餐廳: 湊湊火鍋‧茶憩 (Nan Fung Place)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-01-28 796 瀏覽
12:16点的,13:10去说还没轮到我拿到后封口没封好,漏了,然后里面的珍珠有点奇怪的味道,备注了三分糖好像也没有做到,上环这家凑凑的奶茶真的是不能点就一个工作人员,哎…
12:16点的,13:10去说还没轮到我
就一个工作人员,哎…
外賣自取
2022-12-31 900 瀏覽
天氣咁凍真係忍唔住想打下邊爐 食下好西今次要為大家介紹既係 - 湊湊火鍋 今次湯底點左個鴛鴦鍋分別係白貝海鮮鍋同麻辣火鍋今次呢個湯底誠意十足白貝海鮮鍋底入面有 海參 乾貝 金耳鮮蚵等料熬製而成湯底濃縮各種材料既精華 味道係超濃厚而且入口綿化 飲落都係十分鮮甜食到咁上下店員都會派個菠蘿味沙冰比大家解下膩飲完 完全係level up食物個方面 重點推介都係: 企鵝丸: 佢係魚糜 墨魚肉打造成 成個賣相勁IG-able 鵝腸: 食落嫩滑 爽口比利時五花肉: 油脂層次分明 而且味道濃郁有興趣既朋友仔bookmark定啦@coucouhotpothk Location: Sheung WanPrice : $250-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10
天氣咁凍真係忍唔住想打下邊爐 食下好西

有興趣既朋友仔bookmark定啦

@coucouhotpothk
Location: Sheung Wan
Price : $250-$300/p.p
中午打电话去订座,服务员说让我等一下,结果晾着我五分钟完全没有人理,后面再打过去也都是打不通。香港的凑凑服务就这么差?为什么今年服务水准下降这么多?对任何一个餐厅来说,都不用应该晾着顾客在电话上5分钟。很难想象去店里用餐是什么体验
2022-12-02 435 瀏覽
中午去的,一貫的好品質,要的鴛鴦鍋底,最好的是鴨血豆腐可以無限量供應,另外的酸菜白肉可以喝湯盒涮菜兩吃。另外很讚的是有滷肉飯,幹飯人直接先幹掉兩碗飯。就台式火鍋來講基本上是做到全港最正宗。好的就不多說了提幾點需要提高1 人手不太夠,很多需求不能被及時回應,加湯加菜加紙巾都沒人,這還是中午沒有坐滿的情況下2 麻醬沒貨了一週,搞不懂這麼普通的東西為什麼會沒貨,另外西瓜🍉也是拿了一次之後就不再補貨3 希望菜品可以出半份的方便人數少的檯點菜
中午去的,一貫的好品質

3 希望菜品可以出半份的方便人數少的檯點菜
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊大家都知我係火鍋撚又成日問我有咩好食🤤今日就介紹呢間正野先!約咗朋友食人氣大熱嘅湊湊火鍋!!一嚟到門口已經見到好靚嘅打卡位😍💚座位舒適、空間感大,坐都坐得舒服過人💪🏻醬汁水果🍉自助區💕另外附送👉🏻鴨血、豆腐🤤👉🏻菠蘿味沙冰同👉🏻酸梅茶凍 ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧🌈湊湊新鍋登場 👉🏻白貝海鮮鍋✨ 🌟推介🌟-融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成,湯底味道濃厚,入口綿化,打邊爐前品嚐番2碗😍勁正!🌈美國特選級牛肉雙拼✨-勁有睇頭😍油花均勻,口感鮮嫩滾十秒岩岩好🤤🌈筆管魷魚🦑✨ 🌟推介🌟-新鮮超彈牙,有嚼勁,鮮甜爽滑 🌈脆吳郭魚✨-嫩滑,爽口🌈蟶子✨ 🌟推介🌟-鮮甜爽口🤤 🌈讚岐烏冬✨ 🌟推介🌟-索湯~淥耐啲軟綿綿爽滑🌈燕麥奶茶系✨ 🌟推介🌟-採用Oatly燕麥調配的奶茶☕️由臺灣直送燕麥粒,口感粒粒分明, 有咬口仲有絲絲的甜味,天然營養💕
回味至今😚💚𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝➿〰️•〰️ ʚ︎ɞ● 早鳥優惠: 下午6時前埋單及離座可享85折● 宵夜優惠: 晚上9時半後入座可享8

