2011-09-09
你地冇聽錯,佢真係咁講野架事發當晚收工同朋友黎呢度食餐宵夜(十一點到)朋友叫左碗牛什河,我就叫左碟白菌雞皇飯朋友碗野由於製作簡單 麵檔好快就出到朋友話水準一般 而我碟野由於已經等左十五分鐘都未黎由於我後面就係收銀位 咁我就自然好聲好氣咁問下身後收銀個四眼阿叔啦(著便服,唔知係咪老細啦)我問佢碟野係咪焗飯類(一般焗野多數都要等好耐係正常)件阿叔就好串咁話"碟野呢就唔係焗既"跟著篤佢收銀部機睇下入左幾耐單,以為我係果D入唔夠幾分鐘就催既客黎之後睇到已經入左單成十五分鐘,係呢種情況下 大多數食肆都會幫客人追一追單,即使係你面前敷衍下扮下都好佢冇咁做,點做呢,佢答我:"十五分鐘之麻,我地呢度呀 閒閒地都要等半個鐘啦~"我聽完之後真係 => = > => 嘩個心真係中左波都冇咁高既心跳頻率啊真係呢段時間客唔係好多 個個樓面棟晒係水吧麵檔附近吹水睇電視我量你地而家都唔係好旺姐下話 洗唔洗咁過份呀?碟什菌雞皇飯D什菌同雞係咪要農場新鮮運緊黎翠華銀龍炒個早市忙極都唔會有你呢種態度啦下嘛?之後我同佢講咁取消左佢啦 佢就好有效率地立即叫個樓面取消(連催單都唔試就幫人取
事發當晚收工同朋友黎呢度食餐宵夜(十一點到)
朋友叫左碗牛什河,我就叫左碟白菌雞皇飯
朋友碗野由於製作簡單 麵檔好快就出到
朋友話水準一般 而我碟野由於已經等左十五分鐘都未黎
我問佢碟野係咪焗飯類(一般焗野多數都要等好耐係正常)
我聽完之後真係 => = > =>
嘩個心真係中左波都冇咁高既心跳頻率啊真係
呢段時間客唔係好多 個個樓面棟晒係水吧麵檔附近吹水睇電視
翠華銀龍炒個早市忙極都唔會有你呢種態度啦下嘛?
之後我同佢講咁取消左佢啦 佢就好有效率地立即叫個樓面取消(連催單都唔試就幫人取消真係祝你生意興隆~)
我走出門口廢事理佢,等我朋友買完單行出黎之後,我朋友同我講個阿叔細細講"係咁架啦,廚房得果一個人~~"
我真係心諗,你唔係講到自己間野客似雲來架咩?做乜冇錢請多幾件廚房返黎架?
以上內容全屬真實 本人願當面對質 如有半點虛言必遭天打雷劈