,所以就改了點回鍋肉客飯。回鍋肉鑊氣足,味道好,也是值得一點的小菜。這是清真食店,所以店內不賣豬。環境方面,店子不算小,但客人多的時候還是要拼桌的,坐起來會有點擠,不過為了美食,坐得擠一點也是值得的。
2019-06-09 359 瀏覽
啲牛肉真心平靚正,極力推介。牛展湯麵 $40牛肉餅 $38/2件牛肉餅超好食,包住滿滿既牛肉,滿滿既牛汁,皮薄餡靚。一件牛肉餅既size佔左成個平時茶樓d碗,食完一件好似食完半碗飯了,d牛肉都好好味牛展麵,一上菜已經覺得好食,賣相好靚,好食又好口感好,而且5會得幾片牛,份量好多,片片牛唔會硬,彈牙既口感,好好食,啲麵就普普通通,無咩特別。呢個價錢黎講真系平令正😍最後食到飽飽番歸。如果經過九龍城,一定會再食!
啲牛肉真心平靚正,極力推介。
牛展湯麵 $40
牛肉餅 $38/2件

最後食到飽飽番歸。如果經過九龍城,一定會再食!
2019-06-08 336 瀏覽
外脆內軟,爆晒汁的清真牛肉餅真係無得輸。每次都必食。另一賣點是咖哩,咖喱羊腩飯$55真扺食,足料,仲要成碟飯,兩個人食一碟都得,味道一d都唔羶,咖喱味濃,汁撈飯都得
外脆內軟,爆晒汁的清真牛肉餅真係無得輸。