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
大家都知我係火鍋撚又成日問我有咩好食🤤
今日就介紹呢間正野先!
約咗朋友食人氣大熱嘅湊湊火鍋!!

一嚟到門口已經見到好靚嘅打卡位😍
💚座位舒適、空間感大,坐都坐得舒服過人💪🏻

醬汁水果🍉自助區💕
另外附送👉🏻鴨血、豆腐🤤
👉🏻菠蘿味沙冰同👉🏻酸梅茶凍

🌈湊湊新鍋登場 👉🏻白貝海鮮鍋✨ 🌟推介🌟
-融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成,
湯底味道濃厚,入口綿化,打邊爐前品嚐番2碗😍勁正!

🌈美國特選級牛肉雙拼✨
-勁有睇頭😍油花均勻,口感鮮嫩滾十秒岩岩好🤤

🌈筆管魷魚🦑✨ 🌟推介🌟
-新鮮超彈牙,有嚼勁,鮮甜爽滑

🌈脆吳郭魚✨
-嫩滑,爽口

🌈蟶子✨ 🌟推介🌟
-鮮甜爽口🤤

🌈讚岐烏冬✨ 🌟推介🌟
-索湯~淥耐啲軟綿綿爽滑

🌈燕麥奶茶系✨ 🌟推介🌟
-採用Oatly燕麥調配的奶茶☕️
由臺灣直送燕麥粒,口感粒粒分明,
有咬口仲有絲絲的甜味,天然營養💕
回味至今😚💚

➿〰️•〰️ ʚ︎ɞ
● 早鳥優惠: 下午6時前埋單及離座可享85折
● 宵夜優惠: 晚上9時半後入座可享8折

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 湊湊火鍋‧茶憩 @coucouhotpothk
≋ ≋ 上環中環德輔道中173號Nan Fung Place 1樓1-2號舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
2022-12-01 310 瀏覽
天氣開始凍又係時候打邊爐,湊湊火鍋喺多區都有分店,環境闊落有空間感,可以坐得舒舒服服咁打邊爐,呢度嘅鴨血豆腐係可以無限添加,就咁食或放落湯加熱食都可以,出面嘅自助吧枱除咗有調味料仲有生果同滷肉飯供應,不得不提滷肉飯好好味,好香口,再飽都要留肚食一小碗~🔘白貝海鮮鍋(單鍋)係期間限定嘅湯底,用上多種海鮮食材熬製,味道濃厚好有鮮味,奶白色湯底好有膠質,建議打邊爐之前飲啖湯品嚐一下先!! 🔘美國特選牛肉雙拼Order白貝海鮮鍋可以優惠價加購比利時豬肉或者呢個牛肉雙拼,兩款牛肉都牛味濃郁,口感鮮嫩,牛小排就油花豐富啲食落肥美啲!!🔘企鵝丸主要用墨魚肉製作,口感Q彈,造型脹卜卜好可愛,可以話係必點菜式!!🔘筆管魷魚原隻魷魚有埋魷魚鬚,肉質彈牙,有嚼勁得來都容易咬開!! 🔘脆吳郭魚片見到吳郭魚呢個名會諗起動森釣魚😂,一份魚片有好多片,口感有啲似脆肉鯇嘅爽脆口感,冇咩腥味幾好食!! 🔘燕麥奶茶口感順滑,飲到有燕麥粒粒,適合唔飲奶嘅朋友!! 🔘大紅袍珍珠奶茶餐廳嘅招牌茶飲,大紅袍茶葉幾香,的確幾好飲!! 整體食材新鮮,湯底同服務各方面都滿意,差啲唔記得講臨近食完會送上菠蘿味沙冰同酸梅茶凍,幫忙解解油膩

🔘白貝海鮮鍋(單鍋)

🔘美國特選牛肉雙拼

🔘企鵝丸

🔘筆管魷魚
原隻魷魚有埋魷魚鬚,肉質彈牙,有嚼勁得來都容易咬開!!

🔘脆吳郭魚片

🔘燕麥奶茶
口感順滑,飲到有燕麥粒粒,適合唔飲奶嘅朋友!!
🔘大紅袍珍珠奶茶
餐廳嘅招牌茶飲,大紅袍茶葉幾香,的確幾好飲!!

整體食材新鮮,湯底同服務各方面都滿意,差啲唔記得講臨近食完會送上菠蘿味沙冰同酸梅茶凍,幫忙解解油膩感!!

今日介紹嘅火鍋店為連鎖店,於港九新界都有分店,餐廳為台式服務入座有正山紅茶、鴨血豆腐無限添加、自助小料台。另外,附送菠蘿味沙冰同酸梅茶凍。餐廳環境舒適,座位闊落。近日推出新鍋白貝海鮮鍋,凡點購新鍋底可以以優惠價加購比利時豬肉或美國牛肉雙拼。🌟白貝海鮮鍋白貝海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵,味道濃厚鮮甜。大家記得打邊爐之前鍋滾先飲湯,就會不含雜質。 🌟 美國特選級牛肉雙拼牛肉雙拼包括美國牛小排及牛肩胛肉眼,牛小排油花均勻,湯滾十秒可以食用。🌟 筆管魷魚及脆吳郭魚片魷魚彈牙有咬口,魚片質感比較爽口🌟企鵝丸企鵝口感彈牙,企鵝仔係煲入面浮下浮下好得意。🌟 燕麥奶茶系列茶飲除左餐廳主推嘅大紅袍珍珠奶茶,燕麥奶茶系列都頗為推薦。飲品比較大杯,飲落去淡淡的茶香,有燕麥粒係入面。📌湊湊火鍋‧茶憩 (Nan Fung Place) (上環) @coucouhotpothk上環中環德輔道中173號Nan Fung Place 1樓1-2號舖🚇港鐵上環站 E3出口, 步行約1分鐘📍#上環

🌟白貝海鮮鍋

🌟 美國特選級牛肉雙拼

🌟 筆管魷魚及脆吳郭魚片
魷魚彈牙有咬口,魚片質感比較爽口

🌟企鵝丸
企鵝口感彈牙,企鵝仔係煲入面浮下浮下好得意。

🌟 燕麥奶茶系列

🚇港鐵上環站 E3出口, 步行約1分鐘
📍#上環
2022-11-30 247 瀏覽
📍 湊湊火鍋‧茶憩台式火鍋真係越嚟越流行,今次呢一間真係勁高質,相信不久嘅將來好快會再去多一次🥰👅白貝海鮮鍋拼紅顏花膠雞鍋 (鴛鴦鍋)$306三心兩意唔知要咩好,鴛鴦鍋完全係選擇困難症嘅救星,白貝海鮮鍋鮮味十足,入面嘅料都好豐富,全部貝殼類都冇沙👍🏻值得推薦嘅係紅顏花膠雞窩,入面真材實料,有鮑魚雞粒仲有花膠,份量仲要唔少㗎!呢度嘅湯底滾起可以飲,同老火湯嘅感覺相似🤤👅美國特選級牛肉雙拼 $248牛肉雪山上枱好靚,口感都唔失禮,足夠兩至三人分享~👅企鵝丸 $59呢個用墨魚漿做嘅企鵝丸真係超級得意,叫來打卡都超值,一盤有六隻,口感彈牙,大人小朋友都一定鍾意🫣👅脆吳郭魚片 $68魚片上枱晶瑩通透,淥一陣就可以食,幾爽口👅筆管魷魚 $78呢個反而幾有驚喜,淥完都好大隻唔會縮水,魷魚幾香,唔韌,本來想encore,不過已經太飽🥰👅大紅袍燕麥奶茶 $35叫咗一杯燕麥奶茶,入面仲有啲薏米,好有咬口,燕麥味都幾出,啱晒唔鍾意飲奶嘅朋友,係另一種選擇~另外出面醬料區都係自助,仲有少量生果提供,同埋有啲餐前小食仲有滷肉飯等等🥰而家like佢哋嘅社交平台仲有菠蘿沙冰同埋酸梅果凍,唔係講笑,廣東同埋沙冰幾好食
📍 湊湊火鍋‧茶憩

👅白貝海鮮鍋拼紅顏花膠雞鍋 (鴛鴦鍋)$306

👅美國特選級牛肉雙拼 $248
牛肉雪山上枱好靚,口感都唔失禮,足夠兩至三人分享~

👅企鵝丸 $59

👅脆吳郭魚片 $68
魚片上枱晶瑩通透,淥一陣就可以食,幾爽口

👅筆管魷魚 $78

👅大紅袍燕麥奶茶 $35

另外出面醬料區都係自助,仲有少量生果提供,同埋有啲餐前小食仲有滷肉飯等等🥰而家like佢哋嘅社交平台仲有菠蘿沙冰同埋酸梅果凍,唔係講笑,廣東同埋沙冰幾好食😳😳

-湊湊火鍋‧茶憩 🥢係幾年前開始 由湊湊第一間分店 食到而家有好多分店因為真心覺得好好味 雖然比其他火鍋店貴少少 但都係真材實料 淨係個湯底都已經值回票價🤤而且每一間分店裝修都係差唔多 有大卡位 坐得舒服重點係完全唔怕油煙勁! 同埋中意自助小料台多選擇~加上佢地招牌既正山紅茶 真心好飲 茶底香醇 💓✨白貝海鮮鍋 ($168) mix 台式麻辣鍋 ($138)一向都好中意湊湊既我 都會特別留意佢地定期新鍋底今次既鍋底主打用海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成因為濃縮晒各種材料嘅精華 所以味道超級濃厚鮮甜唔會搶左其他火鍋配料味道之餘 又可以增添鮮味 大愛💕而台式麻辣鍋係我每次都必點既鴛鴦鍋 因為有鴨血任加🤤同埋中意佢係用左多款中草藥材濃縮熬煮而成 所以食多係份外醇辛甘香 又帶一點溫柔的辣 岩晒我!🥩美國特選級牛肉雙拼因為見到而家有做緊優惠 - 嗌鍋底「白貝海鮮鍋」就可以用優惠價加購指定新產品一客 所以就叫左呢個當中雙拼有美國牛小排同牛肩胛肉眼牛小排油花均勻 肉質鮮嫰 而肩胛肉眼就肉味香濃 有嚼口🦑筆管魷魚今次第一次試下嗌海鮮 揀左魷魚估唔到超大隻好新鮮 肉質彈牙有咬口🐟脆吳郭魚片一共有4小團
湊湊火鍋‧茶憩 🥢

係幾年前開始 由湊湊第一間分店 食到而家有好多分店
因為真心覺得好好味 雖然比其他火鍋店貴少少
但都係真材實料 淨係個湯底都已經值回票價🤤
而且每一間分店裝修都係差唔多 有大卡位 坐得舒服
重點係完全唔怕油煙勁! 同埋中意自助小料台多選擇~

加上佢地招牌既正山紅茶 真心好飲 茶底香醇 💓

一向都好中意湊湊既我 都會特別留意佢地定期新鍋底
今次既鍋底主打用海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成
因為濃縮晒各種材料嘅精華 所以味道超級濃厚鮮甜
唔會搶左其他火鍋配料味道之餘 又可以增添鮮味 大愛💕
而台式麻辣鍋係我每次都必點既鴛鴦鍋 因為有鴨血任加🤤
同埋中意佢係用左多款中草藥材濃縮熬煮而成
所以食多係份外醇辛甘香 又帶一點溫柔的辣 岩晒我!

🥩美國特選級牛肉雙拼
因為見到而家有做緊優惠 - 嗌鍋底「白貝海鮮鍋」
就可以用優惠價加購指定新產品一客 所以就叫左呢個

一共有4小團 每團有2-3片魚片
比想象中多 口感嫩滑爽口 重點係無骨 食得安心

🦢鵝腸
每次黎都會必嗌之一 - 爽口嫰滑 唔怕有羶味
只要湯滾煮10秒就食得!

🥤 大紅袍茶拿鐵($35)
係另一個林芝蓮每次黎既必點之一
因為好中意佢地個茶底特別夠香氣醇厚
奶泡又非常綿滑 一開始可以飲到上下2層各自味道
之後再攪勻 飲到綿滑濃郁既奶茶 一杯飲品有雙重體驗!

🥤大紅袍燕麥奶茶($35)
岩晒我呢啲有乳糖不耐症既人 係出面都可以安心飲奶~
係採用oatly燕麥調配 所以會有淡淡的原茶清香
同時又有順滑嘅植物奶口感 加上台灣直送燕麥粒
仲會食到粒粒分明既口感 再帶有絲絲的甜味
除左可以安心食用之外 又含天然營養
估唔到奶茶都有健康既版本 食完都冇咁有罪疚感🤭

2022-11-21
2022-11-27 214 瀏覽
👈🏻湊湊火鍋#japjapjap_上環#japjapjap_火鍋白貝海鮮鍋-鴛鴦鍋 $168湯底由海參乾貝金耳鮮蚵熬成 味道濃郁 入口綿化😋好有鮮味又滋補養生台式麻辣鍋-鴛鴦鍋 $138由雞骨同牛骨煲成嘅高湯容易入口唔會話好辣當湯飲都得😂最緊要有得無限添如鴨血同豆腐😆脆吳郭魚片 $68估唔到依款魚片嘅口感可以咁嫩滑同爽脆😍仲帶少少檸檬香都幾fresh就算煮耐咗都依然keep到個口感👍🏻小編大推介❤️企鵝丸 $59企鵝丸好得意 好似選手咁準備跳落個鍋到🤣墨魚丸用咗魚糜墨魚肉同豬肉口感彈牙 又香墨魚味另一小編大推介👍🏻鵝腸 $78鵝腸份量好多口感嫩滑又爽口不過略嫌唔夠肥美🙈比利時五花肉 $88豬味道濃郁🐷油脂層次分明油脂感滿滿但係又唔會太膩😆筆管魷魚 $78大大隻嘅魷魚😍好新鮮好彈牙成條食好有滿足感💕燕麥奶茶 $29採用Oatly燕麥調配嘅奶茶由臺灣直送燕麥粒口感粒粒分明又有咬口🤤配上香滑嘅奶茶更加有層次感😍珍珠奶綠 $27台式火鍋又點少得台式飲品奶綠大大杯 唔會太甜👍🏻珍珠煙煙韌韌 份量都唔少自助區有餐前小食同飯後果仲有任食嘅滷肉飯🤤最後仲會送菠蘿味沙冰同酸梅茶涷🫶Overall食評最高5
👈🏻湊湊火鍋

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟

2022-11-25 2133 瀏覽
今晚收工陪朋友來到中環呢間湊湊火鍋晚飯,之前將軍澳分店已經食過一次,今次來呢間分店再試多次,都係噤好味😋佢地係單點火鍋,裝修高貴,呢到地方座位與座位之間超闊落,空間感超大,店內燈光較暗,傾偈談心一流,店員服務超好,一座低每枱都會有一壺正山紅茶,鴨血豆腐無限添加😛食飽之後重有菠蘿味沙冰同酸梅茶凍比你嘆添💕另設自助小料區👍🏻而家❤︎︎湊湊❤︎︎重做緊優惠,點購新鍋底🐚白貝海鮮鍋🍲即可以優惠價加購指定新產品一客(比利時豬肉或美國牛肉雙拼)💁🏻‍♀️推廣日期及時間:由即日起至11月30日(全日供應)另外重有以下優惠👇🏻🔥早鳥優惠:下午6時前埋單及離座可享85折🔥宵夜優惠:晚上9時半後入座可享8折❤︎︎白貝海鮮鍋❤︎︎ 內有海參,乾貝,金耳鮮蚵等料熬製而成,湯底濃縮各種材料的精華,唔係味精水來,超好飲😋我飲左幾碗❤︎︎ 美國特選級牛肉雙拼❤︎︎ 美國牛小排🐮油花均勻,肉質嫩滑牛肩胛肉眼🐮牛味濃郁有咬口,記得淥十秒即食😋淥太耐會鞋口❤︎︎筆管魷魚❤︎︎呢個必點👍🏻我食打邊爐未試過有噤大隻魷魚,淥完都唔會縮得太犀利,勁彈牙❤︎︎脆吳郭魚片❤︎︎擺盤勁靚,每塊魚都有片檸檬墊底,入口嫩滑❤︎︎蟶子❤︎︎呢到出餐真係好揼本,成盤蟶子冰底上👍🏻好新鮮❤︎︎日本
🔥早鳥優惠:下午6時前埋單及離座可享85折
🔥宵夜優惠:晚上9時半後入座可享8折

❤︎︎ 美國特選級牛肉雙拼❤︎︎
美國牛小排🐮油花均勻,肉質嫩滑
牛肩胛肉眼🐮牛味濃郁有咬口,記得淥十秒即食😋淥太耐會鞋口

❤︎︎日本讚岐半生烏冬❤︎︎呢隻款嘅烏冬,記得淥耐啲先會淋,超掛湯👍🏻索晒啲湯汁😋yummy

❤︎︎大紅袍燕麥珍珠奶茶❤︎︎
採用Oatly燕麥調配,有純滑的植物奶口感;由臺灣直送燕麥粒
口感粒粒分明,咬勁中帶有絲絲的甜味,含天然營養最適合素食及乳糖不耐症的人,避免飲用牛奶後的不適

2022-11-20
  • 白貝海鮮鍋
  • 筆管魷魚
2022-11-21 220 瀏覽
講起高質嘅台式火鍋,一定會諗起呢間湊湊火鍋😎 除咗食物同埋湯底好高質之外,佢嘅環境亦都令人想一去再去,實在太舒適😎 今日就嚟咗位於上環南豐中心嘅分店,非常舒服呢🥰🌟 鴛鴦鍋:白貝海鮮鍋+ 勵志鍋白貝海鮮鍋底係最新推出😍 融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成,湯底濃縮各種材料的精華,味道濃厚, 入口綿化😍 必試🫶🏻 記得飲返啖湯先真係超正😍 凡點購新鍋底「白貝海鮮鍋」,即可以以優惠價加購指定新產品一客(比利時豬肉或美國牛肉雙拼)😍😍 由即日起至11月30日 (全日供應)🥳勵志鍋係我嘅最愛🥰 鴨血豆腐無限添加😍😍湯底更加可以直接可飲用😍集結「麻辣醇辛甘香」六種風味,超高質👍🌟 美國特選級牛肉雙拼 美國牛小排及牛肩胛肉眼😍
美國牛小排油花均勻,口感鮮嫩😋 牛肩胛肉眼牛味好濃,正👍 淥十秒就食得😎🌟 筆管魷魚超有驚喜,魷魚好大隻,新鮮彈牙,有嚼勁👍必試👍🌟 脆吳郭魚片第一次試,又係充滿驚喜😎 口感嫩滑又爽口👍🌟 鮮活豆苗有機活體豌豆苗,自己用鉸剪剪落嚟😆 真係睇到又食到嘅新鮮😎 非常翠綠,味道清香😋🌟 大紅袍珍珠奶茶 呢個係佢哋嘅招牌茶飲,揀咗用燕麥奶😍 採用Oatly燕麥調配嘅奶茶飲出淡淡原

🌟 鴛鴦鍋:白貝海鮮鍋+ 勵志鍋

🌟 美國特選級牛肉雙拼
美國牛小排及牛肩胛肉眼😍

🌟 筆管魷魚
超有驚喜,魷魚好大隻,新鮮彈牙,有嚼勁👍必試👍

🌟 脆吳郭魚片
第一次試,又係充滿驚喜😎 口感嫩滑又爽口👍

🌟 鮮活豆苗

🌟 大紅袍珍珠奶茶
呢個係佢哋嘅招牌茶飲,揀咗用燕麥奶😍 採用Oatly燕麥調配嘅奶茶飲出淡淡原茶清香😋 最適合素食及乳糖不耐症嘅人 ,避免飲用牛奶後嘅不適🫶🏻

🌟檸檬紅茶
呢杯又係我勁鍾意㗎,佢嘅檸檬紅茶茶味好香,非常清新,配搭火鍋一流👍
2022-11-18
2022-11-21 164 瀏覽
位於上環最近人氣極高火鍋店,餐廳有新鍋推介- 自在鍋底 - 「白貝海鮮鍋」白貝海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成,湯底味道濃厚,滿滿鮮味。如果叫新鍋底「白貝海鮮鍋」,可以優惠價加比利時豬肉或美國牛肉雙拼,去到11月30日。我地揀左美國特選級牛肉雙拼,2款肉分別係美國牛小排及牛肩胛肉眼。牛小排油花唔錯。另外有叫左鵝腸,份量多而且清潔得好冇酥味。海洋叫左脆吳郭魚片,口感特別新穎。仲有小食叫咗台灣香腸😁飲品見到好特別有燕麥奶茶,甜甜地入口有顆粒感,用燕麥奶適合素食者。

📍 湊湊火鍋‧茶憩 上環中環德輔道中173號Nan Fung Place 1樓1-2號舖🍒點評時間多次回購湊湊珍珠奶茶,火鍋反而今次第一次試環境古色古香格調,蠻有風味,打卡一流入口附近有自助吧,有醬料、前菜、水果、肉燥飯提供第一次到來就試試新鍋「白貝海鮮鍋」白貝海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵等料熬製而成,奶白色的湯底濃縮各種材料的精華忍不住鍋滾先飲下一口湯😋店員提醒現在點購「白貝海鮮鍋」即可以以優惠價加購指定比利時豬肉或美國牛肉雙拼一份🌟美國牛肉雙拼:美國牛小排及牛肩胛肉眼牛肉質素十分高質,油花均勻,口感鮮嫩🌟筆管魷魚大大條魷魚新鮮彈牙,有嚼勁🌟脆吳郭魚片肉質爽口嫩滑,第一次試吳郭魚做火鍋材料🌟企鵝丸可愛企鵝丸🐧其實是墨魚丸除了打卡之外都好好味😋🌟海鮮棒棒糖將蝦、墨魚打成魚餅,再造成棒棒糖形狀十分適合小朋友❤️來到湊湊當然要點一杯奶茶順帶一提奶茶份量很大杯👍🏻🌟大紅袍燕麥珍珠奶茶採用Oatly燕麥調配的奶茶還有粒粒燕麥,充滿咬勁🌟普洱珍珠奶茶普洱茶底濃郁,配上𝖰彈的珍珠最後店員送上酸梅茶凍為今晚的火鍋畫上完美句號好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:

📍 湊湊火鍋‧茶憩

🍒點評時間
多次回購湊湊珍珠奶茶,火鍋反而今次第一次試
環境古色古香格調,蠻有風味,打卡一流
入口附近有自助吧,有醬料、前菜、水果、肉燥飯提供

第一次到來就試試新鍋「白貝海鮮鍋」
忍不住鍋滾先飲下一口湯😋

店員提醒現在點購「白貝海鮮鍋」
即可以以優惠價加購指定比利時豬肉或美國牛肉雙拼一份

🌟美國牛肉雙拼:美國牛小排及牛肩胛肉眼
牛肉質素十分高質,油花均勻,口感鮮嫩

🌟筆管魷魚
大大條魷魚新鮮彈牙,有嚼勁

🌟脆吳郭魚片
肉質爽口嫩滑,第一次試吳郭魚做火鍋材料

🌟企鵝丸
可愛企鵝丸🐧其實是墨魚丸
除了打卡之外都好好味😋

🌟海鮮棒棒糖
將蝦、墨魚打成魚餅,再造成棒棒糖形狀
十分適合小朋友❤️

來到湊湊當然要點一杯奶茶
順帶一提奶茶份量很大杯👍🏻

🌟大紅袍燕麥珍珠奶茶
採用Oatly燕麥調配的奶茶
還有粒粒燕麥,充滿咬勁

🌟普洱珍珠奶茶
普洱茶底濃郁,配上𝖰彈的珍珠

最後店員送上酸梅茶凍
為今晚的火鍋畫上完美句號

好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

2022-11-19 76 瀏覽
湊湊就是朋友相聚的好地方相聚舉杯🍻為美好相聚沸騰🥘湊湊火鍋茶憩是近年最愛的火鍋店之一,台式火鍋配合台式飲品‼️飲住冰凍珍珠奶茶吃火鍋真是最佳享受🤩台式麻辣火鍋和紅顏花膠雞鍋我真是一再推介‼️ 今次到訪竟然俾白貝海鮮鍋吸引咗🥘🔸白貝海鮮鍋 $258白貝海鮮鍋底融入海參、乾貝、金耳鮮蚵‼️ 又殿量級海鮮精華熬製而成,真係將鮮味發揮到極致❤️未放材料之前,記得飲多兩碗先😋雪白湯底味道濃厚,入口綿化!鮮甜好味👍🏻喜歡海鮮的真係要試🔸美國特選級牛肉雙拼 $248像花盆般的華麗擺設,美感十足❤️拼盤分別有美國牛小排及牛肩胛肉眼,美國牛小扒油花均勻,口感鮮嫩,而且牛味十足👍🏻而牛肩胛肉質特別軟腍!不過相對冇油🔸 脆吳郭魚片$68之前未聽過!特登嗌來試吓,超級好吃🤩白色魚肉滑嫩無比,有口爽口,而且冇骨!非常容易進食!而且同白貝海鮮特別夾🔸筆管魷魚 $78不管魷魚體積比較小,但味道比魷魚要來得更肥嫩更鮮美🤩本身自帶鹹香,味道較重!配合海鮮同鮮甜味效果更佳🔸丸類拼盤 $98台灣手工丸一貫地好‼️口感非常Q彈有勁。吃火鍋就是要配合多款丸類先正😆🔸大紅袍燕麥奶茶都說邊吃火鍋,一邊嘆冰凍珍珠奶茶好正😆大紅袍茶味香濃,甜度配
湊湊就是朋友相聚的好地方

而且同白貝海鮮特別夾

🔸筆管魷魚 $78

🔸丸類拼盤 $98

🔸大紅袍燕麥奶茶
都說邊吃火鍋,一邊嘆冰凍珍珠奶茶好正😆大紅袍茶味香濃,甜度配合很到位,配合燕麥奶,健康低卡🤩

🔸芒果沙冰
火鍋後吃芒果沙冰,酸酸冰冰的,幫助消化😆 個火鍋後全身發熱,來杯冰冰的降溫吧

🔸紅棗糕
附贈的甜品❤️每次都唔記得有甜品送,次次都食得太飽😂不過個甜品是不容錯失的!紅棗糕吃着唔甜,口感滋潤